30 Nisan 2012 Pazartesi

Basketbolcular cezaevindeki çocuklarý ziyaret etti

Basketbolcular cezaevindeki çocuklari ziyaret etti

Aliaga Petkim Basketbol Takimi oyunculari, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayrami haftasi kapsaminda, Yeni Sakran'da bulunan Çocuk ve Gençlik Kapali Infaz Kurumu a giderek çocuk mahkumlari ziyaret etti. Ziyarette çocuklarla yakindan ilgilenen yildiz basketbolcular, top ve forma hediye etti. Beko Basketbol Ligi de bu sezon aldigi basarili sonuçlarla otoritelerin dikkatini çeken Aliaga Petkim Basketbol Takimi, potadaki basarilari yaninda sosyal sorumluluk projelerinde de etkin görev aliyor. Antrenör Burak Biyiktay ve Genel Menajer Birtan Saka ile birlikte tam kadro cezaevini ziyaret eden Aliaga Petkim Basketbol Takimi oyunculari, cezaevinde kalan çocuklarla basketbol maçi da yapti. Basketbolculara büyük ilgi gösteren çocuklar, kendilerine hediye edilen top ve formalari imzalatti.BIRTAN SAKA: KENTLE ÖZDESLESEN BIR TAKIMIZZiyaretten dolayi çocuk mahkumlarin çok mutlu olduklarini belirten Aliaga Petkim Basketbol Takimi Genel Menajeri Birtan Saka, "Kentle özdeslesen bir takimiz. Aliaga basketbolu seviyor, bizler de Aliaga'yi seviyoruz. Cezaevindeki çocuklarimizin bir an önce özgürlüklerine kavusarak egitimlerine devam etmelerini, spor yapabilmelerini istiyoruz. Umarim tüm çocuklarin gelecegi hep güzel olur. Ziyaretimizde oyuncularimiza büyük ilgi gösterdiler. Çok duygulandik. Bu tür ziyaretleri siklikla yapacagiz. Oyuncularimiz, spor kompleksinde çocuklarla basketbol maçi yapti. Çocuklarin mutlu oldugunu görmek, bizleri de mutlu etti." dedi.BASKAN UGUR EREN: SOSYAL SORUMLULUK HER SEYDEN ÖNCE GELIRAliaga Spor Kulübü Baskani Ugur Eren, Aliaga Petkim Basketbol Takimi in, potada gösterdigi basariyi sosyal sorumlulukta da gösterdigi ifade ederek, "Sporun amaci iyi egitim almis, spor yapan zinde ve dinamik bir gençlik olusturmaktir. Biz basketbol ve futboldaki basarilarimiza bu çerçevede bakiyoruz. Sosyal sorumlulugumuzu unutmadan, toplumun bizden beklentilerini gözeterek sosyal konulara duyarlilik gösteriyoruz. Takimimizin Çocuk ve Gençlik Kapali Infaz Kurumu u ziyaretini de bu anlamda düsündük. Çocuklarimizi yalniz birakmadigimiz ziyaretimizde bizlere her türlü kolayligi gösteren kurum yetkililerine tesekkür ediyoruz." dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Teknoloji Haberleri, Tayyip Erdogan Haberleri

Anzak Koyu´nda tarihi buluşma (Galeri)

Anzak Koyu´nda tarihi bulusma (Galeri)

http://www.moralhaber.net/foto-galeri/turkiye/anzak-koyunda-tarihi-bulusma/1
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Güncel Haberler, Medya Haberleri

Kesmetepe´de Kutlu Doğum coşkusu

Kesmetepe´de Kutlu Dogum coskusu

Adiyaman'in Besni ilçesine bagli Kesmetepe beldesinde düzenlenen Kutlu Dogum programinda Ravza Ilahi Grubu tarafindan okunan ilahiler begeni topladi. Kutlu Dogum Haftasi münasebetiyle Kesmetepe'de düzenlenen programa katilan vatandaslar, okunan ilahileri pür dikkat dinleyerek, güzel bir gün geçirdi. Yogun katilimin saglandigi etkinlikte Besni Ilçe Müftüsü Musa Çifçi ile Kesmetepe Camii Imam Hatibi Nevzat Isikbulunoglu da yer aldi. Büyük bir coskuyla gerçeklesen ve ay-yildizli Türk bayraklariyla süslenen alanda yapilan program Kur'an-i Kerim'in okunmasiyla basladi. Müftü Musa Çifçi, Yüce Allah'tan Hz. Muhammed'in bize ögrettigi merhamet, hosgörü ve kardeslik duygularini gönüllerimizde yeniden yesertmesini diliyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin dogumunun 1441. yildönümünün mübarek olmasini diliyorum. Rahmet peygamberi Hz. Muhammed'in ögütlerine her zamankinden daha çok muhtaciz. diye konustu. Program, Ravza Ilahi Grubu'nun ilahi dinletisi ile devam etti. Okunan ilahiler begeni topladi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, Otomotiv Haberleri, Kitap Haberleri

29 Nisan 2012 Pazar

Afyonkarahisar´a hayvan borsasý kuruluyor

Afyonkarahisar´a hayvan borsasi kuruluyor

Afyonkarahisarda, maliyeti yaklasik 10 milyon dolar olan Canli Hayvan Borsasi in insaatinin temeli haziran ayinda atilacak.Tesiste günde bin 500 büyükbas, bin 500 küçükbas hayvan olmak üzere toplam 3 bin hayvan barinabilecek. Her türlü veterinerlik hizmetleri ile birlikte üretici ile tüketicinin bulusabilecegi salonlar ve odalar, yine veterinerlik hizmetlerinin verilecegi klinikler bulunacak. Afyon Ticaret Borsasi Baskani(ATB) Mehmet Mühsürler, üretici ve alicilarin hiç bir sekilde sikinti çekmeden karsilikli güven içinde ticaret yapabilecegi bir mekani kente kazandirmaya çalistiklarini söyledi. Hayvan borsasinda ilk etapta alim satim merkezlerinin yapacagini ifade eden Mühsürler, canli hayvan pazari disinda birde zahire pazari yapilacagini belirtti.         Mühsürler, Canli hayvan pazarina gelen bir vatandasimiz hem hayvanini orada konaklatma imkani bulacak hem de hayvancilikla ilgili ne tür ihtiyaci varsa bu pazardan temin edecek. Hayvanlarla ilgili ilacindan yemine her türlü ihtiyacini burada bulabilecek. dedi.         Mühsürler, ayni zamanda bu bölgeye soguk hava depolari da yapacaklarini, böylelikle kombine sahiplerinin çesitli illerde soguk hava deposu kiralamak zorunda kalmayacagini anlatti. Canli hayvan borsasinin ayni zamanda istihdama da büyük getirilerinin olacagini da ifade eden Mühsürler, tesis faaliyete geçtigi zaman en 100 kisiye is imkani sunacaklarini anlatti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kültür Haberleri, Bediüzzaman Haberleri, dünya haberleri

Kayseri, 2. Mobilya Fuarýna ev sahipliği yapacak

Kayseri, 2. Mobilya Fuarina ev sahipligi yapacak

Fuara katilimin geçen yila göre yüzde 40 arttigi, stant açan firmalarin ürünlerini son gün halka satabilecegi belirtildi. Hilton Otelde TÜYAP Tüm Fuarcilik Yapim A.S. Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Ilhan Ersözlü, mobilya sektörünün temsilcisi kuruluslar ve firmalarin temsilcilerinin de katildigi tanitim toplantisi yapildi.    Ilhan Ersözlü, Kayseri'de bu yil ikincisini düzenledikleri mobilya fuarina geçen yillara göre katilimin çok yüksek olmasi nedeniyle 18 bin metrekare mebran yeni salon ilave etmek zorunda kaldiklarini söyledi. 2011 yilinda mobilyanin baskentine yakisir bir sekilde fuar organizasyonu yaptiklarini kaydeden Ilhan Ersözlü, fuarda firmalarin 4 ayri salonda stant açabileceklerini duyurdu. Ersözlü, su bilgileri verdi: "Geçen yil ki fuar organizasyonumuza 28 farkli ülkeden ve 64 sehrimizden toplam 34 bin 655 ziyaretçi gelmisti. Bu yil ziyaretçi sayisinin daha fazla olmasini bekliyoruz. Hem firmalarin katilimi geçen yila göre artti hem de yurt disindan gelecek ziyaretçilerle ilgili basvuru sayisinda ciddi bir artis gözlemliyoruz. Mobilya üreticisi firmalarinin bütün tasarimlarini ve yeni ürünlerini sergileyebilecekleri fuara, 30 ülkeden çok sayida ziyaretçiler gelecek. Almanya'dan, Italya'dan, Iran, Irak, Yunanistan, Afganistan, Rusya gibi ülkelerden davetli alim heyetleri bu fuari gezecek. 50 farkli sehirden de gelecek çok sayida heyet bulunuyor." Ilhan Ersözlü, fuar komitesinin aldigi bir karari da duyurarak, 25 Nisan tarihinde açilacak fuarin 29 Nisan günü aksam saatlerinde sona erecegini belirtti. Sefes Mobilya ve Ev Donanimlari Sirketi Genel Müdürü Safak Çivici, Almanya'nin da Kayseri'deki mobilya fuarini dikkate aldigini belirterek, büyük katilim beklediklerini ifade etti. Çivici, Almanya'da mobilya üretici firmalarinin üye olduklari kurulus ve bu kuruluslarinda üye oldugu bir birligin bulundugunu belirterek, "Birlik, heyet halinde buradaki mobilya fuarina katilacaklarini duyurdu. Almanya'dan mobilya sektörü ile ilgili insanlari bu fuarda bekliyoruz," dedi. Mondi Yatak A.S. Genel Müdürü Izzet Sümer, her hafta, her ay fuarlarin düzenlendigi Italya ve Almanya'nin artik bir fuar merkezi olduguna dikkat çekerek fuar ekonomisine sahip olan bu ülkeler konumunda olunmasi adina Kayseri'de gerçeklestirilen fuarlarin önemsenmesi gerektigini ifade etti. Merkez Çelik A.S. Genel Müdürü Namik Kemal Ulusoy, Kayseri 2. Mobilya Fuari in aslinda 9 yildir yapildigini belirterek, "Özellikle son 2 yildir fuarcilik konusunda ciddi tecrübesi olan TÜYAP tarafindan profesyonelce yapilan mobilya fuarina katilimlar oldukça fazla. Ilgi fazla. Bu firmalar açisindan çok önemli." diye konustu. Kayseri Marangozlar, Mobilyacilar ve Dösemeciler Odasi Genel Sekreteri Ercan Sarikaya, Kayseri 2. Mobilya Fuari a katilimin çok fazla oldugunu ifade etti. Sarikaya, fuara vatandaslarin yani sira farkli ülkeden çok sayida alim yapacak davetlinin gelecegini dile getirdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Teknoloji Haberleri, Saglik Haberleri

Yakýt tasarrufu sağlayan Shell Rimula´ya tam not

Yakit tasarrufu saglayan Shell Rimula´ya tam not

Shell'in üstün Ar-Ge teknolojisiyle gelistirdigi ve Daimler'in ürettigi kamyonlarin tasarruf rekoru kirmasina yardimci olan Shell Rimula R6 LME dizel motor yagi, Mercedes ticari araç kullanicilarinin da begenisini kazandi. Istanbul'daki 3 büyük Mercedes bayisiyle 16-18 Nisan 2012 tarihlerinde gerçeklestirilen "Shell Rimula ile Yakit Tasarrufu ve Güvenli Sürüs Günleri" etkinliklerine katilan 200'e yakin ticari araç kullanicisi, Shell Rimula R6 LME'nin yakit ekonomisine sagladigi katkilar hakkinda bilgi sahibi olurken, Shell'in yakit ekonomisi, devrilme ve çarpma simülatörleriyle de tasarruf ve emniyetli sürüs deneyimi yasadilar. Shell'in üç yillik arastirma ve gelistirme çalismasi sonucunda ürettigi tam sentetik yüksek performans agir hizmet dizel motor yagi Shell Rimula R6 LME 5W-30, tasarruf saglayan özel formülüyle Mercedes ticari araç kullanicilarinin begenisini kazandi. Mercedes Benz'in Istanbul'daki 4 büyük bayisinde 16-19 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlenen 'Shell Rimula ile Yakit Tasarrufu ve Güvenli Sürüs Günleri' etkinligine yaklasik 200 ticari araç sürücüsü katildi. Mercedes yetkili bayileri; Gülsoy Otomotiv Kurtköy ,Has Otomotiv Hadimköy, Mengerler Davutpasa noktalarinda düzenlenen etkinliklere katilan Mercedes Sprinter ve kamyon sürücüleri ile filolalarin satin alma uzmanlari, Shell Rimula R6 LME 5W-30 agir hizmet dizel motor yaginin üstün özelliklerini yakindan tanidi. Katilimcilar, etkinlikler kapsaminda Shell'in tasarruf, devrilme ve çarpisma simülatörünü de kullanarak, tasarruf ve güvenli sürüs deneyimlerini artirdilar. Daimler ve Shell dünya tasarruf rekoru kirdi Gerçeklestirdigi stratejik isbirlikleri ile müsterilerine en üst seviyede fayda saglayan Shell bu kapsamda Daimler ile de önemli bir ortak çalismaya imza atti. Daimler, yeni kamyon modelleri "Actros Euro V" ve "Actros Euro VI" için gerçeklestirdigi yol testlerinde, özel tedarikçisi Shell'in yakit ve yag ürünlerini kullanarak, 2008 yilinda kirdigi dünya rekorundan daha iyi tasarruf sonuçlari elde etti. Shell FuelSave Diesel ve Shell Rimula R6 LME kullanilarak yapilan 10 bin kilometrelik "2011 Rekor Sürüsü" yol testlerinde, Actros Euro V ile yüzde 7,6, Actros Euro VI ile yüzde 4,5 oraninda daha fazla yakit tasarrufu elde edildi. Yüzde 1'den fazla yakit tasarrufu sagliyor Yüzde 1,1'den fazla yakit tasarruf saglayan Shell Rimula R6 LME, yakit ekonomisine yönelik üretilmis sanziman ve diferansiyel yaglariyla birlikte kullanildiginda daha fazla tasarruf imkâni sunuyor. Içerdigi özel low-SAPS formülü, Euro 4 ve Euro 5 kamyonlarda katalizör ve egzoz filtrelerinin ömrünü uzatiyor, bunlarin yüksek maliyetli bakimlarini kontrol altinda tutuyor. Shell Rimula R6 LME, nakliye sektörünün de önemli bir ihtiyacina cevap vererek yag degisim sürelerini uzatiyor. Asinmaya karsi direnci arttiran tescilli sistemle birlikte sentetik baz yag teknolojisi, motorun hareketli parçalarini birbirinden ayiran yag filmini güçlendiriyor, motorun ve motor aksaminin dayanikliligini güçlendirip ömrünü uzatiyor. Bu sayede motorun bakim masraflarini azaltiyor ve çalisma süresini artiriyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Saglik Haberleri, Kitap Haberleri, Röportajlar

28 Nisan 2012 Cumartesi

İnönü Stadyumu´nda 23 Nisan coşkusu

Inönü Stadyumu´nda 23 Nisan coskusu

Istanbulda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari Besiktas aki Inönü Stadyumu da yapildi. Birbirinden renkli gösteriler sergileyen çocuklar, izleyenlerden alkis aldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami tüm yurtta törenlerle kutlandi. Istanbulda ilk tören Taksim Meydani daki Cumhuriyet Aniti a çelenk konulmasiyla basladi. Törenler daha sonra Inönü Stadyumu da devam etti. Buradaki törene Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutani Koramiral Recep Bülent Bostanoglu, Istanbul Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Selamet, Istanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkin ile diger yetkililer ve ögrenciler katildi. Tören, Vali Mutlu ve beraberindeki heyetin bayram kutlamasi ile basladi. Askeri araca binen Vali Mutlu, vatandaslari ve ögrencileri selamlayarak bayramlarini kutladi. Istiklal Marsi okunduktan sonra Milli Egitim Müdürü Muammer Yildiz günün anlam ve önemini belirten konusma yapti. Konusmanin ardindan geçit töreni yapildi. Geçit töreninin bitmesiyle degisik okullardan gelen ögrenciler hazirladiklari gösteriyi sundu. Izleyenler, birbirinden renkli gösterilere alkislarla karsilik verdi. Vali Mutlu un, siir yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödül vermesinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Egitim Haberleri, Kültür Haberleri, Son Röportajlar

27 Nisan 2012 Cuma

Gül, Hakkari´nin kurtuluş yýl dönümünü kutladý

Gül, Hakkari´nin kurtulus yil dönümünü kutladi

Cumhurbaskanligi Basin Merkezi den yapilan yazili açiklamada, Cumhurbaskani Gülün Hakkari in kurtulus yil dönümü dolayisiyla Vali Muammer Türker ile Belediye Baskani Fadil Bedirhanoglu a birer tebrik telgrafi gönderdigi kaydedildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Saglik Haberleri, Egitim Haberleri, Güncel Haberler

26 Nisan 2012 Perşembe

Clinton, ağzýndaki Türkiye baklasýný çýkardý

Clinton, agzindaki Türkiye baklasini çikardi

ABD Disisleri Bakani Hillary Clinton, Suriye Devlet Baskani Besar Esadi ateskese ragmen halkina saldirmakla suçlayarak Türkiye araciligiyla krize NATOnun dahil olabileceginin isaretini verdi. Suriye Halkinin Dostlari grubunun Pariste gerçeklesen üçüncü zirvesinde konusan Clinton, Türkiyenin NATOnun güvenlikle ilgili danisma mekanizmasini düzenleyen 4. maddenin yürürlüge girmesi için basvurmayi düsündügünü söyledi. ABD-Türkiye yardim merkezi kurabilirÖnceki gün Bu çatisma bir NATO üyesinin sinirinda meydana geliyor diyen Clinton dün yaptigi konusmada da Türkiye son iki gündür bakanlar zirvemizde NATO ile Suriyeli siginmacilarin yükünü ve bir hafta önce sinirda Suriyeden Türkiyeye ates açilmasini görüstü. Türkiye, resmi olarak herhangi bir üyenin sinir bütünlügü, siyasi bagimsizligi ya da güvenligi tehdit edildiginde NATO içinde danisma mekanizmasini harekete geçiren 4. maddeyi isletmeyi düsünüyor dedi. Clinton, ABD ve Türkiyenin yabanci ülkelerden gönderilen yardimin toplanmasi ve Suriye içindeki gruplara dagitimi konusunda muhaliflere yardim etmek için sinira yakin bir bölgede yardim merkezi kurabileceklerini de ekledi. 5. maddenin ön sarti sayiliyorNATOnun 4. maddesi çerçevesinde bir üye ülke ulusal güvenligi, sinir bütünlügü ya da bagimsizligi tehlike altina girmesi halinde istisareler için diger üye ülkeleri toplantiya çagirabiliyor. Türkiye daha önce Subat 2003te Irak Isgaline gidilen süreçte 4. maddenin isletilmesini talep etmisti. Ancak NATO üyesi ülkeler Türkiyeye herhangi bir koruma saglanamayacagini söylemisti. 4. madde ayni zamanda NATO kurucu anlasmasinin 5. maddesi için bir ön sart olarak da görülüyor. 5. madde ise bir üye ülkeye yapilan saldirinin tüm ülkelere yapilmis bir saldiri olarak kabul edilmesi anlamina geliyor. Suriye askerlerinin Türkiyeye dogru ates açarak Kilis kampinda bir kisiyi öldürmesi üzerine 5. maddenin isletilebilecegi gündeme gelmis, Basbakan Recep Tayyip Erdogan da bu ihtimali dogrulamisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, Röportajlar, Son Röportajlar

Kayserispor, Troisi´yi FIFA´ya şikayet edecek

Kayserispor, Troisi´yi FIFA´ya sikayet edecek

Kayserispor, kulüpten ve teknik heyetten habersiz sehri izinsiz terk eden futbolcusu James Troisiyi FIFAya sikâyet etmeye hazirlaniyor. Kayserispor Kulübü Basin Sözcüsü Oguz Ortaköylüoglu, James Troisi'nin izin almadan sehri terk ettigini ve kendisiyle kulübün sözlesmesinin devam ettigini ifade etti. Bu futbolcuya ulasamadiklarini belirten Ortaköylüoglu, kendisinin izin almadan sehri terk etmesi nedeniyle FIFA'ya sikâyette bulunmak için çalisma baslattiklarini duyurdu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Son Röportajlar, Tayyip Erdogan Haberleri

YGS´de ´0´ çeken öğrencinin savunmasý

YGS´de ´0´ çeken ögrencinin savunmasi

Yüksekögretime Geçis Sinavinda (YGS) sifir puan alan ögrenciler, sinav süresinin kisa olmasinin basarisizliga neden oldugunu ifade ettiler. Sinavda sifir puan alan 50 bin 850 ögrenciden biri olan, Tasköprü Mustafa Sitki Erkek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilisim Teknolojileri Bölümü 12. sinifi ögrencisi Ismail Dönmez, AA muhabirine, sinav sonucunu degerlendirdi. Özellikle paragraf sorularinin çok uzun oldugundan yakinan Dönmez, Sinav süresi azdi, bu nedenle basarisiz oldum. Sinav sonuçlarina baktigimizda da bu sonucu görüyoruz. Türkiyeye bakildiginda 50 binin üzerinde basarisiz ögrencinin bulunmasi, egitim sistemimiz açisindan üzücü bir durum dedi. Dönmez, sinava yeteri kadar çalisamadigini belirterek, okuldaki sinavlarinin fazlaligi ve 3 gün staj yapip 2 gün okula gitmesi nedeniyle yeterince hazirlanamadigini bildirdi. Sorularin geçen yillara göre uzun ve zor oldugunu savunan Dönmez, sinav sonrasi baraji asmayi ümit ettigini ancak bunun gerçeklesmedigini dile getirdi. Ayni sinifta okuyan ve sinavda sifir puan alan Mehmet Sekercioglu da, haftanin 3 günü staja gittigini, bos zamanlarinda ise köyle ailesine yardimci olmak zorunda kaldigini söyledi. Baraji geçmeyi bekledigini ancak bu sonucun kendisini üzdügünü ifade eden Sekercioglu, paragraf sorularinin uzun oldugunu ileri sürdü. Sekercioglu, okul hayatinda sinava yönelik hazirlanmamalarinin da bu sonucu dogurdugunu kaydetti. Siniflarindaki 18 ögrencinin 6sinin sifir puan aldigini bildiren Sekerlioglu, önceki yillarda sinava girecek ögrencilere 1 ay izin verildigini ancak bu yil yapilmamasinin da kendilerini bir nebze olsa engelledigini iddia etti. Sinavda 160 puan alan Hasan Kökyay ise bu sonucun beklediginden düsük oldugunu söyledi. Sinav esnasinda bir ögrencinin bayildigini ve bunun konsantrasyonlarini bozdugunu belirten Kökyay, sonucun kendisini üzdügünü anlatti. Kökyay, Bu sene bizim için de iyi bir tecrübe oldu fakat seneye daha iyi hazirlanip daha iyi bir sonuç almak için ugrasacagim seklinde konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kültür Haberleri, Istanbul Haberleri, Egitim Haberleri

25 Nisan 2012 Çarşamba

YGS´de Türkiye dördüncüsü Amasya´dan çýktý

YGS´de Türkiye dördüncüsü Amasya´dan çikti

Yüksekögretime Geçis Sinavi (YGS)'nda esit agirlik Türkiye dördüncüsü ve sayisal besincisi Amasya Ahi Dershanesi ögrencisi Meliksah Safa Üçok oldu.Ahi Dershanesi Genel Müdürü Nurettin Manisa, YGS-6'da Türkiye dördüncüsü, YGS-1 ve YGS-2'de Türkiye besincisi olan Meliksah Safa Üçok'u gösterdigi basaridan dolayi kutladi.  Dershanelerinin ögretmen kadrosunun özverili çalismalari neticesinde bu seviyeye geldigini kaydeden Manisa, Ahi Dershanesi bireysel basarinin yaninda kitlesel basarida da büyük basari yakalamis ayrica Amasya halkinin güvenine layik oldugunu bir kez daha kanitlamistir. "dediDershane binasinda düzenlenen törende basarili ögrenciyi dizüstü bilgisayar ve altinla ödüllendiren Manisa, ögrencilerinin, ayni hassasiyetle ögretmenlerinin rehberliginde LYSye hazirlanacagini ifade etti.         Esit agirlik Türkiye dördüncüsü ve sayisal Türkiye besincisi Meliksah Safa Üçok ise "YGS'de elde ettigim basarida özellikle katkisi olan Ahi Dershanesi Suluova Subesi e, Macit Zeren Fen Lisesi e ve aileme sonsuz tesekkür ederim." dedi
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Ekonomi Haberleri, Teknoloji Haberleri, Son Röportajlar

Rektör Omay Süryanileri Mardin´e çağýrdý

Rektör Omay Süryanileri Mardin´e çagirdi

Erdoba Elegance Otelinde düzenlenen etkinlige Üniversite Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Vali Vekili Müfit Erdogan, Türkiye'nin ilk Süryani Milletvekili BDP'li Erol Dora ve ABD Adana Konsolosu Daira Darnell de katildi. Sempozyuma AK Partiyi temsilen kimsenin katilmamasi dikkat çekti.Mardin Artuklu Üniversitesi Yasayan Diller Enstitüsü tarafindan üç gün sürecek Türkiye'nin en kapsamli uluslararasi sempozyumu, Erdoba Elegance Otelinin konferans salonlarinda es zamanli oturumlar seklinde yapiliyor. Sempozyuma, Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya, Ispanya, Italya, Belçika, Hollanda, Norveç, Rusya, Gürcistan, Iran, Lübnan, Hindistan, Çin ve Japonya gibi farkli ülkelerden 80e yakin akademisyen katiliyor. Sempozyumun açilis konusmasini 5 dilde yaptigi selamlama ile baslayan Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, sempozyumla Mezopotamya cografyasinin bütün bilesenlerini yeni bir anlayisla degerlendirmeyi, görünür kilmayi ve yeniden canlandirmayi hedef edindiklerini söyledi. EN KAPSAMLI SEMPOZYUMTürkiye'de bu alanda yapilmis en genis kapsamli ve katilimli sempozyuma üniversite olarak ev sahipligi yapmanin memnuniyet verici oldugunu belirten Omay, "Süryaniler; bilgi, düsünce ve sanatin medeniyetler arasi yayilimina neden olmus Anadolu ve Mezopotamya cografyasina büyük katkilar sunmus bir halktir. Süryaniler, Mezopotamya topraklarinin, Turabdin'in en kadim, en medeni, toplumlarindan biridir. 5 bin yillik bir geçmise ve Hz Isa'nin ilk müminlerinden olma serefine sahip bir halktir. Ülkemizin tekamul safhasi devam eden bu yeni cumhuriyet döneminde bu topraklarin en eski mukimlerinden olan Süryanilerle ilgili bu çalismalari yapmak bizler için bir görev bir borçtur. Bu aziz ve bilge halkla ayni sehri, ayni sofrayi paylasmak, ayni havayi teneffüs etmek, ilimin ve irfanin hepimizin ortak mirasi olduguna inanan benim ve benim gibi düsünen her Mardinliyi, her Türkiyeliyi mutlu ediyor. Süryaniler bu köklü ve zengin geçmisleri ile insanlik tarihine ve onun muazzez bir unsuru olan Islam Medeniyetine Anadolu ve Mezopotamya cografyasina büyük katkilari olmus bir toplumdur." dedi.SÜRYANILERE DAVETIYE Konusmasinda Süryanilere ana vatanlarina geri dönme çagrisi da yapan Rektör Omay, "Bugün burada önemli bir davetiye yapmak istiyorum. Dünyanin degisik yerlerine göç etmis bütün Süryanilere ve diger etnik dini kimliklere sahip hemsehrilerimize su çagrida bulunuyorum. Mardin'e dogdugunuz kendinizi ait hissettiginiz bu topraklara geri dönün Süryani kadim patrigi Kadasetli Ignatiyus Zakka 1. Iwas'a da su davetimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin ilk zamanlarinda yasanan ihmal ve hatalarimizdan dolayi Suriye'ye tasidiginiz patriklik merkezinizi tekrar Mardin'e teessus oldugu bu topraklara tasiyiniz. Basimizin gözümüzün üzerinde yeri var." seklinde konustu.Üniversitede önümüzdeki dönemde Süryanice egitim verecek olan Yasayan Diller Enstitüsü Baskani Kadri Yildirim, "Dillerin ve dinlerin sehri Mardin'de, tarihinden kökünü alip modern gelecege yansiyan bir sosyal bilimler üniversitesi olarak, sehrin kültürel zenginliginin bilinciyle hareket ediyoruz. Sadece bölgemiz degil dünya kültürü açisindan da büyük öneme sahip olan Süryanilerin diger kültürlerle iliskileri baglaminda bu sempozyumda incelenmesi, bu kültürle etkilesim içinde sekillenen diger kültür ve inançlarin da farkli bir bakis açisiyla ele alinmasina katki sunacaktir." dedi. Sempozyuma katilan Mardin-Diyarbakir Metropoliti Salibe Özmen, Turabdin Metropoliti Samuel Aktas ve BDP'li Milletvekili Erol Dora'ya açilis konusmalarina yer verilmemesi dikkat çekerken davetiyelerde 09:30'da baslanacagi belirtilen sempozyumun yarim saat gecikmeli baslamasi üzerine ABD Konsolosu Daira Darnell salonda tek basina yarim saat boyunca beklemek zorunda kaldi. Açilis konusmalarindan sonra oturumlara geçildi.[page_end]BÖLGEDEKI ÇATISMALAR SÜRYANILERI TEDIRGIN EDIYORSüryani Sempozyumuna katilan BDP'li Süryani Milletvekili Erol Dora bölgedeki çatismalarin Süryanileri tedirgin ettigini ve bölgeye dönüslerini engelledigini söyledi. Dora, "Biliyorsunuz Süryaniler dünyanin bir yaninda yasayan Mezopotamya'nin kadim bir halkidir. Ayni zamanda bu sempozyum Türkiye'de degisim ve dönüsümlerin gerçek anlamda subut buldugu gerçeklestiginin de bir göstergesidir. Bunu düzenleyenlere emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Bu ayni zamanda tekrar Süryani Halkinin kültürünün Mezopotamya'da yesermesi ve ayni zamanda bölgede yasayan bütün farkli etnik kimliklerin ve inançlarin birlikte yasamalarina da ayni zamanda bir adimdir. Bu açidan çok mutlu oldugumu söylemek istiyorum." dedi.Dora Rektör Omay'in Patriklik merkezinin Mardin'e getirilmesi davetine sicak baktigini belirterek açiklamasini su sekilde sürdürdü: "Biliyorsunuz cumhuriyetin baslangicinda patrigimiz Türkiye'de 1930'larda Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldi. Rektörün davetini olumlu buluyoruz. Demek ki Türkiye kendi tarihi ile yüzlesme anlaminda adimlar atmaya yönelik yeni bir vizyona sahiptir. Biz bunu çok olumlu olarak degerlendiriyoruz. Mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum. Bu bir baslangiçtir. Süryaniler bölgeden siyasi, ekonomik ve kültürel birçok sikintilardan dolayi bölgeyi terk etmek zorunda kaldilar. Ama simdi süreç degisiyor. Globallesen dünyamizda artik bilisim çaginda yasiyoruz. Eskiden kitaplar yasaklaniyordu ama artik dünya demokratiklesiyor, özgürlesiyor. Tabi simdi eksiklikler vardir. Tabi ister istemez bölgede güvenlik sorunu vardir, halden devam eden Kürt sorunu vardir, bölgede çatismalar vardir. Bu da Süryani halkini bölgedeki halki tedirgin ediyor. Bizim arzumuz bölgede bütün halkalarin baris içinde yasayabildigi ve Avrupa'ya gitmis simdi diasporanin içinde yasamis olan Yezidiler, Süryaniler, Kürtler, Araplar ve bu bölgeye ait olan Mihalmiler hepsinin esas kendi ana vatanlarinda birlikte yasamalari bizim özlemimiz. Budur, istedigimiz budur. Bunun gerçeklemesi için de çalisiyoruz."Süryaniler olarak yeni anayasadaki beklentilerini de anlatan Dora, "Anayasa sürecini Süryaniler olarak çok önemsiyoruz, Biliyorsunuz bir komisyon kurulmus, ve her parti bu komisyona 3 üye vermistir. BDP olarak bizlerinde 3 üyesi simdi komisyon da görev almakta. Suanda komisyon Türkiye'deki bütün kesimleri, STK'lari partileri, dinlemektedirler ve Süryaniler'den de iki farkli grup, birisi Avrupa'yi da içine alacak sekilde ikincisi de Turabdin'de metropolitimiz Samuel Aktas'in da direktifleri dogrultusunda komisyona hem yazili hem de sözlü olarak taleplerini sundular. Biz bunu da çok önemsiyoruz. ilk defa Türkiye'deki bütün farkliliklar farkli inançlar davet ediliyor ve sizin talepleriniz nelerdir, yeni bir Türkiye'de çagdas bir Türkiye'de hep birlikte yasamaya yönelik ve yeni sivil bir anayasanin yapilmasi baglaminda adilmis önemli bir adimdir. Bizim umudumuz ve Türkiye'nin ihtiyaci olan bütün Türkiye'deki vatandaslarin halklarin farkli etnik kimliklerin, inançlarin, sorunlarini çözümleyebilecek ve Türkiye'yi bir ana önce Avrupa Birligine tam onurlu bir üyesi yapabilecek çagdas evrensel sivil bir anayasa yapilmasinin umudu içerisindeyiz bekliyoruz, umutluyuz insallah bu gerçeklesir." diye konustu.METROPOLIT DE DESTEK VERDIMardin'de Paskalya ve Kutlu dogum haftasini kutladiklari bu haftada Süryani Sempozyumun düzenleniyor olmasinin Mardin'in hosgörü kentinin biz özelligi dikkat çeken Mardin-Diyarbakir Metropoliti Salibe Özmen de uluslar arasi hukuk çerçevesinde patriklik merkezinin Turbadin bölgesine tekrar gelmesine destek verdiklerini söyledi. Süryani patrikliginin iki bin yol boyunca bu topraklarda oldugunu hatirlatan Metropolit Özmen, "Patriklik Antakya'da basladi, Malatya'dan Mardin'e geldi. 13. asirdan 20. asira kadar Deyrul Zafaran Manastirindaydi. Tabii ki Süryani Toplumunun Turabdin bölgesinden göç etmesi, bizi hem kilise olarak hem de toplum olarak büyük bir zaafa ugratmistir. Biliyorsunuz 1920'lerden sonra 30'lardan, 60'lardan sonra özellikle Avrupa ülkelerine göç etmeleri, su anda yüzde 90'lari disarida olan Süryani Toplumunun Mardin'de sayinin az olmasi, büyük bir sorun. Dileriz ki önümüzdeki süreçte ki basladi Allah'a sükür, son 7-8 yildir Avrupa ülkelerinden Turabdin bölgesine göç tersine olarak devam ediyor. Kimisi evlerini restore ederek 3-4 ayligina geliyor kimisi de kalici olarak bölgeye geri dönüs yapti. Umariz önümüzdeki süreçte bu sayi artar ve bu sekilde Mezopotamya bölgesi Süryanilerin yerlesik merkezine olan bölgeye dönüsür. Tabi Süryani halki, Süryani kilisesi Süryani patrikligi Türkiye'nin önemli bir zenginligidir. Tabiî ki bütün kardeslerimiz de Kürtlerle, Araplarla, Türklerle güzel iliskilerimizin yaninda sartlar el verirse tabii ki Uluslar arasi bir hukukta yeri nedir onu bilemeyiz ama Süryani Patrikligin Turbadin Bölgesine gelmesini isteriz. Bu Türkiye için de çok önemlidir. Geçen yillara oranla sartlar daha iyi güvenlik sadece Süryaniler için degil bütün halklar için önemlidir. Dua ediyoruz ki bu kaygilar tamamen ortadan kalkar Süryanilerin yaninda diger bütün halklarla burada hosgörü ve kardeslik içinde yasarlar. Bu dili, bu kültürü korumak sadece bizim görevimiz degildir. Bütün kardeslerimize, Araplara, Türklere, Kürtlere halklarina da düsüyor." diye konustu.Metropolit konusmasinda ayrica Mardin'deki hosgörü ortamina dikkat çekerek, "Mardinli olarak ve Türkiye vatandasi olarak hakikaten bu sempozyumunun olmasi Süryani Dili ve Edebiyatini bütün dünyada tanitiliyor olmasinin hem Mardin'imizin hem de Türkiye'mizin gelecegi için prestijine olumlu katkisi olacagini düsünüyorum. Gördügünüz gibi dünya çapinda profesörler gelmis ve Süryani ve Süryaniceyi konusuyorlar, anlatiyorlar. Bu sempozyum Mardin için bir zenginliktir, sereftir. Süryaniler olarak büyük bir onur içindeyiz. Bu sempozyumdan sonra Kutlu Dogum Haftasini kutlamak üzere müftlügün düzenledigi programda bir konusma yapacagim. Iste Mardin budur. Bu zenginlik hepimizindir."seklinde konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, Son Dakika Haberleri, Teknoloji Haberleri

Baharda alerjik şikayetler artýyor

Baharda alerjik sikayetler artiyor

Durmus, AA muhabirine, baharin gelmesiyle havalarin isinmasi, agaçlarin, otlarin yesermesi ve çiçek açmasinin güzellikler sergiledigini, ancak bunun bazi tehlikeleri de beraberinde getirebildigini belirtti. Çiçeklerden ve otlardan havaya karisan polenlerin mukozaya yapisarak insani hasta edebilecegini vurgulayan Durmus, Alerjiye yatkin bünyeli insanlarda astim, kulak, burun, bogaz ve göz rahatsizliklari söz konusudur. Alerjisi bulunanlarda solunum sikinti ataklari, burun akintisi, kasinti ve hapsirmanin yaninda, gözde sulanma, kizarma, batma, göz kamasmasi gibi sikayetler görülebiliyor. Baharda artan alerjik göz sikayetleri hayatimizi kabusa çevirebilir dedi. Türkiyenin bitki çesitliligi açisindan çok zengin oldugunu dile getiren Durmus, Türkiye, Avrupa kitasinin toplamina yakin floraya sahip. Sadece Karadeniz Bölgesinde 2 bin 200 bitki çesidi var. Daglara, yaylalara çikildikça bitki çesitliligi degismektedir. Bu çesitlilik ayni zamanda havada çok çesitli polenlerin bulunmasi anlamina geliyor. Bölgede bol yagmur ve nemden dolayi küf mantarlari bulunmakta, bunlar tehlike arz edebilmektedir diye konustu.      -Gözlerinizi bol bol soguk su ile yikayin-      Alerjik bünyeye sahip insanlarin dikkatli davranmasi gerektigini kaydeden Durmus, sunlari söyledi: Alerjik bünye, irsi bir durumdur. Bundan kaçinmak mümkün degildir. Öncelikle alerji testleriyle neye alerji oldugu belirlenmeli, polen zamaninda disarida çok fazla gezmemeli, evlerde, is yerinde ve araçlarda mümkünse polen filtresi kullanilmalidir. Doktora görünerek gerekli ilaçlari almayi ihmal etmemeli, gözde hassasiyet varsa günes gözlügü kullanmalidir. Günes gözlügü polenlerin gözle temasina engel olmaz, ancak isiktan kaynaklanan sorunlari önleyerek rahatlamayi saglar. Alerjik hastaliklarda yüzü, gözleri soguk su ile yikamak, buruna su çekmek faydalidir. Alerjiye sebep olan mikroplarin su ile uzaklastirilmasi kizarmayi ve yanmayi azaltarak rahatlatici rol oynar. Tedavi amaciyla kullanilan göz damlalari, kozmetik makyaj malzemelerinde de alerjiye neden olan maddeler oldugunu vurgulayan Durmus, alerjik hastaliklarda kesin bir tedavinin olmadigini, belirtilere dönük tedavi ile nispi rahatlama ve hayat konforunun artirilmasinin amaçlandigini sözlerine ekledi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Röportajlar, dünya haberleri, Kitap Haberleri

Erdoğandan SCR marka saatlere tam not

Erdogandan SCR marka saatlere tam not

Tasarimlari ile dikkat çeken saatler, Erdogandan tam not aldi. Erdogan'in ürünlerine ilgisinden duydugu memnuniyeti dile getiren Pirlant Saat Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Akpinar; SCR için 40 ülkeden 50'ye yakin firmayla yaptiklari görüsmeler sonucunda pek çok firmayla ortaklik temellerini attiklarini iletti. Akpinar, "SCR, saat üstatlarinin yaraticiligindan ilham alirken; genlerinde tasidigi güç ve kararliliga, soyagaci anlamini tasiyan 'secere' kelimesinden gelen ismiyle vurgu yapiyor. Pirlant Saat SCR ile hep bir adim ileri gitmeyi, ilerlerken geçmisinden ögrendikleriyle gelecegini bulusturmayi hedefliyor." dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Yasam Haberleri, Saglik Haberleri

İşte Messi´nin muhteşem 10 golü

Iste Messi´nin muhtesem 10 golü

http://www.moralhaber.net/video-galeri/haber-spor/iste-messinin-muhtesem-10-golu/
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Röportajlar, Kültür Haberleri

CHP, 4+4+4´ün iptali için AYM´ye başvurdu

CHP, 4+4+4´ün iptali için AYM´ye basvurdu

CHP Grup Baskan Vekili Emine Ülker Tarhan, 4+4+4 yasasinin sekil bakimindan iptali ve yürürlügünün durdurulmasi için Anayasa Mahkemesine basvurdu.CHP, 4+4+4 düzenlemesinin sekil bakimindan iptalini istediCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Baskanvekili Emine Ülker Tarhan, 4+4+4 yasasinin laik demokratik cumhuriyete aykiri oldugunu düsündükleri için 'sekil bakimindan' iptali için Anayasa Mahkemesi'ne basvurduklarini söyledi.Anayasa Mahkemesine basvuru dilekçelerini ilettikten sonra gazetecilere açiklama yapan CHP Grup Baskanvekili Tarhan, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yasanin sekil bakimindan iptali için Anayasa Mahkemesine basvurduklarini belirtti.Yasanin iptali için gerekçelerini ise Tarhan, söyle siraladi: "Egitimde firsat esitligini engelleyen, gençligimizin seçme iradesine zincir vuran ve din istismarligini özendiren bir yasadir. Laik, demokratik cumhuriyete engel oldugunu düsündügümüz için sekil bakimindan basvurumuzu yaptik."Esasa iliskin basvurularinin sakli oldugunu aktaran Tarhan, yasanin kabul edilis biçiminin içtüzügün ilgili kurallarina ile hükümlerine ve anayasa ihlalinin söz konusu oldugunu savunarak, onun için sekil bakimindan anayasa ve içtüzüge aykiriligi iddiasiyla Anayasa Mahkemesine basvuruda bulunduklarini belirtti.Bir gazetecinin esasa iliskin basvuruyu mahkemenin kararina göre yapip yapmayacaklari yönündeki sorusuna ise Tarhan, "Elbette" seklinde cevap verdi. Yine bu konuyla ilgili Meclis baskaniyla yaptiklari görüsmenin sorulmasina da Tarhan, bu konu hakkinda Meclis baskaninin bir açiklama yaptigini, kendisinin açiklama yapmasinin artik dogru olmayacagini dile getirdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Son Dakika Haberleri, Egitim Haberleri

BDP´li Kaplan´dan ´Bakan Şahin bizi dinletiyor´ iddiasý

BDP´li Kaplan´dan ´Bakan Sahin bizi dinletiyor´ iddiasi

BDP Grup Baskanvekili Hasip Kaplan, Içisleri Bakani Idris Naim Sahinin TBMMdeki gensoru görüsmeleri sirasinda BDPli milletvekillerinin kendi aralarinda yaptiklari konusmayi aktardigini iddia etti. Kaplan, kendilerini dinleyenlerin pesini birakmayacaklarini söyledi. Meclis e BDP Grup Baskanvekili Pervin Buldan ile basin toplantisi düzenleyen Kaplan, kendilerini dinlettigini öne sürdügü Içisleri Bakani Idris Naim Sahini elestirdi. Dinletmenin demokrasi için çok vahim bir ihlal oldugunu dile getiren Kaplan, Idris Naim Sahinin keyfine göre dinleme yapiliyor. Isi gücü birakmis bizi dinliyor. Muhalefet milletvekillerini dinlemek yürütmenin keyfine birakilir mi? diye sordu. Kaplan, kendilerini dinletenlerin pesini birakmayacaklarini kaydetti. BDP Grup Baskanvekili Pervin Buldan ise, konu Içisleri Bakani Idris Naim Sahin oldugunda söylenebilecek çok sey oldugunu belirterek, Bakanin gaz bombalarinin zehirli olmadigina dair açiklamalari var. Acaba buna nasil karar verdi? Hiç gaz bombasi yedi mi? Biz her yerde gaz bombasi yiyoruz, dolayisiyla insan sagligina ne kadar zararli oldugunu biliyoruz. Kendisi gaz bombasi yemediyse, yemesini tavsiye ediyoruz. Yok, yediyse ve insan sagligina zararli olmadigini düsünüyorsa, o zaman kendisinin insan olmadigini düsünüyoruz. dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, Moral Haber, Istanbul Haberleri

24 Nisan 2012 Salı

Petroldeki fiyat artýşý Rusya´ya yarýyor

Petroldeki fiyat artisi Rusya´ya yariyor

Özden, Ekonomisi petrol ve dogalgaz ihracatina dayanan Rusya, petrol fiyatinin daha da artmasini istiyor dedi.Özden, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dünya petrol üretiminin yaklasik yüzde 70inin Ortadogudan saglandigina dikkati çekerek, bu cografyada istikrarsizlik anlaminda yasanacak her gelismenin petrol fiyatlarina etki ettigini söyledi.Avrupanin dünya petrol tüketimdeki payinin belli bir seviyeye ulastigini ve bu seviyede devam ettigini dile getiren Özden, buna ragmen Çin ve Hindistan gibi büyük ölçekli ekonomilerin tüketimdeki paylarinin her geçen gün arttigini vurguladi.Gelismis ya da gelismekte olan ülke ayrimi yapilmadan petrolün günlük hayatin vazgeçilmez bir parçasi oldugunu ifade eden Özden, sunlari kaydetti:Vazgeçilmez dedigimiz petrolün varil fiyati 2,5 ayda yaklasik yüzde 20 artti. Bu artisin nedenini tek bir yerde aramak dogru olmaz. Burada çok bilinmeyenli bir denklem söz konusu. Bunlardan en önemlisi de bu isten kimin karli çiktigidir. Baktiginizda ekonomisi petrol ve dogalgaz ihracatina dayanan Rusya, petrol fiyatinin daha da artmasini istiyor. Bu nedenle olaylara bu dogrultuda yön verebilir ve kulis yapabilir. -Fiyat artisinda stok yapilmasi da etkili- Süreyya Yücel Özden, dünyanin önemli petrol üreticilerinde Suudi Arabistanin da petroldeki fiyat artisina ihtiyaç duydugunu belirterek, derin petrol arastirmalarindaki yeni teknolojilerin yüksek maliyetler gerektirdigini, bunun da petrol fiyatlarindaki artisla finanse edilmeyi amaçladigini öne sürdü. Diger taraftan, Iranin kendisine yönelik baskilara karsi dünya petrol ticaretinin önemli güzergahlarindan Hürmüz Bogazini kapatma tehdidinin petrol tedarikçilerini kaygilandirdigina dikkati çeken Özden, su degerlendirmede bulundu: Hürmüz Bogazi kesildigi takdirde dünyadaki petrol ticaretinin bir bogazi önemli ölçüde sikilmis oluyor. Yani bu olursa petrol krizi ortaya çikacak. Bu ihtimali gören petrolle ugrasan ülkeler, sirketler ve kurumlar petrolü depolama yoluna gidiyor. Daha fazla petrol elde etmek için canhiras bir faaliyet yürütülünce, talep artiyor ve fiyat yükseliyor. -ABDnin ithalatini azaltmasi fiyati frenliyordu- Yakin zamana kadar kaynagini Ortadogu ülkelerinden saglayan önemli bir petrol ithalatçi olan ABDnin enerji verimliligi ile kaya gazlarinin kullanimi konusunda önemli adimlar attigini vurgulayan Özden, ABDnin petrolde disa bagimliligini büyük ölçüde düsürdügünü dile getirdi. Bu egilimin yakin zamana kadar petrol fiyati üzerinde frenleyici bir etkiye sahip oldugunu ifade eden Özden, ABDnin bu durumu olmasaydi ve eski oranda ithalata devam etseydi, fiyatlar daha da yükselebilirdi. Öyle görülüyor ki piyasada petrolün varil fiyatinin 120 dolar olmasi iyice oturuyor. Artik ucuz petrol dönemi kapaniyor. Bu sartlarda fiyatlarin tekrar 30-40 dolara düsmesini beklemek mümkün degil diye konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Saglik Haberleri, Haber Yorum

Kerkük´te bombalý saldýrýlar: 9 ölü, 21 yaralý

Kerkük´te bombali saldirilar: 9 ölü, 21 yarali

Kerkük Il Emniyet Müdürü Tümgeneral Turhan Abdurrahman, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kerkükün Bagdat Yolu semtindeki Mikdadiye polis merkezine yerel saatle 07:40ta park halindeki bomba yüklü araçla düzenlenen saldirida 2 polisin öldügünü, 3ü polis olmak üzere 13 kisinin yaralandigini söyledi.Abdurrahman, ikinci patlamanin acil müdahale birimine park halindeki bomba yüklü araçla düzenlendigini, bu saldirida 2 polisin öldügünü ve 3 polisin yaralandigini kaydetti.Bu arada, Kerkük iline bagli Dibis ilçesinin Milih köyünde yola yerlestirilen bombanin patlamasi sonucu ise 5 kisinin öldügü, 5 kisinin de yaralandigi belirtildi.Kerkükün El Askeri semtinde de okul yakininda yola yerlestirilen bir bombanin patladigi,olay yerinden saglikli bilgi alinamadigi dile getirildi.Bagdatin 250 kilometre kuzeyinde bulunan Kerkükte, son zamanlarda sik sik düzenlenen saldirilarda daha çok güvenlik güçleri ve devlet çalisanlari hedef aliniyor.  
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, Kültür Haberleri, Türkiye Haberleri

Bağcýlar´da silahlý kişi benzinciyi rehin aldý

Bagcilar´da silahli kisi benzinciyi rehin aldi

Olay, saat 02.30 siralarinda, Mahmutbey yolu Kirazli mevkisinde bulunan bir akaryakit istasyonunda meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babasi O.D., otomobiliyle müsteri kiliginda akaryakit istasyonuna geldi. Market bölümüne giren O.D., bir süre görevliyle sohbet etmeye basladi. Kendi is yerini batirdigini söyleyen zanli, aniden ruhsatsiz silahini market görevlisinin basina dayadi. Sahsi silah zoruyla yere yatiran O.D., kasadaki paralari vermesini istedi. Diger istasyon çalisanlarinin ihbari üzerine olay yerine Bagcilar Ilçe Emniyet Müdürlügü Önleyici Hizmetler Büro Amirligi'ne bagli çok sayida polis ekibi sevk edildi. Polisler çelik yeleklerini giydikten sonra uzun namlulu silahlari ve tabancalariyla istasyonun etrafini kusatti. Polisler, zanliya sakin olmasi için sürekli telkinlerde bulundu. Saldirgan, polislere islerinin kötü gitmesi sonucu iflas ettigini belirterek bunalimda oldugunu söyledi. Saldirgan ile diyalog kurmayi basaran polisler, zanliyi uzun mücadelenin sonunda ikna ederek silahiyla birlikte teslim aldi. Zanli, ekip otosuna binerken "Adim Rüzgar. Patronlar isçisine sahip çiksin. Isçisine güvenmiyorsa kapinin önüne koymasin" seklinde bagirdi. O.D., daha sonra Bagcilar Ilçe Emniyet Müdürlügü 100. Yil Kemalpasa Polis Merkezi'ne götürüldü. Akaryakit istasyonundaki Mehmet Üstün adli pompaci, "Sahis içeri girmeden önce asiniza silah dayayacagim dedi. Saka yaptigini zannettik. Arkadasimi dizlerinin üzerine çökertmis ve basina silah dayamis vaziyette görünce durumu polise bildirdim" dedi. O.D. in emniyetteki sorgusu sürüyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, Ekonomi Haberleri, Son Dakika Haberleri

Kredi kartý devri sona eriyor

Kredi karti devri sona eriyor

Internet kullanicilarinin büyük bir çogunlugu ve teknoloji uzmanlari, önümüzdeki on yil içinde, ödemelerde kredi kartlarinin ve nakit paranin yerini cep telefonlarinin alacagini düsünüyor. Takvimde yer alan habere göre, Pew Internet ve Amerikan Yasami Projesinin kisa bir süre önce tamamladigi ankette, katilimcilarin yüzde 65i birçok insanin 2020 itibariyla mobil cüzdan kullanmaya tamamiyla alisacagini söyledi. Dahasi ankete katilan kullanicilarin büyük bir kisminin simdiden cep telefonlarini en az bir kez herhangi bir alisveriste ödeme yapmak ya da bir bankacilik islemi için kullandigi belirtildi. Anketin katilimcilarindan Harvard Üniversitesi profesörü Susan Crawford, Bir para sisteminden daha hayali bir sey olamaz. Alisveris için üzerine bir seyler yazisi kagit parçalarini degis tokus ediyor olmamiz aslinda birbirimize ne kadar güvendigimizi gösteriyor. Öyleyse neden bir sonraki adimi atip degerin daha da soyut temsillerine geçmeyelim ki? diye konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, Istanbul Haberleri, Güncel Haberler

21 Nisan 2012 Cumartesi

Türkiye´deki Suriyelilere destekler sürüyor

Türkiye´deki Suriyelilere destekler sürüyor

Basbakanlik Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskani Dr. Fuat Oktay tarafindan yapilan yazili açiklamada, Türkiyede bulunan Suriye vatandaslarina yönelik yardimlarin kesintisiz olarak devam ettigi belirtildi. Açiklamada, Ülkemizde bugün itibariyle 23 bin 955 Suriye vatandasi bulunmaktadir. Suriye Arap Cumhuriyeti'nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine iliskin olarak Baskanligimizin koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluslarca çadir kentlerde ve konteyner kentte barinma, yiyecek, saglik, güvenlik, sosyal aktivite, egitim, ibadet, tercümanlik, haberlesme ve diger hizmetler verilmektedir. 16-17 Nisan tarihlerinde, 129 Suriye vatandasi ülkemize giris yapmis, 176 kisi ise kendi istekleri ile geri dönmüstür. Bugüne kadar ülkemize toplam 39 bin 174 Suriye vatandasi giris yapmistir. Bugüne kadar toplam 15 bin 219 Suriye vatandasi ülkesine dönmüstür. Bugün itibariyle; Hatay'da 7 bin 285, Gaziantep'te (Nurdagi-Islahiye) 5 bin 926, Kilis'te 9 bin 241 ve Sanliurfa'da (Ceylanpinar) bin 455 olmak üzere toplam 23 bin 907 Suriye vatandasi ülkemizde barindirilmaktadir. Ayrica 17'si refakatçi, 31'i hasta ve yarali olmak üzere toplam 48 kisi hastanede bulunmaktadir. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 23 bin 955 Suriye vatandasi bulunmaktadir. denildi. Hatay'daki çadir kentlerde olusturulan 35 sinifta okul çagindaki 420'si kiz, 385'i erkek olmak üzere toplam 805 Suriye vatandasina okul öncesi, ilk ve ortaögretim egitimi verildigi hatirlatilan açiklamada, ayrica Kilis'te bulunan 3 bin 561 Suriyeli çocuk ve gencin egitim ve ögretime baslatilmasi için çalismalarin devam ettigi bildirildi. Suriye vatandaslarina günlük 3 ögün sicak yemek verilmeye devam edildigi de belirtildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Teknoloji Haberleri, Saglik Haberleri

20 Nisan 2012 Cuma

Sigara parasýyla araba aldý

Sigara parasiyla araba aldi

Isçi emeklisi Mustafa Ersin (55) 13 yasinda basladigi sigarayi iki yil önce birakti. Birakmadan önce günlük iki paket sigara içtigini belirten Ersin sigarayi biraktiktan sonra her gün sigaraya verdigi parayi biriktirmeye basladi.Yaklasik 2 yil boyunca bu sekilde para biriktiren Ersin, 2 yilin ardindan normal bir otomobil alacak kadar parasinin birikmis oldugunu gördü.Sigaraya harcayacagi parayi biriktirip bir otomobil alan Ersin tiryakilere de ibret olsun diye 80 KC 477 plakali otomobilinin arkasina "Birak Sigarayi Al Arabayi - Baba parasi degil Sigara parasi" gibi yazilar yazdirdi. Görenlerin ilgisini çektigini ve bu sözlerin anlamini merak edenlerinde kendisine sordugunu belirten Mustafa Ersin, "40 yil içtigim sigarayi 2 yil önce bir çirpida biraktim. Ve sigaraya verecegim parayi biriktirmeye basladim. Iki yilin ardindan normal bir otomobil alacak kadar param oldugunu fark ettim. Ve bir otomobil aldim. Otomobilimi almama ragmen yine ayni sekilde günlük sigaraya verecegim parayi biriktiriyorum. Aracima benzin aliyor, bakimini yaptiriyorum.Tüm sigara tiryakilerine tavsiyem bir an önce bu illetten kurtulsunlar. Sigaraya verecekleri parayla otomobil dahi alinabiliyor." seklinde konustu
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Moral Haber, Ekonomi Haberleri

19 Nisan 2012 Perşembe

Fenerbahçe, Galatasaray maçý hazýrlýklarý başladý

Fenerbahçe, Galatasaray maçi hazirliklari basladi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Final Sampiyonluk Grubu'nun 2. haftasinda, 22 Nisan Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynayacagi maçin hazirliklarina ara vermeden basladi. Sari - lacivertli ekip bugün ögle saatlerinde Can Bartu Tesisleri'nde yaptigi ve basina kapali gerçeklestirilen antrenman yaklasik 1,5 saat sürdü.    Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde baslayan antrenmanda dün aksamki Trabzonspor maçinin ilk on birinde baslayan oyuncular bir rejenerasyon çalismasiyla antrenmani tamamladi. Diger oyuncular ise kosu ve isinma hareketleriyle basladiklari antrenmani, 2 grup halinde yaptiklari 5'e 2 top kapma ve pas çalismalariyla sürdürdü. Dar alanda yapilan pas organizasyonlarinin ardindan, yine dar alanda yapilan çift kale maçla antrenman noktalandi.    Dünkü maçta sag ayagina darbe alan Henri Bienvenu, tedbir amaçli olarak antrenmana çikartilmadi. Sezer Öztürk ise Bireysel Oyuncu Antrenörü Dolu Arslan esliginde takimdan ayri yaptigi çalismalarla antrenmani tamamladi.    Sari - lacivertli oyuncular yarini izinli olarak geçirdikten sonra, Galatasaray maçi hazirliklarina 18 Nisan Çarsamba günü yapacagi antrenmanla devam edecek. Can Bartu Tesisleri'nde saat 18.00'de baslayacak bu çalisma, basin mensuplarina da açik gerçeklestirilecek.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Röportajlar, Egitim Haberleri

Hükümet 28 Şubat´a müdahil mi?

Hükümet 28 Subat´a müdahil mi?

Basbakan Yardimcisi ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arinç, 28 Subat süreciyle ilgili iddianin ne oldugunu, delillerin nelerden ibaret oldugunu, kimlerin sanik oldugunu etraflica belki degerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasil bir davranis içerisinde olacagimizi ancak o zaman görebiliriz dedi. Arinç, Bakanlar Kurulu toplantisina iliskin açiklamasinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Bakanlar Kurulu toplantisinda 28 Subat sorusturmasinin degerlendirilip degerlendirilmediginin sorulmasi üzerine Arinç, toplantida bu konunun görüsülmedigini söyledi. Yargi sürecinin geçen hafta basladigini, aramalar ve gözaltilarin ardindan tutuklananlar ve serbest birakilanlar oldugunu hatirlatan Arinç, söyle konustu: Bu bir yargi süreci, yargi sürecinin de baslangici. Dolayisiyla bir sorusturmadan bahsedebiliriz. Bu sorusturmanin kapsami genisler mi, bu yarginin isi. Iddianame ne zaman tanzim edilir, bu da yarginin isi. Belki bizim konumumuzu iddianame tanzim edildikten sonra yani davanin açilisini müteakip degerlendirmemiz daha uygun olur diye düsünüyorum. Çünkü önceki davayi esas alirsak, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle ilgili olarak, davanin baslamasina bir kaç gün kala Bakanlar Kurulumuz davaya müdahil olmanin dogru olacagina karar vermisti. Simdi 28 Subat süreciyle ilgili iddianin ne oldugunu, delillerin nelerden ibaret oldugunu, kimlerin sanik oldugunu etraflica belki degerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasil bir davranis içerisinde olacagimizi ancak o zaman görebiliriz.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Saglik Haberleri, Teknoloji Haberleri

Norveçli terörist manifestosundaki amacýna ulaştý

Norveçli terörist manifestosundaki amacina ulasti

Norveç e tarihi durusma bu sabah baslandi. Baskent Oslo'da 77 kisiyi katleden Norveçli terörist Anders Behring Breivik, terör olayi öncesi hazirladigi manifestosunda yer alan, "durusma aninda kendi propagandami yapacagim" diye yazdigi amacina ulasti. Daha önce Norveçli yetkililer, Breivik'in bu hedefine ulasmasina izin vermeyeceklerini belirtmisti. Öte yandan, Breivik'e durusma esnasinda kendisinin katlettigi isim listesi okundugu anda herhangi bir tepki göstermezken, kendisinin hazirladigi propaganda videosu gösterimi aninda gözyaslarini tutamadigi bildirildi. Konuyla ilgili Norveç gazetelerine açiklamalarda bulunan Hukuk Psikiyatrikti Henning Vaeroy, Breivik'in manifestosundaki planini suan durusma aninda hayata geçirdigini, gözyaslarinin sebebininse, yeni psikiyatri heyetinin kendinde tespit ettigi narsist yaninin var olmasindan dolayi oldugunu aktardi. Durusma esnasinda Yargiç Elizabeth Artntzen'in terörist Breivik'e yönelttigi, "Yaptiklarini itiraf ediyor musun?" sorusuna Breivik'in, "Yaptiklarimi itiraf ediyorum; ancak yargilanmami kabul etmiyorum." seklinde cevap verdigi belirtildi. Diger taraftan savci Savci Inga Bejer Engh, durusma esnasinda Breivik'in 22 Temmuz'da düzenledigi terör olayi aninda, basbakanlik binalarinin önünde patlattigi bomba eylemi sonucunda 8 kisiyi öldürdügü, 200 kisiyi yaraladigini; Ütöya adasinda ise giydigi polis üniformasi ile 68 kisiyi öldürüp, 33 kisiyi agir yaraladigini Breivik'in yüzüne teblig etti. Ayrica Savci Engh, terörist Breivik'in toplum için oldukça tehlikeli oldugu, herhangi bir psikolojik hastaligi bulunmadigindan dolayi 21 yil hapse mahkum edilmesi gerektigini savundu. Durusmanin yaklasik 10 hafta devam edecegi ifade edildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kültür Haberleri, Ekonomi Haberleri, Kitap Haberleri

18 Nisan 2012 Çarşamba

Emre Belözoğlu konuşuyor (Canlý)

Emre Belözoglu konusuyor (Canli)

Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoglu ve Joseph Yobo, bugün Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Stadinda birlikte basin toplantisi düzenliyor.Satirbaslari: - Basta Yobo olmak üzere bana gösterdikleri yakin ilgiden dolayi tesekkür ederim. - Ingilteede tamamen yanlis anlasilma yüzünden bir süreç yasamistim. - Eger kalbimde irçilik ile ilgili bir sey besliyorsam Allah bu kalbi yerinden çikarsin. - Zokora ile kötü bir diyalogumuz oldu ama sonra birbirimize sarildik. - Zokoranin belirttigi cümleyi söyledigimi kesinlikle kabul etmiyorum. - Kamuoyundan özür diliyorum ama Zokoranin da açiklama yapmasini istiyorum. YOBO: TÜRKIYEDE IRKÇI BIR SALDIRIYLA KARSILASMADIM - Emre benim iyi bir arkadasim. Zokora da benim iyi arkadasim. - Altini çizmem gereken bir sey var. Türkiyeye geldigimden bu yana irkçilikla ilgili bir saldiri vs. görmedim. - Bu tip olaylar Ingilterede oluyor. Orada irkçiligi önlemek için çalismalar var. - Emre ile aramizda irkçi bir olay geçseydi, Fenerbahçeye gelmezdim. Emre savasçi bir futbolcu ama irkçilik yapacak bir insan degil. - Oyun içerisinde yüksek tansiyonla birbirimize bazi seyler söyleyebiliyoruz. Emre ailecek görüstügümüz bir arkadasim. - Sahada olan sahada kalir. Maçin sonunda Emre ve Zokoranin sarildigini gördüm
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Son Dakika Haberleri, Gündem Haberleri

James Bond´un İstanbul çekimleri kaza ile başladý

James Bond´un Istanbul çekimleri kaza ile basladi

Pazar günü Kapaliçarsi'da çekilen motosikletli sahnede, viraji alamayan motosiklet çarsi içindeki tarihi kuyumcu dükkaninin vitrinine çarpti. Dükkan sahibi, 400 yillik tarihi dükkaninin önünde yapilan çekimler için gerekli güvenlik önleminin alinmadigini ileri sürdü. Kaza baska bir dükkanin güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi. Adana'dan sonra film setini Istanbul'a tasiyan James Bond'un çekimleri olayli basladi. Dün, motosiklet kullanilan bir sahnede kaza meydana geldi. Kurulan platformun üzerinde hizla ilerleyen motosiklet, Kuyumcular Caddesi üzerindeki 400 yillik tarihi dükkanin vitrin camina çarpti. Kaza nedeniyle içinde altin bulunan vitrin cami kirildi. Güvenlik görevlileri ve kendisini aramasi üzerine olaydan haberi oldugunu belirten dükkan sahibi Mete Boybeyi, Filmin Kapaliçarsi'da çekilmesinin çarsi ve Türkiye için iyi bir gelisme oldugunu ancak gerekli önlemler alinmadan çekimlerin yapilmasini dogru bulmadigini belirtti. Kazadan sonra birlerinin gelip özür diledigini söyleyen Boybeyi, "Burasi 400 yillik iki katli ahsap bir bina. 1970 yilindan beri mücevherci yaptik. Burada çekim yapilacaksa çok iyi sekilde koruma yapilmasi gerekirdi. Motosiklet defalarca burada çalismis. Tekrar tekrar çekim yapilmis. Çekimlerde motosiklet vitrine giriyor" dedi. Bir dükkanin güvenlik kamerasi tarafindan kaydedilen görüntülerde, hizla gelen motosiklet vitrin camina çarpiyor. Kazadan sonra olay yerinde hareketlilik artiyor. JAMES BOND FILMININ ÇEKIMLERI DEVAM EDIYOR Öte yandan, James Bond filminin Adana'daki çekimlerinin tamamlanmasinin ardindan, Istanbul'daki sahnelerin çekimine de baslandi. Kapaliçarsi'da dün baslayan çekimlere bugün de devam edildi. Beyazit kapisi önüne büyük bir platform ve asansör kuruldu. Görevliler çevrede güvenlik önlemi aldi.  
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Kitap Haberleri, Ekonomi Haberleri

Pizza siparişiyle kredi kartý dolandýrýcýlýğý!

Pizza siparisiyle kredi karti dolandiriciligi!

Konuyla ilgili 5 kisi gözaltina alindi. Kopyalanan, 55 kisiye ait kartlardan yapilan harcamalar mercek altina alindi. Bilisim Suçlari ve Sistemleri Sube Müdürlügü ekipleri, bazi kredi karti dolandiriciligi sikayetleri dogrultusunda harekete geçti. Daha önce benzer suçlardan tutuklanan I.Ç in konuyla baglantili oldugu belirlendi. Tahliye olduktan sonra ayni isleri yürüttügü belirlenen zanliyi takibe alan polis, Esenyurt a tespit edilen adreslere operasyon yapti. Operasyonlarda 5 kisi gözaltina alindi. Yapilan aramalarda bir pos cihazi, 73 adet bos kredi karti plastigi, 25 adet kopyalanmis kredi karti ve çesitli kurumlara ait kaseler ele geçirildi. Yapilan sorgulamada, pizzacida kurye olarak çalisan bir kisi araciligiyla evlere servis sirasinda pos cihaziyla kartlarin kopyalandigi belirlendi. Özel bir yazilimin yüklendigi pos cihazi kullanan süphelilerin bu sayede müsterilerin kart bilgilerini kopyaladiklari ortaya çikti. Bu yöntemle 55 kisinin kredi kartinin kopyalandigi belirlendi. Emniyette islemleri tamamlanan 5 zanli Büyükçekmece Adliyesi e sevk edildi. Uzmanlar, benzer durumlarla karsilasilmamasi için bazi kurallara dikkat edilmesi uyarisinda bulundu. Emniyet yetkilileri, vatandaslari evlerine gelen kuryelere karsi dikkatli olmaya ve ikinci bir pos cihazi kullanimi gördüklerinde firmayi aramalari çagrisinda bulundu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Moral Haber, Ekonomi Haberleri

AFAD: Suriyelilerin her türlü ihtiyacý karşýlanýyor

AFAD: Suriyelilerin her türlü ihtiyaci karsilaniyor

Suriyedeki siddet olaylarindan kaçarak Türkiyeye siginan Suriyelilere çadirkentlerde ve konteyner kentte barinma, yiyecek, saglik, güvenlik, sosyal aktivite, egitim, ibadet, tercümanlik, haberlesme ve diger hizmetler veriliyor. Basbakanlik Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) dan yapilan yazili açiklamada, Türkiyede bulunan Suriye vatandaslarina yönelik yardimlarinin kesintisiz olarak devam ettigini bildirildi. Türkiyede bugün itibariyle 24 bin 56 Suriye vatandasi bulundugu hatirlatilan açiklamada, Suriye Arap Cumhuriyeti'nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine iliskin olarak baskanligimizin koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluslarca çadirkentlerde ve konteyner kentte barinma, yiyecek, saglik, güvenlik, sosyal aktivite, egitim, ibadet, tercümanlik, haberlesme ve diger hizmetler verilmektedir. 15-16 Nisan 2012 tarihlerinde, 111 Suriye vatandasi ülkemize giris yapmis, 77 kisi ise kendi istekleri ile geri dönmüstür. Bugüne kadar ülkemize toplam 39 bin 72 Suriye vatandasi giris yapmistir. Bugüne kadar toplam 15 bin 16 Suriye vatandasi ülkesine dönmüstür. Bugün itibariyle; Hatay'da 7 bin 248, Gaziantep'te (Nurdagi-Islâhiye) 5 bin 897, Kilis'te 9 bin 225 ve Sanliurfa'da (Ceylanpinar) bin 629 olmak üzere toplam 23 bin 999 Suriye vatandasi ülkemizde barindirilmaktadir. Ayrica, 17'si refakatçi, 40'i hasta ve yarali olmak üzere toplam 57 kisi hastanede bulunmaktadir. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 24 bin 56 Suriye vatandasi bulunmaktadir. denildi. Hatay'daki çadirkentlerde olusturulan 35 sinifta okul çagindaki 420'si kiz, 385'i erkek olmak üzere toplam 805 Suriye vatandasina okul öncesi, ilk ve ortaögretim egitimi verilmeye devam edildigi belirtilen açiklamada, Ayrica Kilis'te bulunan 3 bin 561 Suriyeli çocuk ve gencin egitim ve ögretime baslatilmasi için çalismalar devam etmektedir. Ülkemize giris yapan Suriye vatandaslarina günlük olarak 3 ögün sicak yemek verilmeye devam edilmektedir. denildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, Son Dakika Haberleri, Tayyip Erdogan Haberleri

16 Nisan 2012 Pazartesi

Rauf Denktaş´ýn adý Yenimahalle´de yaşayacak

Rauf Denktas´in adi Yenimahalle´de yasayacak

Yenimahalle Belediyesi'nin KKTC Kurucu Cumhurbaskani Merhum Rauf Denktas anisina yaptigi park ve heykel düzenlenen törenle açildi. Törene, Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, Eski Basbakan Bülent Ecevitin esi Rahsan Ecevit, CHP Ankara Milletvekilleri Sinan Aygün, Levent Gök ve Izzet Çetin, KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakedamyali, Kibris Türk Kültür Dernegi Genel Baskani Ahmet Göksan, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, birim müdürleri ve çok sayida vatandas katildi. Açilista konusan Baskan Yasar, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin unutulmaz lideri Denktas'in anisini Yenimahalle'de yasatacak olmaktan dolayi gururlu oldugunu söyledi. Büyükelçi Lakedamyali ise parkin yapiminda emegi geçenlere tesekkür ederek, Türk halkinin var olusunun emekçilerinin adini yasatmak, ilkelerini benimseyerek devam ettirmek en büyük hedefimizdir. diye konustu. Denktas heykelinin açilisinin ardindan Yasar, konuklarina parki gezdirerek bilgi verdi. Yasamkent Mahallesi Gazi Üniversitesi Hastanesi yanina yapilan 9 bin metrekare alan üzerine kurulan parkta, futbol sahasindan basketbol sahasina, kay kay pistinden fitness aletlerine kadar çesitli spor aleti bulunuyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Son Röportajlar, Türkiye Haberleri

15 Nisan 2012 Pazar

Sarmusak: ´Aczmendilerin çoğu askerdi´

Sarmusak: ´Aczmendilerin çogu askerdi´

Burak Bilgenin haberi 'Köstebek' davasinda gizli belgeleri sizdirmakla yargilanan 28 Subat'in simge ismi Onbasi Sarmusak, 15 yil sonra ilk kez VATAN'a konustu. Çiller'in bir konusmasinda "Serefsiz Onbasi" dedigi Kadir Sarmusak, "28 Subat sürecinde en çok magdur olan benim. Iskence gördüm. 11 günüm kayip benim, ölebilirdim. Müdahil olacagim" dedi... 28 Subat sürecinin en önemli aktörlerinden "Onbasi Sarmusak" olarak bilinen Mehmet Kadir Sarmusak, 28 Subat operasyonlari için çarpici açiklamalarda bulundu. Türkiye'de olay yaratan 'Köstebek Davasi'nda dönemin Emniyet Istihbarat Daire Baskan Vekili Bülent Orakoglu ve Yardimcisi Hanefi Avci ile birlikte yargilanan Sarmusak'in, Deniz Kuvvetlerindeki Bati Çalisma Grubu belgelerini Emniyet Istihbarat Dairesi'ne sizdirdigi öne sürülmüstü. Askeri Mahkeme'de yargilanan ve dönemin Genelkurmay Ikinci Baskani Çevik Bir tarafindan iskence gördügünü söyleyen Sarmusak bu davadan beraat etti. Simdi ise Istanbul'da kariyerine polis olarak devam ediyor. Dönemin Basbakan Yardimcisi Tansu Çiller'in "serefsiz onbasi" diye hitap ettigi Sarmusak'a 15 yil sonra VATAN ulasti. Iste Sarmusak'in anlattiklari: "Henüz bir dava açilmadi ancak 28 Subat sürecinde en çok magdur olan kisi benim. Hakkinda sahte belge düzenlenen kisi benim. Ben yargilandigim davada, beni mahkum ettirmek için Çevik Bir'in hakim albay ile birlikte sahte belge düzenledigini ispatlamis bir kisiyim. Bu sorusturmanin ortaya çikisi aslinda o davayla ilgilidir. Savcilik bizden ne talep edecek ne olacak biz de bekliyoruz. Yani her an çagri gelebilir bize. Çagri gelmezse de bir dava açildiginda gidip müdahil olacagim." 'Ergenekon'un merkezi' "Su anda konusulanlar gerçeklerin yüzde 10'unu içeriyor. Esas gerçekler ortaya çiktiginda bu ciddi sansasyonel etki yapar. Bugün Ergenekon adi altinda servis edilen tüm çalismanin esas kökeni 28 Subat'tir. Bundan önceki yapilan tüm müdahaleler yapilanlar yanlistir. Su anda merkeze gidiyorlar. Eger 28 Subat'a dokunamazsaniz Ergenekon'u ortaya çikartamazsiniz. Çünkü Ergenekon mantigi 28 Subat'ta sekillendi." 'Her seyi iki albay planladi' "Yakalama karari çikarilan Albay E.S. esas operasyonun merkezidir. Yakalanmadi o, yurt disina çikmis olabilir. Esas bomba Binbasi M.A. yakalandigi zaman ortaya çikacak. Simdi neden yakalama kararlarinda o yok bilmiyorum. Bu isi iki binbasi planladi: M.A. ile L.E... Zaten L. E. Ergenekon'dan içeride. Albay M.A.'nin ismi de çok temiz degil. O daha önce çok büyük bir kantin soygunu yapti." 'Aczmendilerin çogu askerdi' "Su anda Iceberg'in görünen yüzünü açiyorlar. Sorusturma ilerledikçe hepsinin hakkinda yakalama karari çikartilacagina ben eminim. Eger konusursak çok seyin aydinliga çikacagina eminim. Ben bu zamana kadar hiç konusmadim. 15 yil geçti! Siz askeri sorgunun ne demek oldugunu biliyor musunuz? 11 günüm kayip benim. Nerede oldugum belli degil. Hiçbir kaydim tutulmadi. Beni öldürmeyi de düsündüler. Ama adamlar o kadar emin sekilde pazarlik ettik ki, eger ben ölseydim bugün sakli kaldi dediginiz birçok sey piyasada olacakti. Aczmendilerin durumu neden sorgulanmiyor. O dönem Aczmendilerin yüzde 40'i asker kökenliydi. Bunlar fotograflarla tespit edilmisti. O basörtü eyleminde halki galeyana getirmek isteyenlerin 20'sinin rütbeli asker oldugu tespit edildi. Hanefi Avci cezaevine girdigi gün bu askerlerin ismini açklayacagini söylemisti. Ertesi gün serbest kaldi." 'Pasalar borsadan çikti' "Ben sizin bazi belgelere ulasmaniza yardimci olabilirim. Borsa hesaplari vardi bazi komutanlarin. Sincan'da tanklar yürümeden önce bu hesaplardan nasil çiktiklarina, meclisin içindeki insanlardan nasil bilgi akisi sagladiklarina ulasmanizi saglayabilirim. Insallah sonu aydinlik olur. Ama Türkiye'de ben aydinim diyerek Türkiye'yi karanliga gömen birçok kisi kendi karanliklarinda bogulacak." 'Beni Demirel ihbar etti' "Beni ihbar eden Sayin Demirel'dir. TSK kuvvetleri içinde faaliyet gösterdigimi ihbar edip, beni yakalatan, onca çileyi çekmeme, 4 ay hapis yatmama, onca iskence görmeme asil sebep kisi Demirel'dir. Biz o dönem bu belgelerin yasa disi oldugunu kabul edemedik. Neden, çünkü eger kabul ederseniz siz suçu kabul etmis oluyorsunuz. Yani oradan belge çikartmayi kabul etmis oluyorsunuz. Halbuki çikan belgelerin nereden nasil çiktigi hala daha kesfedilmis degil."
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Medya Haberleri, Haber Yorum

14 Nisan 2012 Cumartesi

72 kilogram eroin ele geçirildi

72 kilogram eroin ele geçirildi

Antalya'nin Alanya ilçesinde, Iran'dan Avrupa ülkelerine sokulmak üzere ev tasima süsü verilen kamyonette yaklasik 72 kilogram 276 gram eroin ele geçirildi.        Iran'dan Avrupa ülkelerine eroin sokulacagi istihbarati üzerine, Antalya Emniyeti Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ve Istihbarat Sube Müdürlügü hareket geçti. Uyusturucunun, Alanya'dan geçilecegi bilgisi üzerine KOM ekipleri Mahmutlar beldesi girisine gelen ev esyasi yüklü I.K.'nin (39) kullandigi 07 EVS 94 plakali kamyonu durduruldu.         Operasyon düzenlenen kamyonun kasa bölümünün bas kisminda olusturulan zula içerisinde, 142 parça halinde 72 kilogram 276 gram eroin ele geçirildi. Aramalara, Alanya KOM'un Lara ve Ben isimli narkotik köpekleri de destek verdi. Ev tasima süsü verilen kamyonun önünde eskortluk yaptigi belirtilen 34 HCD 35 plakali otomobil de ele geçirildi. Olayda kamyon sürücüsü I.K., A.Ö. (43) ve C.Y. (27) yakalanarak gözaltina alindi.         Irandan getirildigi ve Avrupa ülkelerine sokulmasi planlandigi belirtilen yaklasik 4 milyon lira degerinde oldugu belirtilen eroin maddesine el konuldu. Gözaltinda bulunan 3 zanlinin ifadeleri devam ediyor. Zanlilar, ifadelerinin ardindan yarin adliyeye sevk edilecek.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Kültür Haberleri, Otomotiv Haberleri

4 Nisan 2012 Çarşamba

Fransa´daki Ermenilerden Dağlýk Karabağ atağý

Fransa´daki Ermenilerden Daglik Karabag atagi

Anma törenlerinden rahatsizlik duyan Ermeni lobisi, Daglik Karabagda öldürüldügünü öne sürdükleri Ermeni siviller için programlar düzenlemeye hazirlaniyor. Türk ve Azeri hükümetlerinin Fransa’da yaniltici birtakim propagandalar yaptiklarini ileri süren Ermeni lobisi, karsi ataga geçme karari aldi. Fransa’da bulunan Ermeni dernekleri Azerbaycan ordusu tarafindan 26-28 Subat 1988 tarihlerinde Daglik Karabag’da katletildigini iddia ettikleri Ermeniler için anma gecesi düzenleyecek. Ermeni dernekleri yayinladiklari ortak bildiride Bakü yönetimini tarihi çarpitmaya çalismakla suçladi. Hocali Katliaminda hayatlarini kaybedenler, geçtigimiz günlerde Türk ve Azeri vatandaslarin katilimiyla Strasbourgda anilmisti. Bu arada Avrupa Parlamentosu konferans salonunda Hocali katilimi ile ilgili düzenlenen konferansta konusan Azerbaycan Cumhurbaskanligi Yönetim Dairesi Baskani Gafar Aliyev, Minsk grubunun islevini yitirdigini bu haliyle çözümden daha çok çözümsüzlük üreteceginin altini çizdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, Güncel Haberler, Istanbul Haberleri

3 Nisan 2012 Salı

ABD endişeli: Ya İsrail İran´ý vurursa?

ABD endiseli: Ya Israil Iran´i vurursa?

Ali H. Aslanin yazisi Son zamanlarda Washingtonda Israil, Irani vurur mu? sorusu sikça soruluyor. Obama yönetimi bu ihtimali hiç yabana atmiyor. Ve Israillileri caydirmak için elinden geleni yapiyor. Zira Irani tahrik edecek askerî bir hamleden en büyük ceremeyi ABD çekecek. New York Timesin haberine göre 16 Amerikan istihbarat teskilatinca yapilan analizlerde, Iranin nükleer silah programini yillar önce durdurdugu yönünde mutabakat olusmus. Tahranin nihai niyetinin ne oldugu ise bilinmiyor. Uranyum zenginlestirmesinde arzu ettigi noktaya ulassa dahi -ki Amerikan istihbaratina göre henüz o kadar ilerlemis degiller- nükleer savas basligi imal etmeden bunu silaha dönüstürmek mümkün olmuyor. Gerçi o teknolojik asamaya gelirse Iran isterse kisa sürede silah da yapar diyenler var. Israil de bu görüste. Ama Amerikan cenahinda büyük bir alarm hali görünmüyor. O nedenle ambargolari yogunlastirarak Irani zayif sekilde müzakere masasina çekip diplomatik yollarla sonuç alma üzerinde yogunlasiyorlar. WASHINGTONUN ÖNLEYICI PROPAGANDASI Israilin Irana saldiri planlari yaptigi yönündeki duyumlar, Obama yönetimini ciddi endiseye sevk etti. Israil, kafasina koydugunu yapabilen, gözü kara bir güç. Üstelik Amerikada etkili bir destek tabani var. Su siralar Obama yönetimi Israilin önleyici saldirisini engellemek için, önleyici propaganda yapiyor. ABD Genelkurmay Baskani General Martin Dempsey, geçenlerde CNNe verdigi mülakatta bu tür bir saldirinin istikrar bozucu olacagini söyledi. Obamanin Milli Güvenlik Basdanismani Tom Donilon, Israili ziyaret ederek muhataplarina teenni telkininde bulundu. Ancak Israil hükümetinde pek yumusama emaresi görünmüyor. Israil Basbakani Benjamin Netanyahu, General Dempseyin beyanatina Irana hizmet ettigini öne sürerek sert karsilik verdi. Irana yapilacak bir saldirinin sonuçlarindan en çok Amerika ve Obama yönetimi etkilenecek. Ortadoguda içinde Iranin da bulundugu yeni bir savas çikmasi, petrol fiyatlarinin firlamasi demek. Zira Iran saldiriya ugrarsa, dünya petrol trafiginin neredeyse dörtte birinin geçtigi Hürmüz Bogazini kapatma tehditleri yapiyor. Bu da, yeni yeni toparlanma emareleri gösteren Amerikan ekonomisini yeniden darbogaza itebilir. Ekonominin merkezde olacagi baskanlik seçimlerinde Obamanin kazanma sansi zora girebilir. Seçim senesini fazla suya sabuna dokunmadan atlatmak isteyen, o nedenle Suriye konusunda bile elini tasin altina fazla sokmayan Obama yönetimi, Iran kovanina çomak sokma niyetinde hiç degil. Peki Israil, ABDye böyle büyük bir emr-i vaki yapabilir mi? Eger ulusal çikarlarinin Irani vurmayi gerektirdigine kanaat getirirse, evet. Zaten Amerikalilar da bu ihtimali ciddiye aldigindan kapali ve açik diplomasiyle Israili iknaya çalisiyor. Washington açisindan riski artiran faktörlerden biri, mevcut Israil hükümetiyle ikili iliskilerin iyi olmamasi. Basbakan Netanyahu, mart basinda Washingtona gelecek. Obama da ABDdeki en etkili Israil yanlisi lobicilik grubu AIPACin kongresinde konusacak. Eminim bardagin dolu tarafina vurgu yapilacak. Ama gerçekte, iki hükümet arasinda sogukluk var. Washington, Netanyahu yönetiminin Filistin meselesinde barisçi çözümü torpilleyen yaklasimlarindan rahatsiz. Tel Aviv ise mevcut Amerikan yönetimini, özellikle Obamanin sahsini, kendine yakin bulmuyor. Obamanin dört yil daha isbasinda kalma ihtimalinden huzursuz oluyor. Irana yapilacak bir askerî müdahale ayni zamanda Obamanin altindan koltugu çekme operasyonu olacaktir. Siyasî kutuplasmanin had safhada oldugu Amerikada Cumhuriyetçi muhalefetin tutumu da Israilin ekmegine yag süren cinsten. Cumhuriyetçiler, Obamanin siyasî ölüm fermaninin Israil eliyle verilmesinden mutlu olur. Birçok konuda görüs ayriliklari olan Cumhuriyetçi baskan aday adaylari, Ron Paul hariç, agiz birligiyle Obamanin Israil ve Iran politikasini elestiren açiklamalar yapiyor. Asker kökenli eski Cumhuriyetçi baskan adayi Senatör John McCain bile, kendi ülkesinin genelkurmay baskaninin görüslerinin arkasinda durmadi. ABD-ISRAIL ILISKILERI BOZULABILIR ABDnin Israili rahatsiz eden görüslerinin askerî yetkililerce dillendirilmesi tesadüf degil. Amerikalilar, Israilde ordunun siyasî irade üstündeki etkisini biliyor. Israil ordusunun Amerikan ordusuyla kurumsal isbirligini önemsediginin de farkindalar. Verilen dolayli mesaj, Israilin Irani vurmasi halinde sadece bölgenin degil, ABD-Israil ordulari arasindaki iliskinin istikrarinin da bozulabilecegi yönünde. Dempsey, Israili uyaran ilk üst düzey Amerikali general degil. Su anda CIA baskanligi görevini yürüten General David Petraeus da önceki sene Senato Silahli Kuvvetler Komitesinde katildigi oturumda Israili kizdiran seyler söylemisti. Petraeus, Filistin konusundan kaynaklanan Arap öfkesi, ABDnin bölgedeki hükümetler ve halklarla ortakliklarinin gücünü ve derinligini sinirlandiriyor. demisti. Bütün bu göstergeler, Israilin Amerikan devlet güvenlik camiasinda popülaritesini giderek kaybettigini gösteriyor. Irani su asamada vururlarsa, imajlari süphesiz daha da bozulacak. Israilin Irana saldirmasinin süphesiz Türkiyeye de ciddi yansimalari olur. Bölgeyi sakinlestirmeye çalisan Ankaranin tekerine çomak sokulur. Türkiye büyük ihtimalle buna sert tepki verir. Israile kirgin Obama yönetimi ise Türkiyeye de fazla ses çikarmaz. Israilin Obama yönetimiyle ve dünyanin büyük kismiyla gemileri yakma pahasina önümüzdeki birkaç ay içinde Irani vurma ihtimalini ciddiye almak lazim. Ankara, bu ihtimalleri dikkatle degerlendirmeli.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Istanbul Haberleri, Röportajlar

İlker Başbuğ Reuters´a konuştu

Ilker Basbug Reuters´a konustu

Avukati araciligiyla Reutersa konusan eski Genelkurmay Baskani Ilker Basbug, sahip oldugu askeri disiplinin cezaevi hayatina adapte olmasini kolaylastirdigini ancak bir terörist grubun lideri olmakla suçlanmayi hala kabul edemedigini söyledi. Avukati araciligiyla ulastirilan sorulari cevaplayan 68 yasindaki emekli Genelkurmay Baskani, sagliginin yerinde, moralinin iyi oldugunu, hergün egzersiz yaparak formunu korudugunu bildirdi. Ocak basindan beri Silivri Cezaevinde bulunun Basbug, Bizler (askerler) her türlü sikinti ve güçlüge dayanikli egitildik, bu sebeple problem yok dedi. Basbug, gizli terör örgütü oldugu iddia edilen Ergenekon diye adlandirilan olusuma hizmet eden biri olarak, Türk Silahli Kuvvetlerine sizmis oldugu suçlamasinin kendisini saskinliga ugrattigini belirtti. Hapiste kitap okudugunu, haberleri takip ettigini ve ayni hücreyi paylastigi iki emekli general arkadasiyla sohbet ettigini söyleyen Ilker Basbug, avukatlarinin yani sira ailesini gördügünü, ayrica CHPli bir milletvekilinin de kendisini ziyarete geldigini dile getirdi. Basbug, hapishane günlerini söyle anlatti: Burada televizyon var. Beraber kaldigim emekli Orgeneral Hursit Tolon ve emekli Tugamiral Alaattin Sevim ile kendimiz hakkinda konusuyoruz. AVUKATININ SERBEST YARGILANMA UMUDU YOK Basbugun avukati Ilkay Sezer Reutersa yaptigi açiklamada, müvekkiliyle ilgili iddianameyi tutarsizliklarla dolu ve güvenilirligi olmayan bir metin olarak nitelendirdi. Durusmalarin devam ettigi müddetçe, müvekkilinin serbest yargilanmasinda yasal bir engel bulunmadigini ancak buna izin verilecegine dair umudu olmadigini ifade etti. Reutersta yer alan haberde, Ergenekon davasinin ilk baslarda, 20nci yüzyildaki darbelerle kesintiye ugrayan demokrasinin gelismesini isteyen insanlar tarafindan memnuniyetle karsilandigini, ancak yetkili devlet savcilarinin birçok tutuklamayi mahkumiyete çevirecek kanitlar sunamamasinin kamuoyunu olumsuz etkiledigi belirtildi. Reuters, kamuoyunun, Ergenekon diye bir örgüt gerçekten var mi yok mu, yoksa muhalifleri susturmak için bir araç olarak mi kullaniliyor düsünceleriyle bölündügüne degindi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Haber Yorum, Medya Haberleri, Istanbul Haberleri

2 Nisan 2012 Pazartesi

TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu yarýn yapýlacak

TFF Seçimli Olaganüstü Genel Kurulu yarin yapilacak

Seçimli Olaganüstü Genel Kurul ile ilgili TFF Yönetim Kurulu bir çagri yapti. TFF Yönetim Kurulunun çagrisi söyle: Seçimli Olaganüstü Genel Kurul toplantisinin 27 Subat 2012 tarihinde yapilmasina, TFF Baskani, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunun seçimlerinin yapilmasi için TFF Statüsünün 29. maddesi uyarinca TFF Genel Kurulunun asagida belirlenen gündem maddeleri ile olaganüstü toplantiya çagrilmasina, Isbu toplantida TFF Baskani, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerinin seçimlerinin yapilmasina, TFF Statüsünün 38. maddesinin 1. fikrasi uyarinca Baskan adaylarinin Genel Kurul toplantisindan en geç yedi (7) gün önce TFF Genel Sekreterligine yazili olarak basvurmalarina, toplanti çagri kararinin ulusal günlük 1 (bir) gazetede ve TFFnin resmi internet sitesinde ilanina, Toplantinin 27 Subat 2012 Pazartesi günü saat 11.00de, çogunlugun saglanamamasi halinde ikinci toplantinin ayni gündemle, delege tam sayisinin asgari üçte biri ile 28 Subat 2012 Sali günü ayni saatte; ikinci toplantida da çogunluk saglanamadigi takdirde üçüncü toplantinin ayni gündemle, çogunluk aranmaksizin 06 Mart 2012 Sali günü ayni saatte Ankara Marriott Oteli salonlarinda yapilmasina, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun 01.02.2012 tarih ve 22 sayili toplantisinda oy birligi ile karar verildi. Delegelerin toplantiya katilmalari önemle ilan olunur. GÜNDEM 1. Toplanti çogunlugunun tutanakla tespiti, 2. Toplantinin açilisi, 3. Genel Kurul Baskanlik Divaninin olusumu, ( 1 Baskan, 1 Baskan Vekili, 2 Üye Seçimi ) 4. Saygi Durusu ve Istiklâl Marsi, 5. Genel Kurul Baskanlik Divanina toplanti tutanaklarini imza yetkisi verilmesi, 6. Baskanin sunusu, 7. Baskan, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu aday listelerinin Baskanlik Divanina teslimi, 8. Baskan adaylarinin konusmalari, 9. Baskanin Seçimi, 10. Yönetim Kurulunun 14 asil ve 14 yedek üyesinin seçimi, 11. Denetleme Kurulunun 5 asil ve 5 yedek üyesinin seçimi, 12. Dilekler, 13. Kapanis.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Ekonomi Haberleri, Güncel Haberler

1 Nisan 2012 Pazar

Yýldýrým niçin kulüp başkaný gibi savunulmuyor?

Yildirim niçin kulüp baskani gibi savunulmuyor?

Güntay Simsekin yazisi Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri arasinda Savunma Sanayi Müstesarligi ile is yapmayan kaç kisi var? FB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, Aziz Yildirim’in akrabasi Faruk Yalçin’in sirketi Yaltes de hangi özelliginden dolayi yönetim kurulu üyesi? Bu sorulara cevap verilirse Aziz Yildirim’in yöneticilerine neden bu kadar hükmedebildigi ve onlarin da cansiperane savunmalari niçin yaptiklari daha iyi anlasilir. Çünkü FB yöneticilerinin Yildirim’i savunma sekli ve siddeti bir spor klubü baskani portresinden çok daha ötede bir tabloyu karsimiza çikariyor. Kamuoyu yaygin bir sekilde akrabalari sebebiyle olsa gerek Aziz Yildirim’i NATO müteahhidi olarak bilir, ama onun üzerine kayitli bir sirket dahi yoktur. Aslinda is yaptigi, sözünü geçirdigi, hükmü altina aldigi alan ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en savunmasiz, en denetimsiz yeri Savunma Sanayi Müstesarligi ve uhdesindeki sirketleridir. Bu kurumlarda onu öne çikaran ve vazgeçilmez kilan en önemli özelligiyse mahkemede yaptigi savunmalarda sik sik atifta bulundugu gibi Atatürkçülügü degil, taksimatçiligidir. Savunma Sanayi Müstesarligi (SSM) uhdesindeki sirketlere büyük meblagli projeleri ana üstlenici olarak ihalesiz verir. Onlarda alt üstleniciler seçer ve büyük meblagi dagitmaya baslar. Böylesine önemli islerin dagitimi, sevk ve idaresi, kimlerin pay alacagi bu çarkin saglikli dönmesi açisindan önemlidir. Daha anlasilir ifadeyle Türk Silahli Kuvvetleri ihtiyaçlari devasa boyutlu Aselsan, TAI, TEI, Roketsan, Havelsan gibi Türk Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfi (TSKGV) sirketleri kanaliyla stratejik, çok önemli, çok gizli sifatlarla ismi örtülen ve kamuoyuna da açiklanmayan alt üstlenici olarak takdir edilen, begenilen ve isbirligine yatkin sirketlere yaptirilir. Bu sirketlerin de dogal olarak Atatürkçü olmasi degil isini bilmesi gerekir. Simdi gelelim çarpici örnegimize. Mesela FB Yönetim Kurulu üyesi Ömer Temelli. Medyanin her yerinde, ekranlarda, twiter üzerinden yagmur gibi twitlerle bir Aziz Yildirim savunmasi yapiyor ki, sapka çikarilir. Sanal alemde kulübüne temiz duygularla bagli bazi Fenerbahçe taraftarlarini ve daha çok holiganlari organize ederek küfür, hakaret, tehdit suçlarini islemeye tesvik ediyor. Aziz Yildirim’i FB’nin tepesinde tutmaya çalisan yöneticilerin çogunun arka planinda da bir menfaat çarki, bir faydali proje, ihale veya adinda ‘milli’ sifati takilan bir is olabilir mi? Merak ediyorum. Aziz Yildirim baglaminda yasananlara ‘Spor Kulübü’nden ziyade baska bir “kulüp” gözüyle bakmak gerekir. Kamuoyunda farkli, elit ve agir olarak algilanan bazi FB yöneticilerine bile savunma sanayi penceresinden bakilmasinda fayda var. Gerçek Fener Cumhuriyeti burasi. Asil oyun alani da oyuncular da bu tarafta. Türkiye Cumhuriyeti Basbakani Recep Tayip Erdogan’in gücünün bu “kulübe” yetip, yetmeyecegi konusunda da süpheliyim. Çünkü etrafindaki bazi önemli isimler de çoktan buranin bir parçasi durumuna getirilmis, bu cumhuriyete kaymis durumda... Yildirim’a sahip çikan FB yöneticilerini daha iyi anlamaniz için basit bir ölçü vereyim. Savunma Sanayi Müstesarligi (SSM) ile Genel Kurmay Baskanligi’nin kesisme noktasinda bu kisilerin isleri var mi, yok mu? Bakin yeter. Bir sure önce yukarida isimini zikrettigim bir savunma sanayi sirketinin eski bir tepe yöneticisi, bana Aziz Yildirim’in sirketiyle yasadiklari sorunlari anlatti. Ben de köseme tasidim. Hemen ‘Yildirim’in sirketi degiliz’ diye Yaltes’den cevap geldi.. Daha önce benzer duruma SSM sirketlerinden birinin genel müdürü olan yakin arkadasim sebebiyle düsmüstüm. Çünkü ortada görünen, isi takip eden olarak Aziz Yildirim var, ama resmiyette hiçbir sey üzerine kayitli degil, ispati zor. Ancak FB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli’nin durumu çok farkli. Aziz Yildirim’in hem çok sevdigi sektör olan savunma sanayinde hem de akrabalarinin sirketinde üstelik esiyle birlikte yönetim kurulu üyesi. Temelliler, Aziz Yildirim’in olmadigi yerde akrabalarinin sirketi Yaltes’de görev almislar. Bu sirketin yüzde 60 hissesi Yalçin Gruba, Türklere, yüzde 40i da Hollandalilara ait. Yönetiminde Faruk Neset Yalçin, Cengiz Yalçin, Ömer Temelli, Yasar Zeynep Temelli ve Hollandalilar yer aliyor. Ancak Yaltes ASnin web sitesinde isimlerle ilgili fazla detay bulmak mümkün degil. Savunma sanayii sirketi olmasi, isleri ihalesiz, direkt membaindan almasi, çok gizli, stratejik olarak lanse edilen ürünlere imza atmalari sebebiyle birakin sahiplerini yöneticilerinin ismini bile kamuoyu ile paylasmiyorlar. Ama neyi sakladiklarini çok merak ediyorum. Çünkü bizde sakladiklari sirketin yüzde 40’i yabancilarin. Muhataplari bu yaziya bir cevap göndermeden Eylül 2011’de sirketin hisse yapisinin degistigini (% 60 Thales International Western Countries B.V. ve % 40 Thales Nederland B.V.) ben haber vereyim. Yaltes Elektronik ve Bilgi Sistemleri Üretim ve Ticaret AS yetkilileri de diger detaylari gönderir umarim. Simdi kimin kimi neden savundugunu, savunma sanayi sirketlerinin ne ise yaradigini anladiniz mi?
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Son Röportajlar, Tayyip Erdogan Haberleri