31 Mart 2012 Cumartesi

Kozan´da bir işçinin cesedine ulaşýldý

Kozan´da bir isçinin cesedine ulasildi

Adananin Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Baraji Derivasyon Tünelinin kapaginin patlamasinin ardindan sularak kapilarak kaybolan 10 isçiyi bulmak için bu sabah yeniden çalismalara baslayan arama kurtarma ekipleri, bir isçinin cesedine ulasti.      Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), sualti polisi, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ekipleri, dün aksam havanin kararmasi nedeniyle ara verdikleri arama kurtarma çalismalarina, bu sabah günesin dogmasiyla Göksu Nehrinde yeniden basladi.      Aramalar sonucunda, nehrin yaklasik 5 kilometre ilerisinde, kayip oldugu bildirilen 10 kisiden Eyüp Altintas isimli isçinin cesedine ulasildi. Cenaze, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine götürüldü.      Bu arada arama kurtarma çalismalarini nehir boyunca izleyen isçilerin aileleri ve yakinlarinin merakli ve endiseli bekleyisleri sürüyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Ekonomi Haberleri, Güncel Haberler, Istanbul Haberleri

´Birçok ülkede mali önlemlere ihtiyaç duyuluyor´

´Birçok ülkede mali önlemlere ihtiyaç duyuluyor´

Basbakan Yardimcisi Ali Babacan, ekonomik krizle birlikte siyasi karar alma mekanizmasinin birçok ülkede sorunlu oldugunun ortaya çiktigini belirterek, Birçok ülkede mali önlemler ve yapisal reformlara acilen ihtiyaç duyuluyor. Bu da sadece o ülkelerde vatandaslarin güçlü bir sahiplenme duygusuyla mümkün dedi.      Basbakan Yardimcisi Babacan, G-20 Maliye Bakanlari Toplantisi için bulundugu Meksikanin baskenti Mexico Cityde, Uluslararasi Finans Ensitütüsü (IIF) tarafindan düzenlenen toplantilarin ardindan verilen aksam yemegine konusmaci olarak katildi.      Babacan, burada yaptigi konusmada, öncelikle katilimcilara Türkiyenin makroekonomik göstergeleri ve hükümetin son yillarda gerçeklestirdigi sosyal ve ekonomik reformlar hakkinda bilgi verdi.      AK Parti Hükümetinin son üç seçimlerden oylarini artirarak çiktigini hatirlatan Babacan, siyasi istikrarin ve demokratiklesme çabalarinin saglamlastigini söyledi. Türkiyede çok açik bir toplumun olustugunu dile getiren Babacan, ülkedeki ekonomik dönüsümün de çok ilgi çekici oldugunu, Türkiyenin çok güçlü bir mali ayarlama sürecinden geçtigini belirtti.      Babacan, 2008-2009 ekonomik krizinde kamu maliyesi ve bankacilik alaninda temelleri güçlendirdiklerini, 2009 yilinda herkes ekonomik canlandirma paketleri açiklarken Türkiyenin 3 yillik mali konsolidasyon programi açikladigini, bu yaparken elestirildiklerini ancak yaptiklarinin dogrulugunun ortaya çiktigini dile getirdi. 2010da yüzde 9 büyüme saglandigini söyleyen Babacan, 2011 için de yüzde 8,5lik bir büyümenin elde edilecegini kaydeden Babacan, bu süre içinde büyümeyle birlikte istihdamin da arttigini, geçen 2,5 yilda 3,7 milyon kisinin is buldugunu söyledi.      Babacan, 2014e kadar olan süreyi kapsayan orta vadeli programda koyulan hedeflerle, geçen yil yüzde 1,4 olan bütçe açiginin 2014 yilinda yüzde 1e indirilecegini belirterek, geçen yil yüzde 39,8 olan kamu borcunun milli gelire oraninin da yüzde 32ye indirilmesinin hedeflendigini bildirdi.      Bu büyüme özel sektörün faaliyetleriyle saglandi, kamu harcamalarinin bu büyümede hiç katkisi olmadi diye konusan Babacan, yüksek enerji fiyatlarinin ve yüksek enerji tüketiminin cari açikta artisa neden oldugunu ancak son bir yilda tedbir üstüne tedbir alarak bunu durdurmaya çalistiklarini anlatti.      Bu yil yüzde 4 civarinda bir büyüme öngördüklerini dile getiren Babacan, yine yüzde 8-9luk büyüme yerine bu yil ihtiyatli davranmayi seçtiklerini ve büyümeyi sürdürülebilir kilmayi istediklerini söyledi.      Babacan, Türkiyede gelir dagiliminin da hizla düzeldigini, zenginle fakir arasindaki uçurumun azaldigini ve ülkede orta sinifin büyüdügünü aktardi.      Küresel ekonomideki gelismelere de deginen Babacan, ekonomik krizle birlikte siyasi karar alma mekanizmasinin birçok ülkede sorunlu oldugunun ortaya çiktigini söyledi. Babacan, Birçok ülkede mali önlemlen ve yapisal reformlara acilen ihtiyaç duyuluyor. Bu da sadece o ülkelerde vatandaslarin güçlü bir sahiplenme duygusuyla mümkün dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, dünya haberleri, Saglik Haberleri

30 Mart 2012 Cuma

MİT Bölge Başkaný Aziz Yýldýrým´ý uyardý

MIT Bölge Baskani Aziz Yildirim´i uyardi

Milli Istihbarat Teskilati’nin (MIT) Istanbul Bölge Baskani I.N.’nin Ankara’ya atanmasinin arkasinda KCK sorusturmasi nedeniyle yasanan yargi-MIT çekismesinin degil, sike sorusturmasinin yattigi ortaya çikti. Bu atama kararinin subat ayi basinda çikmasina karsin Istanbul Özel Yetkili Mahkemesi’yle yasanan ‘KCK krizi’ nedeniyle hemen gerçeklestirilmedigi, gerilimin yatismasinin beklendigi de anlasildi. MIT kaynaklarinin verdigi bilgiye göre, MIT Müstesarligi’ndaki üst düzey görevliler, Basbakan Tayyip Erdogan ve Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün imzasiyla ataniyor. Bu kapsamda Istanbul’daki Bölge Müdürlügü’ne baskanlik görevinde bulunan I.N.’nin Ankara’daki Merkez Karargâha atanmasina iliskin MIT Kararnamesi de Ocak 2010’da hazirlanarak Basbakanlik’a gönderildi. Basbakanlik da Ocak sonunda kararnameyi onay için Çankaya Köskü’ne iletti. Cumhurbaskani Gül de kararnameyi Subat basinda imzaladi. Aziz Yildirim iddiasi I.N’nin subat ayinin ilk haftasinda Istanbul ile ilisigini kesip Ankara’ya gelmesi gerekirken, 7 Subat’ta Istanbul Özel Yetkili Savciligi’nin MIT Müstesari Hakan Fidan, eski Müstesar Emre Taner ve emekli Müstesar Yardimcisi Afet Günes’i ifadeye çagirmasiyla baslayan kriz nedeniyle Istanbul’dan ayrilamadi. Hükümetin, MIT Yasasi’nin 26. maddesini jet hiziyla degistirip Fidan ve diger eski yöneticilerle ilgili arama kararinin düsmesini saglamasinin ardindan kriz yatisinca da atama islemi hayata geçirildi. MIT kaynaklari da, atamanin KCK sorusturmasi ile ilgili olmadigini bildirdi. Atamanin perde arkasinda ise futboldaki sike sorusturmasi yatiyor. I.N’nin adi 3 Temmuz’da baslayan sike operasyonunda da geçmis ve MIT müdürünün Aziz Yildirim’a “Senin hakkinda sorusturma baslatildi” dediginin dinlemeye takildigi iddia edildi. Bu iddia üzerine sike sorusturmasini yürüten Savci Mehmet Berk tarafindan Agustos 2011’de I.N’nin ifadesi alindi. Mahkemeye gönderilen 93 süpheli arasinda ise I.N. yer almadi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, Türkiye Haberleri, dünya haberleri

28 Mart 2012 Çarşamba

Türkiye´den dev F-35 atak

Türkiye´den dev F-35 atak

Önder Yilmazin haberi Iki uçagin 2015’te teslim edilecegini kaydeden Yilmaz, uçaklar için toplam 16 milyar dolar ödenecegini söyledi. Suriye basta olmak üzere Ortadogu’da savas rüzgarlari eserken, Milli Savunma Bakani Ismet Yilmaz, 2 tanesi 2015’te teslim edilmek üzere 100 adet F-35 savas uçagi aliminin planlandigini ve toplam 16 milyar dolar ödeme yapilacagini açikladi. Yilmaz, F-35’lere savas programi ve silah/mühimmat entegrasyonunun bagimsiz olarak eklenebilmesi için ABD ile görüsmelerin belli bir asamaya geldigini kaydetti. MHP Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman’in Türkiye’nin ABD’den siparis etmeye hazirlandigi F-35 savas uçaklarina iliskin sorularini yanitlayan Yilmaz, F-35 aliminda ilk kez net bilgiler verdi. Yilmaz, ABD hükümetinin 2012 içinde Türkiye’ye yaptigi bildirime göre, 2 bin 443 adet F-35 savas uçagi üretmeyi planladigini kaydetti. Yilmaz, “Yürütülen müzakerelere bagli olarak gelecek yillara iliskin uçak siparis karari ayrica degerlendirilecek” dedi. 315 milyon $ ödedik Yilmaz, F-35 projesinde Türkiye’nin, Konsept Gösterim Evresi, Sistem Gelistirme-Gösterim Evresi ve Üretim, Destek-Sürekli Iyilestirme Evresi’ne katilmakta oldugunu belirtirken, bu üç evre için bugüne kadar toplam 315 milyon ABD dolari ödeme yapildigini kaydetti. Bu evrelerdeki maliyet artislarina dikkati çeken Yilmaz, “F-35 projesinde bulunan yukarida tanimli evrelere katilim taahhüdü maliyet artislarini kapsamamaktadir. Uçak tedarik maliyetleri ise uçak siparisini müteakip ilgili tedarik sözlesmesi imzalandiginda netlik kazanmaktadir” diye konustu. ‘Kodlari görüsüyoruz’ Yilmaz, ABD’nin yazilim kaynak kodlarini Türkiye’ye vermeyecegi ve bagimsiz silah/mühimmat entegrasyonunu engelleyecegi yönündeki iddialar için de su yaniti verdi: “F-35 uçaginin harekat ve idame isletmesinin Türkiye’de bagimsiz olarak saglanmasi amaciyla elektronik harp programlama ve yazilimsal olarak yeni silah/mühimmat entegrasyonunun bagimsiz olarak gerçeklestirilebilmesi hususunda ABD ile görüsmeler devam etmektedir. Ancak bu çerçevede, programlama ve entegrasyonun bagimsiz olarak gerçeklestirilebilmesi mümkün olacaktir.”
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Gündem Haberleri, Otomotiv Haberleri

27 Mart 2012 Salı

Başbakan Erdoğan çalýşma ofisinde

Basbakan Erdogan çalisma ofisinde

Üsküdar’daki evinde dinlenen Basbakan Recep Tayyip Erdogan, ögle saatlerinde Besiktas’taki Basbakanlik Çalisma Ofisi’ne geldi. Erdogan’in gelisi sirasinda yogun güvenlik önlemi alindi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Röportajlar, Yasam Haberleri

Türkiye´nin Somali´ye yardýmý BBC´de

Türkiye´nin Somali´ye yardimi BBC´de

BBCnin Afrika muhabiri Andrew Hardingin kaleme aldigi ve yayin kurumunun internet sitesinde yer alan yazi, Somali yardim edilmesi zor bir yer olarak bilinmeye devam ediyor ifadesiyle basliyor. Somalideki Türk Kizilayinin Baskan Yardimcisi Alper Küçükün, Somalide herhangi bir güvenlik sorunu yasamadiklarini ifade ettigini bildiren Harding, Küçükün 12 bin insan için, 2 bin 100 çadirimiz var. Somalililer bize aileleri gibi davraniyor. Onlar için bir seyler yapmak isteyenleri memnuniyetle karsilayacaklarindan eminiz sözlerini aktardi. Afrika Birliginin Essebabi Mogadisudan çikarmasinin ardindan baskentte en görünen yabanci varligin Türkiye oldugunu belirten Andrew Harding, yazisinda su ifadelere yer verdi: Birçok uluslararasi organizasyon havaalani yakininda üst düzeyde korunan Amisom üssüne tikilmis kalmisken, yaklasik 200 Türk vatandasi bu sehirde yasiyor ve insaattan, lojistige ve yardima kadar birçok projede çalisiyor. Türkiyenin Somalideki yardimlarinin ve bu ülkede yaptiklarinin özellikle yardim kuruluslari üzerinde katalizör etkisi yarattigini ifade eden Harding, BMnin Somalideki insani yardim koordinatör yardimcisi Killian Kleinschmidtin su sözlerini aktardi: Türk yardimi, yardim hizini artirdi. Son günlerde yardim hizimizi artirmak için önemli adimlar atiyoruz. Bazi kuruluslar yavas, bazilari daha hizli. Mogadisudaki güvenlik ortaminin iyilesmesinin bu sehre yardim firsatini artirdigini vurgulayan BBC muhabiri Andrew Harding, ancak baskent disinda Essebabin kontrolü altindaki bölgelere ulasmanin ve yardim etme yollari aramanin hala zor oldugunu bildirdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Kitap Haberleri, Medya Haberleri

Bağdat´ta ölü sayýsý 22´ye yükseldi

Bagdat´ta ölü sayisi 22´ye yükseldi

Yetkililer, ilk saldirinin Siilerin denetiminde bulunan Karradah bölgesinde düzenlendigini açikladi. Bölgede bir güvenlik noktasi yakinlarina birakilan bomba yüklü aracin infilak etmesi sonucu 9 kisi öldü, 24 kisi de yaralandi. Baskentte ilk saldirinin ardindan en az dört patlamanin daha oldugu belirtildi. Yetkililer, dün de baskentin kuzeyindeki bir Sünni mahallesinde saldirganlarin susturucu takilmis silahlariyla 6 polisi öldürdügünü açiklamisti.  
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Ekonomi Haberleri, Kültür Haberleri, Röportajlar

Lastiği patlayan pikap takla attý: 1 yaralý

Lastigi patlayan pikap takla atti: 1 yarali

Balikesir Edremit’te ön lastigi patlayan pikap önce orta refüje çarpti, sonra karsi yola geçerek sarampole yuvarlandi. Kazada 1 kisi yaralandi. Balikesir’in Edremit ilçesinden Burhaniye yönüne gitmekte olan bir 34 AE 6485 plakali pikabin, Balikesir –Edremit Körfez Havaalani yakinlarinda ön lastigi patladi. Ayvalik’a jeneratör götüren Gürol Turan (41) direksiyon hakimiyetini kaybederek, önce orta refüje çarpti. Sonra karsi yola taklalar atarak geçen pikap sarampole yuvarlandi. Kazada sürücü Turan çesitli yerlerinden yaralandi. 112 Acil Servisin Edremit Devlet Hastanesine kaldirdigi Turan’in hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Röportajlar, Tayyip Erdogan Haberleri, Yasam Haberleri

26 Mart 2012 Pazartesi

Afganistan´da bir gazeteci öldürüldü

Afganistan´da bir gazeteci öldürüldü

Afganistanin güneydogusunda Taliban militanlarinin etkin oldugu Paktika bölgesinde bir gazetecinin basi kesilmis olarak bulundugu bildirildi. Paktika emniyet müdürü Devlet Han Zadran, bir radyo istasyonu için çalisan 25 yasindaki Samed Han Bahadirzainin cesedinin dün aksam evinin yakinlarinda bulundugunu belirterek, Bu gaddar bas kesmenin arkasinda kimin oldugunu bulmaya çalisiyoruz. Evinden çikmasini isteyen bir telefonun ardindan öldürülmüs dedi. Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid Afgan haber ajansi AIPye yaptigi açiklamada ise, bu cinayetle ilgileri bulunmadigini belirterek, Mücahitler hiçbir zaman gazeteci öldürmez. Taliban sorunlari onlarla dogrudan konusarak çözebilir diye konustu. Bas kesme Taliban militanlari tarafindan sik sik kullanilan bir yöntem. Yerel yetkililere göre, Taliban militanlari dün de son derece etkin olduklari güneydeki Helmand bölgesinde, hükümet için casusluk yaptiklari gerekçesiyle dört sivili boynunu vurarak öldürdü. 2007de de Afgan gazeteci ve tercüman Ecmel Naksibendi, Taliban militanlari tarafindan kaçirilan Italyan meslektasi fidye karsiligi serbest birakildiktan sonra basi kesilerek öldürülmüstü.      Bu arada, Kabilde bugün ABD karsiti gösteriler sirasinda, Türk medyasi için çalistigi bildirilen bir Afgan kameraman polis tarafindan dövüldü ve kaseti parçalandi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, Son Röportajlar, dünya haberleri

Atalay, Kýlýçdaroğlu´nu eleştirdi

Atalay, Kiliçdaroglu´nu elestirdi

Atalay, TBMM Kulisinde gazetecilerin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglunun, Basbakan Recep Tayyip Erdogana yönelik ilk kez Basbakanin ruh sagligindan süphe ediyorum... sözlerini hatirlatmalari üzerine, sunlari söyledi: Kendisinin psikolojik problemleri var diye düsünüyorum. Kurultay öncesi sikismis durumda. Önde yer almak istiyor. Anamuhalefet liderinin sözlerini hayretle izliyorum. Hala lider olamadi kendisi. Yapilan arastirmalarda CHPye oy verenlerin yüzde 50si bizde liderlik sorunu var diye düsünüyor. Benimle ilgili de iddialarda bulundu Deniz Feneriyle ilgili. Onuru olan bunun pesini getirir. Ben kendisine dava açtim pesindeyim. Atalay, Vanda yürütülen çalismalarla ilgili soruya, Çok iyi bir çalisma yürütüyoruz. 28 bin konteyner bölgeye gönderildi. Konteyner kurmak bir sehir kurmak gibi altyapi istiyor. Ama çalismalar çok iyi durumda. AFAD emrinde 2 milyar lira paramiz var. Hiç para sikintisi çekmiyoruz. Basbakanimiz bu konuda elimizi çok rahatlatti. Müteahhitlere ödeme sikintisi çekmiyoruz. Evi yikilan ya da oturulamayacak durumda olan herkese bir konteyner veriliyor yanitini verdi. MIT konusundaki tartismalara iliskin görüslerinin sorulmasi üzerine de Atalay, Ben ne konusayim- Herkes konustu, degerlendirdik, kararlar aldik, uyguladik dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Röportajlar, Gündem Haberleri

Fenerbahçe, Eskişehirspor maçýna hazýrlanýyor

Fenerbahçe, Eskisehirspor maçina hazirlaniyor

Can Bartu Tesislerinde teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yapilan antrenmanda sari - lacivertliler, iki grup halinde çalisti. Alex, Emre, Bilica, Cristina, Sow, Yobo, Serdar, Zieglerden olusan grup önce sahada isinma ve pas çalismalarinin ardindan yari sahada çift kale maç yapti. Daha sonra bu grup çalismasina salonda devam etti. Gökhan, Selçuk, Caner, Bekir, Dia, Mehmet Topuz, Gökay, Özer, Orhan Sam, Bienvenu, Semih de önce salonda ardindan sahada çalisti. Antrenmanda Alexin yer aldigi gruptaki futbolcularin 5e 2 pas çalismasi sirasinda renkli görüntüler yasandi. Futbolcularin hayli neseli olduklari STOCH VE VOLKAN DEMIRELDEN IYI HABER Fenerbahçede sakatliklari nedeniyle tedavileri süren Stoch ve kaleci Volkan Demirelden iyi haber geldi. Tedavileri tamamlanan iki futbolcu, bugünkü antrenmanda kendileri için hazirlanan özel program dogrultusunda takimdan ayri çalisti. Iki futbolcunun, yarin takimla birlikte çalismalara baslayacagi ve Eskisehir deplasmaninda da forma giyebilecekleri belirtildi. SEZERIN DURUMU IYIYE GIDIYOR Sag arka adalesindeki 3. derece yirtik nedeniyle Almanyada operasyon geçiren Sezerin durumunun iyi oldugu bildirildi. Kulüp doktoru Ertugrul Karanlikin futbolcunun durumunu yakindan görmek için Almanyaya gittigi, Sezer Öztürkün durumunun gayet iyi oldugu ve iki haftadir Düsseldorftta bir rehabilitasyon merkezinde iki haftadir çalismalarini sürdügü bildirildi. Sezer Öztürkün 10 gün sonra Münihte kontrolden geçecegi ve doktorlarin onay vermesi durumunda Istanbula dönerek tedavilerini burada sürdürecegi belirtildi. ANTRENMAN PROGRAMINDA DEGISIKLIK Bu arada yogun maç programi nedeniyle oyuncularina yükleme yapamayan teknik direktör Aykut Kocamanin maç programlarinin normale dönmesi nedeniyle antrenman programinda degisiklige gitti. Kocamanin bundan sonra oyuncularini yükleme antrenmanlari yaparak fizik kondisyon olarak play-offa hazir hale getirmeyi hedefliyor. ESKISEHIR YOLCULUGU CUMA GÜNÜ Fenerbahçe, Eskisehir deplasmani için 24 Subat Cuma günü saat 17.00de özel bir uçakla Eskisehire gidecegi belirtildi. Öte yandan bir taraftar, antrenman sonrasi sari-lacivertli futbolculara çilek ikram etti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Istanbul Haberleri, Kitap Haberleri

Başbakan Erdoğan´ýn kini

Basbakan Erdogan´in kini

Salih Tunanin yazisi Basbakan Erdoganin kini Basbakanimiz AK Partili gençlere, Necip Fazilin Gençlige Hitabesinden Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, irzinin, evinin, kininin, kalbinin dâvacisi bir gençlik... ifadesini alintiladi ya, samataya basladilar. O müthis konusmadan sadece bu ifadeye, bu ifadeden de sadece kininin kelimesine takilip kaldilar. Mesela... CHP Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Basbakandan biz dindar gençlik sözünden sonra kindar gençlik özlemi içinde oldugunu duyduk... diyerek basladi maval okumaya. Erdogan kininin der demez masallah hepsi birden sevi insani oluverdiler. Aydin Doganin biricik kankasi Ertugrul Beycigim bile Yunus Emreden sevi siirleri dercetmeye basladi, gerisini varin siz hesap edin. Söyle kusbakisi bakalim: Necip Fazilin Gençlige Hitabesine muhatap olan Recep Tayyip Erdogan ne yapti, siz ne yaptiniz? Birgül Ayman Gülerin CHPsi sevgisini nasil yansitti bu topraklara? Dersimde magaralara siginan insanlari fareler gibi zehirlemediler mi? Sabahattin Aliyi katletmediler mi? Nazim Hikmete hayati zindan etmediler mi? Merhum Basbakan Menderesi idam ettikleri ipin masrafini ailesinden isteyen alçaklarin darbesini yillar yili bayram diye kutlamadilar mi? Kininin davacisi olmayi öneren adam ne yapti peki? Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani olur olmaz, CHPnin pislik içinde biraktigi (çöp daglarindan geçilmeyen) sokaklari temizledi. Akmayan sulari akitti. Nefes almakta zorluk çektigimiz havayi kirlilikten kurtardi. Nasil bir kinin davasidir ki bu, zerre miskali ayrim yapmadi. Söyleyin hanginizin sokagi temizlenmedi, hanginizin suyu akitilmadi, hanginizin havasi kirlilikten kurtarilmadi? Basbakan olunca da kininin davacisi olmayi sürdürdü tabii: Ekonomisi yerle yeksan olmus bu ülkeyi, Yunanistanin örnek gösterildigi halden Yunanistana merhamet eder hale getirdi. Ya Ertugrul Beycigim (bu ülkeye) sevgisini nasil gösterdi? Gerekirse silah bile kullaniriz mansetleriyle silahlarini halka dogrultan 28 Subat cuntasina yardim ve yataklik yapti. Hulasa... Basbakan Erdoganin kini Ahmet Kaya ve Mustafa Pehlivanoglu için gözyasi dökmeye neden olurken, Ertugrul Özkökün sevgisi Vay serefsiz mansetleriyle Ahmet Kayayi memleketine hasret sekilde yavas bir ölüme duçar etti. Her sey hukuktan ibaret degil diyen dünün darbesevicisi basimiza sevi insani kesildi ya, helal olsun! Yazinin devami için tiklayiniz>>>
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Röportajlar, Türkiye Haberleri

25 Mart 2012 Pazar

Abhaz lider Ankvaba silahlý saldýrý

Abhaz lider Ankvaba silahli saldiri

Yol kenarina dösenen mayinin patlatilmasinin ardindan Ankvab’in aracina silahli saldiri düzenleyen saldirganlar, iki korumayi ciddi sekilde yaraladi. Ankvab’in yara almadan kurtuldugu saldirida hastaneye kaldirilan iki koruma hayatini kaybetti. Ria Novosti’ye saldiri ile ilgili açiklamada bulunan Abhazya kaynaklari, “Ankvab’in araci Gudauta kasabasinin yaninda ilerliyordu. Ankvab baskent Suhumi’ye çalismaya gidiyordu. Kendisi yara almadi. Ancak iki korumasi agir yaralandi” dedi. Daha sonra iki korumanin yasamini yitirdigi bilgisi geldi. Abhaz lider Interfax’a telefonla yaptigi açiklamada, “Saldirganlar beni yaralayacak zaman bulamadi” degerlendirmesinde bulunurken, korumalarin aracinin tamami ile yandigi gelen bilgiler arasinda. Rus basinina açiklamada bulunan görgü taniklar ,ates açilmaya baslamasinin ardindan korumalarin Ankvab’in üzerine kapanarak herhangi bir yara almasina engel olduklarini ifade ediyor. Abhazya’da 1992-1993 yillarindan içisleri bakanligi görevi yapan Ankvab, 26 Agustos 2011’de yapilan seçimlerde yüzde 55 oy alarak seçilmisti. 1999’da Gürcistan’dan tek tarafli olarak bagimsizligini ilan eden Abhazya’da Ankvab’a yönelik son bes yilda bes kez saldiri düzenlendi. 2005’de gerçeklesen iki saldiridan yara almadan kurtulan Abhaz lider, 2007’de gerçeklesen saldirida bir sarapnel parçasi omzuna isabet etmisti. 2009’da gerçeklesen saldirida da ayak ve kolundan yaralanmisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kitap Haberleri, Otomotiv Haberleri, Son Röportajlar

Muş-Kulp Yolu bir hafta aradan sonra trafiğe açýldý

Mus-Kulp Yolu bir hafta aradan sonra trafige açildi

En son 120 vatandas ve 15e yakin aracin mahsur kaldigi Kozme Daginda, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Sehmus Yentür’ün ve köy hizmetlerinin yogun çalismasi sonucu yol açildi. Mus-Kulp Yolu Kozme Dagi mevkiinde, tipi ve çig düsmesiyle bazi yerlerde kar kalinligi yaklasik 5 metreyi buluyor. Kepçe operatörü Dursun Kizildag, günlerdir yol açma çalismalari yaptiklarini ifade ederek, Ancak trafige açabildik. Tek seritten yolu veriyoruz, bazi yerlerde genis açiyoruz, çift serit olmadigindan dolayi bu sekilde yapiyoruz, belli noktalarda bu uygulamayi yapiyoruz. Ama her ne kadar yolu açsak da sabah ayni sekilde tipi yolu kapatiyor, bir daha açiyoruz. Belli bölgelerde ise çig tehlikesi oluyor zaten bizi fazlasiyla zorlayan da zaten çigdir. Korkuyla çalisiyoruz, üstümüze geldi gelecek korkusuyla çalisiyoruz. Bir hafta aradan sonra tekrar yolu trafige açtik. dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Egitim Haberleri, Röportajlar, Saglik Haberleri

´Namaz kýldýğým için kadro dýşý býrakýldým´

´Namaz kildigim için kadro disi birakildim´

Mustafa Günün haberi Ünsal, 2001de odasinda takke ve seccade bulunmasi sebebiyle kadro disi birakildigini dile getirdi. Galatasarayin efsane isimlerinden Hakan Ünsal, futbol oynadigi dönemde odasinda takke ve seccade bulunmasi sebebiyle cemaatçi olarak suçlandigini ve kadro disi birakildigini söyledi. O dönemde çok büyük sikintilar yasadigini dile getiren Hakan Ünsal, Kadro disi birakildigimizda bize yemek de vermediler. dedi. TRT 1de yayinlanan Zirvedekiler adli programin konugu olan Hakan Ünsal, Galatasarayda oynadigi 2001de inancindan ötürü çok büyük baski gördügünü anlatti. O dönem insanlarin manipüle edildigi ve korkutuldugu bir dönemdi. ifadelerini kullanan Ünsal, odasinda takke ve seccade bulunmasi ile altyapidaki oyunculari dinî yönden örgütledikleri gerekçesiyle baski altinda tutulduklarini bildirdi. Ünsal, altyapidaki oyunculardan bazilarinin kendilerinden etkilendigine ve cuma namazina gitmeye basladigina dikkat çekerek, Altyapidaki çocuklar namaz kilmaya basladi; ancak bunun bizimle hiçbir alakasi yok. 14-16 yasindaki çocuklarin, UEFA sampiyonu olmus, Süper Kupayi kazanmis basarili milli takim oyuncularini örnek almasi kadar dogal bir sey olamaz. seklinde konustu. Ünsal, dinî içerikli iddialardan ötürü Galatasaray yönetimince diger arkadaslariyla kadrodan çikarildiklarina dikkati çekerek, daha sonra altyapiyla antrenmanlara katilmaya basladiklarini söyledi. Kadro disiyken yemek yiyemediklerini dile getiren Ünsal, Bize verilecek yemekler ya sayili getirildi veya hiç verilmedi. Bunlari bize yasatan insanlarin çikip ben bunlari yaptim seklinde konusmalari da isin enteresan tarafi. açiklamasini yapti. Ünsal, tüm sikintilara ragmen olaylarin çok güzel sekilde neticelendigini aktardi ve Ingiltere Premier Lig takimlarindan Blackburn Roversa transferinin kendisini mutlu ettigini kaydetti. Transferini, Ilahi adalet tecelli etti. seklinde degerlendiren Ünsal, o dönemde kötü bir davranista bulunmadigini ve bu yüzden iyi bir transferle futbol hayatina devam ettigini vurguladi. Hakan Ünsal, yabanci ülkelerde futbolcularin dinî inançlarina büyük saygi gösterildigine ve bu konuda destek verildigine isaret etti. 2001de Barcelona deplasmanina gittiklerini hatirlatan Ünsal söyle devam etti: Nou Camp Stadinda soyunma odasindan çikip merdivenlerden asagiya indigimizde sag tarafta camekanli bir kapi bulunuyordu. Buranin oyuncular için hazirlanmis küçük bir kilise oldugunu ögrendik. Futbolcular oraya girip inanci dogrultusunda dua edip maça çikiyor. Biz ise odamizda seccade bulundurdugumuz için dünyanin en büyük suçunu islemis gibi lanse edildik.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Son Dakika Haberleri, Istanbul Haberleri

Meclis internet kullanýmýný araştýracak

Meclis internet kullanimini arastiracak

TBMM Genel Kurulunda, internet kullanimi ve çocuklarin internetin zararlarindan korunmasi konusunda Meclis Arastirma Komisyonu kurulmasi kabul edildi. Komisyon, 17 kisiden olusacak ve gerektiginde yurtdisinda da görev yapabilecek. TBMM Baskanvekili Meral Aksener, konuyla ilgili önergelerin birlestirilerek görüsülmesinin ardindan yarin saat 13.00de toplanmak üzere birlesimi kapatti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Güncel Haberler, Saglik Haberleri

24 Mart 2012 Cumartesi

Taraftar gruplarýna tribünde kitap okuma önerisi

Taraftar gruplarina tribünde kitap okuma önerisi

Istanbul Milli Egitim Müdürü Muammer Yildiz, Istanbul’daki futbol kulüplerinin taraftar gruplariyla bir araya geldi. Karsilikli öneri ve isteklerin sunuldugu toplantida, Milli Egitim Müdürlügü, taraftar gruplarina maç aralarinda tribünlerde kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü’nde düzenlenen toplantiya Il Milli Egitim Müdürü Muammer Yildiz, Fenerbahçe Taraftarlar Birligi Temsilcisi Ilyas Bulcay, Besiktasin taraftar grubu Çarsi adina Ayhan Güne, Güngörenspor Yöneticisi Ihsan Koç, Istanbul Büyüksehir Belediyespor tarfatar grubu Boz Baykus lideri Mehmet Mengü ve Il Milli Egitim Müdürlügü Ar-Ge uzmanlari katildi. Karsilikli önerilerin sunuldugu toplantida, sporda siddet yasasiyla ilgili okullarda bilgilendirme toplantilari düzenlenmesi ve kitap okuma’nin özendirilmesi konulari ele alindi. Toplantida Milli Egitim Müdürlügü Ar-Ge birimi taraftar gruplarina, maç aralarinda tribünde topluca kitap okuyarak gençleri kitap okumaya tesvik etmesi önerisinde bulundu. Öneriyi destekleyen Milli Egitim Müdürü Muammer Yildiz, söyle konustu; “Buradaki temel amacimiz, Istanbul’umuzda okullarimizda 2.5 milyon ögrencimiz var. Bu çocuklarimiz, okullarda ögrenciyken disarida da taraftar olarak karsimiza çikiyorlar. Ama bunu en iyi sekilde yapmalari ve sporun baris, saygi, sevgi ve kardeslik için bir vurgu oldugunu onlarla paylasmak istiyoruz. Taraftar gruplariyla Türkiye genelinde yaptiklari çalismalarda nasil is birligi olusturabiliriz bunu istisare ettik. Kitap okuma konusunda Istanbullu okuyor, Türkiye okuyor gibi kitap okuma kampanyalarini grup olarak ne tür katki sunabilecekler, bunlari konustuk. Ama görüyoruz ki taraftarlar sosyal sorumluluk projelerinde yada birçok çalismalara katki sundular. Bizim burada çagrimizda ayri ayri yapilan çalismalari ayni çati altinda toplayarak hepimiz biriz vurgusuyla çocuklarimizla ilgili bu tür çalismalar yapmak.” dedi. TRIBÜN LIDERI: SPORDA SIDDET YASASI YANLIS, OKULLARDA ANLATILMASIN Sporda siddet yasasiyla ilgili okullarda bilgilendirme toplantilari yapilmasina karsi olduklarini belirten Fenerbahçe Taraftarlar Birligi Temsilcisi Ilyas Bulcay ise, “Biz okullarda sporda siddet yasasinin anlatilmasini desteklemiyoruz. Çünkü biz bu yasayi yanlis buluyoruz. Biz bu yasaya alternatif bir yasa bile sunduk ama kabul edilmedi. Galatasaray ve Besiktas taraftarlari da bizim gibi düsünüyordur.” dedi. Ilki gerçeklestirilen toplantinin ilerleyen günlerde daha genis katilimlarla sürdürülecegi belirtildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Egitim Haberleri, Haber Yorum

Eğitim gönüllüleri gönülleri fethediyor

Egitim gönüllüleri gönülleri fethediyor

Avrupa Birligi (AB)nin kabul ettigi ‘Hayat Boyu Ögrenme Projesi’ kapsaminda yurt disindan gelen misafirlere Burdur’un kültürü tanitan dernek, egitim sistemi hakkinda da bilgilendirme yapiyor. Burdur’a ikinci kez gelen Isveç’li Monica Windman Lundmark, Türklerden çok seyler ögrendiklerini, özellikle Türk yemeklerini çok begendigini belirtti.          Ilk kez geldigi Türkiye’ye hayran kaldigini anlatan Isveçli Kilia Delgado Perez de olumlu izlenimlerle ayrilacagini ifade etti. Türkiyeyi savas ve kargasa ülkesi olarak tanittiklarini anlatan Perez, sunlari söyledi: “Burada çok iyi insanlarla karsilastik. Türkiye çok güvenli ve güzel bir ülke. Tekrar mutlaka gelecegim. Ülkeme döndügümde gönüllü Türkiye ataseligi yapacagim. Egitim Gönüllülerine de tesekkür ediyorum. Bize gerçek bir Türkiye gösterdiler.” Burdur Egitim Gönülleri Dernegi Baskani Mustafa Korkmaz da amaçlarinin Türk kültürünü en iyi sekilde tanitmak oldugunu belirtti. En iyi sekilde agirladiklari misafirlerinin yeniden Türkiyeye gelmek istediklerine deginen Korkmaz, “Disarida ülkemizin dogusunu Kürdistan olarak tanitiyorlardi. Türkiye’yi ise insan haklarina gasp eden bir ülke olarak biliyorlardi. Biz gittigimiz her yerde bunun dogru olmadigini anlattik. Özellikle Isveç’ten Kemal Burkay’in da Türkiye’ye dönmesi kafalardaki bu kötü imaji sildi. Hatta bir misafirimiz, giderken sunu söyledi: ‘Bize çok yanlis tanittilar. Atik sundan eminiz ki bu ülkede hiç kimsenin haklarina gasp edilmiyor. Gayet de demokratik bir ülkeymis Türkiye.’ dedi. Tabi bizde bu düsüncelerden dolayi çok memnun olduk. Ülkemiz adina bir sey yapabiliyorsak kendimiz bahtiyar sayariz.” ifadelerini kullandi. Ziyaretçilere Burdur Müzesini gezdiren egitim gönüllüleri, Özeren Otelde misafirleriyle yemek yedi. Burdur’un tarihi yerlerini gezecek olan misafirler hafta sonu ülkelerine geri dönecek.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Türkiye Haberleri, Moral Haber

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Çağlayan Adliyesi´nde

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Çaglayan Adliyesi´nde

Ikinci gün ögleden sonra Fenerbahçe Kulübü Baskani Aziz Yildirimin savunmasini yapacagi için Fenerbahçe Kulübü Baskanvekili Nihat Özdemir, Asbaskanlar Ali Koç, Murat Özaydanli, yönetici Ali Yildirim ve eski yöneticilerden Mahmut Uslu da davayi takip etmek için adliye sarayina geldi. Öte yandan mahkeme baskaninin salonun dar oldugu gerekçesiyle yöneticileri içeri almadigi iddia edildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Tayyip Erdogan Haberleri, Yasam Haberleri, Son Röportajlar

23 Mart 2012 Cuma

Başbakan Erdoğan´dan sürpriz ziyaret

Basbakan Erdogan´dan sürpriz ziyaret

Basbakan Recep Tayyip Erdogan ikinci ameliyatinin ardindan ilk kez disari çikarak esi Emine Erdogan ile birlikte Tarabyada bulunan Huber Kösküne gitti. Erdogan Cumhurbaskani Gül ile birlikte haftalik olagan görüsmesini gerçeklestirecek. Basbakan Erdogan ameliyatinin ardindan disaridaki ilk mesaisine basladi. Erdogan resmi makam otomobili ile Kisiklidaki konutundan çikarak Tarabyadaki Huber Kösküne hareket etti. Erdoganin resmi makam otomobilinde esi Emine Erdogan da vardi. Genis güvenlik önlemleri altinda Kisiklidan ayrilan Basbakanin Cumhurbaskani Gül ile haftalik olagan görüsmesini yapmasi bekleniyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Röportajlar, Siyaset Haberleri, Haber Yorum

22 Mart 2012 Perşembe

Neyzen Rýfat Varol´dan ney dersi (Video)

Neyzen Rifat Varol´dan ney dersi (Video)

Eser Postallinin röportaji Bendeniz 1982 yilinda Bolu Gerede’de dünyaya geldim. Ilkögretim ve liseyi Gerede’de tamamladim. Bu dönemlerde zaman zaman Gerede ilçesindeki din görevlileri, hocalarla beraber mevlid toplantilarinda ilahiler söylerdik. Musikiyle tanismamiz, belki ilk temasimiz bu sekilde oldu. Onun disinda neyle ilk tanismam da dershane yillarinda  bir hocamiz vasitasiyla oldu. Neyden ses çikarmaya çalisirken demden bir ses çikardi. Yanlis degil ama ciliz, demden bir ses çikardi. O ses çok etkilemisti beni. Sonra Bolu’da müzik marketlere baktim ney almak için ama bulamadim. Sonra yillar geçti. Üniversite yillarinda Fatih Koca hocamizla tanistik. Kendisi Ankara Üniversitesinde hocadir. Onunla beraber ney üflemeye basladik 2000’li yillarin baslarinda. O günden bugüne neyle ilgileniyoruz… VIDEO IÇIN TIKLAYINIZ>>> Ailenizde sizden baska musikiyle ilgilenen kimse var miydi? Benden baska ailemde musikiyle kimse ilgilenmiyor. Ama ailemden gelen bir sey var tabi. Kulaklarinin saglam oldugunu düsünüyorum. Kardeslerimin egitim almadiklari halde musikiye istirak ederken dogru ses bastiklarini görüyorum. Neyin musikimizde diger sazlardan ayri bir yeri vardir. Özellikle zor çalinan bir enstrüman oldugu inanci vardir. Bu sazi ögrenmek isteyenlere ne gibi tavsiyeniz olabilir? Ney, ilk baslarken ses çikarmasi gerçekten zor bir enstrüman. Tabi neyden istenilen kalite ve letafette ses çikartmak yillari alan bir süreç. Ilerleme sürekli devam ediyor. Önce birinci kademe normal sesler çikar. Pest sesler birkaç sene sonra çikmaya baslar. Bütün sesler yillarca tekamül ederek kuvvetlenir. Ney üflerken parmaklariniza bakmazsiniz. Notayla icra ediyorsaniz sadece notaya odaklanirsiniz. Parmaklariniz zaten notalari basacaktir. Ögrendikten sonra, sesleri çikardiktan sonra gerisi biraz daha kolay diye düsünüyorum. Ilk basta çok sabir gerektiriyor. Mesela çogu insan neye bir hevesle basliyor ama birazcik isin basindayken sabretmesini bilen devam ettiriyor. Gerçi her enstrümanda sabir önemlidir ama ney için biraz daha fazla sabir gerekir. Geleneksel sanatlarimizda yetismis olan bir sanatçiya el verilir ya da icazet verilir. Size ney için el verildi mi, ustanizdan bahsedebilir misiniz? Bizim üslubumuz Neyzen Emin Dede’den gelen klasik ney üslubu. Bunun devam ettiricisi Neyzen Emin Dede’den sonra talebesi Halil Dikmen Bey ve onun talebesi de Niyazi Sayin hocamiz. Bizim üfleyis tarzimiz ve ney yapma tarzimiz da Niyazi Hoca’nin söyledigi sekilde, en azindan gönlümüzde olan o yol. Kaydirma metoduyla ney yapiyoruz. Dolayisiyla o mecradan geliyoruz. Benim hocam bu üsluptan gelen Ekrem Vural ve Fatih Koca. Biz onunla beraber basladik iki binli yillarda. Sonra Istanbul’a geldigimizde de diger pek çok hocamizdan istifade ettik. Ney yapim konusunda da daha çok kendi çabalarimla arastirarak, sorarak bu isi ilerletmeye çalistim. Nitekim atölyemize gelen hocalarimizla, gerek onlarin tavsiyeleriyle gerek bizim bir seylerin farkinda olmamizla, bazi hususlarda onlara danismamizla isimizi gelistirmeye çalisiyoruz. Siz hem bu isin sanatini hem de zenaatini icra ediyorsunuz. Hem ney açiyorsunuz, hem de ona nefes veriyorsunuz. Biri digerini destekliyor mu ya da ikisinden birini seçmek isteseniz hangisi olurdu tercihiniz? Söyle bir sey söyleyeyim: Hiç ney üflemeden ney yapmanin imkani yok. Belki perdelerin yerini ölçerek bulabilirsiniz ama deneme sansiniz olmasi lazim. Iyi derecede ney üflemek lazim ki gerek tiz sesler gerek pest sesleri denemek lazim. Hem neyin kendi arasindaki tutarliligi hem de evrensel akord açisindan dogrulugu çok mühim. Akordu çok önemli neyin, çünkü bir kere yapiliyor. Kamis üzerinde belirlediginiz noktalari açtiktan sonra artik bunun tam anlamiyla bir geri dönüsü yok. Artik o perde pest midir dik midir… Diger enstrümanlar böyle degil, her gün akordu yapilabiliyor icraci tarafindan. Ancak neyde böyle bir sey yok. Bu nedenle ney yapabilmek için iyi bir seviyede ney üfleyebilmek lazim. Bunun disinda tabii her gün neyle mesgul oldugumuz, ney açtigimiz için artik hangi kamisin hangi ölçüde kesilecegini, içinin hangi çapta açilacagini, buna hangi tür bas parenin yapilacagini az çok kestirebiliyoruz ama bazen de dogal bir malzeme oldugu için her kamistan da istenen kalitede sesler elde edilemeyebiliyor. Biraz da nasip isi. Bendeniz 2004 yilindan beri ney açmaya gayret ediyorum. Ney Neva adinda bir atölyemiz var. Kamislari temin için bizzat kendim gidiyorum, Hatay, Adana civarina. Daha önce neyleri de kendim kesiyordum kamisliktan. Artik son yillarda kesim isi yapan insanlar var, onlardan temin etmeye çalisiyorum. Bir de neyin üfleme kismi var, baspare… Kaliteli bir ses elde etmek için baspare formu ve malzemesi çok önemlidir. Baspare normalde manda boynuzundan yapilir. Manda boynuzunun temini çok zor. Yalniz  zor da olsa Babam Sami Varol buluyor. Onunla yapmaya gayret ediyorum. Baspare’nin formu neyzenin istegine göre sekillenmekte ve bazen biraz dik bazen yayvan, üfleme kismi da birazcik dar ya da genis olarak istenilen sekilde yapmaya gayret ediyorum. Açtiginiz neylere ciddi bir garanti de veriyorsunuz. “Bizden kaynaklansin ya da kaynaklanmasin ömrümüz elverdigi ölçüde neylerimiz bizim sorumlulugumuz altinda olacaktir.” diyorsunuz. Malumunuz, ney bizden çiktiktan sonra aradan yillar da geçse onu taniyoruz. Dolayisiyla neyzenle, ney üfleyen kisiyle, bizden ney alan kisiyle birebir irtibatimiz oluyor. Arkadasligimiz, dostlugumuz oluyor. Bu vesileyle dost olarak gördügümüz için her türlü, onun yaninda oluyoruz. Yani o neyden memnun kalmayabilir. Biraz zor ses çiktigini söyleyebilir. Sesinin biraz pest ya da dik oldugunu söyleyebilir. Hemen ya o neyi degistiriyoruz ya da baska bir bas pare veriyoruz. Olmadi iki üç tane ney veriyoruz, bunlardan hangisini begenirseniz onu alin. Bu sekilde yapiyoruz. Bizim isimiz dost kazanmak… Tasavvuf müzigi deyince insanin aklina ilk gelen estrümandir ney. Acaba bu sazla ugrasmak insanin hayata bakisini ve yasayisini etkiliyor mu? Ney diger enstrümanlar gibi degil tabii. Neyi alip gidip bir barda icra edemezsiniz. Ya mevlevihanede icra edilir ya dini musikinin icra edildigi bir ortamda bulunur ya evde gönül bilen dostlarla birlikte icra edilir. Ladini müzik de icra edildigini görüyoruz ama neyin kendisi mutlaka insani bir çerçeve içinde tutacaktir. O çerçevenin disina tasmak biraz zor olur. Dolayisiyla böyle bir güvenceye almis oluyor ney bizi. Mevlana Bisnev in ney çün hikâyet mîküned / Ez cüdâyîhâ sikâyet mîküned der. Sizce neyi anlatir ney? Mevlana’ya göre ney ayriligi anlatir. Ney binlerce kamisin oldugu bir kamislikta bulunuyor. Bunlar akrabalari, arkadaslaridir… Arkadaslarinin arasindan kesiliyor, Istanbul’a geliyor. Burada birisi orasini burasini delerek ney yapiyor. Usta onun içini açiyor, bagrini delik desik ediyor. Üzerine perdeler açiyor ve ondan yanik bir ses çikiyor. Mevlana diyor ki, “Onun bu yanik sesi ayrilik hasretinden dolayidir.” Onun için ney ayriligi yasamis bir enstrümandir. Dolayisiyla yasadigi ruhu baskasina aksettiriyor ve insanlar bu ayrilik hasretinden etkileniyorlar. Çünkü bu onlarin da hikayesi. Biz de berzah aleminden geldik. Anavatanimizdan ayrildik, dünyaya geldik. Bizim de içimizi bosaltip ney yaptilar. O ayriligi, o hasreti anmamiz ve kavusma gününe hazirlanmamiz gerektigini ifade ediyor. Iste biz de, çok uzak da olsak, bunu idrak etmeye gayret ediyoruz. Birçok gençlik merkezi ve meslek edindirme kurslarinda ney de gitar ya da baglama gibi ragbet gören bir saz oldu son yillarda. Neyin bu sekilde popülerlesmesinin klasik musikimiz açisindan bir kazanim oldugunu söyleyebilir misiniz? Bu konudaki görüsleriniz nelerdir? Tabii kin ney enstrümaninin herkes tarafindan bilinmesi, en azindan soruldugu zaman herkesin hakkinda bir fikri olmasi, gençlerin ney üfleyelim diye seçmesi güzel bir hadise. Bu ise diyelim bin kisi basliyorsa yüz kisisi klasik musikiyi dinleyeyim diye yola çikar, dinler. Bunlardan ellisi hakikaten bu ise gönül verir, sever. Belki bu isin daha derin arastirmasina girer. Bir hayat felsefesi edinmis olur. Yani bu bir kisi bile olsa bir kazanimdir. Bunun disinda, sadece Türkiye’de degil, dünyanin her tarafinda neye olan bir ilgiden bahsedebiliriz. Nitekim bugün bize mesaj gönderen, bizzat kendisi Istanbul’a gelip ney alan pek çok insan var. Bunlarin arasinda Amerika’dan, Harward’dan bir tip profesörü Istanbul’a geldi iki gün önce. Biraz gezecek belki. Bir de ney alip memleketine dönüyor. Yine Istanbul’da büyük ilgi var. Avrupa ülkelerinden hakeza… Japonya’ya kadar… Bunlarin hepsine pek çok sayida ney gönderdim. Bunlarin içerisinde neyle tanisip yillar sonra neyin arkasindaki felsefeyi arastirip biraz Islamiyet’i arastirip Müslüman olan arkadaslarimiz da oldu. Hem bizim kültürümüzü baskalarina anlatma hususunda hem de inancimizi baskalarina anlatma hususunda hakikaten neyin ciddi bir rolü var. Insanlar bizim musikimizden çok etkileniyorlar. Peki neyin dini musiki disinda kullanilmasina ve bunun sonucunda ortaya farkli bir müzik formu olusturulmasina nasil bakiyorsunuz? Bu ney enstrümani için bir zenginlesme midir? Neyin bir elektronik müzik içerisinde kullanilmasi, neyin asil kimligini bozmaz. Yani mutlaka neyi, ney gibi üfleyen, neyle klasik musiki icra eden insanlar her zaman bulunacaktir. Ama bunun disinda neyi baska bir müzik içerisinde kullanan insanlar da olacaktir. Burada da insanlar bu neyi duyunca, “Bu da neymis, ne güzel sesi varmis.” diyerek onlari neye yaklastiran bir etkisi oldugunu da görmek lazim. Neyi bu sekilde kullanan insanlar, ney sadece budur demiyor. Ben bu sekilde icra ediyorum, insanlar bu sekilde de neyi seviyor diyor. Ama asil ney, klasik ney bu degil. Kendileri zaten bunu ifade ediyor. Dolayisiyla bu da bir zenginliktir, ama baska bir müzik seklidir.  Klasik ney tavrinin gönlümüzdeki yeri ayridir tabi. Bayrampasa Gençlik Merkezi (BAYGEM)’de de müzik kurslarimiz var. Ney kursumuz da oldukça ilgi görüyor. Oradaki ögrencilerimize ve on5yirmi5 okurlarimiza neyle ilgili tavsiyeleriniz nelerdir? Öncelikle bizi dinleme nezaketini gösterdiginiz için çok tesekkür ederim. Uzun bir yol; ama hayatlarinda her zaman birlikte olacaklari bir arkadas olacaktir ney. Onun disinda hocalarinin tavsiyelerine uymalari, bol bol üflemeleri ve güzel ses çikarmaya çalismalari… Bu güzel sohbet için biz de size çok tesekkür ediyoruz. Rifat Varol’un Ney Neva ney atölyesinin bir de web sitesi bulunmakta... Dilerseniz ziyaret edebilirsiniz.  
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, Siyaset Haberleri, Kültür Haberleri

20 Mart 2012 Salı

İran´dan misilleme!

Iran´dan misilleme!

Disisleri ve Petrol bakanliklarinin kararina göre, artik Ingiliz ve Fransiz petrol sirketlerine ham petrol ve petrol ürünleri satilmayacak. Iranin petrol ihracatinda müsteri sikintisinin olmadigi belirtilen haberde, Ingiltere ve Fransa yerine baska ülkelere satis yapilacagi kaydedildi. Tahran yönetimi, Fransa, Hollanda, Italya, Ispanya, Yunanistan ve Portekizin Tahran Büyükelçilerini 15 Subatta Disisleri Bakanligina davet etmis ve ABnin Irandan petrol alimini yasaklayan kararini gözden geçirmelerini istemisti. Iran Petrol Bakani Rüstem Kasimi 4 Subattaki basin toplantisinda Bazi Avrupa ülkelerine petrol ihracati kesinlikle durdurulacak demisti. AB, Irana yönelik yaptirimlar listesine petrolü de eklemis ve 1 Temmuzdan itibaren bu ülkeden ham petrol ithalatini durdurma karari almisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Saglik Haberleri, Teknoloji Haberleri

TFF Başkanlýğý´na süpriz aday!

TFF Baskanligi´na süpriz aday!

Fatih Doganin haberi Senes Erzikin baskan adayligini kabul etmemesi, adaylik için ismi ortaya atilan birçok kisinin de göreve sicak bakmamasi sonrasi Besiktas ve Kulüpler Birligi Vakfi (KBV) Baskani Yildirim Demirören, Futbol Federasyonu Baskanligi için aday oluyor. Demirörenin bugün, en geç yarin adayligini resmen duyurmasi bekleniyor. Demirörenin TFF baskanligi için aday olursa Besiktas Baskanligindan istifa etmesi gerekiyor. Siyah-beyazli kulübün tüzügü geregi bu durumda yönetim kurulu da düsüyor ve yine tüzük geregi kulübün yönetimi Divan Kuruluna geçiyor. Divan Kurulu kulübü 30 günde olaganüstü seçimli genel kurula götürüyor. Divan Kurulu Baskani Yalçin Karadeniz de bu sürede kulübün baskani sifatini da aliyor. KBV KARARI VAR MI? Demirörenin birçok kulübün destegini aldigi ögrenildi. Ancak Antalyaspor Baskani ve KBV Baskan Yardimcisi Hasan Akincioglu, Sayin Demirörenin veya baska bir kisinin TFF baskanligina adayligi için birlik olarak alinmis bir kararimiz yok diye konusurken, Bursaspor Baskani Ibrahim Yazici da, Bir kulüp baskaninin özellikle bu dönemde TFF Baskani olmasini onaylamiyoruz dedi. Galatasarayi KBV toplantilarinda temsil eden Baskan Yardimcisi Adnan Öztürk de bu girisimi onaylamadigini söyledi. ADAYLIK IÇIN SON GÜN YARIN Türkiye Futbol Federasyonu Olaganüstü Genel Kurulu seçim gündemiyle 27 Subatta Ankarada toplanacak. TFF Statüsünün 38. maddesi geregi baskan adaylari 7 gün öncesine (yarin 17:00ye) kadar TFF Genel Sekreterligine yazili basvuruda bulunmak zorunda. Baskan adayi olan Ibrahim Haciosmanoglu ve Erdal Alkisa dün üçüncü bir isim Zafer Murat Mermer eklendi. Ancak adaylarin delegelerin beste birinin yazili teklifini Genel Kurul Divanina vermeleri gerekiyor. Önceki gün bazi kulüp baskanlarinin görüstügü Mehmet Ali Aydinlar, tekrar adayliga ikna edilemedi. Ismi gündeme gelen Ferit Sahenk de yarisa girmedi. Eski TFF Baskani Levent Biçakci dün yaptigi açiklamada aday olmayacagini duyurdu. ERZIK NEDEN KABUL ETMEDI? Senes Erzikin UEFA Baskani Platininin planlari için TFF Baskanligina aday olmadigi öne sürüldü. 2014te FIFA Baskanligini Blatterden almaya hazirlanan Platininin, yerine Ispanyol Asbaskan Villari düsündügü ve Erzikin destegini istedigi öne sürüldü. Erzikin iki kulvarda da Platini ve Villar ile hareket ettigi ve UEFA için adi geçen diger aday Michael van Praagin karsisinda yer aldigi gelen haberler arasinda...
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri, Bediüzzaman Haberleri

19 Mart 2012 Pazartesi

Bakan Kýlýç: ´Başkan bulmak gibi bir görevimiz yok´

Bakan Kiliç: ´Baskan bulmak gibi bir görevimiz yok´

Kiliç, Senes Erzikin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskanligi’na aday olmayacagini söylemesiyle ilgili olarak, Sürecin en önemli kazanimi sudur; Türkiyede 18 Süper Lig kulübü ayni isim etrafinda bir araya gelebileceklerini göstermistir. dedi. Kiliç, Türk futbolu adina hep seslendirilen diyalog kurulamadigi iddiasinin da bu sekilde geride birakildigini ifade ederek, Ben, kulüpler arasindaki bu ittifak arayisi devam ettigi sürece Türk futbolundaki tüm sorunlarin asilabilir olduguna inaniyorum. diyen Bakan Kiliç, söyle konustu: Sadece Spor Toto Süper Ligde temsil edilen 18 kulübün degil, Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. ligdeki takimlarin da ayni sekilde iradelerine, görüs ve önerilerine deger verilmektedir. Dolayisiyla bu zeminde hareket edildigi takdirde, Türkiye Futbol Federasyonu baskanligi seçimine yönelik olarak aday belirleme sürecinde kulüpler mutlaka ortaklasa bir aday çikaracaklar diye düsünüyorum. Eger bu adayi ortaklasa belirleyebilirlerse buradan kazanan Türk futbolu olacaktir.     Eger polemikler geride birakilabilirse, Senes Erzik ismi üzerinde saglanan ittifak yeni bir isim üzerinde tesis edilebilirse, bu ittifaktan, isbirliginden, uzlasi arayisindan Türk futbolu karli çikacaktir. Bu ittifak, futboldaki kaotik görüntünün son bulmasina yarayacaktir. Biz hükümet olarak futbolun özerk yapisina müdahale etmeyi su ana kadar düsünmedik bundan sonra da düsünmeyecegiz. Ama kulüplerin birlikte alacaklari kararlar dogrultusunda Türk futbolundaki sorunlarin çözümüne bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da katki saglama arzumuzu sürdürecegiz. O nedenle çagrimiz belli ve nettir.” “Türkiye Futbol Federasyonuna baskan olacak kisi, herhangi bir kulübün adami olmamali” diyen bakan Kiliç, “Herkesin adami olmali, hukukun adami olmali, evrensel kurallarin adami olmali. Türk futboluna istikrar saglamak ve sorunlara kalici çözümler üretmek iradesine ve dirayetine sahip olmalidir. Bu yapidaki bir isim üzerinde kulüpler ittifak sagladigi takdirde futbolun önü de yolu da açilacaktir. açiklamasinda bulundu. BASKAN BULMAK GIBI BIR GÖREVIMIZ YOK Bakan Kiliç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Türkiye Futbol Federasyonuna baskan bulmak gibi bir görevi olmadigini vurguladi. Futbolun özerk yapisinin bu yönde bir görev siyasetin üzerinde birakmadigini dile getiren Kiliç, söyle devam etti: “Dolayisiyla Futbol Federasyonuna baskan bulmak görevi, benim ya da hükümetimizin görevi degil. Türkiye Futbol Federasyonu’na baskan bulmak görevi, kulüplerin ortaklasa çabasinin neticesi olarak ortaya çikacaktir. Bu yönden bakildiginda biz süreci kolaylastirici adimlara destek vermekle mükellefiz. Bunun disinda baskan bulmak gibi bir görevimiz yok. Kulüp baskanlari elbette ki bir araya gelip otururlar, konusurlar, tartisirlar, uzun toplantilar yaparlar ve nihayetinde bir isim üzerinde uzlasarak genel kurulu gerçeklestirirler.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Yasam Haberleri, Siyaset Haberleri

18 Mart 2012 Pazar

´Özal ölmeseydi 28 Şubat olmazdý´

´Özal ölmeseydi 28 Subat olmazdi´

Burcu Bulutun röportaji Türkiyenin en eski ve büyük tekstil firmalarindan biri olan Mensucat Santralin sahibi Halil Bezmen, iflasina giden süreci anlatti. Asker ve medya, bizi isbirligiyle eritti diyen Bezmen, o dönem Hürriyetin sahibi olan Haldun Simaviyle ilgili, O da emri aldi ve yazdi. Asker dedikten sonra baska yol da yok! dedi. Bir zamanlarin en büyük tekstil firmalarindan Mensucat Santralin sahibi Halil Bezmenle yakinda çikacak olan kitabi Hayati boynunda tasiyan adami ve sirketlerinin çöküs öyküsünü konustuk. Bezmen, yeni kitabinda 27 Mayis, 12 Eylül askeri darbelerinin insanlarda yarattigi travmalari anlattigini belirtiyor. Sirketlerinin 12 Eylülden itibaren erimeye basladigini ifade eden Bezmen, 28 Subat post-modern darbe döneminde ise tamamen yok oldugunu söyledi. Darbeci zihniyet sonumuzu getirdi diyen Bezmen, kendisine yöneltilen suçlamalari, aklanmalarini ve darbe döneminin baskici ortamini anlatti. 12 Eylül 1980 darbesi sizi nasil etkiledi? Darbede her kesimden insan içeri alindi ama isadami olarak sadece bizi, Bezmenleri aldilar. Gerekçe neydi? Neden siz? Bir müdürümüz 1. Ordu Komutani Ali Haydar Saltik, benim akrabam diyerek bizi korkutmaya çalisti. Istedigin kadar sikâyet et dedik. Fakat sonradan çok büyük bir operasyon yapildi. Nasil yapildi operasyon? Evlerimiz, isyerlerimiz askerlerin isgali altina girdi. Sanki bir terör operasyonuydu. Edirnede kurulmus olan Mensucat Santral ki dönemin en büyük tekstil fabrikasiydi, arandi. Daha sonra da bizi 2 ay boyunca gözalti hapsine aldilar. Gazetelerde sürekli olarak teröre hizmet ettigimiz yazildi. Gazeteler bu sonuca nasil vardilar? Delilleri neydi? Edirnedeki fabrikayi kurmamizin sebebi teröre yataklik etmek, silah, döviz kaçakçiligi yapmak ve en önemlisi teröristlerin Bulgaristan üzerinden girip çikmalarini saglamakmis. Haydar Saltika gönderilen ihbar mektubunda da bu yazilmis. Bunu anlamak mümkün degil! Anlayamadiginiz tam olarak neydi? Edirne az gelismis bir bölgeydi. Orada kurulmus en büyük fabrika bizimkiydi. Üstelik biraz ötemizde Milli Istihbarat Teskilati (MIT) bulunuyordu. Bizim böyle bir is yapmadigimizi biliyor olmalari lazim. Madem öyle, sizi neden 2 ay gözaltinda tuttular? Evlerden, fabrikalardan tüm esyalar, dosyalar alindi. Bunlarin incelenmesi zaman aldi. Ikinci ayin sonuna dogru bir askeri savci geldi. Bize Siz ne yapiyordunuz? dedi. Biz de Tekstil yapiyoruz, isimizi dedik. Iki hafta sonra bizi serbest biraktilar. Isadamlari darbe dönemlerinin magdurlari miydi? Askeri darbe dönemleri hapishane dönemleriydi ama 12 Eylülde askeri darbeden sikâyet eden bir isveren duymadim ben. Çünkü cunta ekonominin basina Turgut Özali getirmisti. Özal, Türkiyede liberal ekonomiye geçis hamlesi baslatti. Amerikada Ronald Reagan, Ingilterede Margaret Thatcher, Türkiyede Turgut Özal bu üçü kapitalizmin liberalizme dönüsmesini sagladilar. Özal ölmeseydi 28 Subat olmazdi Siz bunlarla ugrasirken ülke yine darbe ortamina sürükleniyordu. 28 Subat post modern darbesi sizce neden oldu? 28 Subat post modern darbesinin yasanmasinin nedeni Özalin olmamasi, ölmesidir. Ondan sonra gelen politikacilar, Türkiyeye yön veremediler. Birbirlerini yediler ta ki Tayyip Erdogan gelinceye kadar. Ama Özal ölmeseydi biz 28 Subat darbesini yasamazdik, mümkün degil! Özal farkli olarak ne yapardi? Özal özgürlüklere inanan, fevkalade bir adamdi. Ne terörün ne de Ermeni sorununun bu hale gelmesine izin verirdi. O öldükten sonra kavgadan, kendi içimizde didismeden darbe ortamina yeniden sürüklendik. 28 Subat zaten tamamen yapma bir isti. Irtica var dendi oysaki böyle bir sey yoktu. 28 Subat dönemi biz artik yok olmustuk, serüvenimiz 12 Eylülde basladi, 28 Subatta sona erdi. Darbeci zihniyet sonumuzu getirdi. O gün agladim Basinda çikan haberler sizi nasil etkiledi? Sirketlerin durumu gittikçe kötülesti. Bankalardan kredi almak istedik sadece bir tek bankaci Hüsnü Özyegin oldu. Bankasinin boyuna göre bize verdigi kredi çok büyüktü. Biz batarsak Hüsnünün bankasina büyük bir darbe olurdu. Bir gün telefon ettim Hüsnüye. Arkadaslarin dalga mi geçiyorlar, bizden para falan istemediler hiç dedim. O da zaten istesek de ödeyemezsin, günün birinde ödersin Halil dedi. O gün agladim ben. Nefes alirken bile askere sorulurdu Asker ve medya ortak mi hareket ettiler o zaman? Kesinlikle öyle. Asker ve medya isbirligiyle bizi erittiler. O zamanlar Simavi ailesi çok yakinimizdi. O zamanin en büyük gazetesi Hürriyet ve Günaydin, Simavi ailesine aitti. Haldun Simavi evimize haftada bir muhakkak gelirdi. Aile dostu dedigimiz bir insandi. O da tam sayfa verdi. Emri aldi ve yazdi. Asker bunu yazacaksiniz dedikten sonra zaten baska yol da yok! Nefes alirken bile askere sormak gerekirdi. Isadamlarindan destek olmadi mi? TÜSIAD Baskani Ali Koçmandi. Bezmenleri en iyi taniyan kisilerden biriydi. Ne yapiyorsunuz, Bezmenler bunlari yapmis olamaz demedi. 12 Eylül darbesinin sonlanmasi ile ortamin havasi degisti mi sizce? 12 Eylül darbesinin getirdigi baski ortamindan hemen kurtulamadik. Türkiye askeri bir demokrasi ile yönetildi. Bezmenlerin üç büyük felaket yasadigini söylüyorsunuz. Röportajin devami için tiklayiniz>>>
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Otomotiv Haberleri, Haber Yorum, Moral Haber

Hileli benzin cepleri fena yakýyor

Hileli benzin cepleri fena yakiyor

OPET Yönetim Kurulu Baskani Fikret Öztürk, akaryakit dagitim sektöründe kâr marjinin benzinde yüzde 8.7 ve motorinde de yüzde 10.4 oldugunu belirterek, tüketicileri fiyat indirim kampanyalari konusunda uyardi. OPET’in düzenledigi basin toplantisinda dagitim sirketleri ve akaryakit istasyonlarinda uygulanan indirimlere deginen Öztürk, “Tüketiciler aldiklari yakita dikkat etsinler. Aldiklari yakitla ne kadar kilometre kat ettiklerini hesaplasinlar” dedi. Öztürk söyle devam etti: “Dagitim sirketi ve bayi kâri dahil Tüpras’tan aldigimiz akaryakitta kâr marji ortada dururken, yüzde 10-12 gibi indirimler uygulandiginda ya zararina satis söz konusu ya da baska bir durum var. Tüketiciler aldiklari benzin ya da motorinle kaç kilometre yaptiklarini hesaplasin. Iskontolar yüzde 5’in altinda olmali. Aksi halde zarar edersiniz. Ayrica büyük dagitim sirketleri yakita verimi artirici katki maddesi ekliyor. Bununn hem motoru koruyan özelligi, hem daha fazla kilometre yapma niteligi var. Bazi sirketler eklemiyor. Tüketiciler bunu da arastirmali.” Bayilere 270 milyon dolar Öztürk bayilik sözlesmelerinin Rekabet Kurumu tarafindan 2010’da 5 yil ile sinirlandirilmasinin ardindan bayileri elde tutabilmek için toplam 270 milyon dolarlik ödeme yaptiklarini belirterek, “Aslinda bu degisikligin bize faturasi toplamda 600-700 milyon dolari bulacak. Sektörün cebinden çikacak toplam paranin ise 2 milyar dolari asacagini düsünüyorum. Bu yeni düzenlemenin ardindan sektör eski haline ancak 10 yil sonra gelebilir” dedi. Sirket satin alarak büyümeye ihtiyaçlari olmadigini, intifa süreleri dolan bayileri satin alarak büyüme yolunu seçtiklerini belirten Öztürk geçen yil yaklasik yüzde 2’lik büyümelerinin 1.5 puan civarinda kisminin bu 270 milyon dolarlik harcamayla geldigini belirtti. ‘4. çocugum OPET’ OPET’in Öztürk ailesi elindeki hisselerin satin alinmasina yönelik bir teklif gelmesi halinde ne yönde bir tutum gelisecekleri konusundaki soruyu ise Fikret Öztürk “Biz bu ortakliktan çok memnunuz. Normalde Yönetim Kurulu Baskani’nin 2 yilda bir degismesi öngörülmüstü. Ben 10 yildir görevi yürütüyorum. Demek ki memnunlar. Üç çocugum var, dördüncüsü de OPET. Bu nedenle ‘Satar misin’ diye soruldugunda bunu sahsima yöneltilmis küfür gibi sayarim” seklinde yanitladi.  TSE tuvalet standardi için OPET’e gitti! OPET’in 2000’den beri sürdürdügü Temiz Tuvalet kampanyasinin ilginç bir isbirligi dogurdugu ortaya çikti. Toplanti öncesi sohbette Fikret Öztürk, Türk Standartlari Enstitüsü’nün (TSE) bir tuvalet standardi bulundugunu, kisa süre önce bunun güncellenmesi için OPET’ten danismanlik istendigini ve seve seve kabul ettiklerini söyledi. Ikinci büyük oldu Koç Grubu sirketleri ile Öztürk ailesinin yüzde 50-50 ortak oldugu akaryakit dagitim sirketi OPET, 2011 yilinda akaryakit pazarinda ikinci siraya yükseldigini açikladi. OPET Genel Müdürü Cüneyt Agca, 2011 yilinda 150 milyon TL’nin üzerinde net kâr elde ettiklerini ve ciro bazinda yüzde 11 büyüdüklerini ifade ederek, “Toplam 14.9 milyar TL’lik bir ciro elde ettik. 2012 yilinda bu rakami 15 milyar TL’nin üzerine tasimayi hedefliyoruz. Ayrica bu yil pazar payimiz yüzde 18.8 olarak gerçeklesti. Pazarda da beyaz ürünlere (motorin - benzin) baktigimiz zaman ikinci sirada yer aldik. 2012 yilinda pazar payimizi da yüzde 19’un üzerine tasimayi hedefliyoruz” dedi. Tüpras ABD’ye Iran ‘kaybi’ni sordu Toplantida konusan Koç Holding Enerji Grubu Baskani ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioglu, Koç Toplulugu enerji sirketleri içinde OPET’in çok önemli bir yeri oldugunu söyledi. Memioglu Tüpras’a da deginerek ABD’nin Iran’dan petrol alimina uygulamayi planladigi yaptirimlarla ilgili ABD’lilerle görüstüklerini ve bu yaptirimlardan kaynaklanacak kayiplarini telafi edip etmeyeceklerini sorduklarini söyledi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Siyaset Haberleri, Türkiye Haberleri, Son Dakika Haberleri

Çýğ altýnda kalan Hollanda prensinin durumu kritik

Çig altinda kalan Hollanda prensinin durumu kritik

Kraliçe Beatrixin ikinci oglu Prens Johan Frisonun çig altinda yaklasik 15 dakika kaldiktan sonra kurtarilarak Innsbruck hastanesine kaldirildigi kaydedildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Medya Haberleri, Güncel Haberler, Türkiye Haberleri

17 Mart 2012 Cumartesi

Bu illerde okullara kar tatili

Bu illerde okullara kar tatili

Yurt genelinde etkili olan kar yagisi nedeniyle Konya, Karaman, Kütahya ve Ispartanin bazi ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Konya Milli Egitim Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, yogun kar yagisi nedeniyle Hifzissihha Kurulu karariyla Beysehir ve Doganhisar ilçe merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda egitime bir gün ara verildigi bildirildi. Karamanda da etkili olan kar yagisi, hayati olumsuz etkiliyor. Yagislar nedeniyle Basyayla ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda egitime bir gün ara verildi. Basyayla Ilçe Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Atli, geceden beri yogun sekilde devam eden kar yagisi nedeniyle okullarin bugün tatil edildigini söyledi. Kütahyada da etkili olan kar yagisi ve tipi nedeniyle, Simav, Pazarlar ve Saphane ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve yaygin egitim kurumlarinda egitime bugün ara verilmesi kararlastirildi. Emet ilçesinde ise tasimali sistem kapsamindaki ögrenciler için okullar bugün tatil edildi. Kar kalinligi, söz konusu ilçe merkezlerinde 20-30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 40-50 santimetreye ulasti. Ispartanin Yalvaç ilçesinde de olumsuz hava kosullari nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Kilinç, kar yagisi nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okullarda egitime bugün ara verildigini söyledi. Nigdede yogun kar yagisi nedeniyle okullarda bugün egitime ara verildi. Il Milli Egitim Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, il genelinde etkili olan yogun kar yagisinin hayati olumsuz etkilemesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda egitime bugün ara verildigi bildirildi. Bursa’da egitime kar engeli Yogun kar yagisinin etkili oldugu Bursada, bazi ilçelerde okullarda egitime ara verildi. Bugün kar yagisi nedeniyle egitime 1 gün ara verilen ilçeler söyle: Orhaneli ve Keles ilçelerinde bütün okullar, Büyükorhan’da ilkögretim okullari, Orhangazi’de ise tasimali kapsaminda olan okullar 1 günlügüne tatil edildi. Ayrica, ilerleyen saatlere göre kent merkezi ve diger yerlerde de tatilin söz konusu olabilecegi belirtildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, Siyaset Haberleri, Röportajlar

16 Mart 2012 Cuma

Muş´ta uçak seferleri iptal

Mus´ta uçak seferleri iptal

Musta etkili olan olumsuz hava kosullari nedeniyle uçak seferlerinin iptal edildigi bildirildi. Musta görüs mesafesinin 300 metreye inmesi ve kar yagisinin etkisini artirmasi nedeniyle bugün yapilmasi planlanan Mus-Ankara uçak seferinin iptal edildi. Ankara- Mus uçak seferinin de hava sartlarindan dolayi iptal edilebilecegi açiklandi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Egitim Haberleri, Son Röportajlar, Siyaset Haberleri

Aykut Kocaman ve Rýdvan Dilmen Silivri´de

Aykut Kocaman ve Ridvan Dilmen Silivri´de

Futbolda sike davasi kapsaminda 23ü tutuklu 93 sanik hakkinda açilan davanin 4. gününde eski futbolcular durusmaya geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Ridvan Dilmenin de aralarinda bulundugu eski futbolcular ve menajerlerden olusan grup durusmayi izledi. Istanbul 16. Agir Ceza Mahkemesince görülen Futbolda Sike davasinin Silivri’de görülen durusmasini Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve bazi eski futbolcular izledi. Durusmanin baslamasindan 10 dakika sonra mahkemeye gelenler arasinda Fenerbahçe Teknik direktörü Aykut Kocaman, FB Basketbol Subesi Genel Koordinatörü Aydin Örs, menajerler Cenk Renda, Violet Duka, Nedim Karakas ile eski futbolcular Oguz Çetin,Ridvan Dilmen, Saffet Sancakli, Engin Ipekoglu, Ogün Altiparmak, Semih Yuvakuran, Senol Ustaömer, Turan Sofuoglu, Senol Çorlu, Erdi Demir, Hakan Tecimer, Hasan Vezir ve Abdullah Devrim bulunuyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Saglik Haberleri, Güncel Haberler

Beşiktaş Milangaz:76 - Galatasaray Medical Park 69

Besiktas Milangaz:76 - Galatasaray Medical Park 69

Salon: Selçuklu Belediyesi Spor Salonu Hakemler: Rüstü Nuran – Yener Yilmaz – Ali Sakaci Besiktas Milangaz (76): Mehmet Yagmur 1, Baris Hersek (3 ribaund), Serhat Çetin 13 (4 ribaund- 2 asist), Carlos Arroyo 24 (4 ribaund- 6 asist), Adam Morrison 2 (2 ribaund), David Hawkins 9 (2 ribaund- 2 asist), Ersin Dagli 9 (8 ribaund- 1 asist), Pops Mensah-Bonsu 18 (19 ribaund- 2 asist) Galatasaray Medical Park (69): Josh Shipp 6, Jaka Lakovic 13 (7 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal 2 (1 ribaund- 1 asist), Caner Topaloglu 3 (1 asist), Mert Shumpert (1 ribaund), Luksa Andric 10 (1 ribaund), Furkan Aldemir 12 (10 ribaund), Jamon Lucas 12 (3 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 4 (2 ribaund- 1 asist), Cevher Özer 4 (4 ribaund- 1 asist), Boris Savovic 3 (3 ribaund- 1 asist) 1. Periyot: 23-19 2. Periyot: 11-20 3. Periyot: 11-14 4. Periyot: 19-11 Uzatma : 12- 5 Spor Toto Türkiye Kupasi yari finalinde Besiktas Milangaz, normal süresi 64-64 esitlikle tamamlanan mücadelede Galatasaray Medical Park’i 76-69’luk skorla maglup ederek finalde Banvit’in rakibi oldu. Spor Toto Türkiye Kupasi yari finalinde Besiktas Milangaz, normal süresi 64-64 esitlikle tamamlanan mücadelede Galatasaray Medical Park’i 76-69’luk skorla maglup ederek finalde Banvit’in rakibi oldu. Mensah Bonsu ve Jamon Lucas’in karsilikli sayilariyla baslayan mücadelenin ilk dakikalarinda iki takimda hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Özellikle Lucas ile hücumlari iyi organize eden Sari Kirmizililar karsisinda, Besiktas Milangaz, Carlos Arroyo’un sayilariyla 5.dakikayi 12-10 önde geçti. Reklam molasinin ardindan iki takimin da atislarindaki isabet orani düstü. Ilk periyotu da Besiktas Milangaz, 23-20 önde tamamladi. Ikinci periyotun ilk dakikasi, David Hawkins ile Jaka Lakovic’in karsilikli üçer sayilik basketleriyle geçildi. Galatasaray Medical Park, Caner ve Lakovic’in disaridan, ikili oyunda da Luksa Andric’in smaciyla 16.dakikada 28-29’luk skorla öne geçti. Hücumda organize olmakta zorlanan rakibi karsisinda Sari Kirmizililar, özellikle pota altindan kaydettigi sayilarla devre sonunda soyunma odasina 34-39 üstün gitti. Üçüncü periyotta iyi savunma yapan Besiktas Milangaz, David Hawkins, Carlos Arroyo ve Pops Mensah Bonsu üçlüsüyle yakaladigi 7-1’lik seriyle de 41-40 öne geçti. Jamon Lucas’in orta mesafe isabetiyle üçüncü periyottaki ilk sayilarini kaydeden Galatasaray Medical Park, hücumdaki suskunlugunu da üzerinden atti. Televizyon molasinin ardindan pota altindan etkili olarak skor üreten Sari Kirmizililar, üçüncü periyot sonunda da 45-53 ile üstünlügünü sürdürdü. Mücadelenin final periyotunda tempo düserken, iki takimda hücumda skor bulmakta zorlandi. Baskili savunma yapan Besiktas Milangaz, Carlos Arroyo ve Ersin Dagli ikilisinin önderliginde buldugu sayilarla 37.dakikada farki 3 sayiya indirdi (57-60). Mola alan Sari Kirmizililar, aranin ardindan alan savunmasina döndü. Son dakika içerisinde Pops Mensah Bonsu’nun basketiyle farki 1 sayiya indiren rakibi karsisinda Galatasaray Medical Park, Jaka Lakovic ile serbest atislari degerlendirdi ve durumu da 61-64’e getirdi. Bitime 11 saniye kala kenardan topu oyuna sokan Besiktas Milangaz, Serhat Çetin ile üç sayilik basket buldu ve normal süre de 64-64 esitlikle tamamlandi. Uzatma bölümü Ender Arslan ile Carlos Arroyo’nun karsilikli basketleriyle basladi. Iki takiminda tempoyu arttirdigi dakikalarda Ersin Dagli’nin orta mesafe isabetleriyle Siyah Beyazlilar 70-68’lik skorla öne geçti. Son dakikaya Carlos Arroyo’nun basketiyle 72-68 önde giren Besiktas Milangaz, salondan da 76-69 galibiyetle ayrildi Sultan Ahmet Köftecisi maçin adami ödülünü Besiktas Milangaz’dan Carlos Arroyo kazandi. Porto Rikolu oyuncuya ödülünü Konya Valisi Aydin Nezih Dogan sundu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Kültür Haberleri, Moral Haber, Medya Haberleri

Nijerya´da iki otobüs çarpýştý: 32 ölü

Nijerya´da iki otobüs çarpisti: 32 ölü

Yerel trafik güvenligi yetkilisi Osman Gaydam, iki otobüste toplam 32 yolcunun bulundugunu belirterek, hepsinin alev alan araçlarda yanarak öldüklerini bildirdi. Kazanin ülkenin kuzeyindeki Bauçi eyaletinin Kuskure köyünde meydana geldigi belirtildi. Afrikanin, 160 milyonluk nüfusuyla en kalabalik ülkesi Nijeryada sik meydana gelen trafik kazalarinda çok sayida can kaybi oluyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Türkiye Haberleri, Istanbul Haberleri, Moral Haber

PFDK´dan Fenerbahçe´ye 5 bin lira ceza

PFDK´dan Fenerbahçe´ye 5 bin lira ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan yapilan açiklamada, PFDKnin, 12 Subat tarihinde Kardemir Karabükspor ile Fenerbahçe arasinda oynanan karsilasmada taraftarlarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle sari-lacivertli kulübe 5 bin lira para cezasi verdigi bildirildi. Kurul, Trabzonspor ile Gaziantepspor arasinda oynanan karsilasmada Gaziantepsporun, kalecisi Kzydrunas Karcemarskasin müsabakada görmüs oldugu kirmizi kartin cezai uygulamalarinin kaldirilmasina iliskin talebini Futbol Disiplin Talimati geregince reddetti. PFDK, Gaziantepspor maçinda, saha olaylari nedeniyle sevk edilen Trabzonsporun ise isnat olunan ihlalin unsuru olusmadigindan ceza tayinine yer olmadigina karar verdi. Bu arada kurulun aldigi diger kararlar söyle: 60 gün hak mahrumiyeti: Bülent Güllü (Elazig Belediyespor idarecisi), Ahmet Bal (Akçaabat Sebatspor idarecisi) 15 gün hak mahrumiyeti: Seyhan Cenk Tekelioglu (Altay Kulübü idarecisi) 4 maç men: Mehmet Kaya (Darica Gençlerbirligi teknik sorumlusu) 3 maç men: Ilkay Margiliçli (Konya Torku Sekerspor oyuncusu), Hasan Akdemir (Kirikkalespor oyuncusu), Hasan Ugur Kardal (Besikdüzüspor oyuncusu) 1 maç men: Cihan Tezcan (Ofspor Kulübü görevlisi), Erol Kapusuz (Pendikspor antrenörü) 26 bin lira: Sakaryaspor 15 bin lira: Manisaspor 10 bin 200 lira: Altay 8 bin lira: Çankirispor 5 bin lira: Kardemir Karabükspor, Bursaspor, Seyhan Cenk Tekelioglu (Altay Kulübü idarecisi), Balikesirspor, Bülent Güllü (Elazig Belediyespor idarecisi), Ahmet Bal (Akçaabat Sebatspor idarecisi), Nazilli Belediyespor 3 bin lira: Karsiyaka, Giresunspor, Boluspor, Çaykur Rizespor 2 bin 700 lira: Pendikspor 2 bin 100 lira: Turgutluspor 2 bin lira: Alanyaspor, Sariyer, Karsspor 1.800 lira: Iskenderun Demirçelik, Sanliurfaspor 1.500 lira: Akçaabat Sebatspor, Afyon Karahisarspor 1.050 lira: Anadolu Üsküdar 1908 Bin lira: Inegölspor, Menemen Belediyespor, Sandikli Belediyespor, Batman Petrolspor, Darica Gençlerbirligi 900 lira: Gebzespor, Bursa Nilüferspor Bu arada PFDK, Futbolda sike davasinda tutuksuz yargilanan Sükrü Ongan için TFF Hukuk Müsavirligi tarafindan konulan idari tedbir kararinin kaldirilmasina karar verdi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Medya Haberleri, Yasam Haberleri

15 Mart 2012 Perşembe

Sarkozy, seçim kampanyasýna başladý

Sarkozy, seçim kampanyasina basladi

Genelde merkez sag seçmenin güçlü oldugu Annecy kentinde Sarkozyyi büyük bir kalabalik karsiladi. Coskulu kalabaligin kendisin mutlu ettigi gözlenen Sarkozy, basina yaptigi açiklamada, Annecy kentinde bulunmaktan mutlu oldugunu söyledi. Sarkozy, Pazar günü ülkenin önemli liman kenti Marsilyada seçmenlerine hitap edecek. Son kamuoyu yoklamalari, Sarkozynin rakibi Sosyalist Francois Hollandein seçimlerde açik farkla daha sansli oldugunu ortaya koyuyor. Bu arada Sarkozynin dünkü adayligini açikladigi televizyon programinin 11 milyon izleyicinin takip ettigi açiklandi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Medya Haberleri, Istanbul Haberleri

THY, bu kez aslan taşýdý

THY, bu kez aslan tasidi

Güney Afrika’nin Johannesburg sehrindeki Oliver Tambo Uluslarlarasi Havalimani’nda kafese konulan aslanlar dün kargo uçagi ile aksam Kanada’ya hareket etti. Beyaz aslanlari yetistiren Pretoria sehrindeki Bester Bird and Animal Zoo firmasinin sahibi Mike Bester, Cihan Haber Ajansi’na (Cihan) yaptiklari açiklamada, Biri erkek, ikisi disi beyaz aslan dün aksam THY ile Kanadanin Toronto Havaalanina götürüldü. THYyi tercih etmemizin sebebi uygun fiyat ve en iyi hizmeti vermeleridir. Ayrica Istanbuldan Kanadaya direkt uçmalari hayvanlar açisindan çok önemlidir. dedi. THY Johannesburg yetkilileri ise “Dünyanin en büyük havayolu sirketleri ile yarisan THY ilk defa, soylari tükenmekte olan beyaz aslanlari Kanada’da bir hayvanat bahçesi için tasidi. Bester Bird and Animal Zoo firmasi aslanlari tasimak için THY’nin kargo uçagini seçti. Biz nasil yolcularimiza en iyi hizmet verme gayretinde isek diger canlilar için de ayni hassasiyeti gösteriyoruz. Daha önce köpek baligi, gergedan, basak, vahsi köpekleri tasiyan THY, simdi de beyaz aslanlari tasiyarak bu sektörde de bir marka haline geldigini ispatladi.” ifadelerini kullandi. THY’ye ait bir kargo uçagi en son Güney Afrikadan toplam 6 ton agirliginda 4 adet “kum kaplani köpekbaligini” Florya Istanbul Akvaryumu için tasimisti.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Moral Haber, Güncel Haberler, Röportajlar

Muğlada trafik kazasý: 1 ölü, 1 yaralý

Muglada trafik kazasi: 1 ölü, 1 yarali

Mugla merkez Yilanli yolundan asagiya inen bir araba, yagisli hava sebebiyle yaklasik 100 metrelik uçuruma yuvarlandi. Kazada bir kisi hayatini kaybederken sürücü agir yaralandi. Mesut Ülgül yönetimindeki 20 U 3390 plakali otomobil, Yilanli yolunda rampa asagi indigi sirada yolun kaygan olmasi sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Mugla Belediyesi Hayvan Barinaginin bulundugu yaklasik 200 metrelik uçuruma yuvarlanan araba, çalilara takilarak durabildi. Arabada bulunan 19 yasindaki Neslihan Ay hayatini kaybederken agir yaralanan sürücü Ülgül, 112 Acil Saglik ekibi tarafindan Mugla Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Ülgül’ün saglik durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi. Kazadan sonra Neslihan Ay’in yakinlari sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Istanbul Haberleri, Egitim Haberleri, Gündem Haberleri

14 Mart 2012 Çarşamba

Otomobil evin avlusuna uçtu

Otomobil evin avlusuna uçtu

Sürücünün hafif yaralandigi kazanin ilk olmadigi, ayni evin avlusuna daha önce de benzer sekilde 2 araç uçtugu ögrenildi. Kaza, Kuzey Çevre Yolu üzeri Bas Mahalle 1017 Sokak girisinde meydana geldi. Çevre yolundan Musa Sahin Bulvarina seyir halinde olan Zahide Gökalp idaresindeki 80 FT 924 plakali otomobil, ön caminin bugulanmasi sonucu kontrolü kaybederek, Bas Mahalle 1017 Sokak üzerindeki Ahmet Aslan’a (28) ait evin damina çarpti. Ardindan ise evin avlusundaki agaca çarparak, 2 metreden asagiya düstü. Sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle uyanan iki çocuk babasi ev sahibi Aslan, hemen 155 Polis ve 112 Acil Servise haber verdi. Kazada yaralanan bayan sürücü Zahide Gökhalp (46) olay yerine çagrilan ambulans ile Osmaniye Devlet Hastanesine kaldirildi. Yaralinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi. Hurda yigini haline gelen otomobil çekici ile olay yerinden kaldirildi. Ev sahibi Ahmet Aslan, bölgede sik sik kazalarin meydana geldigini belirterek, Yetkililerden hem sürücüler için hem de burada bulunan ev sahipleri için demir bariyer yapilmasini istiyoruz. Yaz ayindan bu güne kadar evimin avlusuna uçan araç sayisi 3 oldu. Her an basimiza bir araç düsecekmis gibi korkuyoruz. dedi.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , dünya haberleri, Kültür Haberleri, Röportajlar

Öyle bir üzer zaman ki...

Öyle bir üzer zaman ki...

Recai Yahyaoglunun yazisi Zaman geçerken bizler de kendimizden geçeriz… Çünkü zaman ilerledikçe biz artik eski biz degilizdir. Simdiki halimiz ile geçmisteki halimiz arasindaki makas sürekli açilir… Isteyerek veya istemeyerek ya iyi oluruz ya da kötü… Düseriz kalkariz, aglariz güleriz, severiz seviliriz. Bir bakariz ki gülerken yüregimiz kan aglar ya da hiçkiriklar arasindan yüregimiz mutluluga yelken açar… Kisacasi zaman hepimizi farkli olarak baskalastirir. Eritir. Çogaltir. Büyütür. Küçültür. Zirvelere çikarir. Yerin dibine sokar. Çocuklarimiz olur. Saçlarimiza aklar düser. Belimiz egrilir. Damarlarimiz daralir ve daha neler neler… Kimi huylarimiz ve davranislarimiz degisir kimileri ayni kalir. Olumlu degisimin gücünü gördükçe daha fazla degismek isteriz… Enteresandir. Degistikçe buna bagli olarak kimimiz mutlu olur kimimiz üzülür. Bazen bizim üzüldügümüze digerleri sevinir. Bazen ise bizim sevindigimize onlar üzülür… Kimilerini ötekilestirirken digerlerini yakinlastiririz. Ötekiler son anda yardimimiza kosarlar fakat durumumuz yakinlasanlarin umurlarinda bile olmaz… Bu gezegende kimin dost kimin düsman oldugu belli degildir… Para, makam, ask ve hayal kirikliklariyla zamanin içinde savruluruz… Bazen basladigimiz yerde hala durdugumuzu görüp sasariz bazen ise hiç ayrilmayacagimizi sandigimiz yerden kitalar ötesine gider bir anaforun içinde kayboluruz… Durdugumuz yer artik çok uzaklarda kalmistir. Diger yandan ise senelerce dikildigimiz yere hiç ait olmadigimizi düsünebiliriz… Makamlar çok ögreticidir. Insanlarin iki yüzlügünü, hainlik ve gaddarligini buralarda kesfederiz. Koca makamlarda minnacik adamlar tanir, minnacik makamlarda ise dev yüreklerin oldugunu görürüz. Aslinda sinanmak ve hizmet için bu makamlarin geçici aci çekilen yerler oldugunu ögreniriz… Tipki para gibi makamlarda atesten gömlege dönüsür iyi insanlar için… Asik oldugumuzu zannedebiliriz. Oysa ask hastalikli bir duygudur. Duygular cosar akil dumura ugrar. Aklimiz basimiza geldikçe bedenlerin temasini degil ruhlarin sevgisini önemseriz. Ruh ikizimizi arariz da bir türlü bulamayiz. Çünkü bunlarin hepsi uydurmadir… Ruh ikizi yoktur. Ferhat’in aski için dagi delmesi bosunadir… Dagi delmeye degecek sevgi dünyevi olamaz… Zaman geçtikçe üzüntülerimiz birikir… Magaradaki tortular gibi gölgelerimiz bile bir süre sonra bizden uzaklasmaya çalisir… Sevinçlerimiz kisa üzüntülerimiz uzundur. Asik dudaklar gibi günün en aydinlik saatindeki gölgemizle ikindi vaktindeki gölgemiz birbirleriyle bütünlesmek ister… Heyhat… Zaman aktikça zamanin içinde bizlerde akar ve geriye hiç biz zaman dönemeyecek sekilde baskalasiriz… Zaman her seyin ilaci degil, aslinda herkesin ustasidir… O ögretir bize hayatin geçiciligini… Unvanlarin, servetlerin, makamlarin ve hemen her seyin bos oldugunu… Servetin sikintimizi arttirdigini görürüz… Biz bizi sevenleri hayal kirikligina ugratirken, askin, sevginin ve dostlugun baska anlamlarinin oldugunu ögreniriz… Dogarken agladigimiz gibi ölürken de çogu kez sonumuza aglamak yakisir…
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Bediüzzaman Haberleri, Kültür Haberleri, dünya haberleri

Aydýnlar´dan Yýldýrým´a sert yanýt!

Aydinlar´dan Yildirim´a sert yanit!

Müstefi Baskan Aydinlarin, Kamuoyunun dikkatine, basligi altinda yaptigi yazili açiklamada, Baskan Aziz Yildirimin açiklamalarinin içinde bulundugu durumu çok net gösterdigini belirterek su ifadelere yer verdi: Fenerbahçe Spor Kulübü Baskani Sayin Aziz Yildirim’in dün kulübün resmi internet sitesi üzerinden yapmis oldugu ve sahsimi hedef alan açiklamayi büyük bir üzüntü ve esefle okudum. Ana hedefi ve stratejisi her satirindan rahatlikla anlasilabilen, bu öfke ve hezeyan dolu açiklamanin, kendisinin içinde bulundugu durum nedeniyle olduguna inancimla birlikte, aslinda gelinen noktaya dair çok fazla seyin göstergesi oldugu düsüncesindeyim. Her bir maddesi mesnetsiz dedikodular ve hayal mahsulü iddialarla dolu bu öfke ve siddet yüklü açiklamalara cevap vererek inandigim degerlerden uzaklasmak istemiyorum. Yasaminin uzun bir dönemini sporun hizmetine adamis biri olarak, 03 Temmuz’dan beri yasananlardan dolayi büyük bir üzüntü duymakta ve çözüm adina çaba sarf etmeye çalismaktaydim. Ancak bugün gelinen noktaya ve isin sürüklenmekte oldugu yere baktigimda bu üzüntünün yerini çok büyük bir kaygi ve endisenin aldigini belirtmek isterim. Tarihi gerçek efsaneler ve anlamli basarilarla dolu yüzyillik bir kulübün geçmisi ve gelecegi adina ipotek konulacak sekilde sahsima yapilmis tehdidin ise sporun ve spor yöneticiliginin ruhunu, ilkelerini ve etik degerlerini bilen herkes tarafindan çok daha iyi degerlendirilecegine ve kamuoyu nezdinde yerini çok daha saglikli bir sekilde bulacagina inaniyorum. Saygilarimla.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Son Dakika Haberleri, Istanbul Haberleri, Türkiye Haberleri

13 Mart 2012 Salı

Kýrmýzý mercimek ekiminde düşüş yaşanýyor

Kirmizi mercimek ekiminde düsüs yasaniyor

Genis tarim arazilerine sahip Mardin Ovasinda ekilen kirmizi mercimek ürününün ekimi bu sene azaldi. Çiftçilerin mercimek ekmemesindeki en büyük sebep ise fiyatlarda yasanan düsüsler olarak gösteriliyor. Geçtigimiz yil 1,60 ile 1,70 TLye satilan mercimek bu sene ise 1 TL ile 1,20 TL arasinda alici bekliyor. Yüksek maliyetleri göz önünde bulunduran çiftçiler bugday ve arpa ekimine yöneldi. 2011 yilinda Kiziltepe Ovasinda 75 bin dönüm kirmiz mercimek ekilirken sezon basinda bu ekimde ciddi düsler yasandigi bildirildi. Kiziltepe Zahireciler Dernegi Baskani Mehmet Serif Öter, fiyatlarda yasanan düsüslerin disaridan ithal edilen kalitesiz mercimeklerden kaynaklandigini söyledi. Özelikle Kanada’dan ithal edilen kalitesiz ürünlerin Türk Mali damgasi ile satildigini iddia eden Öter, bundan dolayi da çiftçi ve sanayicinin ciddi magduriyet yasadigini belirtti. Öter, sunlari dile getirdi: Kanada’dan ve diger ülkelerden GDO’lu, besin degeri düsük hibritli mercimeklerin ülkemize ithal edilmesiyle ve iç piyasada tüketilmesiyle yerli üretim bitme noktasina gelmistir. Burada üretilen kirmizi mercimek gerek besin degeri gerekse de marka olarak dünyada bir numaradir. Ama ne yazik ki son yillarda gerekli önemin verilmemesi kirmizi mercimegimizi yok olma noktasina getirmektedir. Vatandasimiza GDO’lu kalitesiz ve hibritli mercimegi yediriyorlar ve Türk Mali adi altinda yediriyorlar. Su anda çiftçi artik bu bölgede kirmizi mercimegi ekemez duruma gelmistir.” Köylerindeki arazileri yüzde 30’una yakinini geçen sene mercimek ektiklerini ifade eden çiftçi Cebrail Bülbül, yüksek maliyet ve düsük fiyatlar nedeniyle bu sene mercimek ekiminin çok az yapildigini aktardi. Bülbül, “Geçen sene mercimegin fiyati 1,60 ila 1,70 lira arasindaydi. Bu sene hiç satilmadi. Hala da fiyat su anda 1 ile 1,20 lira civarindadir. Bu da mercimegin maliyetinin altindadir. Fiyat çok düsüktür. Girdi maliyetleri ise yüksektir. Gübre ve mazot çok pahali.” seklinde konustu.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Gündem Haberleri, dünya haberleri, Son Dakika Haberleri