30 Haziran 2012 Cumartesi

İşte Fazýl Say´a istenen ceza

Iste Fazil Say´a istenen ceza

Piyanist Fazil Say hakkinda bir sosyal paylasim sitesinde yazdigi ifadeler nedeniyle halkin bir kesiminin benimsedigi dini degerleri alenen asagilamak suçlamasiyla 1,5 yila kadar hapis talebiyle dava açildi.Say hakkinda vatandaslar tarafindan halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama iddiasiyla suç duyurusunda bulunulmustu. Savci Erhan Gülcan tarafindan yürütülen sorusturmada Say süpheli sifatiyla ifade vermisti. Savci Gülcan, Say hakkindaki iddianameyi tamamladi. Iddianamede Say'in halkin bir kesiminin benimsedigi dinî degerleri alenen asagiladigi iddiasiyla 9 aydan 1,5 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Röportajlar, Istanbul Haberleri, haberler

Vakfýkebirde kaçak sigara operasyonu

Vakfikebirde kaçak sigara operasyonu

Trabzon'un Vakfikebir ilçesinde bir yolcu otobüsü içerisinde yapilan aramada, Gürcistan uyruklu 4 kadinin üzerinden 860 paket kacak sigara ve bir miktar içki ele geçirildi.         Vakfikebir Ilçe Emniyet Müdürlügü Polis Merkezi Amirligi ekiplerince yapilan istihbarat çalismalari neticesinde Vakfikebir ilçesi Liman mevkiinde 53 HC 500 plakali bir otobüs firmasini durdurdu. Aramada Tiflis'ten Orduya gitmekte olan 4 Gürcistan uyruklu kadinin üzerlerinde ve çantalarinda rulo halinde toplam 860 paket kacak sigara, 13 paket cay, 3 adet votka, 2 adet viski ele geçirildi. Kaçak sigaralara Gümrük Muhafaza Müdürlügüne teslim edilmek üzere el konuldu. Olayla ilgili gözaltina alinan dört kisi, ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest birakilarak sinir disi edilmek üzere Trabzon'a gönderildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Saglik Haberleri, Otomotiv Haberleri, Ekonomi Haberleri

29 Haziran 2012 Cuma

Müşterilerin kart bilgilerini garsonlarla çalmýşlar

Müsterilerin kart bilgilerini garsonlarla çalmislar

Istanbul'da, bankalardaki hesaplarinin bosaltildigini söyleyen bazi kisilerin sikâyetiyle baslatilan sorusturmada 9 kisi gözaltina alindi. Bilisim polisinin, 3 aylik çalismayla çökertmeyi basardigi sebekenin çalisma sekli dikkat çekti. Sebeke elemanlarinin, banka karti sahiplerinin hesap bilgilerine ulasmak için kasiyerleri ve garsonlari kullandigi ve 100 bin liralik vurgun yaptigi ortaya çikti. Banka müsterileri ve banka yetkililerinin tespitleri dogrultusunda harekete geçen Istanbul Bilisim Suçlari ve Sistemleri Sube Müdürlügü, titiz bir çalisma ile banka müsterilerinin hesaplarinin nasil bosaltildigini arastirdi. Yapilan tespitler dogrultusunda asil kart sahiplerinin nerelerden alisveris yaptigi belirlendi. Bir süre sonra polis ilginç ayrintilara ulasti. Tespitlere göre, bazi büyük marketlerde çalisan kasiyerler ve lüks kafelerdeki garsonlarin, bazi müsterilerin kredi kartlarini kopyaladiklari ve bu bilgileri sebeke üyelerine ilettikleri belirlendi. Elde edilen bilgilerle gerçek kartlarin sahtesini üreten dolandiricilarin, kartlardan yaklasik 100 bin lira çektikleri ortaya çikti. Sebekenin çalisma yöntemini desifre eden polis, Istanbul'da 7, Agri ve Antalya'da birer kisi olmak üzere 9 kisiyi gözaltina aldi. Zanlilarin adreslerinde yapilan aramalarda magdurlara ait kart bilgileri ile kullanima hazir banka kartlari, 1 adet kart bilgisi kopyalama cihazi, 1 adet ATM kamera kalibi, 3 laptop ele geçirildi. Emniyette islemleri tamamlanan 9 süpheli Kadiköy Adliyesi'ne sevk edildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , haberler, Haber Yorum, Ekonomi Haberleri

İngiltereden Çukurova Grubuna iyi haber

Ingiltereden Çukurova Grubuna iyi haber

Turkcell'de ortaklar Çukurova ve Rus Alfa arasinda ihtilaf devam ederken; Londra'da bulunan Privy Council adli mahkeme önemli bir karar aldi. Council, Çukurova Grubu'nun hisselere dair incelemeler tamamlanana dek 1,45 milyar dolari mahkemeye ödemesine gerek olmadigina hükmetti. Gruptan konuya dair yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi: "Londra'da yer alan Privy Council adli mahkeme 23 Mayis 2012 tarihinde verdigi karar ile yine Privy Council nezdinde devam eden hisselerin mülkiyeti ile ilgili temyiz incelemesi sonuçlanana kadar Çukurova'nin 1,45 milyar dolarlik meblagi mahkemeye ödemesine gerek olmadigina karar vermistir. 2011 sonunda Britanya Virjin Adalari mahkemesi bu tutarin Çukurova tarafindan mahkemeye ödenmesi yönünde karar vermis ancak ilgili temyiz mercii Privy Council 2012 Subat ayinda bu karari bozmustu. Alfa'nin bozma kararina itiraz etmesi sonucunda Privy Council 23 Mayis 2012 tarihli karari ile bu konuyu nihai olarak çözüme kavusturmustur. Privy Council söz konusu karar ile Alfa'nin kendisine yönelik ihtiyati tedbirin kaldirilmasi yönündeki talebini de reddetmistir. Çukurova ve Alfa arasinda hisselerin mülkiyetine dair ana ihtilaf, Privy Council nezdinde temyiz incelemesi asamasinda görülmeye devam etmekte olup ihtilafin anilan mahkemenin karariyla nihai olarak çözülmesi beklenmektedir. "
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , hürriyet, türkiyeden haberler, haberler

Denizli´de 2 bin 170 paket kaçak sigara ele geçirildi

Denizli´de 2 bin 170 paket kaçak sigara ele geçirildi

Operasyonlarda A.Ç. (50)'de 540 paket, I.Y. (37)'de bin 630 paket olmak üzere toplam 2 bin 170 paket degisik markalarda gümrük kaçagi sigara çikti. Gözaltina alinan iki zanli hakkina yasal islem yapildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Bediüzzaman Haberleri, Röportajlar, Yasam Haberleri

27 Haziran 2012 Çarşamba

Kazada yaralanan yavru ayý ameliyat edildi

Kazada yaralanan yavru ayi ameliyat edildi

Iki gün onca gerçeklesen olayda, Sivas-Erzincan karayolunda yoldan geçtikleri sirada boz ayilara araç çarpti. Anne ayi olay yerinde ölürken, 1,5 yasindaki yavru ayi ise yoldan geçen bir kamyoncu tarafindan yarali halde bulundu. Kamyoncunun Cumhuriyet Üniversitesi'ne götürdügü yavru, Sivas'ta hayvan barinagina tasinarak burada ilk müdahalesi yapildi. Ardindan da Orman ve Su Isleri Sivas Sube Müdürlügü yetkilileri tarafindan Bursaya getirildi. Uludag Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Sagligi Arastirma ve Uygulama Merkezinde tedavi altina alinan yavru ayinin, ön sol bacaginda iki kirik tespit edildi. Yarali ayi, Prof. Dr. Kemal Yanik tarafindan ameliyat edildi. UÜ Veteriner Fakültesi Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Cihan, 1,5 yasindaki ayinin trafik kazasi sonucu yaralandigini belirterek, yarali halde Bursa'ya getirildigini hatirlatti. Cihan, sunlari söyledi: "Dün sabah Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Hemen ilk muayene yapildi. Enfeksiyon kontrolleri için kan örnekleri alindi. Cerrahi Anabilim Dalindan Prof. Dr. Kemal Yanik Hocamiz da ortopedik yönden muayene yapti, röntgenleri çekildi. Sol ön bacaginda iki kirik tespit edildi. Ameliyata alindi. Insallah kisa sürede sagligina kavusacaktir." Yavru ayinin tedavisinin ardindan Karacabeydeki Ova Korusu Ayi Barinagina yerlestirilecegi belirtildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Bediüzzaman Haberleri, Otomotiv Haberleri, Kültür Haberleri

26 Haziran 2012 Salı

Sel küçük çocuğu böyle sürükledi

Sel küçük çocugu böyle sürükledi

Geçen hafta Istanbulu felç eden yogun yagis sirasinda 8 yasindaki bir çocugun sele kapilma ani amatör kamera tarafindan saniye saniye görüntülendi. Bir otobüsün altina sürüklenen Sinan Vardar (8) halen hastanede yasam mücadelesi veriyor. (Sürecek)
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, Egitim Haberleri, Kitap Haberleri

Şahin: ´Darbe anayasalarýndan kurtulacağýz´

Sahin: ´Darbe anayasalarindan kurtulacagiz´

Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi de Yoncali Platformu tarafindan düzenlenen Kütahya 1. Türkiyede Aile Içi Siddetle Mücadele Hukuk Sempozyumu a katilan Sahin, güçlü toplumda herkesin birinci sinif vatandas olduguna dikkat çekti. Sahin, sunlari söyledi: Simdi sivil anayasa yapmaya çalisiyoruz. Allahin izniyle bu darbe anayasalarindan kurtulacagiz. Milletin toplumsal mutabakati kazanacak ve sivil anayasamizi koyacagiz. Güçlü toplum olmadan olmaz. Herkesin birinci sinif vatandas oldugu, dini, dili, mezhebi, bölgesi, inanci ne olursa olsun herkesin insan oldugu güçlü bir toplumu beraber besleyecegiz.KADININ CEBINDE KORUMA KARARI ILE ÖLDÜGÜNÜ GÖRDÜK Bakan Sahin, 1998 yilinda 4320 sayili yasanin çiktigini; ancak 2003 yilindan sonra uygulamaya alindigini kaydetti. Cebinde koruma karari olan bir kadinin hayatini kaybettigine dikkat çeken Sahin, söyle devam etti: Bazi seylerin yok sayildigini gördük. Yeni dünya düzeni ve yeni bakis anlayisini göstermemiz gerekiyor. 1998 yilinda bu kanun çikti. 4320 diye tabir edilen ailenin korunmasi. Uygulamada aile mahkemeleri 2003 yilinda kurulana kadar kagit üzerinde kaldi. Aile mahkemeleri kurulduktan sonra 4320 sayili kanun çalismaya basladi. Görev dagiliminda yeterince açik olmadigi, kadinin cebinde koruma karari ile öldürüldügü gerçegi ile yüz yüze kaldik. Bunun üzerine daha ileriye nasil gideriz diye çalismaya basladik. Büyük bir mutfak çalismasi yapildi. Parlamento içi ve disinda yapilan çalismalarda yasanin temeline bakildiginda çok önemli bir faktör var. Koruyucu ve önleyici tedbirler. Yani biz sorunlar olduktan sonra, yasam bittikten sonra kendimizi konuslandiriyor ve ne yapmamiz gerektigine bakiyoruz. Artik modern ve çagdas yönetim anlayisi basa dönmek, bunun nedenlerine gitmek, hukuki alt yapimizi da bu mantikla ele almayi öngörüyor. Simdi yasa yapmak çok önemli. 10 yildan beri parlamentoda olan bir kardesiniz olarak asil olan seyin yasama hakki ve yasanin mantigini uygulamak oldugunu çok daha iyi biliyoruz. Oysa bu çalismalar çok önemli. Yasanin size getirdigini anlamak, anlatmak, uygulamak ve geregini yapmak gerekiyor. Sorumlulugumuz var ama yetkimiz yok. Yetki bize verilmedigi için de müdahale edemiyoruz seklindeki bakis açisini degistirdik. Artik derhal müdahale edilen, kolluk kuvvetinin yetkisini güçlendirdik. Artik mahkeme kararina gerek kalmadan geregini yapabiliyor.Adalet sistemine ilk kez zorlama hapis diye bir sey getirildigini hatirlatan Bakan Sahin, Hosgörü toplumuna ne oluyor da bugün futbolda siddeti, ögretmene siddet, kadina siddet uygulayan bir toplum baline geldik. Kendi vicdani ve merhamet degerlerini entegre eden bir toplum haline gelinmesi gerekiyor. dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Yasam Haberleri, Bediüzzaman Haberleri

25 Haziran 2012 Pazartesi

Türkiye´de 141 bin insan evde sağlýk hizmeti alýyor

Türkiye´de 141 bin insan evde saglik hizmeti aliyor

Erzurum Il Saglik Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Evde Saglik Hizmeti elemanlari, yataga bagimli durumda olan, müzmin akciger hastaligi, kanser veya ileri derecede düskünlük meydana gelmis binlerce kisiye hizmet veriyor. Vatandaslar bu hizmetten oldukça memnun. Saglik Il Müdürü Serhat Vançelik, ülke genelinde bu hizmetten yararlanan insanlarin sayisinin 141 bine ulastigini söyledi. Erzurumda Evde Saglik Hizmeti Birimi in koordine ettigi doktor ve hemsireleri, yaklasik iki yildan beri sehrin çesitli ilçe, mahalle ve köylerindeki evlerinden, hastaliklarindan dolayi evden çikamayan ve tedavi görmesi gereken hasta hizmet veriyor. Erzurum Evde Saglik Hizmeti Birimi il merkezindeki 4, ilçelerdeki 10 hastanede faaliyet gösteriyor. Bu birimde görevli çalisanlar günde 30 hastayi ziyaret ederek onlarin dertlerine çare oluyor. Bu birim iki yil süren çalismalarinda il genelinde bin 78 hastayi 11 bin defa ziyaret etti. Hastalarin adreslerini tek tek kayit altina aldiktan sonra periyodik olarak muayeneye giden Evde Saglik Hizmeti personelleri, hastaliklarin durumuna göre enjeksiyon ve pansuman yapiyor, yaralari sarip, serum veriyor, agiz ve dis sagligi taramasi yapiyor, hatta kanserli hastalara 'mama' uygulama hizmeti bile sunuyor. Bu hizmeti almak isteyenlerin 444 38 33 nolu telefonu arayarak, her ilçede bulunan toplum sagligi merkezlerine veya bagli bulunduklari aile hekimine basvurmalari gerekiyor. VANÇELIK: HASTALARIMIZIN DUALARI SEVKIMIZI ARTIRIYOR Pasinler'de evde saglik hizmeti birimi ile birlikte yasli ve yatalak hastalarin evlerinde dertlerini dinleyen Il Saglik Müdürü Serhat Vançelik, buradaki insanlarla bir süre sohbet etti. Vançelik, nisan ve mayis aylarinda evde saglik hizmeti alan yaklasik 15 aileyi ziyaret ettigini ifade ederek, Evde saglik hizmetini degerlendirirken, bu saglik hizmetinin digerlerinden çok farkli bir yönünün oldugunun altini çizdi. Vançelik, bu sayida ve boyutta evde saglik hizmeti veren baska bir ülkenin olmadigini sözlerine ekledi. Vançelik, "Mevcut durumda ülkemizde 141 bin insana bakanligimizin sevkat eli uzatilmis durumda. Bu açidan evde saglik hizmeti gelismis ülkeleri de imrendiren bir projedir. dedi. ALLAH, DEVLETIMIZI BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN Pasinler'in Ügümü Köyü'nün muhtarligini yapan ve kaldigi evin çatisindan düserek beli kirilan 71 yasindaki Eyüp Polat'i ameliyattan sonra evinde ziyaret eden Vançelik, hastanin saglik durumuyla ilgili bilgi aldi. Evinde düzenli olarak doktorlar tarafindan muayene edildigini ve hiçbir eksiginin olmadigini belirten Polat "Allah devletimizi basimizdan eksik etmesin. Saglik Müdürlügü elemanlari köyüme kadar gelerek beni evimde ziyaret edip, muayenemi yapiyorlar. Bundan daha güzel bir hizmet olabilir mi? Saglik Bakanimiza bu hizmetinden ötürü minnettariz." dedi. Kadriye Karatas(88) ise osteoporoz hastaligindan dolayi evinde tedavi gördügünü ve doktorlarin sürekli olarak evine kadar giderek kendisini tedavi ettigini söyledi. Karatas, "Kendi ihtiyaçlarimi karsilayamiyorum. Çocuklarim ve torunlarim bana bakiyorlar. Ancak sükürler olsun ki devletimiz de var. Doktor ve hemsireler her zaman gelip beni evimde tedavi ediyorlar." dedi. Akciger hastasi 84 yasindaki Zahire Penekli de ziyaret esnasinda doktor ve hemsirelere tesekkür etti. Saglik Müdürü Serhat Vançelik bu ziyaret esnasinda Zahire Penekli'nin kulaklarinin az isittigini tespit edince, yaninda bulunan doktorlara isitme cihazi temini için hastanede muayene ettirme konusunda talimat verdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , haberler, Kültür Haberleri, Güncel Haberler

Şeyh Edebali doğduğu köyde anýlacak

Seyh Edebali dogdugu köyde anilacak

Sey Edebali Anma Programi, pazar günü saat 11.00de baslayacak. Mucurun Inanç Köyü de gerçeklesecek törende, günü anlam ve önemine iliskin konusmalar yapilacak ve dualar edilecek.Inanç Köyü Seyh Edebali Dernek Baskanligi'nca Kirsehir halki törenlere davet edildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, Son Röportajlar, Kitap Haberleri

Atýk kağýtlar sanata dönüştü

Atik kagitlar sanata dönüstü

Nigde merkeze bagli Alay Kasabasi Sehit Oktay Önder Ilkögretim Okulu ögrencilerinin resim ve sanat sergisi Il Kültür Merkezi de açildi. Ögrencilerin atik kagitlardan yaptigi hayvan modelleri büyük ilgi gördü. Sergi açilisina Vali Yardimcisi Mustafa Karaca, Il Milli Egitim Müdürü Celalettin Ekinci, Alay Kasabasi Belediye Baskani Senol Soylu, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi. Amaçlarinin, bir kasaba okulundan güzel eserlerin çikabilecegini göstermek oldugunu söyleyen Alay Sehit Oktay Önder Ilkögretim Okulu Müdürü Erkan Polat, bu amaçla sergiyi Nigde'de açtiklarini söyledi. "ATIK KAGITLARDAN DINOZOR" Ögrencilerin, yil boyunca çalismalarinin, emeklerinin paylasildigi sergide en büyük ilgiyi atik kagitlardan yapilmis hayvan maketleri çekti. Okulun görsel sanatlar ögretmeni Erdal Karakus, çevre konusunda bir duyarlilik olusturmak istediklerini belirterek, amaçlarinin, atik kâgitlarin dogada bir agacin ürünü oldugunu ve bunu ögrencilerin zihin dünyasina yerlestirmek oldugunu söyledi.Daha sonra sergiyi gezen misafirler, atik kagitlardan yapilmis dinozor, zebra, zürafa, fil, aslan, timsah gibi maketleri ilgiyle izledi. Sergide Il Milli Egitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye bir sürpriz yapildi. Ekinci'ye, yagli boya ile yapilmis resmi hediye edilirken, serginin düzenlenmesinde emegi geçenlere plaket verildi.Ögrencilerin el emegi, göz nuru eserlerinin sergilendigi Görsel Sanatlar Sergisi, 24 Mayis Persembe gününe kadar Il Kültür Merkezi sergi salonunda açik kalacak.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Son Dakika Haberleri, türkiyeden haberler

Can Bonomo Eurovisionda bugün sahne alacak

Can Bonomo Eurovisionda bugün sahne alacak

Bakü'deki Kristal Salonunda gerçeklestirilecek yarismada Türkiye'yi Can Bonomo ''love me back''adli sarkisiyla temsil edecek. Türkiye temsilcisi yarismada 13'üncü sirada sahne alacak.Sirasiyla; Sirbistan, Makedonya, Hollanda, Malta, Belarus, Portekiz, Ukrayna, Bulgaristan, Slovenya, Hirvatistan, Isveç, Gürcistan, Türkiye, Estonya, Slovakya, Norveç, Bosna Hersek ve Lituanya ülkeleri sahneye çikacak. BASIN BONOMO DIYORYarismayi takip eden gazeteciler arasinda Eurovision Basin Merkezi'nde ikinci yari finali için yapilan seçimin galibi 805 puanla Can Bonomo oldu. Yarismanin sonucuna etkisi olmayan ve dün yapilan kostümlü provalar sonrasinda gerçeklestirilen oylamada Bonomo'yu Isveç ve Sirbistan temsilcileri takip diyor. Bu gece Türkiye saatiyle 22:00 'da baslayacak ikinci yari finalde 8 ülke temsilcisi veda edecek. 10 ülke ise finalist olacak.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, dünyadan haberler, Gündem Haberleri

TUSİAD üyeleri, Almanya, Belçika ve Hollanda´yý gezdi

TUSIAD üyeleri, Almanya, Belçika ve Hollanda´yi gezdi

Turhal Sanayici ve Isadamlari Dernegi (TUSIAD) üyeleri Almanya, Belçika ve Hollanda'ya is ve kültür gezisi düzenledi. 5 gün süren geziden mutlu dönen isadamlari, gezinin çok verimli geçtigini söyledi. Geziye Turhal Dantela Egitim Hizmetleri Müdürü Kadir Yaman, AK Parti Ilçe Baskani Orhan Koç, Turhalli isadamlarindan Ömer Gezgin, Erol Polat, Murat Genç, Hakan Dalkiliç ve Hüseyin Akyüz katildi. Hollanda'nin Amsterdam ve Ratterdam Türk Isadamlari Dernegi i ziyaret eden isadamlari, dernek üyeleri ile is görüsmeleri yaptiklarini söyledi. Sirasiyla Belçika'nin baskenti Brüksel ile Almanya'nin Köln sehirlerini ziyaret ettiklerini belirten Dantela Egitim Hizmetleri Müdürü Kadir Yaman, Köln'de Tokatlilar gecesine katildiklarini kaydetti. Dernek üyelerine yönelik olarak dis piyasalara açilma, ticari ve kültürel amaçli bir gezi düzenlediklerini ifade eden Müdür Kadir Yaman, gezinin verimli ve güzel geçtigini dile getirerek söyle konustu: Gezimizde Almanya, Hollanda, Belçika ve bu ülkelerin sehirlerini gezme firsatimiz oldu. Oralarda bulunan Türk is adamlari dernekleri ve Anadolu insanlarinin açmis oldugu Türk okullarini gezdik. Gezimiz çok verimli ve güzel geçti. Burada birçok Türk is adami yatirim yapmis. Biz de üyelerimiz olarak oralarda neler yapabiliriz diye arastirmak ve ikili is görüsmeleri yaparak, kültürel bir gezi düzenledik. Gezi dernek üyelerine is ve kültürel manada ufuk verdi. Konu ile ilgili olarak açiklama yapan TUSIAD Baskani Sami Dinler, yilda birkaç defa yurt disi gezileri düzenlediklerini ve bu gezilerin çok faydasini gördüklerini anlatti. Dinler, Dernegimiz olarak yil içerisinde birçok yurt içi ve yurt disi gezisi düzenliyoruz. Amacimiz ilçemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari kalkinmasina katki saglamaktir. Bu geziler sayesinde üyelerimiz degisik sektörlere atilmakta ve ilçenin kalkinmasina katki saglamaktadir. diye konustu. Geziye katilan Murat Genç, geziden duydugu memnuniyeti dile getirerek, Gezimiz çok güzel oldu. Gezi sonunda sunu anladim. Bizim ülkemiz gibi iklimiyle dogasiyla güzel baska bir ülke yok. Ülkemizin kiymetini simdilik daha iyi anladim. dedi. Yaptiklari ikili görüsmeler dogrultusunda oradaki firmalarla irtibatlarinin devam edecegini anlatan AK Parti Turhal Ilçe Baskani Orhan Koç ise, geziden dolayi TUSIAD ve üyelerine tesekkürlerini iletti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , yerel haberler, Kültür Haberleri, haberler

Bediüzzaman üç aylar gelince mektup yayýnlardý

Bediüzzaman üç aylar gelince mektup yayinlardi

Son Sahitlerden Bayram Yüksel anlatiyor: Üstadimiz Bediüzzaman Hazretleri suhur-u selase (üç aylar) girdiginde muhakkak lâhika nesreder, talebelerinin mübarek ay ve günlerini tebrik eder, vesile ile muharebeyi devam ettirirdi. Talebeleriyle devamli irtibat halinde idi. Lâhika mektuplarindan bir misal: Evvela; sizin mübarek suhur-u selase ve içindeki kiymettar leyali-i mübarekelerinizi tebrik ediyoruz. Cenab-i Hak her bir geceyi sizin hakkinizda birer Leyle-i Regaib, Leyle-i Kadir kiymetinde size sevap versin. Hem Leyle-i Beratinizi ve gelecek Ramazaninizi ve hem gelecek Leyle-i Kadri, hakkinizda bin aydan daha hayirli olmasini ve defter-i âmalinize böyle geçmesini Cenab-i Haktan niyaz ediyoruz. Hem Leyle-i Miracinizi tebrik ve içinde ettiginiz dualarin makbuliyetini rahmet-i Ilâhiyeden niyaz eder ve bu havaliden Mirac Gecesinden bir gün evvel, bir gün sonra müstesna rahmetin yagmasi isaret eder ki, umumî rahmet tecellî edecek insaallah. Aziz, siddik kardeslerim, Mübarek Ramazan-i Serifinizi ruh-u canimizla tebrik ediyoruz. Cenab-i Hak Ramaz-i Serifin Leyle-i Kadrini umumunuza bin aydan hayirli eylesin. Amin. Ve seksen sene bir ömr-ü makbul hakkinizda kabul eylesin. Bu sekilde Regaib, Berat, Mirac Gecelerinde teksir lâhikasi gönderirdi. Dolayisiyla çesitli mevzularda, Risale-i Nurun nesri, hizmeti ve faaliyeti ile ilgili müjdeli haberleri Nur Talebelerine gönderirdi. (Son Sahitler)  
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , internet, yerel haberler, hürriyet

24 Haziran 2012 Pazar

Çanakkale Valisi Tuna, merkezcil yönetimden yakýndý

Çanakkale Valisi Tuna, merkezcil yönetimden yakindi

Yaptiklari çalismalari aktarmak ve Çanakkale gündemini degerlendirmek için basin toplantisi düzenleyen Vali Tuna, Çanakkale ve Balikesir illerini kapsayan ve merkezi Balikesir'de bulunan kalkinma ajansinin Çanakkale'ye fazla önem vermedigi yönündeki elestirilere cevap verdi. Kalkinma ajansinin valiliklere bagli olmasina karsi daha çok Ankara'nin söz sahibi oldugunu itiraf eden Tuna, merkezci yapilanmadan duydugu rahatsizligi dile getirdi. Tuna, "Ankara'daki bürokratlar buradaki bize bagli müdürlüklerle ilgili konulara müdahale etmeyi çok seviyor. Sikinti su. Dogrudan Ankara'dan yönetilmeye, yönlendirilmeye çalisilan yapilar bunlar. Bu bir sikinti maalesef. Orada çalisanlar kendisini dogrudan Ankara'ya ait hissediyor. Ilgili valiliklere belki hesap verme yönünden çok sorumlu hissetmiyor kendisini." dedi. Kalkinma ajansinda oldugu gibi milli parklardaki yönetimde de ayni sikinti yasadiklarini belirten Tuna, bunun da verimliligi etkiledigini söyledi. Binlerce insanin yarimadayi ziyaret ettigini belirten Tuna, merkezci yapilanmadan dolayi istedikleri hizmeti veremediklerini itiraf etti. Tuna sikayetini söyle sürdürdü; "Milli parklar, klasik milli park yönetme anlayisi ile yöneltiliyor. Bol kazançli yerler oldugu için buralar bakanliklarin böyle bir tasarrufta bulunmasi kendi açilarindan dogru. Ama vatandasa sunulan hizmet, bir takim yasanan sikintilar göz önüne alindiginda alinan paranin karsiligi ne kadar veriliyor. O konuda söylenecek çok sey var maalesef. Mevzuat, yapilanma ve yönetim sekli tekrar gözden geçirilmesi lazim."
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , internet, türkiyeden haberler, Siyaset Haberleri

Sabiha Gökçene en iyi pazarlama ödülü

Sabiha Gökçene en iyi pazarlama ödülü

Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani; Havacilik Sektöründe Avrupa'nin  En Önemli Etkinligi Olan Avrupa Güzergâh Gelistirme Forumu'nda (Routes Europe), Güney Avrupa ve Akdeniz kategorisinde,  "En Iyi Pazarlama Ödülü"ne (Best Marketing Award) Layik Görüldü.Avrupa'nin önde gelen havacilik organizasyonlarindan olan Routes Europe'ta, "En Iyi Pazarlama Ödülü" (Best Marketing Award) Estonya'nin baskenti Tallinn'de düzenlenen gala gecesinde sahiplerini buldu. 20-22 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilen ve bu yil yedincisi düzenlenen Routes Europe'ta, Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani adina ödülü ISG Ticari Havacilik Müdürü Asiyat Khasanova aldi. ISG'nin yaristigi kategoride; Atina Havalimani, Antalya ile Malaga Havalimanlari da yer aliyordu.Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani; geçtigimiz yillarda da Güney Avrupa ve Akdeniz bölgesinde, Pazarlamada Mükemmelliyet kategorisinde Yüksek Övgüye Deger olmak üzere iki yil üst üste ödüllere layik görülmüstü.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, haberler, hürriyet

23 Haziran 2012 Cumartesi

Lübnanlý sanatçý Ghada Shbeir, Mardinde konser verecek

Lübnanli sanatçi Ghada Shbeir, Mardinde konser verecek

Mardin Artuklu Üniversitesi Geleneksel Bahar Senlikleri kapsaminda Lübnan'in ünlü ses sanatçisi ve yorumcusu Ghada Shbeir, 2 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi de sahne alacak.         Lübnan'i birçok uluslararasi festivalde temsil etmis, Arap müziginin önde gelen sanatçilarindan Ghada Shbeir'in Mardin Artuklu Üniversitesi'nin daveti üzerine üniversitede konser vermek için Mardin'e gelecegi ögrenildi. Üniversite yetkililerinden alinan bilgiye göre, bu yil ikincisi düzenlenen bahar senligi etkinlikleri kapsaminda düzenlenecek konserde sahne alacak Lübnanli ses sanatçisini dinlemek amaciyla davet gönderilen birçok Arap Büyükelçisi in Mardin'e gelecegi tahmin ediliyor. Konserin Mardin'in tanitimi açisindan bir firsat oldugunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, böylesine bir etkinligin, Mardin'in kültürel zenginligi ve çesitliligiyle ekonomik ve turistik potansiyelinin gözler önüne serilmesi için önemli oldugunu ifade etti.        Kariyeri boyunca birçok ödüle layik bulunan Shbeir, 2007 yilinda BBC Dünya Müzigi Ödülü ü almaya hak kazandi. Endülüs, Magribi, sufi müzik karakterini tasiyan 'mawal' ve 'muvassah' alanlarinda birçok basarili çalismaya imza atan sanatçinin, yayinlanmis iki de kitabi bulunuyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Güncel Haberler, Egitim Haberleri

Facebook´u ilk mağara adamlarý bulmuştu!

Facebook´u ilk magara adamlari bulmustu!

Günümüzde oldukça popüler olan Facebook'un tarih öncesi modelinin binlerce yil önce magara adamlari tarafindan kullanildigi ortaya çikti. Rusya ve Isveç'te arastirmacilarin yaptiklari çalismalara göre magara duvarina çizilen resimler kabileler arasi iletisimin saglanmasi için kullaniliyordu. Ingiltere'nin Daily mail haber sitesinde çikan habere göre, Cambridge Üniversitesi arastirmacilari Rusya'daki Zalavruga ve Isveç'teki Namforsen sitelerinde yaptiklari çalismalar sonucu, magara duvarlarina çizilmis yaklasik 2.500 resim ortaya çikti. Arastirmacilara göre, Bronz devrinde kaya duvarlara çizilen, insan ve hayvan resimlerinden av partilerine kadar bir çok tasvir, o dönemde yasayan insanlarin duygu ve düsüncelerini paylasmak için kullandiklari bir yöntemdi.Arastirmada yer alan Cambridge üniversitesi Arkeologlardan Mark Sapwell'e göre bu bölgeler çok özel mekanlar ve insanlarin buralara gelme sebebi, kendilerinden önce bu bölgede yasayanlari tanimalarindan dolayi. Sapwell, "Tipki günümüzdeki gibi, insanlar binlerce yildir birbirleriyle iletisim içindeydiler ve bu kaya resimleri de tarih öncesi toplumlarin kendi kimliklerini sergilemek için kullandiklari bir yoldu. Bu yüzden tipki Facebook'taki statünüz gibi, kaya resimleri de sizi düsüncenizi açiklamaya davet ediyor ve ayni zamanda yorumlar içinde açikti" seklinde konustu.Günümüzde Facebook 900 milyondan fazla kullanicisiyla oldukça popüler durumda. 28 yasindaki kurucusu Mark Zuckerberg'i kisa bir süre içinde dünyanin en zengin 29. Kisisi durumuna getiren Facebook, Türkiye'de 30 milyon 700 bin kisi tarafindan kullaniliyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, Son Dakika Haberleri, Saglik Haberleri

Altýntop: ´Trabzýnsporşampiyonluğa oynamalý´

Altintop: ´Trabzinsporsampiyonluga oynamali´

Trabzonsporlu futbolcu Halil Altintop, Trabzonspor'un her sezon sampiyonluga oynamasi gerektigini belirterek, gelecek sezon da böyle olacagini söyledi.Tecrübeli futbolcu, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptigi açiklamada, geçirdigi bir sezonun ardindan Trabzonspor'a gelmekle ne kadar dogru bir yaptigini bir kez daha anladigini ifade etti. Trabzonspor'da oynamakla dogru bir tercih kullandigini belirten Altintop, "Buraya ilk transfer oldugumda düzenlenen imza töreninde gösterilen ilgiyi unutmam mümkün degil. Gelirken de dogru karar verdimi düsünüyordum, aradan geçen sürede de bu anlamdaki hakliligim artti." ifadelerini kullandi.    'Trabzon'un denizi yeter' ifadelerini kullanan tecrübeli futbolcu, "Sehrin hiçbir olumsuzlugunu görmedim. Hamsiyi de çok seviyorum. Trabzonspor büyük bir camia ve hedeflerime burada ulasabilecegimi biliyorum. Kadromuzda bulunan bütün futbolcularin kendilere göre yetenekleri söz konusu. Bu sezon ilginç bir sezon oldu. Böyle geçmisi olan büyük bir camia her sene iddiali olmali ve sampiyonluga oynamali. Önümüzdeki yil da böyle olacak." dedi.    Halil Altintop, profesyonel yasamindaki ilk golünü Borussia Mönchengladbach'a karsi atigini da hatirlatarak kendisi açisindan o anini büyük önem tasidigini vurguladi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, Son Röportajlar, milliyet

Cumhurbaşkaný Gül, San Francisco´da

Cumhurbaskani Gül, San Francisco´da

Cumhurbaskani Abdullah Gül, çesitli temaslarda bulunmak üzere ABD in San Francisco kentine geldi. ABD ziyaretinin ilk duragi Chicagoda NATO zirvesine katilan Gül, buradaki temaslarini tamamlamasinin ardindan San Franciscoya geçti. Stanford Üniversitesi de konferans verecek olan Gül, Silikon Vadisi de temas ve incelemelerde bulunacak. Gül, Türk toplumunun önde gelen temsilcileri ve vatandaslarla bulusacak.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Yasam Haberleri, Medya Haberleri, Kültür Haberleri

Dikkat! Bu yiyecekler beyninize zarar veriyor

Dikkat! Bu yiyecekler beyninize zarar veriyor

http://www.moralhaber.net/foto-galeri/yasam/bu-yiyecekler-beyninize-zarar-veriyor/1
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Saglik Haberleri, Siyaset Haberleri

22 Haziran 2012 Cuma

Depremden sonra kargalar insanlara saldýrdý

Depremden sonra kargalar insanlara saldirdi

BTV in haberine göre, Sofya'nin sehir merkezinde bulunan bir otelin yakinlarinda onlarca insan kargalarin saldirisina ugradi. Karga saldirisinda 3 kisi hafif sekilde yaralandi.Halk, kargalarin sira disi saldirisini bugünkü siddetli depreme bagliyor. Bu arada, bugün meydana gelen depremin Richter ölçegine göre 6.0 büyüklügünde oldugu açiklandi. Deprem sirasinda kalp krizi geçiren bir kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, Güncel Haberler, Röportajlar

Çinde yük kamyonu dehşeti

Çinde yük kamyonu dehseti

Çin'in güneyindeki Jiangsu eyaletinde bir yük kamyonunun bir motosiklete çarpma ani mobesa kameralari tarafindan saniye saniye kaydedildi. Çin haber sitelerinde yer alan videoda, hizini alamayan ve kirmizi isikta geçmeye çalisan bir yük kamyonu karsidan karsiya geçmeye çalisan bir motosiklete çarpiyor. Çarpmanin etkisi ile motordan firlayan motor sürücüsü mucize eseri hayatta kalirken, birçok kemiginin kirildigi belirtiliyor.Motosiklete çarpan yük kamyonu daha sonra yol kenarinda bulunan trafik lambasina çarpiyor ve bir arabanin üzerine düserek ancak durabiliyor. Kazada, kamyon soförün herhangi bir yara almadigi kaydedilirken, diger araçta yer alan sürücünün de yaralandigi ifade edildi.Kaza sonrasi konusan kamyon soförü, kirmizi isigin yanip söndügü anda geçmek istedigini, motosikleti fark edemedigini, yönünü degistirecek zamani olmadigindan dolayi çarptigini söyledi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, Kitap Haberleri, Tayyip Erdogan Haberleri

Sadece bugün KKKA´den 3 kişi öldü

Sadece bugün KKKA´den 3 kisi öldü

Tokatta piknikte boynuna yapisan keneyi hastanede aldiran 2 çocuk annesi, KKKA hastaligi süphesi ile kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Artovanin Sivri Köyünde ailesi ile birlikte yaklasik 1 hafta önce piknik yapan Yeter Demir (56) dönüs yolunda boynuna yapisan keneyi fark etti. Tokat Devlet Hastanesine giderek keneyi aldiran Demir, kan tahlili yapilarak evine gönderildi. Bir gün sonra rahatsizlanmasi üzerine Devlet Hastanesine giden Demir, tekrar kan tahlili yapilarak agri kesici yapildiktan sonra evine gönderildi. Bir gün sonra kusma sikayeti ortaya çikan kadin, tekrar hastaneye gitmesi üzerine intaniye servisine kaldirildi. Yaklasik 2 gün sonra durumunun agirlasmasi üzerine GOÜ Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Yaklasik 4 gün boyunca tedavi altinda tutulan 2 çocuk annesi Demir, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak aksam saatlerinde hayatini kaybetti. Esini kaybeden Yigit Demir, piknik dönüsü yasadiklarini anlatarak bu soruna artik bir çözüm bulunmasini beklediklerini söyledi. Demir, basinin bu konuda duyarli olmasini ve baska canlarin yanmamasini istediklerini ifade ederek, Maske ve önlük giyerek kiziyla birlikte esinin son anlarinda yanina girdiklerini ve durumunda degisiklik olmadigini gördük. Doktorlar keneyle ilgili tedavinin kat ve kat üzerinde çalisma yaptiklarini ve yapabilecekleri baska bir seyin olmadigini söylediler. Maalesef devletimiz kenenin nerden ne kadar geldigini veya ne kadar insana zarar verdigini çözmüs durumda degil. Arti bu keneyle ilgili mücadele yapacak ilaci da bulmus degil. Yani bizim üzüntümüz bu. Maalesef hastamizi kaybettik. Bizim canimiz yandi baskalarinin cani yanmasin dedi. Bu arada, Tokat GOÜde KKKA hastaligi süphesiyle tedavi gören yaklasik 20 kisinin sagligina kavusarak taburcu edildigi ögrenildi. Hastaligin bünyeye göre farklilik gösterdigini belirtirken uzmanlar, GOÜde hastaliga karsi her türlü tedavi metodunun uygulanabildigini kaydetti. Öte yandan, bir hafta önce Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligi süphesiyle Sivasa sevk edilen 28 yasindaki evli ve 1 çocuk babasi Ercan K., tedavi gördügü hastanede hayatini kaybederek Niksar ilçesi Yolkonak beldesinde topraga verilmisti. YOZGAT Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligi süphesiyle, Yozgattan Sivasa sevk edilen 34 yasindaki kadin yasamini yitirdi. Vücuduna yapisan keneyi doktora gitmeden kendisinin kopardigi belirlenen Dönüs Usta (34), Sorgun Devlet Hastanesine kaldirildi. Buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Usta, tedavi gördügü Enfeksiyon Hastaliklari Servisinde hayatini kaybetti. Ustanin cenazesi, topraga verilmek üzere Yozgatin Sorgun ilçesine bagli Eymir Beldesine getirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesinde 3 gün tedavi gördükten sonra yasamini yitiren Dönüs Usta evli ve 3 çocuk annesi idi. ÇANKIRI Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligi süphesiyle Çankiridan Ankaraya sevk edilen kadinin yasamini yitirdigi bildirildi. Çankiri Saglik Müdürlügü yetkililerinden alinan bilgiye göre, Ilgazin Yuvasaray köyünde Cemile Tiryaki (70), birkaç gün önce kene isirmasi sikayetiyle Ilgaz Devlet Hastanesine basvurdu. KKKA hastaligi süphesiyle Ankara Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edilen Tiryaki, müdahaleye ragmen kurtarilamadi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , milliyet, haberler, Ekonomi Haberleri

ABD ordusunu sahte Çin mallarý sardý

ABD ordusunu sahte Çin mallari sardi

Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ordusuna ait askeri malzemeler arasinda Çin yapimi sahte elektronik parçalar bulundugu açiklandi.ABD Senatosu Silahli Hizmetler Komitesi'nin açiklamasinda, bir yil boyunca yürütülen arastirmalar sonucunda ABD ordusuna ait uçaklarda bin 800 sahte parçaya rastlandigi, yaklasik bir milyon süpheli parçanin yüzde 70inin Çinden geldigi ve Çini, Ingiltere ve Kanada in takip ettigi belirtildi.ABD donanmasinin kullandigi SH-60B helikopterleri, C-130J ve C-27J kargo uçaklari ve donanmaya ait P-8A Poseidon uçaklarinda süpheli parçalarin bulunduguna dikkat çekilen raporda, söz konusu sahte parçalarin ABD'nin ulusal güvenligini riske attigi ve Pentagona pahaliya mal oldugu vurgulandi. ABD askerlerinin, radyolarda, gece görüs sistemlerinde ve GPS cihazlarinda bulunan küçük ve gelismis elektronik parçalara bagli oldugu ve tek bir parçadaki sorunun bile askerlerin hayatlarini riske atabilecegine vurgu yapilan raporda, ABD in tedarik zincirindeki zayifliklarina dikkat çekildi. Raporda, gelecek on yil içinde savunma bütçesinden yaklasik 450 milyar dolar kesintiye gitmeyi planlayan Pentagon'un, bazi ABD'li firmalarin sahte parçalar nedeniyle yasadiklari maddi kayiplari karsiladigi da kaydedildi.ÇIN'E SUÇLAMA-Komitenin raporunda Çin, sahte parçalar üreten imalatçi firmalari kapatmamakla elestirildi ve bunlari kapatmak yerine, denetimi engellemekle suçlandi.''Sahte elektronik parçalar açikça Çinin halk pazarlarinda satiliyor'' denilen raporda ayrica Çine gitmek isteyen komite çalisanlarina da vize verilmedigi ifade edildi.Çin'den konuya iliskin henüz bir açiklama yapilmadi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Tayyip Erdogan Haberleri, Güncel Haberler

21 Haziran 2012 Perşembe

Suriye´de restoranda patlama: 5 ölü

Suriye´de restoranda patlama: 5 ölü

Suriye in baskenti Samda bir restoranda meydana gelen patlamada 5 kisi hayatini kaybetti.Devlet televizyonu, Kabun semtindeki patlamadan eröristleri sorumlu tuttu. Suriye Insan Haklari Izleme Örgütü ise, geceyarisindan hemen sonra restoranda bir bombanin patladigini belirtti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , haberler, Röportajlar, Ekonomi Haberleri

Manuel Fernandes anlaştý ama...

Manuel Fernandes anlasti ama...

Mehmet Çiftçinin haberi Besiktas ile yollarini ayirmaya hazirlanan Fernandes'in, ülkesinin ünlü kulübüyle el sikistigi belirtildi. Portekiz basini, Porto'nun Kartal'a bonservis bedeli olarak 6 ile 8 milyon euro arasinda bir bedel önerecegini yazdi. Besiktasli Manuel Fernandesin Porto ile ciddi bir flört yasadigi belirtildi. Portekiz basini, Porto'nun Besiktas'ta oynayan Manuel Fernandes için kesenin agzini açtigini ve siyah-beyazli kulübe önemli bir teklife hazirlandigini yazdi. Porto'nun bu futbolcu için siyah-beyazlilara 6 ile 8 milyon euro arasinda bir teklifle gidecegini yazan gazeteler, anlasmanin yakin oldugunu iddia etti. Porto'nun, Besiktas Kulübü ile 2014 yilina kadar sözlesmesi bulunan Fernandes ile el sikistigini da yazan ülke basini, bu oyuncunun israrla Portekiz'de kalmak istedigini savundu. Portolu yöneticiler ise Fernandes ile ilgilendiklerini onayladilar, "Ancak henüz baslangiç asamasindayiz" dediler. Fernandes'in Menajeri Jorge Mendes ile görüsmelere basladiklarini dogrulayan yöneticiler, Besiktas'in bu oyuncu için 20 milyon euro bonservis bedeli belirledigini, bu rakami vermelerinin imkansiz olacagini söylediler. Siyah-beyazlilarin 20 milyon euroluk bedelde indirime gitmesi halinde transferin gerçeklesebileceginin altini çizen yöneticiler, "Sadece pazarlik halindeyiz" açiklamasini yaptilar. Bu gelismeleri yakindan takip eden Fernandes ise Portekiz basinina, "Besiktas'tan ayrilmanin hesaplarini yapiyoruz" dedi. Porto ile flört halinde oldugunu kabul eden siyah-beyazli futbolcu, Portekiz'e tekrar dönmekten memnun olacagini belirtti. Bu arada Fernandes'in Besiktas'a gönderdigi ihtarnamenin süresi de bugün doluyor. Siyah-beyazlilar tüm alacaklarini ödememesi durumunda Portekizli oyuncu bedelsiz olarak serbest kalacak. Aksi taktirde de Fernandes, gelerek siyah-beyazli formayi giymeye devam edecek.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , haberler, dünyadan haberler, Yasam Haberleri

Yanukoviç, Cumhurbaşkaný Gül ile görüştü

Yanukoviç, Cumhurbaskani Gül ile görüstü

ABD in Chicago sehrinde düzenlenen NATO zirvesine katilan Ukrayna Cumhurbaskani Viktor Yanukoviç, toplantida yer alan bazi liderlerle ikili görüsmeler yapti.Yanukoviç'in ülkesinin dogalgaz kaynaklarinda Rus tekelini kirmak için özellikle Cumhurbaskani Abdullah Gül ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile görüsmesi dikkat çekti. NATO zirvesi çerçevesinde Yanukoviç, Polonya Cumhurbaskani Bronislav Komorovski ile de görüstü. Yanukoviç, NATO zirvesine, Afganistan operasyonlarina katkida bulunan ülke lideri statüsünde davet edildi. Ukrayna operasyonlara katilmamakla birlikte; subay, askeri danisman, doktor ve istihkâmci niteliginde yaklasik 20 askerle NATO un Afganistan'daki varligina destek veriyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Egitim Haberleri, türkiyeden haberler, Tayyip Erdogan Haberleri

Ankara´da çeteye operasyon: 8 tutuklu

Ankara´da çeteye operasyon: 8 tutuklu

Alinan bilgiye göre, emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan polis esliginde Ankara Adliyesine getirilen 18 zanli, savciya ifade verdi. Savci, zanlilardan 13ünü tutuklanmalari talebiyle mahkemeye sevk etti, 5ini serbest birakti. Nöbetçi mahkemede hakim karsisina çikan zanlilardan 8i tutuklandi, 5i ise serbest birakildi.Ankara Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerinin Ankara ve Antalyada düzenledigi es zamanli operasyonda, örgüt kurarak adam yaralama, nitelikli yagma, çek-senet tahsilati, hirsizlik ve uyusturucu kaçakçiligi yaptiklari öne sürülen 18 kisi gözaltina alinmisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünyadan haberler, Medya Haberleri, internet

20 Haziran 2012 Çarşamba

Vali İpek, Bayburtta yerli tohuma destek sözü verdi

Vali Ipek, Bayburtta yerli tohuma destek sözü verdi

Bayburt Valisi Hasan Ipek, Belediye Baskani Haci Ali Polat, Il Emniyet Müdürü Ali Murat Dagli, Il Genel meclis Baskani Raci Bayrak, Il Özel Idare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Abdullah Ertugrul ve çiftçiler katildi. Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Abdullah Ertugrul, Bayburt genelinde alternatif üretim alanlari gelistirilerek, daha fazla katma deger kazandirmak amaciyla sürdürülen çalismalarin olumlu sonuç verdigini söyledi. Sulamaya açilan tarim alanlarindaki artisin, beraberinde ürün çesitliligini getirdigini belirten Ertugrul, Bu kapsamda, Il Özel Idaresi kaynaklari kullanilarak, meyvecilik, tarla bitkileri üretimi, yem bitkileri üretimi ve sebzeciligi gelistirme projesi de uygulamaya konularak ciddi basarilar elde edilmeye baslanmistir. Bu tür çalismalar bu yil da artarak devam edecektir. dedi. Bayburt Valisi Hasan Ipek ise sebze yetistiriciligi açisindan sevindirici gelismeler karsisinda mutluluk duydugunu söyledi. Çiftçilere geleneksel tohumlardan fide üretimi dagitma sözü veren Ipek, bu sekilde daha lezzetli ve kaliteli bir ürün yetistiriciligi gerçeklestirebileceklerini kaydetti. Dünya tarimindan en büyük payi alan küçücük Israil'in yaptigi gibi biz de Bayburt olarak niye yapmayalim diyen Ipek, bir yerden baslamanin artik vaktinin gelip geçtigini vurguladi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Kitap Haberleri, Röportajlar

Ağrý´da sahte para operasyonu

Agri´da sahte para operasyonu

Agri Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince yapilan çalismalar sonucu 201 adet sahte 50 liralik banknot ele geçirildi.R.B. isimli bir sahsin yaninda bulunan çanta içerisinde yapilan arama sonucu sahte oldugu tespit edilen 201 adet 50 liralik banknota el konuldu. Sahis hakkinda sorusturma baslatildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Kitap Haberleri, Siyaset Haberleri

19 Haziran 2012 Salı

Avea 1,8 milyon takipçiyle Facebook Türkiye´nin birincisi

Avea 1,8 milyon takipçiyle Facebook Türkiye´nin birincisi

Avea tarafindan yapilan açiklamaya göre, sosyal medya istatistikleri portali Socialbakers.comun düzenli olarak açikladigi verilere göre, son 1 yildir birincilik unvanini koruyan Avea, bu dönemde sagladigi yüzde 35lik artis ile ortalama 1 milyon 811 bin takipçiye ulasarak Facebook Türkiyede ilk sirada yer aldi.Yine Socialbakers.com verilerine göre, günlük 4 bin 640, haftalik 63 bin 312, aylik bazda ise 72 bin 728 kisi Facebook Avea sayfasini begenip aktif olarak kullaniyor.901 milyon üyeye sahip Facebookta, 30 milyon 678 binin üzerinde üyesi ile en çok üyeye sahip ülkeler siralamasinda ABD, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Meksika ve Ingiltereden sonra Türkiye 7inci sirada yer alirken, Türk Facebook takipçisi profilinde en büyük payi 18-24 ve 25-34 yas araligindaki kullanicilar olusturuyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , milliyet, Medya Haberleri, dünya haberleri

2 uçak teknik arýza nedeniyle gecikmeli uçtu

2 uçak teknik ariza nedeniyle gecikmeli uçtu

Türk Hava Yollarinin (THY) Istanbul-Beyrut ve Anadolujetin Istanbul-Sivas seferini yapacak yolcu uçaklari, teknik ariza nedeniyle yaklasik birer saat gecikmeli hareket etti.Türk Hava Yollarinin Atatürk Havalimanindan 136 yolcusuyla 00.40da kalkmasi gereken TK-828 sefer sayili Istanbul-Beyrut uçaginda, kalkis saatine kisa bir süre kala teknik bir ariza meydana geldi. Uçagin kaptan pilotlari operasyon kontrol merkeziyle baglanti kurarak durumu bildirdi. Pistten dönen uçak hangara çekilerek arizasi giderildi.Bakimi yapilan uçak yaklasik bir saatlik gecikmenin ardindan havalandi.Bu arada, Anadolujetin THY-2662 sefer sayili Istanbul-Sivas uçaginda da kalkisina kisa bir süre kala teknik ariza olustu. Uçak, hangara çekilerek teknik arizanin giderilmesinin ardindan, yaklasik bir saat gecikmeli olarak Sivasa hareket etti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Son Röportajlar, Röportajlar

Şehit oğlu için köyde tek o kaldý!

Sehit oglu için köyde tek o kaldi!

Avlacik Köyü Ulualan Mahallesinde oturan Sadik Tokatin, 8 çocugundan biri Selahattin Tokat 1973 yilinda Vanda askeri görevini yaparken teröristlerle girdigi çatisma sonucunda sehit düstü. Oglunun sehitlik haberini alan acili baba Sadik Tokat, uzak olmasi nedeniyle oglunun sehir merkezindeki sehitlikte topraga verilmesini istemedi. Köydeki evlerinin hemen bitisigine mezar yaptiran baba Tokat oglunu buraya defnettirdi. Sadik Tokatin iki oglu ve köy halki büyük sehirlere göç etti. Köyde kalan tek hanenin sahibi olan Sadik Tokat ise sehidini terk etmedi. Kastamonu il merkezindeki iki oglunun yanina da gitmeyen Tokat, her gün sehit oglunun mezarinin bakimini yapiyor. Sehidimi birakip nereye giderim Sadik Tokat, köylülerinin teker teker göç ettigini belirterek, kendisinin de iki oglunun göç ettigini söyledi. Herkesin büyük sehirlere is bulma ve okuma nedeniyle gittigini belirten Tokat, sunlari söyledi: Köyümüz sehir merkezinden çok uzak, yollari da zorlu. Özellikle kis sartlari da agir geçiyor. Yasamak zor oluyor. Bu nedenle herkes birer birer terk etti köyü. Yazin tek bir hane hayvancilik yapmak için geliyor ama ben Köyden göç etmedim. Ben gitmedim. Oglum, sehidim bu köyde yatiyor. Bu köyün sehidi var. Sehidi olan köy birakilir mi? Ölene kadar sehidimin mezarina bakacagim. Öldügümde ise bu köyde oglumun yaninda gömülecegim. Tokat, oglunun çatisma sirasindaki saatini de yanindan ayirmadigini belirterek, çatisma sirasinda kursun isabet eden saatin çatisma saati olan 01.15te durdugunu ifade etti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Son Röportajlar, Kültür Haberleri

18 Haziran 2012 Pazartesi

Öğrenciler bilime dokundu

Ögrenciler bilime dokundu

Bu sene ikincisi düzenlenen ve 65 standin sergilendigi senlikte eglenceli deneyler, bilim merkezlerinde bulunan yeni deney setleri ve ögrencilerin yil içinde yaptigi projelerden bazilari sergilendi. Deneylerini Eregli halkina sergileyen ögrenciler, yeni projelerini Eregli halki ile birlikte denedi. Ereylin alis veris merkezinde kurulan standlari gezen Eregli halki deneyleri bizzat uygulamali gördü.Kimya gösteri grubu, saglik grubu, Van De Graff jeneratörü, hidrolik fren sistemi, elektromiknatisli vinç, stirling motoru, ses frekansiyla alevlerin dansi, yüzen yüzükler, merceklerle basket oyunu, göz yanilmalari, elektrik devreleriyle oyun gibi birçok çalisma davetlilerin begenisini kazanirken, sesi kalinlastiran ve incelten gazlar gülüsmelere neden oldu.Okulun Fen ve Teknoloji Ögretmeni Senol Yildiz, bilim senligi hakkinda yaptigi açiklamada, "Geleneksel hale getirdigimiz Bilim Senligi de amacimiz, halkimiza ve ögrencilerimize bilimin sikici olmadigini göstermek, teknolojik gelismelere dikkat çekmektir. Bu vesileyle ögrencilerimiz ders kitaplarinda resimlerini gördügü ancak dokunamadigi deney araçlarina dokunuyor, müfredat konularimiz eglenceli hale geliyor, yaptiklari projelerin bilimsel izahlarini sunuyor, özellikle bilimsel düsünme becerileri gelisiyor, bilime olan bakislari degisiyor. Yil içinde böyle bir çalismanin içinde olmanin verdigi motivasyon derslerimize olumlu katki sagliyor. Eregli halki da merak ettigi deneyleri burada bizlerle bir araya gelerek görüyor. Özellikle sesi kalinlastiran ve incelten gazlar büyük ilgi görüyor." dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , milliyet, Istanbul Haberleri, Moral Haber

Kato Vadisi´ne büyük operasyon

Kato Vadisi´ne büyük operasyon

Bilal Sahinin haberiHakkari Il Jandarma Komutanligina bagli operasyon timleri, önceki gün terör örgütü PKK/KCKningirilemez dedigi Kato Vadisine girdi. Komandolar operasyon bölgesine mayina dayanikli Kirpi ve Akrep adi verilen zirhli personel tasiyicilarla götürüldü. Mehmetçik yol boyunca mayin taramasi yapti. Zirhli araçlara sinyal kesici Jammer cihazlarida eslik etti. POLIS DE KATILDI Operasyon bilgesine gelindiginde ise zirhli araçlardan inen askerler operasyon bölgesine dagildi. Genis bir alani çembere alan jandarma komandolara Polis Özel Harekat Timleri de destek verdi. Bölgeyi didik didik eden güvenlik güçleri, arama yapilan magaralardan birinde üstü açik, plastik bidon içerisine yerlestirilmis 20 kg anti personel mayini buldu. Tuzaklama ihtimaline karsi patlayicilara çamasir ipi baglayan askerler kontrollü bir sekilde çekerek magaranin disina çikarip imha etti. Aramalarda ayrica 2 çuval içerisine doldurulurak dev kayalarin altina saklanmis kalesnikof marka tüfeklere ait 200 adet sarjör ve iki el bombasi bulundu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Kitap Haberleri, Bediüzzaman Haberleri

17 Haziran 2012 Pazar

15 yýldýr takým elbise ile ayakkabý boyuyor

15 yildir takim elbise ile ayakkabi boyuyor

30 çift takim elbisesi olan modern ayakkabi boyacisi, sicak havalara ragmen üzerindeki elbiseyi hiç çikarmiyor. Müsterilerin de oldukça ilgisini çeken 55 yasindaki boyaci, sehirde 'afili boyaci' olarak biliniyor.Havalarin isindigi günlerde memurlar ve özel sektör çalisanlari takim elbiselerini çikarmak için sabirsizlanirken Kirsehirli ayakkabi boyacisi Bilal Yalçinkaya takim elbiseden vazgeçmiyor. Ayakkabi boyaciliginda rahat bir kiyafet gerektigini ancak kendisinin 15 yildir takim elbise ile ayakkabi boyadigini söyleyen Yalçinkaya, Lise Caddesi üzerinde her gün sabah isbasi yapiyor. Yalçinkaya, sirtina aldigi gösterisli boya sandigi, elinde küçük bir sandalye ile her zamanki kösede saat 07.30da yerini aliyor. Badem yagli bol cilali' diye seslenmeye baslayan yillarin ayakkabi boyacisi Bilal Yalçinkaya, dumani üstünde bir çayla beraber ayakkabilarini boyadigini müsterileriyle sohbet ediyor.     Kendisini diger boyacilarindan farkli kilanin giydigi markali takim elbiseler ve kiyafetine uygun kravatlar oldugunu kaydeden Yalçinkaya, 15 yildan beri boyacilik yaptigini ve çalisirken sürekli üzerinde takim elbise ve kravatli oldugunu söylüyor. Meslegini oldukça ciddiye aldigini ve ayakkabi boyarken oldukça rahat oldugunu dile getiren Yalçinkaya, haftanin her günü ise takim elbiseyle geldigini dile getirdi. Yalçinkaya, kendisini görenlerin bazen memur sandigini ifadelerini kullandi.Günlük ortalama 20 çift ayakkabi boyadigini belirten 3 çocuk babasi Bilal Yalçinkaya, takim elbiselerine boya bulastirmamayi yillarca takim elbiseli çalismanin verdigi tecrübeyle ögrendigini kaydetti.Yalçinkaya, boyaciliktan kazandigi paranin önemli bir kisminin takim elbiselere gittigini sözlerine ekledi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Teknoloji Haberleri, Medya Haberleri, Yasam Haberleri

Nuriye Akman: ´Keşke herkes çoban olabilse´

Nuriye Akman: ´Keske herkes çoban olabilse´

Nuriye Akmanin yazisiGeçen aksam durup dururken genis bir ova canlandi gözümde. Otlari, dereleri, kuzulariyla uçsuz bucaksiz bir yesillik. Rüzgârin sesine varincaya degin hissettim manzarayi. Çobanlar bir agacin ardina gizlenmisti. Gidip bulayim onlari dedim. Kirlar çagirinca icabet etmek lazim. Sehrin betonu kalbe yürümüs, onu yumusatma zamani gelmis olabilir. Ertesi sabah, aklimi evde birakip Sileye yöneldim. Varliklarini hayalimde asikâr eden o çobanlari saklandiklari yerden çikardim. Bütün gün onlarla beraber dolastim. Hikâyelerinin söze dökülenleri kadar içte kalanlari da duymaya çalistim. Haber degeri tasimasa bile ilham verici ne çok durum var diye sastim. Misal mi? Çayirbasi köyünden Ekrem Kara ile baslayalim. Bazi insanlar bu böyledir demeden ögretir, haliyle tavriyla, farkinda olmadan çizdigi tabloyla... 60 yasindaki Kara, ilkokul mezunuydu ve tam kirk yildir çobanlik yapiyordu. Anasi ölüp analigiyla geçinemeyince Karstan Sileye gelmisti. O gün bugün çolugu da koyunlardi, çocugu da. Sevdigi kiz vaktiyle suya atmisti gençligini. Ondan sonra baska yavuklu aramamis, güzelligin hasini koyunlarda seyretmisti. Yalnizligini kamilen gideriyordu hayvanlar, özgürlügünü kadinlar gibi elinden almiyorlardi. Aklimi Istanbulda birakmam iyi oldu, yoksa anlayamazdim onu. Yine de nasil baktiysam gözlerine, bana dedi ki, Koyun dedigin melektir. Mübarege hizmet edeceksin, kötü söz çikmayacak agzindan. Koyunu melekle özdeslestiren zihnini yarip baksam acaba Hz. Ibrahime gökten bir koç geldigi anin resmiyle karsilasir miydim? Karanin, Bu is benim ziynetim. sözleriyle baska bir soruya savruldum: Su kir pas içinde, disleri dökülmüs garibanin diline bak. Hangimiz isimize ziynet tanimini kullaniyoruz ki? Isini, ziyneti bilen çoban Kara, hiç durmadan konusuyordu. Rahmetli annesinin de koyunlari varmis, bu koyunlar o koyunlarmis sanki. Gerçi Karsin koyunlari mor etekliymis, kuyruklari buradaki kivirciklar gibi ciliz degil, yagliymis ama olsun, ne istersen onu görürmüssün. O an Japon romanci Haruki Marukiye bir selam çaktim, Hey Yaban Koyununun Izindenin yazari! Gel bir de ölmüs annesinin koyunlarini güden bizim çobani dinle dedim. Kara, beni düzeltircesine, Bazen ben koyunlari güderim, bazen de koyunlar beni. deyince ürperdim. Sürrealizmin doruguna tirmaniyordum. Fakat hakliydi Kara, hepimiz tek bir senaryonun oyunculariydik, kim kimin pesinde kosuyor bilemezdik. Isini ziyneti bilen adam, koyunlari serbest birakmaktan, diledikleri gibi gezmelerinden yanaydi. Bundan hiç zarar görmemisti, Bir tanesinin burnu kanamadi bunca yil. derken gururluydu. Onu üzen, insanlarin aymazligiydi. Büyük sehirlerin ahalisi, doganin koynunda olmak için Silede ev sahibi olmuslardi. Ancak dogaya yakinligin da bir siniri vardi. Cami açip, Hey çoban! Götür su koyunlari buradan, çok pis kokuyorlar diye kiziyorlardi ona. Koyun kokmayan bir tabiat istemelerine sasiyordu Kara. Çoban efendi diye hitap etseler neyse. diye esef ediyor, Ben ne yapayim, koyunlarin hakki olan mera, evlere kurban gitmis. diyordu. Evlerden ve yollardan artakalan küçük toprak parçalarini degerlendirmeye mecburdu. Hakikaten ne yapsindi hayvanciklar, yesil gördü mü daliyorlardi iste.   [page_end] Kara, Koyun, insandan makbuldür. dediginde gülümsedim, Hele de annenin koyunlariysa, öyle degil mi? dedim. Sen kötülük yapan koyun gördün mü? diye cevaplayinca sustum. O zaman konuyu degistirdi: Sattigin koyunda gözün kalmayacak, bir verene bin verir Mevla. Bakti ki yine dalip gittim uzaklara, çantasindan bir tomar kâgit çikarip uzatti. Üzerinde Ekrem Karanin not defteri diye yaziyordu. Bir insaat sirketinin tahsilat makbuzlariydi bunlar. Rakam ve yazilarina aldirmadan, çizgisiz, tertemiz sayfalarmis gibi özlü sözlerle doldurmustu: Parani ver, gönlünü ver, canini ver, sirrini verme. Günlerini say, servetini say, büyüklerini say, yerinde sayma. Esini begen, asini begen, isini begen, kendini begenme. Emek ver, kulak ver, bilgi ver, hiçbir zaman bos verme. Satici ol, alici ol ama bölücü olma. Davet et, hayrat et, affet, ihanet etme. Ev al, araba al, akil al, beddua alma. Yaklas, tanis ama uzaklasma. Bunlari nereden aldigini sordum, kendisinin yazdigini söyledi. Hayir dedim, Sen yazmis olamazsin, internette dolasan türden laflar bunlar. Kendi fikirleri oldugunda diretti. Daha fazla üstelemedim. Ayda 450 liraya geçinen, agilin yanindaki barakada geceleyen bir çoban, belli ki koyunlarindan baska bir seylere de sahip oldugunu göstermek istiyordu. Bu sözleri önce baskasinin söylemesinin ne önemi vardi ki. Benimsemisti iste onlari, kendinin yapmisti. Ugurlar olsun ziynet sahibi deyip Yazimanayir köyüne geçtim. Herkes hazirdan yemek istiyor Köyün merasinda 63 yasindaki Resit Acarla karsilastim. Dogdugumdan beri çobanim. deyince, Ne güzel, zamani dilimlememis bizim gibi. diye geçirdim içimden. Kendi malinin çobaniydi o. Çünkü modern zamanlarda çoban bulmak zordu. Onca issiz varken hem de. Peki niye? Acar çoban söyle açikladi: Devamli ayaktasin, zor is tabii. Herkes hazirdan yemek istiyor. Köyümüzün issizleri bile bu ise yanasmiyor. Bos bos oturanlara gel, yariya bekle su hayvanlari diyorum, iih diyorlar. Yani koyunlari güt, vakti gelince satalim, yarisinin kazancini sana vereyim diyorum razi olmuyorlar. Düsünün hele, 4 yüz koyunum var, yüz tanesi kisir diyelim, kalani 60 bin lira gelir getirir, al 30unu sana vereyim diyorum, yanasmiyor. Koyunlar otlarken Kuran okuyor, vakti gelince namaza duruyordu. Tabii hayvanlarin ekine gittigini hissederse bozuyordu namazi, kul hakki almamak lazimdi. Sürüyü toplayip yeniden duasina dönüyordu. Ovaya baktiginda ne gördügünü sordum. Sadece güzellik. dedi ve ekledi: Allahin yarattigi güzellikleri görebilse, kimse birbirine düsman olmaz. Koyun dedigin melektir[page_end] Sonraki duragim Osmanköy oldu. Mehmet Ali Özcanin 62 yasinda oldugunu ögrenince, genç çoban kalmadigina kanaat getirdim. Özcan, yillarca Istanbulda insaat isçiligi yapmis. Simdi burada koyunlarla hasir nesirmis. Yaptigi ise inanamiyor, Sakaciktan çoban olduk. diyordu. Sabah namaziyla yollara düsüyor, bazen geceyi de disarida geçiriyordu. O da koyunu melek sayanlardandi. Nedenini bilmiyordu, Bize öyle ögrettiler. demekle yetindi. Istanbula dönüp aklimi yeniden kusanmadan önce koyun gibi olmak istedigime karar verdim. Mehmet Akif, kulagima Yumusak basli isem, kim dedi uysal koyunum/ Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum! dizelerini fisildadi. Bense koyunlugu edilgen aptallik seklinde anlamiyordum. Üstadim dedim ona, neye teslim olacagin önemli, öyle degil mi, boynunu kime uzatacagin... Koyun canini sahibine iade ederken gönlünde korku mu vardir, sevinç mi? Akif, tebessüm etmekle yetindi. Gözlerimi kapadim. Dünyanin bütün koyunlari içime doldu. Bana hep bir agizdan Koyun olmayi birak da, nefsinin çobani ol dediler. Bir gece önce o uçsuz bucaksiz yesilliklerin beni neden çagirdigini o zaman anladim.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kültür Haberleri, haberler, Güncel Haberler

16 Haziran 2012 Cumartesi

Şehit Aytaç Kaya son yolculuğuna uğurlandý

Sehit Aytaç Kaya son yolculuguna ugurlandi

Içisleri Bakani Idris Naim Sahin, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Metin Kiliçlar, CHP Genel Baskan Yardimcisi Levent Gök, MHP ve AK Parti Elazig milletvekillerinin katildigi cenaze töreninde sehit annesi Gülsen Kaya, sehit babasi Mehmet Kaya ve sehit agabeyi Astsubay Ismet Kaya ayakta durmakta güçlük çekti. Sehit Aytaç Kaya'nin annesi, teröristlere lanet okudu. Onurlar Camii de düzenlenen törenin ardindan sehit Aytaç Kaya'nin naasi Sehitler Mezarligi da topraga verildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Ekonomi Haberleri, haberler

Suat Kýlýç: ´Yolumuzda yürümeye devam ediyoruz´

Suat Kiliç: ´Yolumuzda yürümeye devam ediyoruz´

Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi ile imzalanan protokolün ardindan gündemdeki konulara iliskin sorulari yanitladi. UEFA'nin Avrupa Futbol Sampiyonasi için basvuru süresini uzatmasi ile ilgili bir soru üzerine Kiliç, "Eger tek basvuru sahibi Türkiye olarak kalmis olsaydi, son gün itibariyle UEFA'nin basvuruyu uzatma imkani olmayacakti. Ancak son gün Gürcistan ile birlikte Galler, Iskoçya ve Irlanda üçlüsünün birlikte Avrupa sampiyonasi için basvurmasi UEFA'ya süreyi uzatma imkani vermis oldu. diyerek sunlari söyledi:Süre uzatilir uzatilmaz, kendi bilecekleri istir. Biz yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Hem Avrupa Futbol Sampiyonasi'na hem de 2020 olimpiyatlarina aday bir ülkeyiz. Türkiye'nin ekonomisi, gücü, siyasi istikrari bu büyük organizasyonu yapabilecek durumdadir. 2013 yilinda bu kararlar verilecek. Temenni ederiz ki Türkiye'nin lehine olan kararlar daha erken tarihlerde verilebilsin. Avrupa Futbol Sampiyonasi ve Olimpiyat disindaki tüm etkinlikleri gerçeklestirdik. Geride bu iki organizasyon kaldi. Bu organizasyonlari da kendi cografyamiza tasimayi çok arzuluyoruz."Londra'da gerçeklestirilecek 2012 Londra Olimpiyatlari ile ilgili bir soru üzerine ise Kiliç, "Olimpiyatlar noktasinda tarihin en iyi noktasindayiz. Daha da iyisi olacak. Çünkü 10 yildir spora ve sporcuya yapilan yatirimlari artirarak devam ettiriyoruz." ifadesini kullandi. Madalya sayasinin ne olacagi konusunda tahminde bulunmak istemedigini söyleyen Kiliç, "Sporcu sayisi arttikça, gelen madalya sayisi da artacaktir." seklinde konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Ekonomi Haberleri, Saglik Haberleri

Irak´ta bombalý saldýrý: 4 ölü, 34 yaralý

Irak´ta bombali saldiri: 4 ölü, 34 yarali

Ismi gizli kalmak kosuluyla konusan polis yetkilileri, bombali saldirinin hedefi olan kus pazarinin, Bagdatin Siilerin yasadigi Sadr Kenti semtinde oldugunu söyledi.Ismi gizli kalmak kosuluyla konusan bir hastane yetkilisi, polis yetkililerince açiklanan ölü ve yarali sayisini dogruladi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünyadan haberler, Kültür Haberleri, Bediüzzaman Haberleri

15 Haziran 2012 Cuma

19 Mayýs´ýn perde arkasý

19 Mayis´in perde arkasi

Ismail Çolakin yazisi Gerçek 19 Mayis Milli Mücadele'yi kim baslatti? Mustafa Kemal'i Anadolu'ya Sultan Vahdeddin mi, Ittihatçilar mi gönderdi, yoksa bunu kendi basina mi planladi? 19 Mayis'in perde arkasina dair bu sorular yillardir tekrarlaniyor, yillardir kisir tartismalara konu oluyor. Mustafa Kemal'in, Samsun'a çikmasi ve Millî Mücadele'yi baslatmasiyla ilgili Cumhuriyet'in ilk yillarindan beri çok farkli rivayet, iddia, senaryo ve efsane dile getiriliyor. EFSANEDEN GERÇEKLE YÜZLESMEYE Bugün mesele, ilmî anlamda eskiye nazaran büyük ölçüde aydinlanmissa da, henüz gerçek manada resmiyet kazanmis ve Resmî Tarih'in tasdikledigi bir boyuta erismis degil. Hâlâ resmî ideoloji ve tarihin, "tabulari/dokunulmazlari" arasinda bas sirada. Destansi havanin hâsil ettigi hissî havadan kendimizi siyirip, "19 Mayis Efsanesi"nin hakikatine uyanmanin ve ilmin öngördügü ya da hükme bagladigi tarihî gerçeklerle yüzlesmenin artik zamani geldi. Olayin içyüzünü ve tarihî arka planini, belgeler isiginda bilhassa Nesil Yayinlarindan çikan ve su an 5. Baskiya ulasan "SON OSMANLI VAHDEDDIN" kitabimiz ile insallah yakin zamanda iki kitap halinde Selis Kitaplar arasinda yayimlanacak olan "CUMHURIYET'IN GIZLI TARIHI" eserimizde netlestirmeye ve zihnimizi mesgul eden muammalari çözmeye gayret ettik. ISTANBUL'DAKI SIYASÎ FAALIYETLERI Mustafa Kemal, 30 Ekim 1913'de imzalanan Mondros Ateskes Antlasmasi geregince Osmanli Ordusunun terhis edilmesi üzerine, Irak'ta Yildirim Ordulari Komutani iken payitaht Istanbul'a çagrilmis, Itilaf Devletlerinin fiilen isgal ettigi 13 Kasim 1918'de Istanbul'a ayak basmisti. Bu tarihten Samsun'a hareket edecegi ana kadar Istanbul'da birtakim siyasî faaliyetlerde bulundu. Kemal Pasa, devletin ve vatanin içinde bulundugu kötü durumdan kurtulusunun tek çikar yolunun baslangiçta siyasî faaliyetlerden geçtigine inaniyordu. Bunun için ilk adimlarini daha Istanbul'a gelmeden önce Irak'tayken atmis ve yakin iliskisi olan Sadrazam Ahmet Izzet Pasa'ya, hükümeti kurarken kendisini de düsünmesini ve Harbiye Nazirligi'na atanmasini açikça talep etmisti. Istanbul'a gelince, sartlarin degismesi sebebiyle bu emelini gerçeklestirememis, ancak mücadeleye devam etti. En azindan, yeni hükümetin kurulusunda aktif rol alip, siyasî nüfuzunu artirmayi ya da hiç olmazsa mecliste yer almayi hedefledi. Kemal Pasa, siyasî amaç ve faaliyetlerin, Itilaf Devletlerinin agir baskisinin hüküm sürdügü, esaret ve isgal altindaki Istanbul'da gerçeklesmesinin imkânsiz oldugunu anlamasiyla birlikte de farkli yollar ve arayislar içerisine girdi. Mustafa Kemal'in siyasî faaliyetlerinin bosa gitmesi ve baska çare kalmamasi üzerine, yapilan teklifler, telkinler ve yakin arkadaslariyla yaptigi istisareler sonucunda "Anadolu'ya geçme" fikrini hayata geçirmeye karar verdi. Zaten kendisi de, Anadolu'ya geçerken; "Artik Istanbul'da bir sey yapilamayacagina karar verdik." gerekçesine dayanmistir. DARBE GIRISIMINDE BULUNDU MU?Mustafa Kemal, samimi arkadasi olan Fethi (Okyar) Bey'in yeni kurdugu Osmanli Hürriyetperver Avam Firkasi'ni destekleme ve mecliste güç kazanma yoluyla da iktidara gelmeyi planlamis; fakat bu da sonuçsuz kalmisti. Dahasi, mesru kanal ve vasitalarla mücadele edip, iktidari ele geçirme imkân ve ihtimali ortadan kalkinca; "Kabineyi ve padisahi düsürüp" ihtilâl yapmayi dâhi tasarlamisti.Hollandali tarihçi Eric Jan Zürcher, Rauf Orbay ve Falih Rifki Atay'in aktardigi malumat ve hatiratlar, bunu sahih bir gelisme haline getirmistir. Zaten Mustafa Kemal, Falih Rifki Atay'a anlattigi anilarinda, söz konusu darbe tesebbüsünü teyit etmistir.Konuyla ilgili ayrintili bilgi "CUMHURIYET'IN GIZLI TARIHI" kitabimizda mevcut. [page_end] ANADOLU'YA KIM, NASIL VE NEDEN GÖNDERDI?Mustafa Kemal'in Anadolu'ya geçisi hakkinda simdiye kadar çok farkli tezler ileri sürülmüstür. Ortaya çikan yeni belge, bilgi ve arastirmalar isiginda artik su görüs tarihî ve ilmî hakikat haline gelmistir:Mustafa Kemal, Padisah Vahdeddin ve Istanbul Hükümeti tarafindan, Ingilizler ikna edilerek, resmiyette Samsun ve çevresinde ateskesin uygulanmasi ve emniyetin saglamasi (9.Ordu Müfettisligi) için, gerçekte ise gizli ve daha kutsal bir vazifeyi, Millî Mücadele'yi baslatmak, vatani düsman isgalinden kurtarmak için Anadolu'ya gönderilmistir.Mustafa Kemal'in genis yetkilerle ve 18 kisilik genis bir kadroyla Samsun'a gönderilmesinin silah toplamaktan ve müfettislikten daha büyük bir isi gerçeklestirmek amacini güttügünü bugün birçok yerli ve yabanci tarihçi de kabul etmektedir.Konu "SON OSMANLI VAHDEDDIN" kitabimizda bütün boyutlariyla aydinlatilmistir. MILLÎ MÜCADELE'YI ITTIHATÇILAR MI BASLATTI? Ittihat ve Terakki Partisi, daha Birinci Dünya Savasi'nin sonlarina dogru Millî Mücadele'nin hazirliklarina baslamisti. Bagimsizlik mücadelesinin temellerinin atilmasinda, hazirlik ve örgütlenme safhasinda, hatta Mustafa Kemal'in Anadolu'ya gönderilmesinde gerçekten de Ittihatçilarin rolü var miydi? Bir Ittihatçi uzmani olan ve "Millî Mücadele'de Ittihatçilik" ismiyle kaynak bir eser ortaya koyan Hollandali tarihçi Eric Jan Zürcher, Ittihatçilarin (parti örgütü, subeler, önde gelen kisiler ve kadro olarak) yalnizca Anadolu direnisine katkida bulunmadiklarini, önceden yaptiklari bir plân dâhilinde örgütleyip öncülük ettiklerini dile getirmektedir. Zürcher, Ittihatçilarin açiktan yürüttükleri siyasi girisimlerle, halki bilinçlendirme ve örgütleme gayretleriyle, gerek Istanbul'daki gerekse Anadolu'daki gizli yer alti faaliyetleriyle Millî Mücadele'nin baslamasina önderlik ettiklerini eserinde uzun uzadiya ele almistir. Sadece Itilaf Devletleri ve Avrupa basininda degil, Anadolu'da da Mustafa Kemal ve silah arkadaslarinin (ekseriyetinin Ittihatçi kökene sahip olmasindan mütevellit) baslattigi mücadelenin, "Ittihatçi" bir hareket oldugu yönünde çok ciddi bir kamuoyu vardi. Hatta Ekim 1918'de Enver ve Talat Pasalarin girisimleriyle, Teskilat-i Mahsusa'nin kaynaklari ve personeli kullanilmak suretiyle kurulan "Karakol Cemiyeti"nin, Mustafa Kemal'in Anadolu'ya gönderilmesi ve Millî Mücadele'nin baslatilmasinda mühim bir görev ifa ettigi de kaynaklarda yer alan iddialardan biridir. Bu konuyu da "CUMHURIYET'IN GIZLI TARIHI" kitabimizda belgeler isiginda ele aldik. TARIHÇI ISMAIL ÇOLAK'IN "SON OSMANLI VAHDEDDIN" ve diger kitaplarini 444 24 14ten isteyebilir ya da internet üzerinden asagidaki web adreslerinden alabilirsiniz: WWW.KITAPOKUSAK.COM
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Istanbul Haberleri, Moral Haber

İngiltere, olimpiyat meşalesini teslim aldý

Ingiltere, olimpiyat mesalesini teslim aldi

Panathenaic Stadyumu da düzenlenen törende mesaleyi Prenses Anne teslim aldi. Törene, Yunanistan Cumhurbaskani Karolas Papulyas ile Londra Belediye Baskani Boris Johnson ve ünlü Ingiliz futbolcu David Beckham da katildi.Olimpiyat mesalesi bu gece Atinadaki Ingiltere Büyükelçiligi rezidansinda kalacak. Yarin ise Ingiltereye götürülecek. Olimpiyat atesi 70 gün boyunca 8 bin sporcu tarafindan bin 21 yerlesim birimine tasinacak.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Röportajlar, Moral Haber, Egitim Haberleri

Rahman deprem bölgesini ziyaret etti

Rahman deprem bölgesini ziyaret etti

Imamali Rahman, depremzedeler ile bir araya geldi. Depremin meydana getirdigi hasarlar ile ilgili devlet yetkililerinden bilgi alan Imam Rahman, halkin bütün ihtiyaçlarinin giderilmesi için seferber olunmasi yönünde talimatta bulundu.Ayrica, 5 gün içersinde tüm zararlarin raporunu da isteyen Tacik lider Rahman, riskli bölgede bulunan vatandaslarin da daha emniyetli yerlere tasinmasini istedi. Depremde 2 kisi hayatini kaybederken, onlarca vatandas yaralanmisti. Depremde onlarca evin ise tamamen yikildigi ve bin 500 kisinin evsiz kaldigi bildiriliyor.Tacikistan Sivil Savunma ve Acil Durumlar Komitesi'nden yapilan açiklamada, evsiz kalan vatandaslarin çadir ve diger ihtiyaçlarinin giderildigi belirtildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, Ekonomi Haberleri, Son Dakika Haberleri

Nükleer enerjili Ukrayna elektrik ihracatýný katladý

Nükleer enerjili Ukrayna elektrik ihracatini katladi

Ukrayna Enerji Bakanligi'ndan yapilan açiklamada, ülkede 2012 yilinin ilk dört ayi içerisinde 2 milyar 507 bin 700 kilovat elektrik ihracati yapildigi bildirildi. Geçtigimiz yilin ayni dönemine oranla 864 milyon 100 bin kilovat daha fazla elektrik ihraç eden ülke, en çok enerjiyi Macaristan'a gönderiyor. Ukrayna'nin elektrik sattigi ülkeler arasinda; Belarus ve Polonya gibi komsu ülkeler de bulunuyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , milliyet, türkiyeden haberler, yerel haberler

14 Haziran 2012 Perşembe

LYS´ye kadar ne yapýlmalý?

LYS´ye kadar ne yapilmali?

Faruk Ardiçin haberi Üniversite sinavinin ikinci ayagi olan LYSlere bir ay var. YGSde yüksek puan alan ögrenciler rehavete kapilmasin. Çünkü daha yarisin üçte biri bitmis durumda. Bu si-navlar bilgi agirlikli olacagindan çalisma stratejileri de bunun üzerine kurulmali. Sinav sisteminin ikinci basamagi olan LYSlere son bir ay kaldi. LYS sorularinin temel özelligi bilgi niteliginde oldugundan dolayi ögrenilen konularin unutulmamasi için hemen tekrar edilmesi gerekiyor. LYSlere yönelik yapilacak konu tekrarlari bilgilerin pekismesi adina adaylara önemli avantaj saglayacaktir. Konu eksigi olan adaylarin daha seçici davranarak ögrenebilecekleri konulara yönelmeleri sinav stratejilerindendir. Üniversiteye yerlestirme, YGS ve LYSnin toplami olduguna göre, YGS tek basina belirleyici kriter olmamaktadir. Toplam puanin daha yüzde 60-65ine henüz ulasilmadi. Bu nedenle YGS, LYS ve okul basarisindan olusacak üniversiteye giris puani için YGSnin çok iyi geçmesi ya da geçmemesi tek basina bir anlam ifade etmiyor. Her aday YGS sonrasi bir durum degerlendirmesi yapmali ve Basari sirami ne yaparsam daha yukari çikarabilirim? düsüncesiyle bir strateji belirlemeli ve zaman kaybetmeden harekete geçmelidir. LYSlerde puan yükseltmenin formülü; hedefe olan inanci pekistirmek, düzenli çalismak, konu eksiklerini gidermek, nitelikli soru çözmek, düzenli deneme sinavi uygulamak ve moral - motivasyonu yüksek tutmak seklinde özetlenebilir. Çalisma temposuna hiz verilmeli Hazirlik sürecinde son bir aya dogru yaklasilan su günlerde ders çalisma zamanini artirmak gerekir. Bunun için mutlaka gün içinde yapilmasi gereken etkinliklerin planlanmasi gerekecektir. Özellikle havalarin isinmasi nedeni ile olusabilecek rehavet, yorgunluk ve bikkinligin üzerine yapilacak devamsizliga aile içi çatisma da eklenince basarisizlik kaçinilmaz olacaktir. Burada hedeflere ulasabilmek için yapilan programa uymada israrci olunmali, programdan taviz vermeden çalismaya devam edilmelidir. Bu süreçte devamsizlik yapmadan okulla olan bag koparilmamalidir. Deneme sinavlari ögrenmenin farkli bir yoludur. Adaylarin uygulayacaklari deneme sinavlari ayni zamanda konu tekrari islevini görecektir. Bunun için ögrenci, önceki yillara ait sinav sorularini mutlaka çözmelidir. Çikmis sorulari çözmekle; sinavda hangi konulardan soru geldigini, mantigini, sorulus tarzlarini ögrenecektir. Sorularin konulara göre dagilimini, konularin önem derecelerini, konularin zorluk ve kolaylik oranlarini deneme sinavlariyla tecrübe ederiz. Ailenin destegi önemli Sinav sürecinde eksik olunan konulari belirlemek, sinav stratejilerine uymak, zamani verimli kullanmak hangi derslere ne kadar çalisacagini belirlemek gencin sorumlulugundadir. Aile bu sorumlulugu gencin yerine üstlenmemelidir. Aile bu süreçte Sana güveniyorum, elinden geleni gösterecegine inaniyorum. ifadeleri de ögrencinin motivasyonunu olumlu yönde etkileyecektir. Ögrenciler, bu dönem ailelerin ilgi ve destegine daha çok ihtiyaç duyacaklardir.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünyadan haberler, Siyaset Haberleri, internethaber

Buzuki Orhan usta perFormanslarda

Buzuki Orhan usta perFormanslarda

Küçükçekmece Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen programa, kendine has teknigi ve müzikal fikirleriyle takdir toplayan buzuki sanatçisi Orhan Osman katildi. Almanya'da dogan, Türk asilli Yunan vatandasi olan Buziki Orhan Osman, özellikle Balkan müzikleri ve fuion alaninda önemli bir deger olarak kabul ediliyor. Osman'in bugüne kadar yayinladigi albümleri müziklerinde çesitli kültürler ve bunlari birlestiren kendine has köprülerin olmasiyla dikkat çekiyor. TIP LITERATÜRÜNE GIREN ALBÜM ''Kolik'' isimli albümüyle dünya tip literatürüne giren Buziki Orhan, bu albümü yapmaya ilk bebeginin vesile oldugunu söyleyerek, '' Ilk kizim Öz'ün dogumdan sonra sürekli aglama nöbeti geçiriyor, susmak bilmiyordu. Alti kuru, karni tok olmasina ragmen sürekli aglamasina bir anlam veremiyor ve endiseleniyorduk. Esimle birlikte solugu kizimizin doktorunda aldik. Doktorumuz kizimizda kolik sendromu oldugunu söyleyince panige kapildik açikçasi. Çünkü ikimizde bu sendromu ilk kez duyuyorduk. Kolik bir hastalik degil aslinda. 0-3 aylik her bes bebekten birinde görülen bir adaptasyon sorunu. Doktorumuz bu sendrom hakkinda bizi bilgilendirince, derin bir nefes aldik. Ancak koligin ilaci yokmus. Doktorumuz bu aglama krizlerine sadece elektrik süpürgesi, fön makinesi ya da tazyikli suyun iyi geldigini söyleyince sasirdik. Megerse anne karnindaki sese en yakin sesler bunlarmis gerçek yasamda. Stüdyoda, elektrik süpürgesi, fön makinesi sesi, su sesi gibi sesleri kaydedip ve aralarina müzikler kaydettim ve ise yaradi. 3 yillik bir çalisma sonunda bunu albüm haline getirdim ve 30.000 bebek bu sayede aglamaktan kurtuldu." dedi. BUZUKIDEN BESLENIYORUM Osman, buzukinin kendisi için bir kilavuz oldugunu söyleyerek, " 13 yasimda Bati Trakya'da, 4 çivi ve 2 de çamasir ipiyle kendi kendime yapmaya çalistigim bir çalgi. Orada baglama, kanun, ud çalma gibi bir imkanim olmadi. Bende halk müziklerini buzukiyle çalmaya çalistim. Keman gibi, kanun gibi çaldim. En büyük avantajim rebetiko müzigine bagimli kalmamak oldu. Buzuki benim için çok iyi bir kilavuz, gücümü bu çalgidan aliyorum. Buzukiden besleniyorum, kendimi ifade edebiliyorum ve vokalimle, sahnedeki sovumla dinleyiciye ulasmaya çalisiyorum. "diye konustu. BUZUKI VE NEY DÜETI Ney ve Buzuki esliginde çalinan parçalar dinleyicilerden büyük begeni gördü. Özellikle hareketli parçalarda salondaki dinleyiciler parçalara eslik ederek tempo tuttu. Katilimcilarin sanatçiya yogun ilgi gösterdigi programda, Buzuki Orhan Osman bir de konser sözü vererek, moderatör Burcu Karadag'a tesekkür etti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, yerel haberler, Saglik Haberleri

Fenerbahçe´de Aziz Yýldýrým´a destek toplantýsý

Fenerbahçe´de Aziz Yildirim´a destek toplantisi

Fenerbahçe Baskani Aziz Yildirim için Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen yemekli destek toplantisina yogun ilgi gösterildi. Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen organizasyona; Yüksek Divan Kurulu Baskani Yüksel Günay, yöneticiler, kongre üyeleri ve kulüp çalisanlari ile çok sayida davetli katildi.    Yemek öncesi açilis konusmasi için kürsüye çikan Asbaskan Murat Özaydinli, konusmasi sirasinda duygusal anlar yasadi. Baskan Aziz Yildirim adina katilimcilara Hosgeldiniz diyen Murat Özaydinli, sunlari söyledi:    Bu hosgeldiniz Sayin Baskanim Aziz Yildririm'in 'hosgeldin' sözü, bugün bu görev bana düstü. Onun adina konusmak bile çok gurur verici. Hepinize çok tesekkür ederim. Sayin Baskanim herkesle tek tek ilgilenmemizi, tek tek tesekkür etmemizi, tek tek ne kadar Fenerbahçeli olmakla ne kadar gurur duydugunu ve sizlerle gurur duydugunu defalarca üstüne basarak söylememizi istedi. Biraz hisleniyorum kusura bakmayin. 3 Temmuz'dan beri geçirdigimiz günleri hepimiz biliyoruz. Baskanimizin ve yönetim kurulundaki bütün arkadaslarimizin belirttigi gibi bize siz çok büyük güç verdiniz. Bu gücü aldiktan sonra inanin gerisi çok kolaydi.    En kisa zamanda Baskan Aziz Yildirim'i aralarinda görmeyi temenni ettiklerini belirten Özaydinli, Fenerbahçe Cumhuriyeti yikilmayacak ayakta kalacak. Biz savasmaya devam edecegiz. Insallah en kisa zamanda da Baskanimizi aramizda görecegiz. Kendisi bizlerle beraber olmasa bile biliyorum ki, hepimizin kalbinde gönlünde. Hiçbir zaman disari çikmadi, hep orada. diye konustu.    Herkesi esi ve çocuklari ile kongreye beklediklerini ifade eden Özaydinli, Sizlerden yine Baskanimiz adina hafta sonu yapilacak olan kongremize mutlaka eslerimizle, çocuklarimizla, çogunluklu bir katilim bekliyoruz. Bu katilim Fenerbahçe kongre üyelerinin ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gücünü bir kez daha, hala anlamayanlara teyit eder nitelikte olacaktir. seklinde konustu.    Asbaskanlardan Murat Özaydinli konusmasini Baskan Aziz Yildirim'in sözü, Dar agacinda olsak bile son sözümüz Fenerbahçe ile tamamladi.    Fenerbahçe Spor Kulübü Kadin Kongre Üyeleri Çalisma Komitesi Baskan Yardimcisi Gönül Çayli ve Atilla Bartin, ellerinde Baskan Aziz Yildirim'in fotografiyla kürsüye çikinca bütün üyelerden alkis aldi. Ayrica Aziz Yildirim tezahüratlari yapildi.    Toplanti sonrasinda, dev ekranda Fenerbahçe ile Bursaspor arasinda oynanan Ziraat Türkiye Kupasi final maçini izlediler.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, Kültür Haberleri, Ekonomi Haberleri

13 Haziran 2012 Çarşamba

Facebook değeriniz ne kadar?

Facebook degeriniz ne kadar?

Zeynel A. Öztürkün haberiFacebookun 96 milyon dolarlik halka arz degeri, birçok profesyonel yatirimci tarafindan fazla deger biçilmis olarak bulunuyor. Bununla birlikte simdiye kadar Facebooka resmi bir biçimde deger biçen olmadi. Facebookun ne kadar edecegini önümüzdeki hafta halka açilmasindan sonra görecegiz. Peki sizin Facebook için degeriniz ne kadar?Do Not Track Plus adli web tarayicisi eklentisinin yapimcilari, Val-You Calculator adini verdikleri araçla size birkaç soru soruyor ve Facebookun sizin sayenizde senede kaç para kazandigini hesapliyor. Sorulanlar arasinda, kaç Facebook arkadasiniz oldugu, ne kadar içerigi begendiginiz, oynadiginiz oyunlar ve Facebookda kalmayi düsünüp düsünmediginiz gibi sorurlar bulunuyor. Facebooku pek kullanmayan bir kullanici, sirkete yilda 3 dolar gibi az bir gelir saglarken, sadik kullanicilar için bu deger 60 dolarin üzerine çikabiliyor. Facebook için en yüksek degeriniz ise siteye göre 91 dolar olabiliyor. Bu rakamlarin dogru olup olmadigini bilmek güç, ancak Facebookun bizden faydalandigini hatirlatmasi açisindan bizce ise yarar.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, yerel haberler, milliyet