30 Eylül 2012 Pazar

Sendikadan ´öğretmene taban ücret uygulamasý başlatýlsýn´ isteği

Sendikadan ´ögretmene taban ücret uygulamasi baslatilsin´ istegi

Demokrat Egitimciler Sendikasi (DES) Genel Baskani Gürkan Avci, dershanelerde ve özel egitim kurumlarinda çalisan ögretmenlerin maaslarina 'taban ücret' uygulamasinin bir an önce getirilmesini istedi. Avci, maaslari yükseltmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun projesinin daha fazla geciktirilmemesi gerektigini kaydetti.        Dershane ve özel egitim kurumlarinda yaklasik 120 bin ögretmenin görev yaptigini belirten Avci, Özellikle dershanelerde ögretmenlerimiz sigortasiz, güvencesiz, zor ve sikintili sartlarda ve asgari ücretle çalistiriliyor. Özel sektörde ögretmen maaslari arasinda büyük uçurumlar var. Bu kapsamda Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nin ögretmen maaslarina 'taban' getirmesi projesini destekliyor ve çok olumlu buluyoruz." dedi. Sayilari 400 binlere ulasan atanamayan ögretmenlerin zorunlu tercihi haline gelen dershane ve özel egitim kurumlarinin ögretmenlerin emeklerini sömürdügünü öne süren Avci, açiklamasinda sunlari dile getirdi: "Tecrübesizlik bahanesiyle yillarca asgari ücretle 'stajyerlik' yapmaya mecbur birakilan genç ögretmenler, haftanin her günü 12-14 saat dershanelerde derse girmekte, bos zamanlarinda ise soguk, dar ve karanlik etüt odalarinda ögrencilerle test çözmektedir. Hastalanma ve rapor alma hakki dahi olmayan ögretmenlerin tatil yapma hakki da olmadigi gibi çogu sigortasiz olarak çalismaktadir. Çogunun is güvencesi dahi bulunmamaktadir, her an sözlesmesi fesh edilebilir. Sendikasi yoktur. 11 ay çalisir fakat 10 ay maas alir. Egitim ordusunda üvey evlat muamelesi görülmeye devam edilen dershane ve özel egitim kurumu ögretmenlerinin basta ücret hususundaki magduriyetleri olmak üzere, mesleki ve demokratik sorunlarinin çözülmesini istiyoruz. Dershane ve özel egitim kurumu ögretmenlerine de sendika hakki verilmelidir."
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , milliyet, Türkiye Haberleri, Ekonomi Haberleri

28 Eylül 2012 Cuma

Dolandýrýcýlarýn ipli düzenek yerleştirdiği ATM´de polis nöbet tuttu

Dolandiricilarin ipli düzenek yerlestirdigi ATM´de polis nöbet tuttu

Bursanin Osmangazi ilçesinde, henüz kimligi belirlenemeyen dolandiricilarin bir bankaya ait ATM'ye yerlestirdigi ipli düzenek polisi alarma geçirdi. ATM basinda nöbet tutan polis ekipleri, vatandaslarin magdur olmasinin önüne geçti.         Dikkaldirim Mahallesinde bir bankanin ATM cihazina dolandiricilik amaciyla ipli bir düzenek yerlestirildiginin fark edilmesi üzerine polis ekipleri önlem aldi. ATM'ye gelen Bursa Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, ATM önünde nöbet tutarak vatandaslarin islem yapmasinin önüne geçti. ATM'de uzman ekipler de parmak izi incelemesi yapti. Dökümden yapilan kapagin ayni ATM cihazindaki kart girisine benzetildigi ifade edilirken kapagin arkasina ip takilmasi da dikkat çekti. Kimligi belirlenemeyen dolandiricilarin ip ile kart girisini engellemeyi amaçladiklari ögrenildi. Dolandiricilarin, karti sikisan vatandaslarin yanina yardim bahanesiyle yaklasarak sifresi girilmis karttan paralari çektikleri belirtildi. Ipli düzenek sökülerek incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlügü'ne götürüldü. Polis, düzenegi yerlestiren kisi ya da kisilerin yakalanmasi için sorusturma baslatirken çevredeki güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Röportajlar, haberler, Tayyip Erdogan Haberleri

27 Eylül 2012 Perşembe

Köylülerin üzerine kar kütleleri düştü: 1 ölü 1 yaralý

Köylülerin üzerine kar kütleleri düstü: 1 ölü 1 yarali

Bitlisin Mutki Ilçesine bagli Çatalerik Köyünde sabahin erken saatlerinde su kanali kazmaya giden köylülerin üzerine kar kütlesi düstü. Kar kütlesi altinda kalan 1 köylü hayatini kaybederken, 1 köylüde agir yaralandi.Edinilen bilgilere göre olay dün Mutki'nin Çatalerik köyünde meydana geldi. Sabah saatlerinde Çatalerik Köyüne 2 kilometre uzakliktaki dereden köylerindeki tarlalarina su getirmek için kanal kazan köylüler, beklenmedik bir olayla karsilasti. Köylülerin bir kismi, su yolu açmak için derenin üzerini tepe gibi kaplayan kar kütlesinin içini oymaya çalisti. Bu sirada tonlarca agirligindaki kar kütlesi hareket ederek, dere yataginda çalisan diger çalisanlarin üzerine dogru kaymaya basladi. Kar kütlelerinin geldigini gören köylülerin bir çogu kaçarak kurtuldu. Kaçamayan Hayrettin Kartal ile Hayrettin Gölbasi karin altinda kaldi. Köylülerin yaptigi çalismayla Hayrettin Gölbasi agir yarali olarak kurtulurken, 46 yasindaki Hayrettin Kartal olay yerinde hayatini kaybetti. Yarali kurtulan Hayrettin Gölbasi Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altina alindi. Hayrettin Kartal ise yapilan otopsinin ardindan köy mezarliginda topraga verildi.Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Kitap Haberleri, haberler

26 Eylül 2012 Çarşamba

Türkiye Hafýzlýk Yarýşmasý finalinde İstanbul birinci oldu

Türkiye Hafizlik Yarismasi finalinde Istanbul birinci oldu

Diyanet Isleri Baskanligi (DIB)nin bu yil 9uncusunu düzenledigi Türkiye Hafizlik Yarismasi finali, Erzurum Ulu Camiide gerçeklestirildi. Finalde birinciligi Istanbul, ikinciligi Tunceli, üçüncülügü de Karaman bölgesi kazandi. Hafizlik yarismasi finaline Mardin, Tokat, Karaman, Tunceli, Konya, Edirne, Burdur, Düzce, Igdir ve Istanbul bölge birincileri imam hatip ve müezzin kayyimlar katildi. Finali izlemek için Erzurumlular Ulu Camiiye akin etti. Ögle namazi sonrasi baslayan finallerde dereceye girenlere ödülleri 1 Ekimde Camiler ve Din Görevlileri Haftasinda Ankarada düzenlenecek törenle verilecek. Final, Ulu Camii Imam Hatibi Abdulkadir Düzenlinin Kuran-i Kerim kiraatiyle basladi. DIB Yüksek Seçici Kurul Baskani ve Din Isleri Yüksek Kurulu Baskan Vekili Zeki Sayarin baskanligini yaptigi jüride DIB Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu üyesi Ali Sarikaya, Erzurum Diyanet Egitim Merkezi Görevlisi Abdurrahim Dursun ile Atatürk Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ögretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Dag yer aldi. Yarismaya bölge illerin müftüleri de katildi. DIB Din Isleri Yüksek Kurul Baskan Vekili Sayar, Kuranin insan hayatina deger katan ve beseri hak yoluna ulastiran bir kitap oldugunu ifade etti. Din hizmetlerinde hafizligin önemli bir yeri oldugunu dile getiren Sayar, Ilk hafiz Hz. Muhammed (sav)dir. Hafiz kardeslerimiz iste böylesi bir kutsal görevi yerine getirmektedirler. dedi. KURAN-I OKUYUP ONUNLA AMEL ETMELIYIZ Erzurum Il Müftüsü Yakup Arslan, Müslümanlarin Kuran-i Kerimi ögrenip, ezberleyip ve bununla emel etmelerinin önem tasidigini söyledi. Müftü Arslan, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammedin ashabin Kuran-i ögrenmesine ve ögretmesine önem verdigini ifade etti. Kuran-i Kerimin ögrenilmesi ve anlasilmasinin büyük önem tasidigina deginen Müftü Arslan, Efendimiz Sizin en hayirliniz Kuran ögrenen ve baskasina ögreten demis. Buna göre Kuran okunmak, ögrenmek, manasini anlayip muhtevasiyla amel etmek üzere biz Müslümanlara, insanliga gönderilmistir. Müslümanlar olarak Kuran okumak, ezberlemek ve kiymetini bilmek zorundayiz. Allahtan geldigi sekliyle Kuran korumak görevimiz. Kuran-i hifzetmeyi kutsal görev bilmeli ve kiyamete kadar Kuran karsisina bu görevi yerine getirmek durumundayiz. seklinde konustu. Konusmalarin ardindan bölge yarismalarinda birinci olarak yarismaya katilmaya hak kazanan hafiz ve kayyimlara 3er soru soruldu. Yarismacilardan, Kuran-i Kerimin degisik surelerini ezbere okumalari istendi. 5 saat süren yarismalar sonunda Istanbul bölgesinden Hasan Kömürcü Türkiye sampiyonlugunu elde etti. Tunceli bölgesinden Abdullah Sahin ikinci, Karaman bölgesinden ise Harun Mutlu üçüncü oldu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Bediüzzaman Haberleri, Istanbul Haberleri, hürriyet

Karapürçek Yağlý Güreşlerinde pehlivanlar er meydanýna indi

Karapürçek Yagli Güreslerinde pehlivanlar er meydanina indi

Tarihi Kirkpinar ve Elmali yagli güresleriyle birlikte Türkiyenin en önemli üç yagli güresi arasinda sayilan Karapürçek Yagli Güresleri'nde pehlivanlar er meydaninda ter döktü. Bu yil 22. düzenlenen güreslere Türkiye'nin dört bir tarafindan 800 sporcu katildi. Altindag Belediye Baskani Veysel Tiryaki'nin açilisini yaptigi güresleri, 2011 yili Güres Agasi Seit Koca, AK Parti Genel Sekreteri Haluk Ipek, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, AK Parti Il Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Altindag Ilçe Baskani Ahmet Karaca, Altindag Belediyesi Baskan Yardimcilari Yunus Keles, Gökalp Yilmaz, Tuncay Temel, meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve çok sayida güressever izledi. Güres Agasi ve protokolle meydana inen Baskan Tiryaki, hem güresçileri hem de güresseverleri selamladi. Selamlamanin ardindan ata sporu olarak kabul edilen, yaklasik 650 yildir adina büyük müsabakalar düzenlenen güres sporunu Altindag Belediyesi olarak desteklediklerini, bu destegin 22 yil önce basladigini ve bundan sonraki yillarda da devam edecegini belirten Altindag Belediye Baskani Veysel Tiryaki, "Ata sporumuz olan güresi yasatmali ve gelecek kusaklara aktarmaliyiz. Bu sporla ilgilenen sporcularimizi tesvik etmeli, bu tür büyük organizasyonlara hazirlamaliyiz. Biz belediye olarak güresin yasamasi için çok çaba sarf ediyoruz. Siz güresseverlerin verdigi destek de önemli. Sizler olmasaniz, her müsabakaya katilmasaniz güres sporu günümüze kadar canli kalmazdi. Onun için hem güresçilerimize hem de güresseverlere tesekkür etmek gerekir" dedi. Sabahin erken saatlerinden itibaren meydani dolduran binlerce kisi Karapürçek Günes Meydani'ni bayram yerine dönüstürdü. 800'ün üzerinde güresçi katilimiyla oldukça yogun bir kalabaliga sahne olan er meydani, tarihi günlerinden birini yasadi. Mehter Takiminin marslari, cazgirlarin manileri, davul-zurna ekiplerinin nagmeleriyle cosan güres meydani, güzel karsilasmalara sahne oldu. Yagli Güres müsabakalarinda bu yil güres sporunun önde gelen isimleri, Ali Gürbüz, Mehmet Yesilyesil, Sermest Bulut, Ali Gürbüz, Kenan Simsek ve Sükrü Kazan gibi isimler er meydanina çikti. 14 dalda yaklasik 800 sporcunun katildigi güreslerde baspehlivanlik mücadelesinde heyecan doruga çikti. Türkiye'nin dört bir yanindan gelen güresçilerin kiyasiya mücadele ettikleri, er meydani, bu yil da renkli görüntülere sahne oldu. Tesvik boyu, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, küçük orta boy, bas alti boy ve bas boyu gibi kategorilerde siniflandirilan güresçiler, sabahin erken saatlerinden itibaren er meydaninda birbirlerinin sirtini yere getirmek için mücadele ettiler. Karapürçek Yagli Güresleri'ne her yil oldugu gibi yabancilar da ilgi gösterdi. Finlandiya Büyükelçiligi üst düzey görevlisi Anssi Leino ve esi Satu Leino güresleri büyük bir merakla izlediler. Edirne dogumlu ABD'li yapimci Gökhan Mekik ise geleneksel Türk yagli güreslerini konu alan bir reality show belgesel çekimi için Karapürçek Yagli Güres alanindaydi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Teknoloji Haberleri, Egitim Haberleri, Otomotiv Haberleri

Mýsýr basýný: Mursi ile Şefik arasýnda sert rekabet

Misir basini: Mursi ile Sefik arasinda sert rekabet

Misir yeni dönemde cumhurbaskanini seçmek üzere sandik basina giderken, seçimler Misir basininda genis yer aldi. Gazeteler sayfalarinin büyük bir bölümünü cumhurbaskanligi seçimine ve seçimde yasananlara ayirdi. Anayasa Mahkemesinin parlamentoyu feshetmesinin ardindan gerçeklesen seçimde Misir basini Müslüman Kardeslerin adayi Muammed Mursi ile asker kökenli Ahmet Sefik'in arasindaki rekabetin çetin geçtigine vurgu yapiyor. Misir'in en büyük gazetelerinden El Ahram; Mursi ve Sefik'in oy kullanirken çekilmis fotograflarini vererek, Mursi ile Sefik arasinda sert rekabet" mansetini kullandi. Gazete her iki aday arasinda karsilikli suçlamalarin yapildigi ifade ederek yasanan sert yarisin bu aksam sonuçlanacagini yazdi. Gazete ayrica Yüksek Seçim Kurulu Müstesari Faruk Sultan'in seçim merkezleri yakininda sihirli kalem olarak geçen ve mürekkebi dakikalar sonra kaybolan kalemlerin ele geçirildigi, konuyla ilgili 4 kisinin gözaltina alindigi yönündeki açiklamalarina yer verdi. El Ahram, içisleri bakanliginin halki olasi kiskirtmalar karsisinda uyanik olmasi konusunda uyardigi ifade edildi. Öte yandan Misir seçimlerinin 36 ülkeden 90 gözlemci tarafindan izlendigi kaydedildi. El Ahbar gazetesi "Halkin oyu Mursi ve Sefik'in arasinda" mansetini kullandi. Haberde Müslüman Kardeslerin adayi Mursi'nin,"Mübarek'in ajanlarina yer yok" sözüne karsilik Ahmet Sefik'in gülümseyerek karsilik verdigi belirtildi. Gazete ufak tefek sorulara ragmen ilk günkü seçimlerin yüzde 90 oraninda sakin geçtigine vurgu yapti. Öte yandan Müslüman Kardesler tarafindan asker ve subaylarin oy kullandigi yönünde 11 bin sikayetin gerçek olmadiginin ortaya çiktigi iddia edildi. Gazetede ayrica Askeri Yüksek Konsey üyesi Ismail Atmanin askerin Ahmet Sefiki destek verdigi yönündeki iddialara Ordu her iki adaya ayni mesafede duruyor yönündeki cevabina yer verdi. El Cumhuriye gazetesi ise Misirlilar özgürlük içinde liderlerini seçiyor" sürmansetinin altinda "Sonucu belirleyecek saat yaklasiyor." mansetini atti. Misir'i yönetecek liderin belli olmasina saatler kaldigina dikkat çeken gazete bu gece sonuçlarin belli olacagi seçimlerde katilim oraninin yüksek oldugu belirtildi. Gazetede ayrica seçimlerde yogun güvenlik önlemlerine dikkat çekilerek Genelkurmay Baskani Hüseyin Tantavinin seçimleri karargahindan izledigi aktarildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , internethaber, Egitim Haberleri, Kitap Haberleri

Keşanda meydana gelen trafik kazalarýnda 12 kişi yaralandý

Kesanda meydana gelen trafik kazalarinda 12 kisi yaralandi

Kesan yakinlarinda meydana gelen iki trafik kazasinda 12 kisi yaralandi.        Kesan'dan Mecidiye beldesine giden Nurettin Aydemir yönetimindeki 22 FV 693 plakali otomobil, dikkatsizlik sonucu Çeltik Köyü yakinlarinda sarampole devrildi. Kazada, sürücü ile birlikte Emine Aydemir (52), Hüseyin Aydemir (25), Can Aydemir (13), Ayhan Baykara (48), Kezban Baykara (42) ve Müge Baykara (10) yaralandi. Yaralilar, Kesan Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.         Kesan Ipsala Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasinda ise 5 kisi yaralandi. Ehliyetsiz oldugu bildirilen sürücü Berkan Korkmaz (17) yönetimindeki araç, Kale Tugla Fabrikasi yaninda yoldan çikarak takla atti. Kazada, sürücü Korkmaz ile birlikte otomobilde bulunan Firdevs Dogan (18), Buse Dogan (17), Gözde Yasa (15) ve Aleyna Akarsu (15) yaralandi. Yaralilar, 112 Acil ambulanslari ile Kesan Devlet Hastanesine kaldirildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , türkiyeden haberler, Moral Haber, hürriyet

Şanlýurfa Kapalý Cezaevi´nde açýk görüşme

Sanliurfa Kapali Cezaevi´nde açik görüsme

Sanliurfa E Tipi Kapali Cezaevinde yasanan ve 13 kisinin ölümü ile sonuçlanan olayin ardindan cezaevinde yatan bin 57 mahkumun yakinlari cezaevine akin etti. Tutuklu yakinlarinin endiseli bekleyisi karsisinda valilik, mahkumlara önce aileleri ile telefonla görüsme firsati tanidi. Ardindan açik görüs gerçeklesti. Mahkum yakinlari cezaevindeki yakinini ziyaret edebilmek için kavurucu sicakta kuyruga girdi. Araliklarla izdihamin olustugu cezaevi önünde polis olaganüstü güvenlik aldi.     Ziyaret öncesi mahkum yakinlarina seslenen Sanliurfa Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Yalçin, yasanan talihsiz olaydan dolayi son derece üzüntülü oldugunu söyledi. Hala cezaevinde kalan mahkumlari Allah kurtarsin diyen Yalçin, "Söz verdigimiz için bugün aileleri görüstürüyoruz. Ancak özellikle ve özellikle baska sehirden gelip yakinlari ile biran önce görüsmek isteyenlere öncelik vermek kaydiyla sükunet içerisinde kargasa, telasa sikintiya sebebiyet vermeden düzenli bir sekilde peyder pey sizi alip yakinlarinizla görüstürecegiz. Baska herhangi bir kogusta olay söz konusu degil. Zamanimiz az. Baska sehirlerden gelenleri öncelikle yakinlari ile yüz yüze görüstürecegiz. Olay ile ilgili tahkikat baslatildi." dedi.     Ardindan cezaevine girisler basladi. Cezaevi önünde uzun kuyruklar olustu. Öte yandan gün boyunca araliklarla cezaevi çevresinde gerginlikler sürdü. Mahkum yakinlari mahkumlarin can güvenliginin olmadigini savundu. Sesini duyurmaya çalisan grubun polis bariyerlerini asmasina engel olundu. Mahkum yakinlarinin serzenisi cezaevinin kapasitesinin çok üstünde mahkum barindirmasi oldu. Cezaevi çevresinde genis güvenlik önlemleri alindi.         Bu arada BDP ve CHP'li milletvekilleri de cezaevine geldi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , internethaber, internet, hürriyet

25 Eylül 2012 Salı

Yargýya hakim ve savcý takviyesi; 256 kişi mesleğe kabul edildi

Yargiya hakim ve savci takviyesi; 256 kisi meslege kabul edildi

Hâkimler ve Savcilar Yüksek Kurulu (HSYK) 3üncü dairesi, meslege kabul ettigi 12. dönem adli yargi hâkim ve savci adaylarinin isimlerini açikladi. HSYK, 256 hakim ve savciyi meslege kabul etti. Meslek öncesi egitimlerini basari ile tamamlayan 12. dönem adli yargi hâkim ve Cumhuriyet savci adaylarinin kura töreni ise 19 Haziran 2012 tarihinde saat 10.00da Danistay binasi konferans salonunda yapilacak. Kura töreni ile görev yerleri belirlenecek adlî yargi hâkim ve Cumhuriyet savci adaylarina cübbe dagitimi da yarin Hâkimler ve Savcilar Yüksek Kurulu Konferans Salonu'nda gerçeklestirilecek. Kura çekecek tüm hâkim ve savci adaylarinin saat 08.45de Danistay binasi konferans salonunda hazir bulunmalari istendi. Öte yandan HSYK, 2012 yili adli ve idari yargi müstemir yetkilerine iliskin bir duyuru yayinladi. 2012 yili idarî ve adli yargi kararnamelerinin açiklandiginin belirtildigi duyuruda, is ve kadro durumu nedeniyle yerinde yetkili birakilanlar hariç, kararnameler ile bir baska yere atanan hâkim ve Cumhuriyet savcilarinin en geç 25 Haziran 2012 tarihine kadar tebligatlarini alarak görev yerlerinden ayrilmalari istendi. Hakim ve savcilardan müstemir yetki çalismalarinin yeni görev yerlerine baslayincaya kadar sonuçlandirilabilmesi amaciyla müstemir yetkiye iliskin taleplerin yazili olarak en geç 22 Haziran 2012 tarihine kadar HSYK Genel Sekreterliginde olacak sekilde UYAP ortaminda gönderilmeleri talep edildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Saglik Haberleri, Otomotiv Haberleri

Kamu binalarýndaki engeller kaldýrýlýyor

Kamu binalarindaki engeller kaldiriliyor

Bursa Valisi Sahabettin Harput'un israrla üzerinde durdugu kamu binalarinin engeliler için engelsiz hale getirilmesi çalismalari devam ediyor.     Vali Harput, bina girislerinin engellilerin giris çikisina imkan saglayacak sekilde asansör yada rampa ile düzenlenmesi için kurum müdürlerine talimati vermisti. Basbakanligin bu konudaki tebligi çerçevesinde düzenlemelerin bir an önce bitirilmesini isteyen Vali Harput, ayrica bina içinde de engellilerin rahat hareket etmesini olanak saglayacak çalismalarin yapilmasini istemisti.     Talimat dogrultusunda bina girislerinde düzenleme yapan kurumlar arasinda Tarim Il Müdürlügü de eklendi. "Engelimiz Kent Olmasin Projesi" kapsaminda, engelli vatandaslarin daha rahat ve erisilebilir hizmet alabilmeleri için gerekli çalismalar yapilarak hizmete sunuldu.     Çalismalar kapsaminda erisilebilir bosluklar, binalara ilk girisler erisilebilir hale getirildi. Görme engelli vatandaslar için kurum girisinden itibaren hizmet bina içerisi de dahil olmak üzere, hissedilebilir yüzey taban takip tasi dösendi. Kurumun hizmet binasi içerisinde engelli vatandaslarin kullanabilecegi engelli lavabosu yapildi.     Kurumun hizmet binasi içerisindeki asansör, engelli vatandaslarin kullanabilecegi sekilde dizayn edildi. Bina girisine standartlara uygun lift asansör yaptirildi ve tekerlekli sandalye konuldu. Erisilebilir park yeri ile lift asansör arasina gereksinime uygun rampa yaptirildi. Uluslararasi sembollerle tanimlandi. Erisilebilir park yerleri uluslararasi erisilebilirlik isaretleri ile isaretlendi.     Tüm bu düzenlemelere ek olarak, Bursa Valiligi Il Özürlüler Kurulu tarafindan düzenlenen seminerlerle personele bu konuda bilgi verildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, Güncel Haberler, türkiyeden haberler

Güvenlik kamerasýna takýlan hastane hýrsýzý tutuklandý

Güvenlik kamerasina takilan hastane hirsizi tutuklandi

Bursada, hastane personeline ait soyunma odasina girerek bir hemsirenin çantasindan 900 TL çaldigi iddia edilen zanli, güvenlik kameralarina takildi. Olayin meydana geldigi hastanenin önünde dilencilik yaptigi tespit edilen zanli, çikarildigi nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.     Yildirim ilçesinde bulunan Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi'nin personeline ait soyunma odasina giren Ilyas G. (25), iddiaya göre bir hemsirenin çantasinda bulunan 900 TL'yi çalarak kayiplara karisti. Olayin ardindan güvenlik kameralarini inceleyen Bursa Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Hirsizlik Büro amirligi ekipleri, hastane koridorunda gezerek odaya giren Ilyas G.yi tespit etti. Hastanenin önünde bulunan kavsakta dilencilik yaptigi ögrenilen zanli, polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.     Emniyetteki islemleri tamamlanan Ilyas G., Hirsizlik suçundan sevk edildigi nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri, türkiyeden haberler

Yunanistan´da orman yangýný

Yunanistan´da orman yangini

Yunanistanin baskenti Atinaya 50 kilometre mesafede çikan orman yangininda, 10dan fazla ev ile 20 bin dönüm ormanlik alan yandi. Yangina müdahale ederlen dumanda etkilenen 4 itfaiyeci de hastaneye kaldirildi.Havadan ve karadan devam eden söndürme çalismalari sayesinde, siddetli rüzgara ragmen bazi bölgelerde yanginin kontrol altina alindigi belirtildi. Italya ve Hirvatistandan da yangin söndürme uçaklarinin bölgeye ulasmasi bekleniyor.Siyasi partilerin temsilcileri de bugünkü seçimlerde oy verme islemi baslamadan önce bölgeyi ziyaret etti.Yanginin, kaynak sirasindaki kivilcimlar sebebiyle çiktigi belirtilirken, olayla ilgili 4 kisi gözaltina alindi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Ekonomi Haberleri, dünya haberleri, Haber Yorum

Bakan Ergin ve Şahin Şanlýurfa Cezaevi´ne geldi

Bakan Ergin ve Sahin Sanliurfa Cezaevi´ne geldi

Adalet Bakani Sadullah Ergin ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, gece 13 mahkumun hayatini kaybettigi Sanliurfa Cezaevinde incelemelerde bulunuyor.         Cezaevinde çikan olaylardan sonra iki bakan sabahin erken saatlerinde Sanliurfa Cezaevine geldi. Bakanlarin cezaevindeki incelemeleri devam ediyor.         ÖLEN MAHKUMLARI ISIMLERI TESPIT EDILDI        Öte yandan olaylarda hayatini kaybeden ve yaralanan mahkumlarin isimleri belli oldu. Cezaevinde C15 kogusunda hayatini kaybeden mahkumlarin isimleri su sekilde: Sükrü Uldes, Fuat Yildiz, Sinan Özalp, Mehmet Satis, Süphi Köksal, Yunus Eskili, Mehmet Emin Gerçek, Hüseyin Kiskaç, Mustafa Kemal Kiliç, Taner Simsek, Imam Bakir Tek, Mehmet Aslantay, Ibrahim Halil Kaya.         Yaralananlar ise söyle: Yusuf Aydemir, Vahit Tasday, Mesut Demir, Abid Aytekin ve Cevdet Yilmaz.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Tayyip Erdogan Haberleri, Istanbul Haberleri

Şanlýurfa Cezaevi´nde tansiyon tekrar yükseldi

Sanliurfa Cezaevi´nde tansiyon tekrar yükseldi

Sanliurfa E Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumunda 13 mahkumun hayatini kaybettigi olaydan sonra baslayan gerginlik devam ediyor. Aralarinda BDP Milletvekili Ibrahim Ayhanin da yer aldigi cezaevindenki yüzlerce mahkum eylem yapmaya basladi. Adalet Bakani Sadullah Ergin ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelikin incelemelerde bulundugu cezaevindeki mahkumlarin protestolari cezaevinin disindan rahatlikla duyuluyor. Beraberce yüksek sesle bagiran mahkumlar, cezaevindeki ranza ve duvarlara vurarakta gürültü çikariyor. Cezaevinin çevrsinde bekleyen mahkum yakinlari da içerideki protestoya destek veriyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, Medya Haberleri, dünya haberleri

24 Eylül 2012 Pazartesi

Filenin Sultanlarý, Arjantin´i de 3 - 1´le geçtiler

Filenin Sultanlari, Arjantin´i de 3 - 1´le geçtiler

Salon: Hala Pionir- BelgradHakemler: Hojca J. (Polonya), Kraft H. (Almanya)Türkiye: Gözde 6, Ergül 6, Polen 7, Esra 6, Bahar 7, Naz 7, Gizem 6 (Libero), Eda 6, Neriman 6, Nilay 6Arjantin: Busquets 4, Castiglione 4, Nizetich 4, Sosa 4, Fresco 4, Fernandez 4, Gaido 4 (libero), Curatola 4, Boscacci 4, Luisina 4Setler: 25 - 15, 25 - 20, 21 - 25, 25 - 15Grand Prix 2. Etap ikinci maçinda A Milli Kadin Voleybol Takimi, Arjantin´i 3-1 yendi. Bu sonuçla iki karsilasmayi da kazanan Filenin Sultanlari, bugün Türkiye saatiyle 18.30da Küba´ya 0-3 kaybeden ev sahibi Sirbistan ile oynayacak.3-1 biten mücadelede en skorer oyuncu 14 sayiyla Gözde olurken, Esra (12), Ergül (12), Polen (10), pasör Naz (7), Neriman (6), Eda (6), Bahar (4) sayi ürettiler.Maçin 8-7 girilen ilk teknik molasindan sonra Arjantin´in direncini kiran ay - yildizli ekip arayi açmaya basladi. Bu durum ikinci teknik molayi 7 sayi farkla önde geçmesini sagladi: 16-9. Sonuçta sette 25-15 geldi.Ikinci set yine karsilikli sayilarla basladi. Filenin Sultanlari ilk teknik molayi 8-7 geçti. Rakibin etkili servisleri mansetlerde kisa süreli yasanan sikinti 8-10 geriye düsmemize yol açti. Sonra 9-11 oldu. 11-11 de Arjantin´i yakaladi. Ardindan da tempoyu yükseltip ikinci teknik molaya 16-13 girdi. Arjantinin arayi kapatma çabalarina firsat tanimadan 25-20 ile de 2-0 öne geçti.3. setin baslarinda dikkati dagilan ay - yildizli ekibin, bloklarda kalan hücumlarla birlesince ilk teknik molaya 4-8 geride girdi. Hatalardan bir türlü siyrilamayan Filenin Sultanlarinin bu hatasini iyi degerlendiren Arjantin 6 sayilik bir fark yakaladi: 8-14. Ikinci teknik molayi da 11-16 önde geçti. 14-19 da Naz´in rakibin oyununu bozan etkili servislerine, bloklari da ekleyerek arayi kapatti: 18-19. 20-20 de esitligi de yakaladi. Ama Nizetich´in smaç servislerine çözüm üretemedi ve 21-25 ile skor 2-1 oldu.Filenin Sultanlari, seti yitirmenin hirsiyla oyuna çok hizli basladi: 7-1. Bir anlik duraklama üst üste 4 sayi vermemize yol açti: 7-5. Ilk teknik molayi 8-5, ikinciyi 16-14 önde geçen ay - yildizli ekip tempoyu da yükselterek seti 25-15, maçi da 3-1 kazandi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , haberler, Medya Haberleri, Saglik Haberleri

Gökçek: Ankaragücü için Ankarasporu yaktýk

Gökçek: Ankaragücü için Ankarasporu yaktik

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek, Ankaragücü için Ankaraspor'u yaktiklarini söyledi. Ankaraspor'un Süper Lige çikmasinin gündemde oldugunu ifade eden Gökçek, Ankarasporun adini Ankaragücü olarak degistireceklerini kaydetti. Londra Olimpiyatlarina gidecek Büyüksehir Belediyesi sporculari ile basin toplantisi düzenleyen Gökçek, toplanti sonrasinda basin mensuplarinin sorularini cevapladi. Bir gazetecinin, Ankaragücü ile ilgili bir sorusu üzerine de baskan Gökçek, "Ben futbol asigi bir insanim, spora verilen destek belediye baskanlarinin sporu sevmesi veya sevmemesi ile ilgili bir durum. Hep bir sikinti yasadim. Biz Baskentiz Dünya da sampiyon çikarmayan tek baskent biziz. Ankara bunu hak etmiyor. Bu konu da büyük bir gayret içine girdim. Biliyorsunuz dünyanin en büyük tesisini de kurduk sporda üstelik hiç tartismasiz. Bunu kurduktan sonra eski Futbol Federasyonu Baskani Mahmut Özgener, nedenini bilemedigim, büyük bir düsmanlik içersine girdi. Ve eger sike olaylari ile ilgili dava dosyalarindaki tapelara bakarsaniz. Bize karsi olan hasmane tavrini da rahatlikla görebilirsiniz. Kendisi Türk sporuna yakismayan baskandi. Önce Ankaraspor'u biliyorsunuz? Küme düsürdü, onun arkasindan ligden ihraç etti. Ve biz bu arada sirf Ankaragücü içinde Ankaraspor'u yaktik." dedi. Ankaragücü'nü kendi yönetimde olmamasina karsin Cemal Aydin'dan devraldiklarini hatirlatan Baskan Gökçek, Cemal Aydin'in kendilerine verdigi hiçbir sözü yerine getirmedigini ve içindeki niyetin çok ayri oldugunu sonradan ortaya çiktigini kaydetti. Baskan Gökçek, açiklamalarini su sekilde sürdürdü:     "Cemal Aydin'in gayesi kulübün borçlarini bize ödetip ondan sonra tekrar kulübün üzerine oturmakmis. Allahtan biz böyle bir yanilginin içinde girip de böyle bir sey yapmadik. O tarihlerde dedim ki 'biz Ankaragücü'ne her ay en az 2-3 trilyon hatta 5 trilyon lira gelir getiren düzen kuracagiz' dedik. Türkiye'nin en büyük takimi yapacagiz. Yüzde 100 yapardik da. Ama ben bunun niyetini görünce hemen vazgeçtim. Aksi takdirde kulüpten bizi tasfiye edecek bir de o paralara hükmeden bir hale gelecekti. O nedenle dava neticesine kadar bekledik. Ama dedik ki biz davayi kazanirsak yine yolumuza devam ederiz diye düsündük. Sanki orayi terk etmeyecekmisiz gibi transferlerimizi yaptik. Sezon basinda 6'li turnuva oldu. Onda da sampiyon olduk. Öyle bir takim kurmustuk. Dava lehimize sonuçlanmis olsaydik. Iki transfer daha yapip. Galatasaray ile basa bas oynardik. Cemal Aydin, resmen davranislariyla Ankaragücü'nü katletti. Yüzyillik çinari Cemal Aydin mahvetti." ANKARASPORUN ADINI ANKARAGÜCÜ OLARAK DEGISTIRECEGIZ Ankaraspor konusunda ufak bir umudu oldugunu da ifade eden Baskan Gökçek, Ankaraspor'un Süper lige çikmasinin gündemde oldugunu kaydederek konusmasini söyle sürdürdü:     "Bu konuda önümüzdeki kongre dahil bütün gayretlerimizi sarf edecegiz. Basarir miyiz bilmiyorum, insallah basaririz. Ankaraspor Süper Lige çikarsa, Ankaraspor'un adini Ankaragücü olarak degistirmek istiyoruz. Ankaragücü ismi su anda bizde. Ankaragücü olarak spor ligde yeniden adinin devam etmesini ve Ankara'dan önümüzdeki yillarda bir sampiyon çikmasini arzu ediyoruz. Bu konuda baska gayretlerim de var."
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Teknoloji Haberleri, hürriyet, Ekonomi Haberleri

İlk plaj tiyatro oyunu Alanyada oynandý

Ilk plaj tiyatro oyunu Alanyada oynandi

Antalya'nin Alanya ilçesinde ilk kez Türkiye'de bir tiyatro oyunu plajda kurulan sahnede sergilendi. Abdullah Sahin Nokta Tiyatrosu tarafindan 'Öldüm Öldüm Dirildim' adli komedi tiyatro oyunu plajda oynandi. Alanya Belediyesi'nin de destekleriyle organize edilen Galip Dere Plaji'nda kurulan sahnede sergilenen tiyatro oyununu yaklasik 750 kisi portatif tribünlerde izledi. Oyunda, Abdullah Sahin, Figen Öz, Ali Yayli, Ipek Tanriyar, Reyhan Karaca ve Merve Sevi'nin rol aldi. Oyunda, safari modasi, doga ve hayvan katliami, nükleer tehdit konulari komedi diliyle anlatildi.         Amaçlarinin Alanya'ya ilkleri yasatmak oldugunu dile getiren Belediye Baskani Avukat Hasan Sipahioglu, "Bu baglamda halkla iç içe olmak, halka ulasmak için Türkiye de ilk kez bir oyunu plajda kumlarin üzerinde zaman zaman halkinda katilimiyla interaktif biçimde sergilendi." dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Bediüzzaman Haberleri, Kitap Haberleri, Röportajlar

23 Eylül 2012 Pazar

Suriye´deki BM gözlemcileri, faaliyetlerini askýya aldý

Suriye´deki BM gözlemcileri, faaliyetlerini askiya aldi

Suriyedeki BM gözlemcileri, ülke genelinde artan siddeti gerekçe göstererek, faaliyetlerini askiya aldi.Gözlemci heyetinin baskani Robert Mood, Samda yaptigi açiklamada, ülkede son 10 günde siddetin yogunlastigina dikkat çekerek, bu durumun heyetin; gözlemleme, arastirma ve rapor etme görevlerini yerine getirmesini engelledigini söyledi. Ülkede diyalog ve istikrar projelerine de katki koymakta güçlük çektiklerini ifade eden Norveçli general, Taraflarin barisil geçis konusunda isteksiz olmalari ve askeri pozisyonlarini güçlendirmek için çalismalari her iki taraftan da kayiplari artiriyor. Kadin, erkek ve çocuk; masum siviller her gün öldürülmeye devam ediyor. Bu durum, emrim altindaki silahsiz gözlemciler için de büyük risk teskil ediyor. ifadelerini kullandi. Robert Mood, bu sebeple faaliyetleri askiya aldiklarini; gözlemcilerin devriye görevi icra etmeyip, bulunduklari yerde kalacaklarini ifade etti. Taraflarla temasi da azaltacaklarini ifade eden Mood, bu karari günlük olarak gözden geçireceklerini açikladi. Robert Mood, durumun düzelmesi halinde faaliyetlere yeniden baslayabileceklerini dile getirdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, dünyadan haberler, Son Röportajlar

Alan Dzagoev: Avrupaya gitmek isterim

Alan Dzagoev: Avrupaya gitmek isterim

Rusya Milli Futbol Takimi'nin orta saha oyuncusu Alan Dzagoev, Avrupa liglerinde top oynamak istedigini dile getirdi. Dzagoev, "Avrupa'ya gitmek isterim." dedi.    Euro - 2012 Avrupa Futbol Sampiyona'sinda Rusya formasi ile mücadele eden Alan Dzagoev, gösterdigi basarili performansla Avrupa takimlarin dikkatini çekmeye basardi. Iki maçta 3 gol atan genç oyuncu, etkili oyunuyla futbolseverlerden tam not aldi.     Rusya - Yunanistan maçi öncesi basin açiklamasina katilan yildiz oyuncu Avrupa'da top oynamak istedigini ifade etti. Büyük takimlara adinin anildigi hatirlatilmasi üzerine Dzagoev, "Avrupa'da kendimi denemek isterim. Ama simdilik sadece milli takimi düsünüyorum. Turnuva sonrasi bu konulari daha detayli konusuruz." diye konustu.    Rus milli takiminin forvet oyuncusu Roman Pavlyuçenko, Yunanistan maçi öncesi antrenman esnasinda gazetecilerin bulundugu bölgeye kasten sert sut çektigi iddia edildi. Gazetecilere göre, Pavlyuçenko bilerek böyle bir davranista bulundu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, internet, Istanbul Haberleri

LYS´de 1 milyon 837 bin üniversite adayý ter döküyor

LYS´de 1 milyon 837 bin üniversite adayi ter döküyor

Yüksekögretime Geçis Sinavi (YGS), Türkiyede tüm il ve bazi ilçe merkezleri ile KKTCnin baskenti Lefkosada, 160 sinav merkezinde gerçeklestiriliyor. Sinava yaklasik 1 milyon 837 bin aday katiliyor. Adaylar, salona giris islemlerinin zamaninda yapilabilmesi için saat 09.00da hazir bulunmaya basladi. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sinava giren adaylar, sinava girecekleri binanin kapisinda, kimlik ve güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra siniflara yerlesmeye basladi. Adaylarin heyecani gözlerinden okunurken, adaylarin sinava, silgi, kalemtiras, saat sekerleme ve peçete, su gibi ürünlerle geldigi gözlendi. Fakültede siki güvenlik önlemleri alinirken; güvenlik birimleri, sinif pencerelerine yakin olan aileleri, sinav esnasinda adaylarin dikkatini dagitacagi gerekçesiyle fakülte çevresinden uzaklastirdi. Öte yandan sinava giren adaylar kadar, ailelerinin de heyecanli oldugu gözlendi. Fakülte bahçesinde toplanan ailelerden bazilari çocuklarinin basarili olmasi için Kuran okudugu gözlendi.Adaylari sinava araçlari ile getiren ebeveynlerin park ettigi araçlar ise trafigin aksamasina sebep olurken; trafik polisleri çareyi usulsüz olarak park edilen araçlara ceza kesmekte ve araçlari çekmekte buldu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , yerel haberler, Yasam Haberleri, Son Röportajlar

22 Eylül 2012 Cumartesi

Nişanlý çifti trafik kazasý ayýrdý

Nisanli çifti trafik kazasi ayirdi

Antalyanin Alanya ilçesinde dün aksam meydana gelen trafik kazasinda agir yaralanan Ilknur Erol (20) tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Alanyada dün meydana gelen olayda; Büyükhasbahçe Mahallesi Kösk yolunda nisanlisi Ilknur Erol (20) ile yola çikan 20 yasindaki Hüseyin Özcan, sehir merkezine dogru yolun inis kisminda 07 N 5855 plakali otomobille seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yaklasik 35-40 metre sürüklenen otomobil orta refüje çarparak karsi yola geçti. Karsi yolda takla atmaya baslayan otomobilden Ilknur Erol (20) firlarken, otomobil 20 metre yüksekliginde istinat duvari üzerindeki bir agaca çarparak durdu. Otomobilden güçlükle çikabilen Özcan, kanlar içerisinde hareketsiz yatan nisanlisi için çevreden yardim istedi. Yarali Ilknur Erol ile Hüyesin Özmen, ambulansla Özel Anadolu Hastanesine kaldirildi. Geçirdigi kaza nedeniyle boynu kirilan, basindan da darbeler alan Ilknur Erol, yapilan tüm müdahalelere ragmen yogun bakim ünitesinde tedavi gördügü hastanede bugün hayatini kaybetti. Hayati tehlikesi bulunmayan Hüseyin Özcan ise Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Röportajlar, Kitap Haberleri

Tarihi Gürsu Değirmeni restore edilecek

Tarihi Gürsu Degirmeni restore edilecek

Bursa'nin Gürsu ilçesinde 19uncu yüzyila ait bir mimari örnegi olan ve geçtigimiz aylarda bir bölümü çöken tarihi degrimen aslina uygun olarak restore edilecek. Anadolu toplumunda, tarihi süreçte çok önemli bir yer edinen su degirmenleri günümüzde yok olmaya yüz tuttu. Bu degirmenle, geçmiste, tarimsal mahsulleri ögüttügü gibi, otantik görünümleriyle belde halkinin da bulusma ve eglence yeri olmustu. Degirmen kültürünün günümüze kadar gelen örneklerinden birisi de Gürsuda bulunuyor. Bakimsizliktan dolayi geçtigimiz aylarda bir bölümü çöken tarihi degrimen aslina uygun olarak restore edilecek. Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesi'nin ortaklasa yürüttükleri çalismalarla, tarihi degirmenin kamulastirilmasinda sona gelindi. Gürsu'da, Anitlar Kurulu'nca tescil edilen tarihi yapilar arasinda yer alan tarihi degirmen, aslina uygun olarak yeniden insa edilerek, lokanta ve müze olarak kullanima açilacak. Gürsu'nun tarihi degerlerinin korunmasi konusundaki hassasiyetle davrandiklarini belirten Gürsu Belediye Baskani Orhan Özcü sunlari kaydetti: Toplumlarin varliklarini sürdürmesi tarihi ve kültürel miraslarinin korunmasiyla mümkündür. Ilçemizin sahip oldugu tarihsel geçmisin simgelerini yasatmak ve gelecege tasimak hepimizin görevidir. Tarihi Gürsu Degirmeni, benim annemin de misir ögüttügü, çocukluguma dair anilarimda yeri olan, bu nedenle de, Gürsu'nun o dönemlerine dair yasanmisliklari olan tüm hemsehrilerim gibi benim için de manevi degeri bulunan önemli bir zenginligimiz. Degirmenin aslina uygun olarak yeniden hayat bulmasi yönünde, Büyüksehir Belediyesi'nin destegiyle yürüttügümüz çalismalar sonucunda, bu tarihi degerimiz yeniden hayat bulacak. Gürsu' nun tarihi çinar agaçlariyla süslü girisinin bulundugu yolun devaminda yer alan degirmen, yolla bitisik halde bulundugu eski yerinden arsa içerisine çekilerek insa edilecek. Böylece, trafik akisinin yogun oldugu yolda, degirmenin araçlarin görüs alanini kapatmamasi da saglanmis olacak. Aslina uygun olarak insa edilecek olan Degirmen' in içerisinde yer alan; iki adet degirmen tasi, bugday çepel ayirma makinesi, bugday yikama makinesi, bugday kurutma makinesi, bugday aktarma borulari, tek silindirli dizel motor ve ipek un eleme makinesi ile sol yan cephesinde bulunan degirmen çarki korunarak, kullanilir hale getirilecek.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Moral Haber, Türkiye Haberleri

Uluslararasý Bursa Festivali´nde Nazan Öncel sahne aldý

Uluslararasi Bursa Festivali´nde Nazan Öncel sahne aldi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) koordinasyonuyla gerçeklestirilen '51. Uluslararasi Bursa Festivali'nde vatandaslar Nazan Öncel konseriyle eglendi. Öncel'e, konserinde ünlü müzisyen Iskender Paydas ve orkestrasi da müzikleriyle eslik etti. Bursalilarin yogun ilgi gösterdigi konserde, Öncel, hem kendi seslendirdigi hem de baska sanatçilarin söyledigi sarkilariyla dinleyicilerini eglendirdi. Keyifli konserde güzel sesiyle yüreklere dokunan sanatçi, eski ve yeni sarkilarini hayranlariyla birlikte söyledi. Bursa'da konser vermenin kendisini çok mutlu ettigini belirten Öncel, sevenlerine, Hayatin en güzel yanlarini, mutlulugu, neseyi ve sevgimi getirdim sizlere seklinde seslendi. Izleyenlerden bol bol alkis alan Nazan Öncel, esprileriyle de sevenlerini neselendirdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Otomotiv Haberleri, Kitap Haberleri

Kuveyt Türk, ´Bankacýlýk Üssü ve Yaşam Alan´ý temeli atýldý

Kuveyt Türk, ´Bankacilik Üssü ve Yasam Alan´i temeli atildi

Kocaelinin Çayirova ilçesine bagli Sekerpinar mevkiinde Kuveyt Türk, Bankacilik Üssü ve Yasam Alaninin temelini atti. Kuveyt Türk'ün büyüme hedefine paralel olarak, çalisanlar ve müsteri memnuniyeti odakli bir yaklasimla daha çagdas ve konforlu, sektörde örnek gösterilecek yeni Bankacilik Üssü ve Yasam Alani'nin temeli atildi. Temel atma törenine, Çayirova Belediye Baskani Ziyaettin Akbas, Kuveyt Türk Bankasi Genel Müdürü Ufuk Uyan ve üst düzey protokol katildi. Sekerpinar bölgesinde hizmete girecek yeni tesis, bir operasyon merkezi ve bankacilik üssü olmasinin yani sira "yasam merkezi" olarak tasarlandi.2013 yili Haziran ayi içerisinde açilisi gerçeklestirilecek olan Bankacilik Üssünün içerisinde, ofisler, data center, call center, konferans salonu, açik ve kapali spor tesisleri, havuz, misafirhane, kafeterya, ve restoranlar yer alacak. Toplamda 120 bin 340 metrekare insaat alanina sahip proje tamamlandiginda, sektörde uluslar arasi örnek olarak gösterilebilecek, güçlü teknolojik altyapiya sahip etkili bir mimari ile insa edilmis esnek ve fonksiyonel kullanim alanlari olan insana saygili ve çevreye duyarli bir tesis hizmete girmis olacak.AKILLI BINA TEKNOLOJISINE SAHIP OLACAK Gerçeklestirilen temel atma töreninde bir konusma yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Ilk on banka arasinda olmayi hedefleyen bir katilim bankasi, hizmetleri ile örnek faaliyetleri ile öne çikan kurumumuz bu çerçevede maliyetlerinde kontrollü ve toplu olara müsterilerinin ihtiyaçlarini uygun dizayn edilmesini de son derece önem arz ediyor. Burasi da bu anlamda bir merkez oluyor. Operasyon merkezleri burada faaliyet gösterecek. Bizlerde buraya gelerek ilk harci atmaktan son derece memnunuz. Insallah en kisa zamanda tamamlanmasini da görürüz. Insallah hayirlara vesile olur ve beldemize hayirli hizmetler vermeyi nasip eder." dedi. Ardindan konusan Çayirova Belediye Baskani Ziyaettin Akbas, "Dünya krizlerle bogusurken Türkiye rekor üstüne rekor kiriyor. Bundan Çayirova'miz da nasibini aliyor. Çayirova ilçesi olarak yeni bir vizyon yarattik. Bu yapilan yatirim bizim vizyon planimizla örtüsen bir yatirimdir. Bizler Çayirova'da artik sanayi olsun istemiyoruz. Daha çok ticaret, bankacilik üstleri, holding merkezleri egitim merkezleri gibi yatirimlarin Çayirova'miza gelmesini istiyoruz." seklinde konustu. Konusmalarin ardindan okunan dua ile butona basilarak temel atma töreni gerçeklestirildi. Açilis sonrasi Genel Müdür Ufuk Uyan, Çayirova Belediye Baskani Ziyaettin Akbasi yapilmasi planlanan üssün maketinde nelerin yer alacagi konusunda bilgilendirdi.Cihan Haber Ajansi (Cihan)na açiklamada bulunan Uyan, Kurum olarak 23 yildir Türkiye'de önemli yatirimlara imza attik. Burada bir operasyon merkezinin temelini attik. Tamamlandiginda insallah yeni istihdamlar olusturulmus olacak. Burasi saten operasyonel bir merkez haline geldi. Yatirimlarimiz bundan sonra da devam edecek." diye kaydetti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Röportajlar, haberler, Türkiye Haberleri

Beşiktaş Başkaný Orman: Yanan bir eve daldým

Besiktas Baskani Orman: Yanan bir eve daldim

Besiktas Kulübü Baskani Fikret Orman, Lig Tvye yaptigi açiklamada Konu Besiktas olunca gerisi teferruat. Yanan bir eve daldim. Yanan evi kurtarmak için daldim. Derdimiz bu yangini söndürmek. dedi.Besiktas Baskani Fikret Orman Lig TVden Ömer Güvençin sorularini yanitladi. Orman sorulara çarpici açiklamalar yapti. 82 gündür Besiktas baskani, ne umdu ne buldu? sorusunu yanitlayarak sözlerine baslayan Fikret Orman, Ne umdum ne buldum degil, çok hizli bir seçim süreciydi. Besiktasin durumunu biliyorduk. Zaten kimse de aday çikmadi. Çok iyimser bir beklentim yoktu. Bazi seyleri yasamak ve görmek ayri tahmin etmek ayri bir sey. Yasarken birazcik daha sinirli oluyorum. diye konustu. YANAN BIR EVE DALDIMTasin altina elimi soktum söylemini açan Fikret Orman, Konu Besiktas olunca gerisi teferruat. Yanan bir eve daldim. Yanan evi kurtarmak için daldim. Benimle gelen bütün cesur arkadaslarimi da tebrik ediyorum. Derdimiz bu yangini söndürmek. Yangin olan eve girdik çikisi da kapattik. Yangini söndürmeye çalisiyoruz. Biz geldikten sonra 1 ay sonra kaçarlar, 2 ay sonra kaçarlar dediler. Simdi 6 ay oldu. Bendeki yürek Besiktasta 2-3 kiside olsaydi bu durum olur muydu? Kaçacak olsaydim gelirmiydim? Sabah 7de basliyorum aksam 12ye kadar çalisiyorum. Yalan söylemiyorum, dedikodu yapmiyorum, iftira etmiyorum. Isimi yapiyorum. ifadelerini kullandi. BIRINCI HEDEF BORCU DURDURMAK580 milyon liralik borcun hatirlatilmasi üzerine Orman, Öncelikle borçlarin yukariya gidisini engellemeye çalisiyoruz. Su anda kontratlar var. Mesela Ferrari meselesi var. Ferrari konusunda para ödemek zorunda kalabiliriz. Birinci önlem paketimiz borcu durdurmak. 25 Subatta açiklanan ile bizim açikladigimiz arasinda yükselme var. Gelir olmayinca yükselme var. Birinci önemli hedef borcu durdurmak. diye konustu. Ferrari davasinin buraya gelmesinde taraf olmadigini söyleyen Orman, Geldikten 2 hafta sonra karar vermek zorunda kaldik. Geldigimizde davayi biraz erteledik. Burada yapabilecegimiz tek sey haktan adaletten uzaklasmadan halletmek. Davayi kazanmaya çalisiyoruz. Bu süreçte uzlasabiliriz mi buna bakiyoruz. dedi. ÇOK DUALAR ALIYORUMBesiktas camiasindan gerekli maddi manevi destegi alabiliyor musunuz? sorusuna ise Orman su yaniti verdi: Çok dualar aliyorum. Simdiye kadar kimseden maddi destek istemedim. Birisi de al su parayi demedi. Bir yemek tertip ettik. Buyurun hep beraber konusalim. Bu kulübün sahibi sizsiniz diyelim dedik. 10ar bin dolar para istenecek dendi. Besiktasin ismini kötü seylere alet etmeyecegiz. cevabini verdi. YÜREK ISTER BESIKTASA BASKAN OLMAKBir kaç arkadasindan destek aldigini söyleyen Fikret Orman, Benim ne dedigimi herkes anliyor da isine gelmiyor. Kim Besiktasin küçülmesini ister. Besiktasin durumu ortada. Besiktasin iki sezon öncesinden futbolcusuna borcu var. Besiktasin Boboya borcu var. Nihat Kahvecinin borcu geçen sezondan mi ondan önceki sezondan mi geliyor. Herkes atmak tutmayi ister. Bu kafalarla bu günlere geldik. Stadyumlarda kupalar düzenledik. Bunlari herkes yapabilir. Herkesin kaçtigi yerde ben Besiktasa baskan oldum. Besiktasin bir defa borcu durdurmasi için harekete geçmesi lazim. Önlemler için küçülmekse küçülecegiz. 96dan bu yana Besiktas 3 tane sampiyonluk almis. Bu kadar yüksek bedellerle transferler yapilmis. Transferle sampiyon olunmamis. Akilci, Besiktasa yakisir sekilde sistemler kurmasi gerek. Kimse benden mucize beklemesin. 2014te yine aday olacagim dedim. Neden, o yila kadar ancak Besiktasi toparlarim. Yürek ister Besiktasa baskan olmak ifadelerini kullandi. SÖZ KONUSU BESIKTAS OLUNCA GERISI TEFERRUATBorcun bu kadar olacagini bilseydiniz yine baskan olur muydunuz? sorusuna Orman Bir katrilyon olsaydi, yine baskan olurdum. Söz konusu Besiktas olunca gerisi teferruat. yanitini verdi. Almeida, Quaresma ve Simao konusunda da açiklama yapan Fikret Orman, Bütçem dahilinde olan oyuncularda devam edecegim. Takim, önümüzdeki yil 20 ile 25 milyon arasinda olacak. Bunlar bizim sözlesmeli oyuncularimiz. Ellerinde akit var. Bundan önceki yönetimin yaptigi bir sözlesme. Ama su anda takimin ön gördügümüz degerin yaklasik iki kati. dedi. Bu oyunculara teklif gelirse ve bonservissiz bu oyunculari isterlerse verir misiniz? sorusuna Olur mu öyle sey. dedi. BESIKTASTA BIR ÇOK BILINMEYEN DENKLEM VARBesiktasta bir çok bilinmeyen denklem oldugunu söyleyen Besiktas baskani, Bizim elimizde bulunan kadroya bakacak olursak gençlesmeye gidiyoruz. Bizim sartlarimiz bu. Bizim gibi yanginin içerisine girip kendini güçlü hissedecek arkadaslarla çalismak istiyoruz. diye konustu.Mustafa Denizli konusuna da açiklik getiren Orman, Bizim sartlarimiz bu dedik. Mustafa Denizlide kendini kanitlamis bir isim. Denizli ile hiç bir bedelsel bir para konusmadik. Dolar ve Euronun bir kelimesini konusmadik. Sevdigim ve dostluk yaptigim bir insan. Hocayla aramizda uzlasamamizin en önemli sebebi, o da belirli hedefler içerisinde olmak istiyor. Elinde belirli kadro yapisi olsun istiyor. Bizim ise gerçeklerimiz var. Bu gerçekler içerisinde hocanin fikri farkli oldu. ifadelerini kullandi. Sven Goran Ericksonla 1 milyon Euroya anlastiniz, 500 bin Euro da sampiyonluk primi ödeyecektiniz. Neden vaçgeçtiniz sorusunu ise Orman söyle cevapladi:Erickson kendi kariyerini kanitlamis bir hoca, begendigimiz bir kariyeri var. Hocayla konusursak anlastigimiz anlami gelmez ki. Ismini zikrettigim hocalarla da konustuk. 3-4 milyon Euro isteyen isimler oldu. Eriksonnla da verilmis bir kararimiz olmadi. Zaten karar verseydik, bu kararin ardinda dururduk.YÖNETIME SERT TEPKI GÖSTERDICamiadan gelen elestirilere bir ara kizan Orman, Kimse Allahsizlik yapmasin. Bizim içerisinde oldugumuz sartlari böyle geriye dönük mevzuyu da kapatiyoruz. Biz bu isleri kapatacagiz. Besiktas 2 senelik bir program içerisinde belirli bir plani içerisinde gider. Stat durumu iyi gidiyor. Ama yapilan elestiriler bazen insafsiz safhaya gelebiliyor. MAÇLARIMIZI ARENADA OYNAMAK ISTERIMMaçlari bu sene Besiktas Inönü Stadinda oynamak istemediklerini söyleyen Orman; Stadin yapilmasi için izinler alinmaya çalisiliyor. Stat yapilirsa maçlarimizi oynayabilecegimiz bir kaç stat var. Uzaydan stat getirecek degiliz. Oynayabilecegimiz dört stat var. Arena, Fenerbahçe, Olimpiyat, Kasimpasa. Baska bir stat yok. Kasimpasa Stadi çok küçük. Olimpiyata gitmek istemeyiz. Galatasaray gitti sonucu gördük. Ya Fenerbahçe ya da Arena. Benim ilk tercihim Arena. Benim semtime yakin bundan dolayi ilk tercihim Arena. Fatih Terim de zaten söyledi. Ben ayni durumda olsak buyurun gelin bu statta oynayin derim. Bir düsmanliga ne gerek. Bizim rekabetimiz sahada. Bugün ayni olsa Galatasaray gelsin Inönüde oynasin. Bunlar kamu yararina. Bizim rekabetimiz sahada. diye konustu. Ünal Aysal, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayraki da öven Orman, Onlarla çok yakin iliskilerimiz var. Dostluklarimiz olacak, rekabeti sahada yapacagiz. Sahada en hirçin sekilde rekabeti yapacagiz. Ancak saha disinda dostuz. Stat konusunda daha bir iki haftalik süre var. O konu netlik kazansin. Kararimizi veririz. Inönüdeki sorun, yapilmadan kamuoyunun önünde bunun konusulmasidir. Bunu çözecek kisiler biziz. En çok hata yaptigim sey, konustugum mevzular süreç degisince bizi zor durumda birakabiliyor. dedi.YAPANIN YANINA KAR KALMAYACAKNihat konusunda ise Orman, Ben haktan uzaklasmam. Bir gün haktan uzaklasirsam, benim için de haktan uzaklasirlar. Ellerinde bir koz var. Avukatimla görüsün diyor. Özrü kabahatinden büyük. 1.5 milyon Euro aliyordum, gelmemek için 3.5 milyon Euro dedim. Kabul ettiler geldim diyor. Zaten paranin fazlasini almissin. Gel parani verelim diyoruz önümüze engeller çikariyor. Sonra da Besiktasin çocuguyum diyor. Yapanin yanina kar kalmayacak. Besiktas ile çalismayacak. Menajerler listesi yapacagim. Besiktasa zarar verenler artik bu kulüple çalisamayacak. Ayni sekilde bir avukatlik bürosu zarar verecek sonra Besiktasla çalisacak. Herkes layik oldugu muameleyi görecek. Bugün yanimda olmayan insan, iyi günde benden uzak olsun diye sert konustu. Yerlilerin alacaklarini düsürmeye çalistiklari dönemde yabanci oyuncularin da alacaklarinin azalttirmaya çalisacaklarini vurgulayan Orman, Bunu uygulamak zorundayiz. Kabul etmeseler ona göre hareket edecegiz. Elimizden ne gelirse onu yapacagiz. Maalesef kontrata bagliyiz. Ama elimizden geldigi kadar bunlari halledecegiz. Kabul etmeyenleri de o zaman satis listesine koyacagiz. Getirirler bonservis bedellerini satariz. dedi. Bizim sartlarimiza uymayan oyunculari satacagiz diyen Orman, Besiktas kadrosu içerisinde ücret skalamiza uyanlar kalacak. Besiktasta oynayan her oyuncu yildizdir. Arsenalden piril piril bir genç oyuncu aldik. Metin Tekin geldiginde veya Sifo Mehmet, Zeki, Ulvi, Kadir alindiginda neydi. Yildiz miydi? Ancak sonra hepsi yildiz oldular. Besiktas taraftari Besiktasa sahip çikar. Besiktasta yildiz oldugu için degil, Besiktasta oynayan herszkes yildiz oldugu için taraftar da ona sahip çikar. diye konustu.BESIKTAS TARAFTARI NEYIN NE OLDUGUNU BILIYORSekiz yillik hesabi inceletiyorum diyen Orman söyle devam etti; Buradan bir sey beklemiyorum. Besiktas taraftari bu borcun nasil geldigini bilsin istiyoruz. Buraya kimseye iftira atmaya gelmiyoruz. Yildirim Demirörenle ilgili de çok seviyeli gidiyorum. Çünkü Demirören, Besiktas genel kurul üyelerinin oylariyla geldi. Demirörene genel kuruldan alkislarla veda edildi. Besiktasa baskanlik eden birisini karalamam. Biz inceleyecegiz. Rapor elimize geldiginde onu inceleriz. Geregi ne ise onu yapariz.KONU BESIKTAS ISE GERISI TEFERRUATTIRBesiktasin Türkiyenin en büyük kulübü oldugunu söyleyen Orman, Besiktas baskani oldugum için iftar ediyorum. Benim çocuklarim diyeceki ki; babam Besiktas baskanligi yapti. Burada olmaktan dolayi sikintili olur muyum? Besiktas camiasi bana itibar gösterdiyse bundan gurur duyarim. Konu Besiktassa gerisi teferruattir diye konustu. Haksiz elestiriler olunca kizdigini söyleyen Orman, Birisi geldi de, 500 milyon para bagislayacaktim dedi de önüne mi geçtim. Kim dedi ki ben burdayim da ben önüne geçtim. Buyurun hodri meydan neresidir. Genel kurul da hodri meydandir. Hatta Serdar Adali aday olmak istedi. Yolun açik olsun dedim. O ne zaman ki aday olmayacagini açikladi, ben de kimseye sormadan aday oldum. ifadelerini kullandi. Cem Bilge ve Ibrahim Altinsayin istifalarini da degerlendiren Orman; Ben kimseye güvenerek bu yola girmedim. Kendime güvenerek bu ise girdim. Kirilmalar olacak. Istemesek de olacak. Altinsay benim çok yakin arkadasim. Cem Bilge de yakin arkadasim. Bu mevzu kapanmistir. Iyi olur Allahtan kötü olur benden. Yolda giderken birileri otobüsten inmek isteyebilir. Bundan sonra da olabilir. Ben her seye hazirlikliyim diye konustu.BESIKTASLILAR RAHAT OLSUNSözlerinin sonunda ise Fikret Orman, Besiktaslilar rahat olsunlar. En azindan çalisan, dürüst olan, yalan söylemeyen, seffaf ve kararli bir baskanlar ve yönetim kurullari var. Bu isin içine girdik ve bundan çikacagiz. Besiktas çok büyük camia. Abdullah Gülün yanindan geldim. Besiktas basketbolda sampiyon oldum. Onun gözündeki isigi gördüm. Çok mutlu oldum. Besiktas çok büyük bir camia. Bu süreçte biraz insaf. ifadelerini kullandi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, Teknoloji Haberleri, Istanbul Haberleri

21 Eylül 2012 Cuma

"Teröristlerin geldiği istihbaratý ulaştý, araçla neden gidildiğini bilmiyoruz"

"Teröristlerin geldigi istihbarati ulasti, araçla neden gidildigini bilmiyoruz"

Erzincan Kemal ilçesi Sariyazi köyünde 11 Agustos 2008 tarihinde meydana gelen ve 9 askerin sehit oldugu terör saldirisiyla ilgili dikkat çekici bir ayrinti ortaya çikti. Dönemin Erzincan Il Jandarma Istihbarat Sube Müdürü Nedim Ersan, kendisine bir gece önce 22.30da teröristlerin köye geldigi istihbaratinin ulastigini ve bunu teyit ettigini söyledi. Birliklerin o bölgeye sevk edildigini ve sabah saat 04.00de operasyon düzenlendigini dile getiren Ersan, araçla neden bölgeye gidildigini ise bilmedigini vurguladi.        Yargitay 11. Ceza Dairesinde, aralarinda eski Erzincan Cumhuriyet Bassavcisi ve CHP Denizli Milletvekili Ilhan Cihaner ile eski Egitim ve Doktrin (EDOK) Komutani emekli Orgeneral Saldiray Berkin de bulundugu 11 kisinin silahli terör örgütü kurma veya yönetme iddiasiyla yargilanmasina baslandi.         Durusmada, Erzincan Il Jandarma Alay Komutani Albay Ali Tapan, Eskisehir Il Jandarma Alay Komutani Kidemli Albay Recep Gençoglu, Erzincan Il Jandarma Istihbarat Sube Müdürü Nedim Ersan, Erzincan Il Jandarma Istihbarat Müdür Yardimcisi Ersin Ergut, Yaylabasi Karakol Komutani Murat Yildiz, astsubaylar Orhan Esinger ve Senol Bozkurt ile 3. Ordu Istihbarat Baskanligi Plan Egitim Subayi Ahmet Saraçlar ve Erzincanda av bayiligi yapan Yasar Bas yargilaniyor.        Durusmanin ögleden sonraki bölümünde saniklar, savunmalarini yapti. Saniklardan Ahmet Saraçlar, haberleri internetten okuyup ve sildigini dile getirdi. 2009 yilinda Erzincanda göreve basladigini dile getiren Saraçlar, ev internetinde haberleri okuyup sildigini kaydetti. Istihbaratçi oldugu için PKK hakkinda da haberler okudugunu ifade eden Saraçlar, bunlarin aleyhine delil olarak sunuldugunu ve aramalar yapildigini ifade etti. Anilan seminerlere katilmadigini savunan Saraçlar, hakkindaki suçlamalarin tamamini reddettigini söyledi. Ailesinin de sagliginin bozuldugunu anlatan Saraçlar, kendisine yüklenilen fiillerin bilgisayar imajindan elde edildigini savundu.         Saniklardan Orhan Esinger ise Erzincanda 20 Temmuz 2009 tarihinde katildigini belirterek kisisel bilgileri topladigi yönündeki iddialari Areddetti. 183 nolu cdnin kendisine ait olmadigini ve evinde ele geçirilmedigini ileri süren Esinger, iddialarin saçma oldugunu savundu.GÖREVIMI YAPTIGIMI DÜSÜNÜYORUMSaniklardan Nedim Ersan da üzerine atili tüm suçlamalari reddetti. Brandanin altindaki silahlarin, bos ve hayal mahsülü iddialar oldugunu savunan Ersan, Görevim elde ettigim istihbarati üstlerime bildirmektir. Suçlamalardan biri de 11 Agustos 2008 tarihinde Erzincan Kemal ilçesi Sariyazi köyünde meydana gelen terör saldirisi sonucu 9 askerimizin sehit olma olayidir. Bana bir gece önce 22.30da teröristlerin geldigi istihbarati ulasti ve teyit ettim. Konuyu komutanim olan Recep Gençogluna ilettim. Onun üzerine tedbir alindi. Sabah saat 04.00de de birlikler kaydirildi, operasyon düzenlendi. Sabah saat 9-10 gibi de patlama olayi meydana geldi. Birlikler o bölgeye sevk edildi. Araçla neden bölgeye gidildigini bilmiyoruz. Malum olay meydana gelmistir. Benim görevim operasyon yapmak degil, aldigim istihbarati bildirmektir. Görevimi yaptigimi düsünüyorum. dedi.         Saniklardan Murat Yildiz, cemaatle ilgili yapilan operasyanda görev almadigini ve operasyonu basindan ögrendigini ifade etti. Ifadelerin kin ve nefretle söylendigini savunan Yildiz, yalan beyanlarda bulunuldugunu ileri sürdü. Gizli taniklarin söylemlerin dogru olmadigini iddia eden Yildiz, aldigi önlemlerle bölgede etnik çatismayi önledigini kaydetti.         Saniklardan Ersin Ergutun avukati ise müvekkilinin ameliyat oldugunu ve tedavi gördügü için durusmaya gelmedigini belirterek mazeretinin kabul edilmesi istendi. Olayda zarar gördügü gerekçesiyle müdahillik talebinde bulunan Ahmet Demirin bu istegi daire tarafindan reddedildi.         Istanbul 13. Agir Ceza Mahkemesinde 2010/106 esas sayili dosyada yargilanan Dursun Çiçek, kendi davasiyla bu davanin birlestirilmesini talep etti. Ancak Yargitay Cumhuriyet Savcisi ise bu talebin daha önce yapildigini ve reddedildigini hatirlatarak bu asamada gerek olmadigini mütala etti. Ayrica Cumhuriyet Savcisi, Genelkurmay Baskanligindan Kara Kuvvetleri Komutanligina ait 19 Mart 2010 tarihli idari tahkikat raporunun istenmesini talep etti. Karar için durusmaya ara verildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, Siyaset Haberleri, Kitap Haberleri

MHP´li Vural: Ev hapsi, genel af, özerklik bunlar bölücü örgütün talepleri

MHP´li Vural: Ev hapsi, genel af, özerklik bunlar bölücü örgütün talepleri

MHP Grup Baskanvekili Oktay Vural, ev hapsi, serbest birakma, genel af, özerklik, Türk Milleti ifadelerinin anayasadan çikarilmasi gibi isteklerin bölücü örgütün talepleri oldugunu belirtti. Mecliste düzenledigi basin toplantisindaÖcalana ev hapsi verilmesiyle ilgili tartismalari degerlendiren Vural, Ev hapsi, serbest birakma, genel af, özerklik, Türk Milleti ifadesinin Anayasadan çikarilmasi bunlarin hepsi bölücü örgütün talepleridir. Ayni yolda yürüyorlar. Genel Baskanimiz, Öcalan Imralida mi diye sormustu. Ya yoksa sen ne yapacaksin? Hava degisimi mi var? Arkadas gönderme, ev hapsi. Belki konusmasina ihtiyaç yoktur. Basbakan konusuyor. Anlasilan kirli ve pis pazarliklar devam ediyor. diye konustu. Basbakan Recep Tayyip Erdoganin Fethullah Gülen Hocaefendinin Türkiyeye dönmesine iliskin yaptigi çagrinin hatirlatilmasi üzerine Vural, Bundan daha tabii bir sey olabilir mi? Türkiyede bulunmasi yadirganmamalidir. Burada Basbakanin iradesi esas degildir. Kendi iradesiyle olacak bir konudur. Bu konunun tartisilmasi, yadirganmasi haksizliktir. Ancak bunun, taktik siyasi amaçlar için kullanilmasini kamuoyunun takdirine birakiyorum. dedi. Meclis Genel Kurulunda Is Güvenligi Yasasi görüsülürken bir isçinin hayatini kaybetmesinin ibret alinmasi gereken bir durum oldugunu ifade eden Vural, Bu ülkede garip gureba, fakir fukara ne zaman güçlü olacak? 12 saat kaç paraya çalisiyor bu insanlar? Çok güzel harciyoruz insanlarimizi. Bundan daha büyük ibret olur mu? Burasi dag basi degil, Ankaranin ortasinda bir can kaybi oluyor. diye konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, haberler, Kitap Haberleri

TÜRKPA 3. Genel Kurulu, ´Bişkek Deklarasyonu´ ile tamamlandý

TÜRKPA 3. Genel Kurulu, ´Biskek Deklarasyonu´ ile tamamlandi

Kirgizistan'in baskenti Biskek'te düzenlenen Türk Dili Konusan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 3. Genel Kurulunda konusan TBMM Baskani Cemil Çiçek, uluslararasi kamuoyunu terörle mücadelede yapici tedbirler almaya davet etti.Toplantinin ikinci gününde söz alan TBMM Baskani Çiçek: "Türkiye olarak, terörizmin her türlüsüne karsi kararlilikla mücadele etmekteyiz. Terörizmin dini, irki ve etnik kimligi yoktur. Bir insanlik suçu olan terörün herhangi bir nedenle mesru gösterilmesi de mümkün degildir. Bu tehdide karsi, uluslararasi toplum olarak birlik ve dayanisma içinde, kararlilikla mücadele etmeliyiz. Zira sinir asan nitelikteki terörün bertaraf edilmesi ancak uluslararasi isbirligiyle mümkündür" dedi.Türkiye'nin PKK sorunu ile 30 yildir mücadele ettigini ve söz konusu terör örgütü tarafindan ayrim yapilmaksizin, aralarinda masum sivillerin de bulundugu hedeflere saldirilarin gerçeklesmekte oldugunu dile getiren Cemil Çiçek '' Biz tüm dostlarimizdan ve komsularimizdan, ortak tehdit olan PKK terör örgütüne karsi net ve kesintisiz tavir almalarini bekliyoruz. Bu tavirlarini da fiili tedbirlerle ortaya koymalarini istiyoruz. Kaldi ki, bu beklenti ve talebimiz esasen uluslararasi hukukun da bir geregidir" ifadesini kullandi. Çiçek ayrica Yukari Karabag, Afganistan ve KKTC sorunlarinda da sessiz kalinmamasi ve yapici tedbirlerin alinmasi gerektiginin üzerine durdu. Toplantida bulunan mevkidaslarina seslenen Cemil Çiçek, Kosova'nin bagimsizligini taninmasini istedi. Çiçek, Kosova'nin da uluslararasi toplumlara hür ve bagimsiz ülke olarak katilmasi gerektigini vurguladi.Yapilan konusmalardan sonra TÜRKPA 3. Genel Kurulu, Biskek Deklarasyonu'nun kabul edilmesiyle tamamlandi. AYTMATOV'UN MEZARI ZIYARET EDILDI Bugünkü oturum öncesi, TÜRKPA 3. Genel Kuruluna katilan meclis baskanlari ve beraberindeki heyetler birlikte , Kirgizistan'in merhum yazari Cengiz Aytmatovun mezarini ve SSCB döneminde topluca katledilenlerin gömüldügü Ata-Beit ve müzesini ziyaret etti. Aytmatov kabri ve sehitlige karanfil birakan heyet, sonra okunan Kur'an-i Kerim'i dinledi ve duaya istirak etti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Ekonomi Haberleri, Tayyip Erdogan Haberleri, Gündem Haberleri

Mýsýr seçimler için nefesini tuttu, Tahrir sessizliğini koruyor

Misir seçimler için nefesini tuttu, Tahrir sessizligini koruyor

Misir, Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinin ardindan yeni cumhurbaskanini seçmek üzere yarin sandik basina gitmeye hazirlaniyor. Devrimin ardindan ünlü Tahrir Meydani ilk defe sessiz bir Cuma günü geçirdi. Devrimin simgesi Tahrir Meydani, Cuma Namazi'nin ardindan küçük çapli gösterilerin disinda son dönemlerin en sakin bir gününü geçirdi. Meydanda göstericilerden çok seyyar saticilarin çoklugu dikkat çekti. Seçimlerin ikinci turuna sayili saatler kala, ülke genelinde sessizlik hakim. Misir Anayasa Mahkemesi'nin dün parlamentonun 3te birini feshetme kararina ragmen, yasanan sessizliginin seçimden sonra sona ereceginden endise ediliyor. Mahkemenin aldigi karar halki memnun etmezken, yarin yapilacak seçimlerde nelerin yasanacagi ise belirsizligini koruyor. Müslüman Kardeslerin adayi Muhammed Mursi ile asker kökenli Ahmet Sefikin yarisacaklari seçim sonunda ipi kimin gögüsleyecegi merak ediliyor. Her iki adayin da sansinin esit oldugu yarista halk, seçimlere hilenin karistirilmamasi ve sakin geçmesini istiyor. Bugünkü Cuma hutbelerinde ise sik sik birlik ve beraberlige vurgu yapilirken, halkin devrime sahip çikmasi istendi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Bediüzzaman Haberleri, hürriyet, milliyet

15. Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali başladý

15. Likya-Kas Kültür ve Sanat Festivali basladi

Bu yil 15.si düzenlenen Likya Kas Kültür ve Sanat Festivali basladi. Bu yil 15-17 Haziran tarihleri arasinda yapilacak festival boyunca Kaslilara ve Meislileri bir çok etkinlik bekliyor.        Bu yil festivalde, resim ve sanat sergileri, klasik müzik dinletileri, belgesel gösterileri, Kas-Kalkan arasinda en güzel Begonvillali ev yarismasi, Antalya Devlet Opera Balesi gösterisi, Hüsnü Arikan ve Onur Akin konseri, tiyatro gösterileri ve Meis-Kas arasi yüzme yarismasi yapilacak.        Kas Belediye Baskani Abdullah Gültekin, amacin, Kas-Meis ve Türkiye-Yunanistan arasinda devam eden dostlugun gelismesi ve birlikte baris içinde yasanabilecegini tüm dünyaya göstermek oldugunu ifade etti.        Baskan Gültekin, Kas ve Meis Belediyesi ile birlikte düzenledigimiz bu kültür ve sanat festivalinde Meis halkini aramizda görmekten ve böyle bir etkinligi birlikte düzenledigimizden dolayi mutluluk duydugumu ifade etmek isterim. Bu festival ile vatandaslar Likya ve Kas kültürünü yakindan tanima sansi bulacaklar. dedi.        Meis Belediye Baskani Paulos Panagidos ise Yunanistanda pazar günü yapilacak olan erken seçimlerden dolayi Yunanistan bakanlarinin adada olmasindan dolayi açilisa katilamadi.        Bu yilki festivalin geçen yllarda yapilanlara göre ayri bir özelligi var. Ada, begonvilya ile bezenmis ev yarismasi yapilacak. Bunun için belirlenen evler jüri üyelerinin seçimi ile birinci seçilecek, begonvilyali eve tabela asilacak. Festival, pazar aksami Münasebetsizler isimli tiyatro gösterisi ile son bulacak.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, internethaber, haberler

Levent Erdoğan: Beşiktaş´a gelecek teknik adam 5 yýl hizmet edecek

Levent Erdogan: Besiktas´a gelecek teknik adam 5 yil hizmet edecek

Besiktasin yönetim kurulu üyesi Levent Erdogan, Su an itibariyle alinmis bir karar yok; ancak Besiktasin hoca konusunda baskanimizin da belirttigi belli kriterleri var. dedi.    Besiktasin içinde bulundugu durum nedeniyle her konuda ince eleyip sik dokuduklarini belirten Levent Erdogan, Radyospora yaptigi açiklamada, Belirleyecegimiz hoca konusunda baskanimizin önemli kriterleri var. Bunlarin basinda tayin edilecek teknik adamin 5 yillik süreç içerisinde Besiktasa hizmet edecek olmasidir. Genç bir takim olusturmasi, bunun agirlikli yerli futbolculardan olusmasi, buna sabir gösterecek. Dayanabilecek bir teknik adam olmasidir. diye konustu.    HER ANDA OLABILIR, BIR IKI GÜN IÇERISINDE DE OLABILIR     Levent Erdogan, Baskan Fikret Orman, sonradan herhangi bir pismanlik olmamasi için ince eleyip sik dokuyor. Biz de yeni olusumun sikintilarini göze alabilen, kolej takimi olusturabilecek bir teknik adam ariyoruz. Her anda açiklanabilir. En geç bu haftasonuna kadar açiklanabilir. Yanlis bir karar verilmemesi için bugüne kadar dikkatli ve agir hareket ettik. Sifirdan bir yapilandirmaya gitmemiz gerekir. dedi.    YABANCI ALTERNATIF     Levent Erdogan, teknik adamin yerli mi yabanci mi olacagi yönündeki sorulara ise, Türk futbolcularini taniyan bir teknik direktörün bulunmasi durumunda düsünelibelicegini; ancak bunun disinda kalan teknik direktörlerin fayda saglamayacagini söyledi.     ERGIN ATAMANI BIRAKMAK ISTEMIYORUZ     Bu arada Levent Erdogan, sezonu 3 kupayla kapatan erkek basketbol takimi için sporsorluk görüsmelerine açik olduklarini bir tek isim üzerinde durmak istemediklerini belirtirken, Ergin Ataman gibi basarili bir koçu birakmak istemiyoruz. dedi.     DENIZLI VE AYBABA OLMAZSA STOICHKOV     Öte yandan Besiktasta Mustafa Denizli ve Samet Aybaba seçeneklerinin olmamasi durumunda, Hristo Stoichkovla masaya oturulacagi ögrenildi.     Bulgar teknik adam ise, Radyospora yaptigi açiklamada, Besiktasta çalisabilecegini belirterek, Barcelona altyapisi dahil olmak üzere pek çok yerden genç ve yetenekli oyuncuyu Besiktasa kazandirabilirim. Benim için önemli olan projedir. Parasal konular degil. diye konusmustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Son Dakika Haberleri, Medya Haberleri

20 Eylül 2012 Perşembe

Yönetmen Mesut Uçakan: Anadoluda sinema için önemli bir sermaye var

Yönetmen Mesut Uçakan: Anadoluda sinema için önemli bir sermaye var

Ünlü yönetmen Mesut Uçakan, Türk sinemasinin teknik anlamda uluslar arasi düzeyde çok iyi konuma geldigini belirterek yeterli dis pazari buldugunda da sektörün canlanacagini söyledi. Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan düzenlenen 'Sinema Günleri Festivali' kapsaminda gerçeklesen 'Sinemanin Dünü, Bugünü ve Yarini' konulu konferans veren Uçakan, "Sinemamiz teknik, estetik olarak uluslararasi düzeyde çok iyi konuma gelmis durumda. Devletin büyümesi sinema sektörünün disariya açilmasina firsat olusturuyor. Bunun yaninda gerçek sermayenin de sinemaya girmesi lazim. Gerçek sermaye nedir? Bir is adaminin bu bir yatirimdir, parami buraya yatiracagim ve kazanacagim diyerek girmesi lazim. Böyle sermayeler çok az. Gerçek sermaye girdigi zaman uluslararasi hareketler daha büyük olacaktir." dedi.         Anadoluda sinema senaryosu için önemli sermaye bulundugunu ifade eden Uçakan, Filmcilikte paran kadar düsünürsünüz. Benim param ne kadar. Su kadar. Onunla ne yapabilirim. Eger paran azsa basit bir katli bir yer yapabilirsin. Çünkü paran düsündürtür. Bugün gelisen seyirci potansiyeline paralel olarak Türk sinemasi 4-5 kat yapabilir konuma geldi. dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Tayyip Erdogan Haberleri, internet

İç Anadolu Bölgesi´nde yýlýn ilk arpasý satýldý

Iç Anadolu Bölgesi´nde yilin ilk arpasi satildi

Ankara'nin Haymana ilçesine bagli Kavak köyünde çiftçilik yapan Haci Osman Akyüz, sezonun ilk ürünü arpayi Polatli Ticaret Borsasinda (PTB) satti. Akyüz'ün, arpasini Yusuf Toplu satin aldi. 1.500 kiloluk arpanin ilk 500 kilosu sembolik olarak 2 liradan satilirken, geriye kalan bin kilo ise 0,55 kurustan satin alindi. Polatli Ticaret Borsasi satis salonunda gerçeklestirilen alimin ilk satisini Borsa Baskani Yahya Toplu yapti. Toplu, 2012 hasat döneminin tüccarlar açasindan bol kazançli, üreticiler açisindan bereketli olmasini temenni ettigini söyledi. Toplu söyle konustu:         Mart ve nisan ayi yagislari düsük olmustu. Üretici ve tüccarlar hayal kirikligi içerisindeydi. Mayis ayinda yagan yagislar rekolteyi yükseltti. Ilk ürün arpada süne yok. Bu yil Polatli süne mücadelesinde de oldukça basarili gözüküyor. Polatli çiftçisini kalite yönünde öncülük yaptiklari için de kutluyorum. Ilk ürününü satan çiftçi Haci Osman Akyüz ise 5 dönümlük nadas arazisinden bin 500 kilo ürün aldigini ifade etti. Akyüz, Bu yilin kurak geçtigini ama buna ragmen dekar basi 250 kilo ürün aldiklarini belirtti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , internethaber, Güncel Haberler, Saglik Haberleri

Eşini tehdit edip, dövdükten sonra býçaklayan kocaya 5 yýl 8 ay hapis

Esini tehdit edip, dövdükten sonra biçaklayan kocaya 5 yil 8 ay hapis

Eskisehirde mahkeme karari ile evden uzaklastirilmasina ragmen esini tehdit edip, döven ve biçakla yaraladigi gerekçesiyle yargilanan koca 5 yil 8 ay hapis cezasina çarptirildi. Merkez Tepebasi ilçesi Asagisögütönü Mahallesi'nde 2 Mayis 2012 tarihinde meydana gelen olayda, esini tehdit, edip dövdügü için mahkeme karariyla evden uzaklastirma cezasi alan Engin A., sokakta karsilastigi esi Sultan A.'yi tehdit edip ardindan tekmeleyerek dövdügü, biçakla yaraladigi belirtildi. Sikayet üzerine mahkeme karariyla evden uzaklastirma cezasi oldugu için esinden ayri yasayan Engin A., polis tarafindan gözaltina alindi. Polisteki ifadesinin ardindan çikarildigi adli makamlarca tutuklanan Engin A., hakkinda tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçundan dava açildi. Eskisehir 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanik Engin A. ile davaci esi Sultan A. katildi.        Sultan A., kocasinin olay günü sokakta karsilastiklarinda kendisine, Seni öldürecegim, yasatmayacagim. diye tehditlerde bulundugunu söyledi. Bu sirada kaçamak istedigini ancak esinin elindeki biçakla kendisini yaraladigini anlatan Sultan A., Komsularimiz bagirtilari duyunca yanimiza geldi. Engin bu esnada kaçti. Enginden sikâyetçiyim. Gerekli ceza kendisine verilsin. seklinde konustu.         Sanik Engin A. ise hakkindaki suçlamalari kabul etmedi. Esiyle aralarindaki geçimsizlik nedeniyle ayri yasadiklarini anlatan Engin A., Tehdit, biçakla yaralama ve hakaret söz konusu degildir. Tahliyemi istiyorum. dedi.        Taraflari dinleyen mahkeme heyeti, Engin A.yi kasten yaralama suçundan 1 yil 6 ay, tehdit suçundan 3 yil ve hakaret suçundan 1 yil 2 ay olmak üzere toplam 5 yil 8 ay hapis cezasina çarptirdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Bediüzzaman Haberleri, Teknoloji Haberleri

Zamlarýnýn geç yatýrýlmasýný maaş bordrolarýný yakarak protesto ettiler

Zamlarinin geç yatirilmasini maas bordrolarini yakarak protesto ettiler

Bagimsiz Kamu Görevlileri Sendikalari Konfederasyonu (BASK), memurlarin toplu sözlesme masasinda aldiklari zam oranini ve yapilan zamlarin geç yatirilmasini maas bordrolarini yakarak protesto etti. Kizilay Güvenpark'ta toplanan grup adina konusan, BASK Genel Baskani Resul Akay, toplu sözlesme masasinda 2,5 milyon memur ile 2 milyon emekliyi perisan eden sendikalari ve hükümeti protesto etmek için toplandiklarini söyledi. 1 Ocak'ta ödenmesi gereken memur zamlarinin Cumhuriyet tarihinde ilk defa 5,5 ay sonra ödendigini belirten Akay, 5,5 ay boyunca temel tüketim maddeleri basta olmak üzere akaryakitta yüzde 10, elektrikte yüzde 10, ulasimda yüzde 10, dogalgazda yüzde 30 zam yapilirken, memur ve emekli maasina yüzde 4+4 oraninda artis yapilmasi ekonomik ve sosyal bir cinayettir. dedi. Toplu sözlesme görüsmelerine katilan sendikalari elestiren Akay, memur ve emeklilerin zorunlu harcamalarini yapamaz hale geldigini kaydetti. Grup, protesto esnasinda, '55 kurusluk zammina 2 çocuk büyümez usta', 'Ocak zammini haziranda aldik, hayaldi gerçek oldu' dövizleri tasidi. Memurlar, açiklamanin ardindan yapilan zam oranina ve zamlarin geç yatirilmasina maas bordrolarini yakarak tepki gösterdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Yasam Haberleri, Bediüzzaman Haberleri

Ordu´da kaza: 1 ölü, 8 yaralý

Ordu´da kaza: 1 ölü, 8 yarali

Ordunun Çambasi Yaylasi Turnalik Mahallesinde meydana gelen kazada bir kisi hayatini kaybetti, 8 kisi yaralandi.        Bayram Bodur idaresindeki 52 SE 862 plakali minibüs, Turnalik Özlükent yolunda yoldan çikarak uçuruma düstü. Kazada 9 kisi yaralandi. Ilk belirlemelere göre kazaya aracin frenlerinin bosalmasi neden oldu. Minibüsün Kabadüzün Özlükent köyüne cenazeye yolcu tasidigi ögrenildi.        Ordudaki çesitli hastanelere kaldirilan yaralilardan durumu agir olan sürücü 25 yasindaki Bayram Bodur, Ordu Devlet Hastanesinde yapilan müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Kazada yaralananlarin isimleri söyle: Tükez, Kader, Aysegül, Hidayet, Mustafa ve Ali Bodur ile Müteber Aktas ve Yeter Tepe.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, internet, Haber Yorum

Başbakan Erdoğan: Yeni 17 Ağustoslar hatýrlamak istemiyoruz (1)

Basbakan Erdogan: Yeni 17 Agustoslar hatirlamak istemiyoruz (1)

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, geçmiste bazi siyasetçilerin yurt gezilerinde önleri kesilerek 'burayi ilçe yapin' talebine 'Yaptim gitti' dedigini hatirlatarak 'Simdi bizim o siyasetçilerden olmamizi mi istiyorsunuz. diye sordu. Erdogan, Yeni 17 Agustoslar hatirlamak istemediklerini ifade etti.    Erdogan partisinin il kongresi ve toplu açilislar için geldigi Sakarya'da Cuma namazini depremden sonra kalici konutlarin yapildigi Yenikent 17 Agustos Camii'nde kildi. Namaz çikisinda cami avlusundan kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaslara hitap eden Erdogan, Yenikentlilerin ilçe olma talebine karsi çikti. Yenikentin sehirlesme plani içinde geldigi bu noktanin her türlü taktirin üstünde oldugunu ifade eden Erdogan, "Yenikenti, ilçe belediyesi, büyüksehir belediyesi ve Sakarya Valiligi ile çok daha farli bir gelecege tasimanin gayreti içinde olacagiz. Degerli kardeslerim ilçe olmak gibi bir ifade kullaniyorlar. Bakin size kardesçe bir Basbakaniniz olarak bir sey söyleyeyim. Geçmiste siyasetçiler vardi. Öyle enteresan ki bu tür seyahat ederken, bir yerden geçerken yolu kesilir oraya toplanirlar hemen orada talepte bulunurlar burayi ilçe yapin diye. O da 'yaptim gitti' der. Simdi bizim o siyasetçilerden olmamizi mi istiyorsunuz? Bakin valiligi buraya yaptik. Kaymakamlik degil. Vali burada, Yenikentte. Eger valimiz buraya hizmet etmiyorsa söyleyin valimizi alalim. Vali mi büyük Kaymakam mi? E daha ne istiyorsunuz. diye konustu.    Yenikenti yeni yerlesim konusunda bir model olarak gördüklerini vurgulayan Erdogan yeni 17 Agustoslar hatirlamak istemediklerini kaydetti. Erdogan konusmasini söyle sürdürdü:    "Onun için burada simdi orta okulu, lisesi ile kiz imam hatip, erkek imam hatibiyle insallah süratle egitim yatirimlari yapacagiz. En çok yatirimi insana yapiyoruz. Bakin bu ayin rakamlari da açiklandi. Bütçe 4,5 milyar fazla verdi. Eskiden açik veriyorduk, simdi sükür fazla veriyoruz. Bu fazlalar hep buralara gidecek. Okullar, hastaneler. Hamdolsun. Hastaneler tamam mi? Bugün 19 tesisin açilisini yapacagiz. Bunlarda hayirli olsun. Bütün bu yatirimlarla birlikte Yenikentimizi daha güzel bir sekilde gelecege hazirlayacagiz. Sunu unutmayin bütün yatirimlarimiz sizlere olacaktir. Yoksa isim falan bunlar hiç önemli degil. Hizmet geliyor mu gelmiyor mu? önemli olan bu.    Bir vatandasin hala ilçe olma yönündeki israrina ise Erdogan söyle cevap verdi: "Bak canim kardesim hala anlatamiyorum sana. Sen de anlamak istemiyorsun. Yav ilin valisi burada sen ilçeden bahsediyorsun. Niye küçümsüyorsun isi. En hayirli hizmetin bu oldugunu için valiligi yaptik buraya.    Basbakan Atatürk Kapali Spor Salonunda yapilacak il kongresine katilmak için Basbakanlik otobüsüyle salona giderken çocuklara oyuncak dagitti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, dünya haberleri, Kültür Haberleri

19 Eylül 2012 Çarşamba

Güneş enerjili ´Tarzan´, dünya dördüncüsü oldu

Günes enerjili ´Tarzan´, dünya dördüncüsü oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi ögrencilerinden kurulu Alternatif Enerji Kulübünün Ecomagnesia takimi, Tarzan adini verdikleri günes enerjili arabayla Hollandanin Rotterdam sehrinde düzenlenen Shell Eco Marathonda dünya dördüncüsü oldu. Türkiyeye dönen ögrenciler, çesitli ülkelerden 12 takimin katildigi Solar Poratotip Kategorisi'nde dördüncülük kazanan Tarzani Cumhuriyet Meydaninda tanitti. Burada gazetecilere açiklama yapan takim kaptani Makine Mühendisligi Bölümü 4. sinif ögrencisi Nurettin Sütçüolu, yarismada araci, Gida Mühendisligi Bölümü 3. sinif ögrencisi Nurcan Elif Güresçi'nin kullandigini söyledi. Yarismaya sene basindan bu yana yogun bir çalismayla hazirlandiklarini ve karsiligini aldiklarini belirten Sütçüoglu, sponsorlarin verdigi destekle gidebildiklerini vurguladi. Aracbanin 60 kg. agirliginda oldugunu kaydeden Sütçüoglu, "Aracimiz, 30 kilometre hizla gidebiliyor. 2007 yilindan beri günes enerjili araç yapiyoruz, bu dördüncü. 2008 yilinda yaptigimiz ikinci aracimizla Türkiye birinciligimiz bulunuyor. Su andaki aracimiz, sadece yurtdisindaki yarismalara katilmak üzere yapildi. Ayrica her sene TÜBITAK tarafindan düzenlenen yarismalara da katiliyoruz. Bu aracimiz, pil olmasa bile hiç durmadan 30 kilometre gidebiliyor." dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, internet, Tayyip Erdogan Haberleri

18 Eylül 2012 Salı

5 ilde KCK operasyonu: 10 gözaltý

5 ilde KCK operasyonu: 10 gözalti

Van Cumhuriyet Bassavciligi sabah saatlerinde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapilanmasi Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYG-M)ne yönelik 5 ayri ilde yapilan es zamanli operasyonlarda 10 kisi gözaltina alindi.    Konuyla ilgili Bitlis Valiliginden yapilan yazili açiklamada, Bitlis, Mardin, Van, Siirt, Diyarbakir illerinde es zamanli yapilan operasyonlar kapsaminda; Bitlis'te 7, Mardinde, Van ve Diyarbakir'da da birer kisi olmak üzere 10 kisinin gözaltina alindigi bildirildi. Açiklamanin devaminda gözaltina alinan sahislarin adli islemlerinin Bitlis Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü sürdügü kaydedildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, internethaber, Siyaset Haberleri

Hekimhan´da öğrencilere ücretsiz ders imkaný

Hekimhan´da ögrencilere ücretsiz ders imkani

Malatya'nin Hekimhan ilçesinde Sosyal Destek Programi (SODES) kapsaminda Malatya Egitim, Kültür, Sanat ve Saglik Vakfi (MESAV) tarafindan 'Egitimle Sahlanan Dimaglar' okuma salonu törenle açildi. Maddi imkanlari kisitli 200 ögrenciye firsat esitligi sunan okuma salonunda ücretsiz temel seviye belirleme sinavi kursu verilecek. Hekimhan Kaymakami Nurettin Dayan, törende yaptigi konusmada, Malatya Valiligi, Hekimhan Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'nün de destekledigi proje çerçevesinde açilan okuma salonunun hayirli olmasini temenni ettiklerini belirtti. Kurs merkezinin önemli bir eksikligi tamamladigini anlatan Dayan, söyle devam etti: "Okuma salonu için yer bulmada sikinti yasadik. Bu sikintimizi Ziraat Odasi Baskani Haci Parmaksiz çözüme kavusturdu. Ilçemizin en önemli eksiklerinden biri kurs merkezinin ve okuma salonunun olmamasiydi. Kurs merkezinin ileride basarili sonuçlara imza atacagini inaniyorum, emegi geçen ve gece -gündüz çalisan fedakâr arkadaslarimiza tesekkürlerimi iletiyorum." Okuma Salonu Müdürü Ersan Demir, 200 ögrenci kapasiteli salonda 7 derslik, bilgisayar odasi, ögretmen odasi, rehberlik odalari bulundugunu anlatti. Demir, "Kursumuz günün her günü açik. Ilkögretim 5, 6,7 ve 8'inci siniflar için Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler dersleri ücretsiz olarak verilecek. Sosyal etkinlikler olarak voleybol, baglama vb kurslari da verecegiz." dedi. Konusmalarin ardindan okuma salonu Kaymakam Nurettin Dayan tarafindan kurdelenin kesilmesiyle hizmete açildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, internet, Teknoloji Haberleri