13 Aralık 2012 Perşembe

İklim değişikliği ve klimalar damda yatma keyfini kaçýrdý

Iklim degisikligi ve klimalar damda yatma keyfini kaçirdi

Batman'da iklim degisikligi ve klima kullanimindaki artis nedeniyle damda yatanlarin sayisi azaldi. Her yil havalarin isinmasiyla damlara kurulan tahtlarin büyük bir kismi bu yil kurulmadi. Damda yatmalarin azalmasi ile birlikte yüksekten düsme olaylarinda da büyük ölçüde azalma yasandi.        Batman'da sicaklardan dolayi her yil Mayis ayi ile birlikte damlara çikan vatandaslarin büyük bir kismi, bu yil içerde yatmayi tercih ediyor. Asiri sicaklar yüzünden herkesin evinin daminda kurdugu rengarenk perdelerle çevrili tahtlara bu yil pek rastlanmiyor.         Batman'da bu yil görülen iklim degisikligi ve klima kullanimindaki artis nedeniyle damda yatmanin cazibesini yitirdigini söyleyen vatandaslar, sunlari ifade ettiler: "Sadece Batman'da degil Güneydoguda birçok ilde yillardan beri vatandaslar havalarin isinmasiyla damlara çikiyordu. Aksam saatlerinde kadinlar ve genç kizlar tahtlara rengarenk perdeleri çekerdi. Birçok kimse yemegini damda yer, çay keyfini de damda yapardi. Ancak bu yil birçok damda tahtlarin açilmadigini görüyoruz. Geceleri hava zaten serin oluyor, klima da var."         Her evin daminda mutlaka bir veya iki tahtin mevcut oldugunu belirten Sahin Yesilbas, bazi kalabalik aileler damda üç tane taht kurmak zorunda kaliyordu. Aksam havanin kararmasi ile birlikte evin hanimlari yatak ve yorganlarini tahtin üzerinde kuruyor. Ancak bu yil gündüzleri kavurucu sicak olsa da aksamlari serindir. Temmuz ayinda yagmur yagiyor. Bu nedenle bu yil birçok vatandas dam palas keyfini yasamadi." diye konustu.         Öte yandan, damda yatmalarin azalmasi ile birlikte yüksekten düsme olaylarinda da büyük ölçüde azalma yasandigi belirtildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, türkiyeden haberler, Güncel Haberler

Hastayý avuç içinden tanýmayý sağlayan sistem, Konya hastanelerinde uygulamada

Hastayi avuç içinden tanimayi saglayan sistem, Konya hastanelerinde uygulamada

Saglikta avuç içi damar izi yöntemiyle sorgulama dönemi Konyada basladi. Yöntemin Türkiyede ilk defa uygulanmaya baslamasi dolayisiyla basina açiklamalar yapan Konya SGK Müdürü Cem Dinç, Vatandaslarin yeni yöntemle daha hizli ve daha kaliteli saglik hizmeti almasi saglanacak. dedi. Türk saglik sektörünün en önemli teknoloji yatirimlarindan biri olan avuç içi damar izi yöntemiyle sorgulama sistemi, pilot il seçilen Konyada basladi. Konyada Özel Farabi ve Mevlana Üniversitesi Tip Fakültesi hastanelerinde baslanilan yöntemle ilgili konusan SGK Müdürü Cem Dinç, Yeni uygulamayla daha modern bir sisteme geçilmis olunacak. Daha önce de 1 Mayis itibariyle e-reçete sistemine geçmistik. Bunlar birbiriyle entegre sistemler. Bu sistemde vatandaslarimiz avuçlarini sisteme okutacaklar. Bizim veri ambarina kayit olacak. Vatandaslar sisteme kayit olduktan sonra poliklinik hizmetlerini, istedigi yerde istedigi hastanede alabilecek. dedi. Konyada yeni sisteme ilk etapta Mevlana Üniversitesi Tip Fakültesi ve Özel Konya Farabi hastanelerinde geçildigini hatirlatan Dinç, sistemin 1 ay içerisinde Konyadaki tüm özel hastanelerde uygulanacagini söyledi. Sistem, kagit ortaminda yasanan sikintilari giderecek. Saglikla ilgili bütün kisisel bilgiler elektronik ortama tasinmis olacak. Bu sistem bize de seffaflik ve denetlenebilir bir ortam saglamis olacak. diyen Cem Dinç, sistemle hem hastalikta hem reçetecilikte sahtekarligin büyük oranda önlenecegini kaydetti. Dünyada Amerika Birlesik Devletlerinden sonra Türkiyede de uygulanmaya baslanilan sistem su sekilde çalisiyor: Avuç içinin okutuldugu sistem saniyede 5 milyon kez tarama yapiyor ve bilgiler SGK Genel Merkezine gidiyor. Merkez bir kisiyi tanidiktan sonra, bu kisinin her hastaneye gidisinde kisiyi devamli eslestirmeyle taniyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünyadan haberler, Teknoloji Haberleri, Gündem Haberleri

Tatlýsesin tedavisini üstlendiği küçük Yusuf İstanbulda

Tatlisesin tedavisini üstlendigi küçük Yusuf Istanbulda

Urfa'da halk otobüsünde vurulan ve sanatçi Ibrahim Tatlises tarafindan tedavisi üstlenilen Yusuf Kerem Demirel (9) Istanbul'a geldi. THY'nin uçagiyla Atatürk Havalimani'na getirilen Yusuf Kerem Demirel, sedye ile uçaktan indirildi. Ambülansa konulan küçük Yusuf, tedavisinin yapilacagi özel Maslak Acibadem Hastanesi'ne gönderildi. Urfa'nin Ulubatli Mahallesi'nde geçtigimiz günlerde belediyeye ait halk otobüsü, iki grup arasinda çikan silahli kavganin ortasinda kalmisti. Pompali tüfeklerle açilan ates sonucu otobüste bulunan ve Kur'an kursundan dönen 9 yasindaki Yusuf Kerem Demirel ile yolculardan Ali M., Ibrahim Halil A., Zeliha D. yaralanmisti. Haberi duyan sanatçi Ibrahim Tatlises ise küçük Yusuf'un tedavisini üstlenmisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , haberler, internet, Yasam Haberleri

BBP´li Döngel: Suriyenin Türk jetine saldýrýsýndan Rusya haberdar

BBP´li Döngel: Suriyenin Türk jetine saldirisindan Rusya haberdar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Suriyenin Türk jetine saldirisindan Rusya'nin haberdar oldugunu iddia etti. Hüseyin Döngel, partisinin Antalya Il Teskilat binasinda yaptigi açiklamada, Suriye hava sistemini Ruslarin kurdugunu ve sicak denizlere inmek için Suriye'ye ihtiyaci oldugunu belirtti. Döngel, "Askeri bakimdan Rusya'nin Akdeniz'e inmesine imkan veren bir Nusayri kenti olan Tartus Limani bu manada önemlidir. Rusya ile Suriye arasinda 1971 yilinda imzalanan antlasma ile Tartus Limani Rusya'ya tahsis edildi. Rusya'nin Ukrayna'daki Kirim deniz üssünün Karadeniz'deki anlami ve önemi ne ise Tartus'un Akdeniz'deki anlami da odur." dedi. Projenin büyük bir Rusya projesi oldugunu aktaran Döngel, sunlari söyledi: " Türk jetinin vurulmasina Esad kadar içimizdeki baasçilar da sevinmistir, ama Türkiye'nin içerideki ve disaridaki düsmanlarinin sevinçleri kursaginda kalacaktir. Her ne kadar Türkiye'nin gücünü siyasi iktidar dogru kullanamiyorsa da Türkiye güçlü bir devlettir. Sikisan Esad kurtulmak için risk alarak ve Iran-Rusya denklemine güvenerek Türk jetini vurmustur. Türk hükümeti ve Türk Genelkurmayi dokuz saat sonra açiklama yapabilmistir."     Terörün arka planina da deginen Döngel, bölücü terör örgütünün arkasinda Amerika, Avrupa Birligi ve Israil oldugunu söyledi. Israil ve Suriye'nin terör devleti olduguna dikkat çeken Döngel, "Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin basindaki Salih Müslim, Esad'in ajanidir ve bir haindir. PKK'nin Suriye'deki uzantisinin adi da PYD'dir. Suriye'de Muhaberat, PKK ve PYD el ele katliamlarina devam etmektedir." diye konustu. Türkiye'nin teröre destek veren 23 ülkeye güvenmemesi gerektigini vurgulayan Döngel, " Bu ülkelere yaptirim uygulanmalidir. Türkiye bir an evvel terörle mücadele için milli bir istihbarat agi kurmali ve milli bir eylem plani ortaya koyarak terör örgütlerini çökertmeli ve terörün kökünü bu topraklardan kazimalidir." seklinde konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Otomotiv Haberleri, Egitim Haberleri

Özgür Suriye Ordusu, Kahire´deki toplantýya niçin katýlmadýğýný açýkladý

Özgür Suriye Ordusu, Kahire´deki toplantiya niçin katilmadigini açikladi

Özgür Suriye Ordusu, Misir'in baskenti Kahire'de dün yapilan Suriye konulu konferansi katilmama sebebini açikladi.Özgür Suriye Ordusu adina açiklama yapan sözcü Bessam Caara, konferansa katilan bazi muhaliflerin Suriye istihbarati tarafindan organize edildigini iddia etti. Sözcü Bessam Caar,"Su anda en önemli görevimiz milli birlik ve beraberligi saglamaktir. Birlik ve beraberligi saglayacak tek merci ise Özgür Suriye Ordusudur" dedi. Caara, El Arabiyya televizyonuna yaptigi açiklamada; Özgür Suriye Ordusu'nun yetkili mercilerin tavsiyeleri dogrultusunda Kahire'deki konferansa katilmama karari aldiklarini söyledi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Tayyip Erdogan Haberleri, Teknoloji Haberleri

12 Aralık 2012 Çarşamba

Fenerbahçe, yeni sezon hazýrlýklarýna başladý

Fenerbahçe, yeni sezon hazirliklarina basladi

Yeni sezon hazirliklarina 1.5 aylik aranin ardindan baslayan Fenerbahçe, ilk antrenmanini hafif tempolu kosu ile tamamladi.Fenerbahçe Can Bartu Tesislerinde Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde yapilan antrenmana, aksam Istanbula gelecek olan Bienvenu, izinli olan Bekir, Volkan Demirel ile yeni transfer Dirk Kuyt katilmadi.Bekirin yarin, Volkan Demirelin ise 9 Temmuzda kampa katilacagi belirtilirken, Kuytin ise 13 Temmuzda Istanbula gelecegi bildirildi. Fenerbahçenin yeni transferleri Salih Uçan, Hasan Ali Kaldirim ve Mehmet Topal ise sari-lacivertli formayla ilk antrenmana çikti.Bu arada antrenmanda yer almayan kaleci Volkan Demirelin sabah tesislere gelerek, takimla birlikte kahvaltida yer aldigi ve takim arkadaslarina yeni sezonda basarilar diledigi kaydedildi.Öte yandan teknik heyet, sezon hazirliklarina altyapidan 5 futbolcu çagirdi. Altyapidan Hasan Hüseyin Akinay (kaleci), Anil Demir (kaleci), Ömer Kandemir (sag bek), Berkaycan Degirmencioglu ve Hakan Cinemre (stoper) antrenmanda A takimla birlikte çalisti.FENERBAHÇE, YENI SEZONU MESAJLA AÇTISari-lacivertli futbolcular, üzerinde kulüp baskani Aziz Yildirimin bir sözünün yer aldigi tisörtle sahaya çikarken, Sonsuza kadar Fenerbahçe yazili pankartin önünde poz verdiler.Fenerbahçe Can Bartu Tesislerinde kulüp baskani Aziz Yildirimin silüetinin ve bir sözünün yer aldigi tsörtlerle sahaya çikan sari-lacivertli futbolcular, basin mensuplarinin bulundugu alana gelerek, Sonsuza kadar Fenerbahçe yazili pankartin arkasina geçerek, mesaj verdiler. Tsörtün üzerinde Aziz Yildirimin ifadeleriyle, Unutulmamalidir ki; Simdi bu ulu çinarin dallarini budamaya, kirmaya çalisanlar, gün gelecek günesi görmek için yine bu çinarin tepesine çikmak zorunda kalacaklardir. sözü yer aldi. Tsörtün arkasinda ise Biz Fenerbahçeyiz ifadesi yer aldi.AYKUT KOCAMANDAN FUTBOLCULARATeknik direktör Aykut Kocaman, antrenman öncesinde geçen sene de oldugu gibi futbolcularina yönelik bir konusma yapti. Kocamanin futbolcularina yönelik su ifadeleri kullandigi kaydedildi: Hepiniz hosgeldiniz, hayirli ve basarilarla dolu bir sezon diliyorum. diyerek sözlerine baslayan Kocaman, Transfer dönemlerinin dogal süreci geregi aramizdan ayrilanlar oldu. Onlara sonsuz tesekkür ediyoruz. Salih ilk transferimiz oldu. Basarilar diliyorum. Hasan Ali geldi, basarilar. Mehmet Topal özellikle yurtdisi tecrübesiyle bize çok sey katacak. Ona da hayirli olsun. Geçmisten gelecege bir seyler söylemek istiyorum. Çok zor bir sezon geçirdik. Tarihi bir sezon geçirdik. Tüm sorunlari hep birlikte astik. Sezonu iki finalle noktaladik. Bir tanesini kazandik, bir tanesinin ucundan döndük. Içimden geleni söylüyorum. Bütün herseyi topladigimiz zamani basarili bir sezon geçirdik. Tüm emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Ama bir yandan da Fenerbahçe futbol takimi sampiyon olamadi, sorunlar ne olsun. Bu sene de mutllaka ama mutlaka sampiyon olmak tek hedefimiz. Bunu basaracak kapasitemiz var, gücümüz var. Sizden en büyük beklentim, sahaya çiktiginiz anda herseyi unutun takiminiz için Fenerbahçe için oynayin. Birbirinize destek olun. Basari bizim adimiz. Bizim adimiz Fenerbahçe. Bunu unutmayin yeter. Sari - lacivertliler, günü aksam yapacaklari ikinci antrenmanla tamamlayacaklar. Fenerbahçe Futbol Takimi, yarin tamamlayacaklari saglik kontrollerinin ardindan Düzce Topuk Yaylasina geçerek hazirlik kampini burada sürdürecek.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , internethaber, Moral Haber, Tayyip Erdogan Haberleri

5 bin intörne cep harçlýğý geliyor

5 bin intörne cep harçligi geliyor

Saglik Bakani Recep Akdag, tip fakültelerindeki yaklasik 5 bin 500 intörn ögrenciye cep harçligi saglayacak düzenlemenin Meclis'te kabul edildigini hatirlatarak, Ödemeye iliskin usul ve esaslarin düzenlenmesinin ardindan intörnlerimize aylik net 310 lira ödeme yapilacak. dedi. TBMM'de 28 Haziran'da görüsülen 302 Sira Sayili Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi kapsaminda, intörnlere ücret ödenmesi hakkinda düzenleme Genel Kurulda kabul edildi. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansi'na açiklamada bulunan Saglik Bakani Recep Akdag, tip fakültelerindeki yaklasik 5 bin 500 intörnü rahatlatacak uygulamanin önümüzdeki aylarda baslayacagini belirterek, Ödemeye iliskin usul ve esaslarin düzenlenmesinin ardindan intörnlerimize aylik net 310 lira ödeme yapilacak. diye konustu. Gruplarin ortak önergesi ile kabul edilen kanuna göre, Türk vatandasi olup tip fakültelerinin 5. yilini tamamlayarak 6. yilina geçen ögrencilere, intörn egitimi döneminde ögretim üyesi rehberliginde yaptiklari uygulama çalismalari karsiliginda ilgili kurumlarin bütçesinden 12 ay süreyle ücret ödenecek. Uygulamadan, Gülhane Askeri Tip Akademisi ögrencileri de yararlanacak. Intörn egitimi döneminde ögrenciler sadece saglik sigortasindan yararlanacak. Intörnlerin ücreti, üniversitelerin kendi bütçelerinden karsilanacak. Kanunun Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge girmesinin ardindan, Maliye Bakanligi, Saglik Bakanligi ve YÖK ödemelere iliskin usul ve esaslari belirleyecek. Uygulamadan bu yilki intörnler yararlanabilecek.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, dünya haberleri, Kültür Haberleri

11 Aralık 2012 Salı

Ali Erkan Kavaklý Postmodern Romaný anlatacak

Ali Erkan Kavakli Postmodern Romani anlatacak

Ahmet Öztürkün habariEdebiyat Sanat ve Kültür Arastirmalari Dernegi (ESKADER)'nin düzenledigi "Bâbiâli Sohbetleri"nin bu haftaki konusu "Postmodernizm ve Postmodern Roman." Kendisi de postmodern romanlar yazan Kavakli, bu kavramin açiklamasini yaparken, Türkiye'deki edebiyat dünyasina yansimasini da anlatacak. Bu arada Ali Erkan Kavakli, kendi roman anlayisini da dile getirecek. Toplantiyi felsefeci, elestirmen Recep Arslan yönetecek. Konuyla ilgili sorulara da cevap verecek olan Kavakli'nin bu sohbetini dinlemek serbest. Yaz aylarinda da devam eden  Bâbiâli Sohbetleri, Alayköskü Caddesi, No: 5 Cagaloglu adresinde gerçeklesiyor.POSTMODERN ROMANCIKendisini "Postmodern Romanci" olarak tanimlayan Ali Erkan Kavakli,  1952 yilinda Konya Seydisehir'in Kavak Köyü'nde dogdu. Ilkokulu Kavak Köyü'nde, orta ve liseyi Konya'da okudu. Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni 1976'da bitirdi. Hatay, Sivas, Divrigi, Susehri, Çanakkale, Istanbul ve Almanya'da edebiyat ögretmenligi yapti. Yazi hayatina, 1974'te Yeni Asya Gazetesinde hikâye yayinlayarak baslayan yazar, ayni gazetenin kültür ve sanat sayfasini yönetti. Daha sonra hikâyelerini iki kitap hâlinde nesretti. 1988 yilinda Millî Egitim Bakanliginin açtigi imtihani kazanarak Almanya'ya gitti. Alti yil Almanya'da kalan yazar, Almanca ögrendi, Alman Edebiyati ve "Modern Literatür" kurslari ve seminerlerini takip etti. 1994'te yurda dönen yazar, Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde çalisti. Hâlen Eyüp Anadolu Imam-Hatip Lisesi'nde ve Özel Gökkusagi Koleji'nde görevini sürdürüyor. 1999dan itibaren liselerde okutulan MEB'nin lise-2 edebiyat ve kompozisyon kitaplarini yazdi.Almanca ve Arapça bilen Kavakli, evli ve iki çocuk babasidir.Ali Erkan Kavakli'nin yayimlanmis eserleri arasinda, Matarama Kan Doldu, Intikam, Bilge Ögremen, Avrupali Mevlevî, Mafya Kiskacinda Vurgun, Kader Kapimi Çaldi, Insanlik Ayaga Kalk, Itiraf Ediyorum, Hicran, Hançer Sapli Yüregimde ve Gülü Koklayamadim da bulunuyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, Otomotiv Haberleri, Röportajlar

Küresel rekabetten doğan ortaklýk protez sektörünün markasý yaptý

Küresel rekabetten dogan ortaklik protez sektörünün markasi yapti

Samsunda dis protezi imalatinda birbirine rakip 3 laboratuvar firmasi güç birligi yapti. Özel Samsun Olusum Çok Amaçli Dis Protez Laboratuvari çatisi altinda bir araya gelen is adamlari, birliktelik sayesinde kisa sürede kapasitelerini önemli oranda artirarak, ülkenin her noktasina hizmet vermeye basladi.        Karadeniz Bölgesinde markalasan dis laboratuvar sirketi, Türkiyenin en büyük 10 dis protez laboratuvari arasina girdi. Özel Samsun Olusum Dis Protez Laboratuvari ortagi is adamlari, simdi de yurt disina protez ihraç etmeye hazirlaniyor. Ortaklik fikrinin 2 yil önce ortaya çiktigini ifade eden is adami Adnan Öz, görüsmeler neticesinde birlikten kuvvet dogmasina karar verdiklerini söyledi.         Tek basina ticaret mantiginin, küresel sermaye karsisinda yasama sansi kalmadigini ifade eden Öz, Is adamlarinin tek baslarina ayakta kalmaya çalismalari artik giderek zorlasiyor. Çünkü bu artik zorunluluk oldu. Tek basiniza oldugunuz zaman bazi seyleri yapmiyorsunuz. Hem gücünüz hem de cesaretiniz olmuyor. Zaten diger sektörlerde de süreç oraya dogru gidiyor. 5 ay önce birlestik. Yolumuza birlikte devam ediyoruz. Tek basimiza yapmadigimiz yatirimlari daha cesur gerçeklestiriyoruz. dedi.         Sirketi kurumsal bir hale getirmeye çalistiklarini ifade eden is adami Adnan Öz, Türkiye genelindeki hedeflerini tutturduklari an ihracata yöneleceklerini kaydetti. 75 teknik personelin çalistigi laboratuvarda gerçeklestirilen üretimle ilgili bilgi veren ortaklardan Aziz Yavuz, Burada disçilikte üretilebilen, implant ve protezden tutun hassas proteze kadar akla gelen sabit, hareketli, metal destekli, metal desteksiz her seyi yapiyoruz. Üretim sirasinda laboratuvarin hijyenine çok önem veriyor, Saglik Bakanliginin bütün kriterlerini harfiyyen yerine getiriyoruz. seklinde konustu.         Is adami Osman Kiran ise kapasite, istihdam, üretim ve ulastiklari hinterland bakimindan Türkiyenin en büyük 10 laboratuvarindan biri olduklarinin altini çizdi. Yeni teknolojileri takip ediyoruz. Bize faydali olacak tüm teknolojik donanimlari arastiriyor ve aliyoruz. En büyük özelligimiz ise müsterilerimize verdigimiz sözü zamaninda tutabilmemizdir. Bu da bizi farkli yapiyor. ifadelerini kullandi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , yerel haberler, Haber Yorum, dünya haberleri

10 Aralık 2012 Pazartesi

Kazakistan ve Makedonya arasýnda ekonomik işbirliği anlaşmasý imzalandý

Kazakistan ve Makedonya arasinda ekonomik isbirligi anlasmasi imzalandi

Makedonya Cumhurbaskani Gjorge Ivanov'un Kazakistan ziyareti kapsaminda iki ülke arasinda ekonomik isbirligi anlasmasi imzalandi.Kazakistan Cumhurbaskani Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak Astana'da temaslarda bulunan Ivanov için Akorda Sarayi'nda resmi tören düzenlendi. Resmi karsilama töreninden sonra iki lidere birlikte kahvalti yapti. Daha sonra yapilan heyetler arasi görüsmeden sonra Nazarbayev ve Ivanov'un da hazir bulundugu yatirimcilara kolaylik saglayan ve ekonomik isbirligini öngören anlasmalara imza atildi.Imza töreninden sonra basin mensuplarina konusan Nazarbayev, iki ülke arasinda ekonomik ve siyasi herhangi bir sorunun bulunmadigini, dis politikada iki ülkenin ortak politikalar izledigini söyledi. Makedonya Cumhurbaskani Ivanov ile görüsmede küresel ve bölgesel sorunlarin da ele alindigini belirten Nazarbayev, iliskilerin bundan böyle de güçlenerek devam edecegini özellikle de ticari alanda ortak projelerin yapilacagini kaydetti.Makedonyanin, büyük bir tarihi geçmise ve dogal güzelliklere sahip oldugunu ifade eden Makedonya Cumhurbaskani Gjorge Ivanov ülkesinin Orta Asya ile iliskilerini gelistirmek istedigini vurguladi. Iki ülke arasindaki ticaret hacmi 2011 yili verilerine göre 1 milyon 63 bin dolar olarak gerçeklesti
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, Son Dakika Haberleri, Istanbul Haberleri

Kanal26 TV, ´Eskişehir´in dünyaya açýlan penceresi´ sloganýyla uydu yayýnýnda

Kanal26 TV, ´Eskisehir´in dünyaya açilan penceresi´ sloganiyla uydu yayininda

Eskisehirin ilk özel televizyonu olarak 26 Kasim 1992de yayin hayatina baslayan Kanal26 TV, yayinlarini UHF 29. banttan, 26 Mayis 2011 tarihinden itibaren de Türksat Kablotv, Teledünya 131. kanalindan sürdürüyor. Kanal26 televizyonu 2 Temmuz 2012 Pazartesi gününden itibaren de Türksat 3A 11592 frekans, sembol 27500 pol. dikey (vertical), fec. 3/4den uydu yayinlarina basladi.        20 yili askin zamandir kesintisiz süren yayin hayatinda daima bir adim önde olmayi kendine ilke edinen Kanal26 televizyonu gerçekçiliginden, yayin ilkelerinden, genel ahlak kurallarindan, vatan ve bayrak sevgisinden taviz vermeden bilinçli çagdas akilci pozitif yayinciligiyla Eskisehirlilerin gözü kulagi oldu. Simdi de Eskisehirin dünyaya açilan penceresi sloganiyla tüm Türkiye ve dünyaya yayinlarini ulastirmaya devam edecek olan Kanal26, kaliteli, seviyeli programcilik anlayisiyla izleyicilerinin begeni ile takip edebilecegi bir kanal olmayi hedefliyor.        Kanal26 TV, her geçen gün büyüyen, gelisen ve 2013de Türk Dünyasi Kültür Baskenti olacak Eskisehiri Türkiye ve dünyaya güncel haber, spor, egitim, sanat, bilim, kültür, saglik ve tartisma programlariyla tanitma amaciyla yayinini sürdürüyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Son Dakika Haberleri, Kitap Haberleri

Keşanda bir kişi denizde boğuldu

Kesanda bir kisi denizde boguldu

Edirnenin Kesan ilçesinde bir kisi denizde boguldu. Kesana bagli Gökçetepe köyü sahilinin Çakillik mevkisindeki kayaliklardan bilinmeyen bir nedenle denize düsen Beytullah Can Akkaya(16) bogularak hayatini kaybetti. Olaydan 15 dakika sonra çevredekiler tarafindan fark edilen ve denizden çikarilan Akkaya'nin bogularak öldügü belirlendi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Bediüzzaman Haberleri, Gündem Haberleri, internethaber

Kablo hýrsýzlarý Telekom müdürünü isyan ettirdi: Osandýk gari

Kablo hirsizlari Telekom müdürünü isyan ettirdi: Osandik gari

Kablo hirsizliginin tavuk hirsizligi gibi degerlendirilmesine tepki gösteren Denizli Il Telekom Müdürü Osman Karakas, Denizli sivesiyle, "Osandik gari." diyerek tepki gösterdi. Karakas, Denizli'de son bir yilda 113 kablo hirsizligina tesebbüs edildigini belirterek, "Vatandasin haberlesme hürriyetine kasteden hirsizlikla tavuk hirsizligi ayni kategoride degerlendirilmemeli. Hirsiz kovalamaktan, hirsizlarin verdigi hasarlari gidermekten rutin ariza ve bakimlari yapmakta zorlaniyoruz. Üç bes kurusluk menfaatleri için bir mahallenin, köyün, sanayi tesisinin haberlesmesinin birkaç gün kesilmesine neden olan hirsizlari ve çalinti kablolari hirsizlardan satin alan hurdacilari, insafa ve birazcik ahlâkli olmaya davet ediyoruz." seklinde konustu.Kablosu kesilen bir mahallenin veya köyün, o sürede 110, 112, 155, 156 ve 177 gibi acil servis, polis, jandarma, itfaiye, orman yangini gibi numaralara ulasamayacagini vurgulayan Il Müdürü Karakas, "Haberlesmesi kesilen bir fabrika, ciddi zararlara ugruyor. Böyle bir durumda magdur olacak insanlarimizin hakkinin nasil ödeneceginin düsünülmesi gerekir. Son bir yilda hirsizlar, Türk Telekom'a ait 21 bin 200 metre kablo kesti. Toplam 7 bin 450 abone, bu yüzden belirli süreler hizmet alamadi. Kablolar üzerinde bulunan uyari alarmlari polis ve jandarmamizin özverisi sayesinde birçok kablo, kesilmis olmasina ragmen çalinamadan olay yerinde birakilmistir." dedi.'KABLO HIRSIZLARI YERALTINA DA DADANDI' Vatandastan da hirsizlik konusunda çok yardim aldiklarini, birçok tesebbüsün vatandaslarin ve muhtarlarin dikkati sayesinde engellendigini anlatan Osman Karakas, "Hirsizlar, isi iyice abartti. Son zamanlarda yer alti kablolarina da dadandilar. Menholler açilarak kablolar yer altindan koparilmaya çalisiliyor. Vatandastan bu konuda da destek ve ihbar istiyoruz." diye konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Yasam Haberleri, Haber Yorum, internet

9 Aralık 2012 Pazar

Rus futbolcu Dzhagoev EURO 2012nin en iyi golcüleri arasýnda

Rus futbolcu Dzhagoev EURO 2012nin en iyi golcüleri arasinda

CSKA Moskova'nin Rusya Milli Futbol Takimi'nin orta saha oyuncusu Alan Dzhagoev EURO 2012 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda en iyi golcüler arasinda yer aldi. Dzhagoev, 3 golle siralamada diger alti oyuncularla birlikte ayni yeri paylasti. Rus Milli Takimi EURO 2012 grup elemelerinde kalmasinda ragmen genç futbolcu Alan Dzhagoev 3 maçta üç gol atmayi basardi. Gol siralamasinda alti oyuncu üçer golle ayni yeri paylasirken, üç gol atan kupa sahibi Ispanya'nin forvet oyuncusu Fernando Torres ise altin ayakkabiyi almaya hak kazandi. ANDREY ARSHAVIN EN ÇOK ASIST YAPANLAR ARASINDA    Turnuvanin en çok asist yapanlari arasinda Rus oyuncu Andrey Arshavin'de yer aldi. Üç maçta 3 asist yapan Arshavin, Almanya adina forma giyen Türk asilli oyuncusu Mesut Özil ve Ingiliz Steven Gerrad ile ayni sirayi paylasti.    Gol arti asist sistemine göre turnuvanin en iyisi Ispanyol David Silva seçildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kitap Haberleri, Ekonomi Haberleri, Türkiye Haberleri

8 Aralık 2012 Cumartesi

Aziz Yýldýrým, tahliye işlemleri için Metris´e geldi

Aziz Yildirim, tahliye islemleri için Metris´e geldi

3 Temmuz sabahi baskinlarla baslayan ve 1 yildir gündemin en önemli maddelerinden biri olan sike iddialarinin dogurdugu Futbolda Sike Davasinda sona gelindi.     Çaglayandaki Istanbul Adliyesinde görülen davanin ardindan mahkemenin karariyla birlikte tahliye karari verilen Aziz Yildirim, Ilhan Eksioglu ve Yusuf Turanlinin tahliye islemleri yapilmak üzere Metris Cezaevine getirildi. Yildirim ve diger tahliye edilen mahkumlarin yaklasik 1.5 - 2 saat içinde tahliye edilmesi bekleniyor.    Bu arada tahliye kararinin sevincini yasayan sari - lacivertli taraftarlar da Metris Cezaevinin önüne gelerek sevgi gösterilerinide bulunuyorlar. Taraftarlarin her geçen dakikada sayilari artiyor.    Bilindigi gibi mahkeme 23. durusmasinda Fenerbahçe Baskani Aziz Yildirima örgütten 2 yil 6 ay, sike suçundan 3 yil 9 ay hapis ve 1 milyon 250 bin TL para cezasi vermisti. Aziz Yildirim Fenerbahçe - Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe - Ankaragücü, Fenerbahçe - Sivasspor maçlarinda sike, Eskisehirspor - Trabzonspor ile Fenerbahçe - Istanbul BBSK maçlarindan sike ve tesvikten suçlu bulunmustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, Moral Haber, Son Dakika Haberleri

Yýldýrým´a örgüt kurmak, 4 şike ve 3 teşvik suçundan ceza verildi

Yildirim´a örgüt kurmak, 4 sike ve 3 tesvik suçundan ceza verildi

Sike davasinda karari açiklayan mahkeme, Aziz Yildirim'a örgüt kurmak ve 4 sike 3 tesvik suçlamasiyla 6 yil 3 ay hapis cezasi verdi. Olgun Peker ise toplamda 10 yil 6 ay hapse çarptirildi. Davayi karara baglayan mahkeme, Aziz Yildirim hakkinda önce "Spor müsabakalarinin sonucunu etkilemek amaciyla Türkiye Profesyonel Süper Ligi'nde sike ve tesvik primi suçlarini islemek suretiyle suç örgütü kurup yönettigi sabit oldugundan, suçun islenis biçimi ile suç konusunun önem ve degeri gözetilerek 3 yil hapisle cezalandirilmasina" kararini verdi. Ancak mahkeme, cezanin sanigin gelecegi üzerindeki etkilerini gözeterek cezayi 2 yil 6 ay hapse indirdi. Yildirim, Süper Lig'de 1 Mayis 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Istanbul Büyüksehir Belediye Spor, 8 Mayis 2011'de oynanan Karabük-Fenerbahçe, 15 Mayis 2011'de oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü, 22 Mayis 2011'de oynanan Sivasspor-Fenerbahçe müsabakalarinin sonucunu etkilemek için sike yapmak, 17 Nisan 2011'de oynanan Trabzon-Bursaspor, 22 Nisan 2011'de oynanan Eskisehir-Tranzonspor ve 15 Mayis 2011'de oynanan Trabzon-IBB müsabakalarinin sonucunu etkilemek amaciyla tesvik primi vermek suçlarini islemek suçundan 2 yil hapisle cezalandirildi. Yildirim'in cezasi yönetici olmasindan dolayi yari oraninda arttirilarak 3 yila çikarildi. Suçun birden fazla islenmesi nedeniyle ceza yeniden arttirilarak 4 yil 6 aya yükseldi. Ancak ceza sanigin gelecegi üzerindeki olasi etkileri gözetilerek 3 yil 9 aya indirildi. Yildirim'a toplamda 6 yil 3 ay hapis cezasi verilmis oldu. Yildirim'a para cezasi da veren mahkeme, Yildirim'a 18 bin 750 gün adli para cezasina çarptirdi. Yildirim'in sosyal ve ekonomik durumunu dikkate alan mahkeme, günlügü 70 TL'den toplamda 1 milyon 312 bin 500 TL adli para cezasi ödemesine hükmetti. Yildirim'in bu parayi 20 esit taksitle ödemesi kararlastirildi. BASKANLIKTAN YASAKLANDI Aziz Yildirim'in kulüp ve federasyonda görev almasina da yasak getirildi. Kararda, "6259 sayili kanun ile eklenen 6222 sayili kanunun 11/11. maddesi geregince ayrica spor kulüplerinin, federasyonlarin, bünyesinde sportif faaliyet icra eden tüzel kisilerin yönetim ve denetim organlarinda görev yapmaktan yasaklanmasina" denildi. Yildirim, 6222 sayili kanunun 18. maddesi uyarinca güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarini seyirden de yasaklandi. Seyir yasagi hakkindaki kararin Yargitay tarafindan onanmasi durumunda uygulanacak. 6 MAÇTAN BERAAT Aziz Yildirim'in, Süper Ligde 21 Subat 2011'deki Manisaspor-Trabzonspor, 26 Subat 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Kasimpasa, 6 Mart 2011'de oynanan Bursaspor-IBB, 7 Mart 2011'de oynanan Gençlerbirligi-FB, 20 Mart 2011'de oynanan Gençlerbirligi-Trabzonspor, 9 Nisan 2011'deki Eskisehirspor-FB müsabakalarinda sike ve tesvik suçlarindan beraatine karar verildi. OLGUN PEKER'E 10 YIL 6 AY HAPIS Mahkeme, sanik Olgun Peker'in "Haksiz çikar saglamak amaciyla örgüt kurup yönetmek" suçundan 2 yil 6 ay hapisle cezalandirilmasina karar verdi. Peker, Giresun FM'in sahibi Mustafa Cici'ye yönelik "konut dokunulmazligini ihlal" suçundan 2 yil 1 ay hapisle cezalandirildi. Peker'in Mustafa Cici'yi tehdit suçundan da 2 yil 1 ay hapisle cezalandirilmasina karar veren mahkeme, Faruk Güler'i tehdit suçundan 1 yil 11 ay 10 gün hapisle cezalandirdi. Peker, 31 Mart 2011'de yapilan menajerlik sinavina girmek için sahte resmi belge temin edip kullanmak suçundan 1 yil 11 ay 10 gün hapisle cezalandirildi. Peker'e toplamda, 10 yil 6 ay 20 gün hapis cezasi verildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, milliyet, Gündem Haberleri

7 Aralık 2012 Cuma

Sadri Şener beraat etti

Sadri Sener beraat etti

Futbolda sike iddialarina yönelik davada karar açiklandi. Mahkeme, Wedersona tesvik suçundan 5 ay hapis cezasi verdi. Ibrahim Akin ise 1 yil 6 ay 22 gün hapse mahkum edildi. Trabzonspor Baskani Sadri Sener ve Asbaskan Nevzat Sakar hakkinda beraat karari çikti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kültür Haberleri, Yasam Haberleri, Moral Haber

Engelsiz Elektronik Ticaret ilk mezunlarýný verdi

Engelsiz Elektronik Ticaret ilk mezunlarini verdi

Istanbul Kalkinma Ajansi, Türkiye Beyazay Dernegi, Eyüp Belediyesi ve Eyüp Ilçe Kaymakamligi'nin birlikte yürüttügü Engelsiz Elektronik Ticaret (ee-ticaret) programi Eyüp'te ilk mezunlarini verdi. Beyazay Dernegi tarafindan yürütülen "ee-ticaret projesi" ile 600 engellinin e-ticaret egitimi alarak sektöre kazandirilmasi hedefleniyor. Uzman egitmenler tarafindan verilen egitimin amaci, sektörün açigi olan yetismis personel ihtiyacini karsilamak.Eyüp Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi'nden 40 ögrenci "ee-ticaret projesi" ile sertifikalarini Eyüp Belediye Baskani Ismail Kavuncu'nun elinden aldi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Otomotiv Haberleri, Saglik Haberleri

Haziran ayý ihracatý 11,8 milyar dolar

Haziran ayi ihracati 11,8 milyar dolar

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) verilerine göre haziran ayi ihracati, geçen senenin ayni ayina oranla yüzde 3,59 artarak 11,8 milyar dolar oldu. Bu dönemde en fazla ihracati 1,6 milyar dolarla otomotiv sektörü yaparken; onu 1,5 milyar dolar ile çelik, 1,4 milyar dolarla da hazir giyim ve konfeksiyon sektörleri izledi. Haziran ayi ihracat rakamlari TIM Baskani Mehmet Büyükeksi tarafindan Rize'de açiklandi. Buna göre ihracat geçen senenin ayni ayina nispeten yüzde 3,59 artarak 11 milyar 840 milyon dolar seviyesine geldi. Ilk 6 ayda ihracat yüzde 11,28 artisla 72 milyar 986 milyon dolari bulurken; son 12 ayda da yüzde 14,07 artisla 142 milyar 305 milyon dolara dayandi. Haziran ayinda en fazla ihracati 1 milyar 610 milyon dolar ile otomotiv sektörü yapti. Onun ardindan 1 milyar 495 milyon dolar ile çelik, 1 milyar 409 milyon dolarla da hazir giyim ve konfeksiyon sektörleri geldi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Teknoloji Haberleri, Güncel Haberler, dünya haberleri

6 Aralık 2012 Perşembe

Muhtarlar köylerine posta kutusu istiyor

Muhtarlar köylerine posta kutusu istiyor

PTT Müdürlügü tarafindan mahalle ve köy muhtarlarina degisen tebligat kanunu hakkinda verilen bilgilendirme seminerine katilan muhtarlar, köylerine posta kutusu yapilmasini istedi. Postalarin vatandaslarin ellerine saglikli bir sekilde ulasmadigindan dert yanan muhtarlar, PTT'nin neden posta dagitimini muhtarlara biraktigindan da sikayetçi.         Köylerde vatandaslarin postalari direkt muhtardan sorduklarini söyleyen muhtarlar, PTT müdürlügünün köylerdeki posta sikintisina çözüm bulmalarini istedi. PTT tarafindan posta kutusu yapilmasi halinde sorunun kismen de olsa çözülecegine dikkat çeken muhtarlar, kendilerinden baska hiç kimsenin posta dagitimi yapmadigini söyledi.     Ankaranin Sereflikoçhisar PTT Müdürlügü seflerinden Kazim Yildiz muhtarlarin bu sikintilarini bildiklerini, ancak su asamada yapilacak bir seyin olmadigini söyledi. Yildiz, Son bir hafta içinde köyleri tek tek gezdik. Dagitimcilarimiz adres üzerine gidiyor. Ev ev gitmek mümkün degil. Araçla köylere gidilmesi 3 -4 saat sürüyor. Gönderilerin ve kilometrelerin çoklugu postalari da geciktiriyor. Dagitim ve eleman azligi konusunda ben de sizinle hemfikirim. Ama su anda yapilacak hizmetin en iyisini sunmaya gayret ediyoruz. Her eve posta kutusu koymak su anda mümkün degil. seklinde konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, internet, Istanbul Haberleri

Kocaeli´nde trafik kazasý: 2 ölü, 1 yaralý

Kocaeli´nde trafik kazasi: 2 ölü, 1 yarali

Kocaelinin Kartepe ilçesinde meydana gelen trafik kazasinda, 2 kisi öldü, 1 kisi yaralandi.     D-100 karayolundan Izmit yönüne seyir halindeki Mehmet Örsoglunun (52) kullandigi 34 USP 0195 plakali otomobil, Uzuntarla Mahallesi mevkisinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde ilerleyen Hamza K., yönetimindeki 41 H 0195 plakali is makinesi tasiyan kamyona çarpti. Olay yerine gelen saglik ekipleri, sürücü Örsoglu ile yanindaki Mehmet Ali Öztürkün (45) öldügünü belirledi. Kazada agir yaralanan ve üzerinden kimlik çikmayan otomobildeki bir kisi de ambulansla Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirildi. Kamyon sürücüsü Hamza K. ise polis ekiplerince gözaltina alindi.     Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünyadan haberler, haberler, Son Dakika Haberleri

Esed´in ´Scramble´ korkusu!

Esed´in ´Scramble´ korkusu!

Murat Gürgenin haberiBasbakan Erdogan'in "Angajman kurallarini degistirdik" açiklamasinin ardindan, Türkiye ile Suriye arasinda ilk sicak temas yasandi. Cumartesi günü sabah, öglen ve aksam saatlerinde Türkiye hava sahasina yaklasan 3 Suriye askeri nakliye helikopteri, Incirlik ve Batman'dan acil önleme kalkisi (scramble) yapan F-16 savasan sahin uçaklari tarafindan "hava sahasi ihlali olmadan" engellendi. Suriye helikopterleri, Türk hava sahasini ihlal etmis olsaydi, degisen angajman kurallari çerçevesinde ates açilmasi gündeme gelebilecekti. Hava Kuvvetleri, Türk hava sahasinin ihlal edilmesini engellemek amaciyla, aralarinda Incirlik'in de bulundugu bazi üslerde "scramble kolu" bulunduruyor. Bu 'kol'da en az 2 uçak silah ve yakit yüklü olarak 24 saat süreyle acil kalkisa hazir konumda bekletiliyor. Incirlik ve Batman'daki scramble kolunda 30 Haziran günü görev yapan F-16 savas uçaklari, Hatay ve Mardin yakinlarinda Türk hava sahasinda pes pese yaklasan Rus yapimi MI-17 ve MI-8 tipi 3 Suriye helikopterini, acil kalkis yaparak önledi. Sicak temaslar saat 09.12, 15.05 ve 18.05'te yasandi. 4 MILDE ALARM09:12 MI-17 tipi helikopter Hatay sinirina 4 mil yaklasti. Incirlik'ten 2 F-16 havalandi. 15.05 MI-8 tipi helikopter yine Hatay'a 4 mil yaklasti. F-16'lar kisa sürede bölgeye gitti. 18.05 MI-8 tipi helikopter bu sefer Mardin'e yaklasti, Batman'daki jetlerimiz havaland SCRAMBLE KOLU NEDIR?Hava sahasi ihlallerine karsi yapilan acil önleme kalkislarina "scramble" (hakiki alarm) adi veriliyor. Balikesir, Merzifon, Diyarbakir, Incirlik ve Malatya jet üslerinde en az 2 uçaktan olusan scramble kollari yakit depolari dolu ve silah yüklü olarak 24 saat esasina göre hazir bekletiliyor. Uçaklar ihbar geldikten 6-7 dakika sonra havalanmis oluyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünyadan haberler, Tayyip Erdogan Haberleri, Siyaset Haberleri

Yýldýrým, beraatini istedi

Yildirim, beraatini istedi

Futbolda sike iddialarina yönelik davanin karar durusmasinda Fenerbahçe Baskani Aziz Yildirim, tahliyesine ve beraatine karar verilmesini istedi. Durusmada son sözü sorulan Aziz Yildirim, tahliye ve beraatini talep etti. Yildirim, "TFF'nin oynattigi tüm maçlarin pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalisiliyor. Bugün burada vermis oldugunuz kararla tarih önünde yargilanacaksiniz. Türkiye Cumhuriyeti hakimlerinin verdigi karara güveniyoruz. Daragaci da olsa son sözümüz Fenerbahçe." diye konustu. Olgun Peker'in "Dünya yikilsa adalete güveniyoruz." demesi üzerine Mahkeme Baskani, "Bir sanik 'gördügünüze çalacaginiza güveniyorum' demisti. Biz gördügümüze çalariz." karsiligini verdi. Mahkeme Baskani Mehmet Ekinci, "Sike sorusturmasi sürecinde 30'a yakin hakimin dinleme, arama el koyma kararlari var. Ama 2 Temmuz'de ben imza atmistim ve operasyon baslamisti. Kaderin cilvesi." dedi. Durusmaya gelmeyen tutuksuz saniklar Sadri Sener ve Nevzat Sakar'in avukati da beraat talebinde bulundu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, dünyadan haberler, Ekonomi Haberleri

Denizde kayýkla balýk tutmak isteyen aile alabora oldu: 1 kişi kayýp

Denizde kayikla balik tutmak isteyen aile alabora oldu: 1 kisi kayip

Avcilar sahilde balik tutmak amaçli kiraladiklari kayikla denize açilan aile, denizde firtana çikmasi sonucu tekneleri devrildi. Aileden 4 kisi kendi imkanlariyla karaya ulasti. Ailenin 17 yasindaki en küçük bireyi denizde kayboldu. Avcilar sahilinde saat 17:00'da kayik kiralayan 5 kisilik aile balik tutmak amaçli kiyidan 150-200 m uzaklasti. Denizde firtana çikmasi üzerine kayik devrildi. Kayikta ki 4 kisi kendi imkanlariyla karaya ulasti. Ailenin en küçük bireyi O.K. (17) denizde kayboldu. Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri, O.K.'yi bir süre aradiktan sonra havanin kararmasi ve saat 21:00'den sonra arama çalismalarinin yapilamamasindan dolayi arama faaliyetlerini sabaha birakti. O.K'nin babasi Mevlüt Karatas (58) ogullarinin ve gelinlerinin tekneyi kiralamasi sirasinda can yelegi bile verilmemesinden sikayet etti. Karatas, "Vatandasin cani bu kadar ucuz mu? Ben simdi kime dert yanacagim, sabaha kadar nerede bekleyecegim. 8 saattir sahilde bekliyorum. Artik aramalara yarin sabah devam edeceklerini söylediler. Oglumun sag çikacagini kesinlikle düsünmüyorum. Benim tek dilegim ileride baska insanlarin cani yanmasin." dedi Teknede kardesi ile beraber olan agbi Volkan Karatas, denize açildiktan sonra bir anda denizin kabardigini söyledi. Karatas, "Kiraladigimiz sandal motorlu bir sandaldi. Kenarindan su aldigini sonradan fark ettik. Deniz de patladiktan sonra komple su aldi. Her sey bir dakika içinde oldu. Bize ne can yelegi verdiler ne de baska bir sey. Sadece pazarlik yaptilar bizimle. Ne kadar kisi binilir bu tekneye nasil olur hiç kimse bir bilgi vermedi. Esim yüzme bilmiyor benim. Denizde kaybolan kardesim de yüzme bilmiyor. Ortanca kardesimle esi küçük kardesime sarildilar. Çikarmaya çalistilar. Ben, esim yüzme bilmedigi için onu tutuyordum. Su dalgali oldugu için bayagi bir açiga sürüklendik." dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, Egitim Haberleri, yerel haberler

PKK´lýlar Tunceli´de bir kişiyi kaçýrdý

PKK´lilar Tunceli´de bir kisiyi kaçirdi

Tunceli Ovacika bagli Kuslica ve Karaoglan jandarma karakoluna ekmek tasiyan firin araci, teröristler tarafindan ormanlik alanda durduruldu. Ekmek tasiyan aracin soförü Murat Varliel, PKK tarafinda kaçirildi.Güvenlik güçleri kaçirilan soför için bölgede operasyon baslatti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Tayyip Erdogan Haberleri, Teknoloji Haberleri

4 Aralık 2012 Salı

Diplomalý aktarlar diplomasýzlara karşý eylemde

Diplomali aktarlar diplomasizlara karsi eylemde

Diplomasizlarin is yeri açmasina karsi çikan bir grup diplomali aktar Taksim Meydani'nda eylem yapti. Taksim Cumhuriyet Aniti önünde toplanan aktarlar, 'Dogru bitki için diplomali aktar seçin' yazili dövizler tasidi. Isliklarla protestosunu sürdüren aktarlar, beyaz önlük giyip ellerinde diplomalarini tasidi. Grup adina basin açiklamasi yapan Melisa Öztas, "Bu insanlarin hepsi issiz. Devletten yasal haklarimizi istiyoruz. Ya aktarlari diplomaya baglayacaksiniz ya da bu bölümü kapatacaksiniz. Aktarlik sektörü yan bir saglik kurulusudur. Hepimiz aktarlardan alisveris yapiyoruz. En küçük bir baharati bile aktarlardan aliyoruz. Bunlarin kontrolleri yapilmiyor. Halkimiz kandiriliyor. Kendi sagliginiz için diplomali aktarlari destekleyin." dedi. Eylemin ardindan grup olaysiz dagildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Egitim Haberleri, Siyaset Haberleri, Türkiye Haberleri

TSK´dan düşürülen uçakla ilgili yeni açýklama

TSK´dan düsürülen uçakla ilgili yeni açiklama

Türk Silahli Kuvvetleri düsen Türk jetiyle ilgili dünya basininda çikan haberlere yönelik açiklama yayinladi. Açiklamada Türk jetinin tanitma sistemleri açik sekilde düsürüldügü belirtildi.Iste TSKdan yapilan açiklama;1.   22 Haziran 2012 tarihinde, Dogu Akdeniz'de, uluslararasi hava sahasinda Suriye tarafindan düsürülen uçagimiz ile ilgili yabanci bir basin organina dayanilarak verilen iddialara açiklik getirmek ihtiyaci duyulmustur.2.   Daha önce birçok kez açiklandigi sekilde, 22 Haziran 2012 tarihinde Dogu Akdeniz'de, uluslararasi hava sahasinda, Hv.K.K.ligimiza ait bir uçagimiz (iddia edildigi gibi iki uçak degil), tanitma sistemleri açik, tek ve silahsiz olarak bölgede mevcut radarimizin performansinin test edilmesi maksadiyla görev uçusu yaptigi esnada düsmüstür.3.   Elimizde mevcut radar görüntülerine ve yapilan incelemeler sonucunda; uçagimiz saat 10.30'da Malatya/Erhaç Meydanindan kalkis yapmis, Dogu Akdeniz'e çikarak ilk test uçusunda; 1 numarali profil noktasina saat 11.06'da ulasmis ve belirlenen rota üzerinde 21.400 feet irtifada görev uçusuna baslamistir. Saat 11.14'de 2 numarali profil noktasina 8.600 feet irtifada, saat 11.23'de 3 numarali profil noktasina 7.500 feet irtifada, saat 11.37'de 4 numarali profil noktasina 2.000 feet irtifada, saat 11.50'de, ikinci test uçusu için dönüs noktasina 3000 feet irtifada ulasmistir. Son profilde uçagimizin yaklasik 5 dakikalik hava sahasi ihlali yaptigi belirlenmistir. Radar iz analizine ve telsiz konusmalarina göre uçagimiza bu uçusu esnasinda herhangi bir müdahale yapilmamistir. Uçagimiz, 2'nci test uçusunda 4 numarali profile dogru 7.400 feet irtifada seyir halinde iken saat 11.56'da uluslararasi hava sahasinda aniden irtifa kaybederek saat 11.57'de radarla irtibati/temasi kesilmistir.4.   Bunun üzerine havadan ve denizden arama ve kurtarma faaliyetlerine derhal baslanmis ve uçagimizin kayip oldugu kamuoyuna açiklanmistir.5.   Bilahare, uçagimizin Suriye tarafindan düsürüldügü ögrenilmistir.6.   Sonuç olarak; elde mevcut radar görüntülerine ve yapilan idari arastirma sonucuna göre, uçagimiz 12 mil olan Suriye karasularinin bir mil disinda, takriben 13 mil uzakta vurulmus ve istikrarli uçtugu en son noktanin koordinati 35 48.22 Kuzey, 35 33.21 Dogu olup, bu noktadan itibaren süratle irtifa ve hiz kaybettigi ve Suriye kara kitasina 16 km. (8,5 mil) uzaklikta, Suriye karasularinda muhtemelen 35 48.26 Kuzey, 35 37.59 Dogu koordinatina düstügü belirlenmistir.7.   Pilotlarimizin akibeti hakkinda elimizde henüz bir bilgi mevcut degildir.8.   Uçak enkazinin çikarilmasi için Nautilus gemisi bölgeye intikal halinde olup 02 Temmuz 2012 Pazartesi günü aksam saatlerinde bölgede olmasi beklenmektedir.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , hürriyet, Güncel Haberler, milliyet

2 Aralık 2012 Pazar

Ezaný güzel okuma yarýşmasýnýn birincisi Bolu´dan çýktý

Ezani güzel okuma yarismasinin birincisi Bolu´dan çikti

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan 2012 yili Camiler ve Din Görevlileri Haftasi kutlama etkinlikleri çerçevesinde din görevlileri arasinda düzenlenen ezani güzel okuma yarismasinin Türkiye finali Elazigda yapildi. Yarismada Bolu bölgesinden Salih Pirinçci birinci, Kahramanmaras bölgesinden Hasan Tekerlek ikinci, Nigde bölgesinden H.Ibrahim Aslan ise üçüncü oldu.        10 bölgenin birincilerinin katildigi ezani güzel okuma yarismasi Elazig Izzet Pasa Camiinde ögle namazina müteakip Kuran-i Kerim tilaveti ile basladi. Yarismaya Elazig Valisi Muammer Erol, Belediye Baskani Süleyman Selmanoglu, Diyanet Isleri Baskanligini temsilen Din Isleri Irsat Dairesi Baskani Dursun Aygün, Elazig Il Müftüsü Peyami Güngör ve çok sayida davetli katildi.        Dursun Aygün, Diyanet Islerinin kuruldugu günden beri dine daha iyi hizmet edebilmek için çalistiginin belirterek, Ezanimizin en güzel okunmasi için çaba sarf etmekteyiz. Din görevlileri arasinda yapmis oldugumuz ezani güzel okuma yarismasi da bu etkinliklerden biri. dedi.         Elazig Müftüsü Peyami Güngör ise ezanin Islam'in siarlarindan bir olduguna dikkat çekerek, Ezan-i Muhammedi'nin çok güzel okunmasi gerektigini belirtti. Ezanin sözlerine dikkat çeken Güngör, ezan insanlari namaza çagirdigi gibi tüm insanligi felaha, kurtulusa davet ettigini kaydetti.        Ezani güzel okuma yarismasina Bolu bölgesinden katilan Salih Pirinçci birinci, Kahramanmaras bölgesinden Hasan Tekerlek ikinci, Nigde bölgesinden H.Ibrahim Aslan ise üçüncü oldu. Diyanet Isleri Baskanligi birinciyi 5 bin, ikinciyi 4 bin, üçüncüyü ise 3 bin lira para ödülü ile ödüllendirdi. Elazig Müftülügü ve Elazig Belediyesi de birinciyi iki tam altin, ikinciyi bir buçuk altin, diger yarismacilari da tam altin ile ödüllendirdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Saglik Haberleri, Güncel Haberler, Ekonomi Haberleri

1 Aralık 2012 Cumartesi

Davutoğlu, Suriye konulu toplantý için Cenevrede

Davutoglu, Suriye konulu toplanti için Cenevrede

Isviçrenin Cenevre sehrinde BM Güvenlik Konseyinin daimi bes üyesi ve bölge ülkelerinin katilimi ile düzenlenen Suriye konulu toplanti basladi. Toplantiya Türkiyeden Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu katiliyor.Toplanti Cenevrede yerel saatle 11.00de (TSI 12.00) basladi. Toplantinin bitmesinden sonra Davutoglunun basin toplantisi düzenlemesi bekleniyor.Bu arada toplantiya uluslararasi basin da yogun ilgi gösteriyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kültür Haberleri, Siyaset Haberleri, Haber Yorum

Anzhi´ye 2 metrelik forvet

Anzhi´ye 2 metrelik forvet

Rusya'nin Anzhi Mahaçkala takimi, Kuban takimindan 2 metre 3 santimetre boyundaki forvet Lacina Traore'yi transfer yapti. Resmi olmayan rakamlara göre Anzhi, Traore için 20 milyon Euro ödedi.UEFA Avrupa Ligi'nde basarili olabilmek için kadrosunu güçlendirmeye amaçlayan Guss Hiddink'in takimi Anzhi, Fildisi Sahilli forvet oyuncu Lacina Traore'yi kadrosuna katti. Resmi olmayan rakamlara göre Anzhi, Traore için 20 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Oyuncunun alacagi yillik ücretin 1,5 milyon Euro oldugu ifade ediliyor.Rusya'nin Kuban takiminda top kosturan 2 metre 3 santimetrelik dev forvet Rusya liginde 38 maçta 18 göl atti. Traore, kariyeri boyunca çiktigi 103 maçta toplam 35 göle imza atti.Uzun boyu, hizi ve teknigiyle dikkat çeken 22 yasindaki forvet oyuncunun, gelecek günlerde Anzhi'nin Avusturya'daki çalisma kampina dahil olacagi bildirildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Istanbul Haberleri, Gündem Haberleri

Eski Galata Köprüsü, İstanbul trafiğini rahatlatacak

Eski Galata Köprüsü, Istanbul trafigini rahatlatacak

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Haliç Köprüsü'ndeki trafigi rahatlatmak adina 1998 yilindan beri faaliyet göstermeyen eski Galata Köprüsü'nü tekrar trafige açiyor. Bakim ve onarim çalismalari devam eden köprünün Temmuz ayinin ilk haftasinda trafige açilmasi planlaniyor. Üç aylik bakima alinmalari sebebiyle 18 Haziran tarihinde Haliç ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün bakima alinmasi Istanbul'un trafigini artirdi. Trafigi rahatlatmak için alternatif çözümler arayan Istanbul Büyüksehir Belediyesi, eski Galata Köprüsü'nü tekrar açiyor. Balat - Hasköy arasina kurulan ve 4 yil boyunca trafige açik kalan eski Galata Köprüsü deniz dibinde çamur birikmesi ve Haliç'in kirlenmesi sebebiyle trafige kapatilmis ve orta bölümü açik birakilmisti. Su günlerde köprünün tekrar faaliyete geçirilmesi için çalismalar yapiliyor. Bakim ve onarim çalismalari yapilan köprünün dubalarinin daha saglam bir zemine oturtulabilmesi için köprü zemininde biriken çamurlar da temizleniyor. Bir aksilik olmamasi halinde yaklasik 10 gün sürecek çalismalar sonrasi köprünün Temmuz ayinin ilk haftasinda trafige açilmasi bekleniyor. Ilk olarak 1912 yilinda Eminönü ve Karaköy arasina yapilan köprü, 1992 yilinda çikan yangina kadar burada kalmisti. Köprü yangin sonrasi onarildiktan sonra simdiki yeri olan Balat - Hasköy arasina yerlestirilmisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Haber Yorum, Teknoloji Haberleri